Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
1972 1951 1993 2010 2005 2014

2 Τί είναι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής;
Ηλεκτρονικός υπολογιστής : είναι μια μηχανή κατασκευασμένη κυρίως από ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα και από ηλεκτρικά και μηχανικά συστήματα, και έχει ως σκοπό να επεξεργάζεται πληροφορίες. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι ένα αυτοματοποιημένο, ηλεκτρονικό, ψηφιακό επαναπρο­γραμ­ματιζόμενο σύστημα γενικής χρήσης το οποίο μπορεί να επεξεργάζεται δεδομένα βάσει ενός συνόλου προκαθορισμένων οδηγιών, των εντολών που συνολικά ονομάζονται πρόγραμμα.

3 Ο ρόλος του στην κοινωνία
Επιστήμη Ιατρική Ανθρωπιστικές επιστήμες Ιστορία Νομική Λογοτεχνία Ανθρωπολογία Θετικές επιστήμες Μαθηματικά Χημεία Φυσική Αστρονομία Δημόσια διοίκηση Συγκοινωνίες Ψυχαγωγία

4 Υπολογιστές και Επιστήμη
Οι υπολογιστές επιταχύνουν την επεξεργασία διάφορων ερευνητικών δεδομένων και βελτιώνουν τις μετρήσεις διάφορων οργάνων.

5 Υπολογιστές και Ιατρική
Οι γιατροί με τη βοήθεια εξειδικευμένων οργάνων, που συνδέονται σε υπολογιστές, μπορούν να κάνουν καλύτερες διαγνώσεις.

6 Υπολογιστές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Στην ιστορία ο υπολογιστής χρησιμοποιείται για την προσομοίωση διαφόρων ιστορικών γεγονότων.

7 Στη νομική ο υπολογιστής χρησιμοποιείται για την ανάκτηση στοιχείων από Τράπεζες Πληροφοριών και στη σύνταξη εγγράφων. Στη λογοτεχνία ο υπολογιστής χρησιμοποιείται τόσο από τον ερευνητή όσο και από το σύγχρονο λογοτέχνη. Στην ανθρωπολογία ο υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσομοίωση καταστάσεων και την αναγνώριση μορφών.

8 Υπολογιστής και Θετικές επιστήμες
Στα Μαθηματικά ο υπολογιστής βρίσκει πολλές εφαρμογές, καθώς έχει τη δυνατότητα να εκτελεί αριθμητικές πράξεις πολύ γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια. Στη Φυσική και στη Χημεία ο υπολογιστής χρησιμοποιείται ευρέως για την υποστήριξη των εργαστηρίων. Όλα σχεδόν τα όργανα των εργαστηρίων αυτών ή αποτελούν μέρη ειδικά σχεδιασμένων υπολογιστικών συστημάτων ή συνδέονται με υπολογιστή για τη γρήγορη και ακριβή εξαγωγή αποτελεσμάτων.

9 Στην Αστρονομία ο όγκος των πληροφοριών που χρειάζονται για τις μελέτες τους οι αστρονόμοι είναι τεράστιος, ενώ η επεξεργασία τους απαιτεί πολύπλοκους υπολογισμούς.

10 Στη Δημόσια Διοίκηση ολοένα και περισσότεροι υπολογιστές χρησιμοποιούνται στις δημόσιες υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Στις συγκοινωνίες οι υπολογιστές χρησιμοποιούνται για να διασφαλίσουν την καθημερινή μας μετακίνηση.

11 Υπολογιστής και Ψυχαγωγία
Κινούμενα σχέδια Ταινίες Μουσική

12 «Οι υπολογιστές είναι παντού»

13 τελοσ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ ΒΑΙΑ ΜΙΛΕΝΑ ΚΟΤΣΟΒΑ


Κατέβασμα ppt "Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google