The real story of lost By Βαγγελης μανιας. Ένα από τα βασικά στοιχεία επιτυχίας είναι και η μυθολογία πάνω στην οποία φαίνεται να βασίζεται η όλη σειρά,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 10 ZOOM Από το απειροελάχιστο στο …άπειρο .
Advertisements

Η ιστορία του Πέπε.
A d e l e.
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Quiz για το διαδίκτυο !.
Κεφάλαιο 8 Πειρατεία Λογισμικού Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 8.
Απαντήσεις Προόδου II.
Ταξιδεύοντας … με τον καλύτερο μου φίλο …
1 Δορυφορικό 3 ης Ομάδας. 2 ΕΜΕΙΣ πώς βλέπουμε το Λόγο του Θεού;
Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.
Concept Maps - Inspiration
Τι ξέρετε για την ΟΡΑΣΗ;
Tο project από τα μάτια των μαθητών ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Το καλοκαίρι του 2011, όταν άκουγα στην τηλεόραση για ένα καινούριο μάθημα– την ερευνητική.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή στην έννοια του Αλγόριθμου και τον Προγραμματισμό 1.1 Τι είναι ‘πρόβλημα’ 1.2 Τι είναι ‘Αλγόριθμος’
Εργασια στα κειμενα νεολληνικησ λογοτεχνιασ *βιβλιοπαρουσιαση*
Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου
1. Πιστεύετε ότι υπάρχουν διακρίσεις σε σχέση με:.
1 4 Square Questions B A D C Κοιτάξτε προσεκτικά το διάγραμμα. Θα σας κάνω 4 ερωτήσεις γι’ αυτό το τετράγωνο. ΕΤΟΙΜΟΙ;
Έχεις δύο επιλογές! από το
Κ. Μόδη: Γεωστατιστική και Εφαρμογές της (Κεφάλαιο 5) 1 Τυχαία συνάρτηση Μία τυχαία συνάρτηση (ΤΣ) είναι ένας κανόνας με τον οποίο σε κάθε αποτέλεσμα ζ.
1 AYTOΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ….
Αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας
. ZOOM ZOOM Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 10 Από το απειροελάχιστο στο …άπειρο.
4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas.
Μελετώντας το πρώτο διάγραμμα όλοι οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι μέσα στην οικογένεια υπάρχει διάκριση σε όλους τους τομείς δήλωσαν περισσότεροι ότι.
Με θέμα την έλλειψη νερού στην Αφρική
Alfred Adler ΑνθρΩπινη τυπολογΙα.
Ο.Κ.Ρ O ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΡΕΝΕΣΜΗ
Εγκέφαλος Τι σημαίνει εγκεφαλικός; και τι ανεγκέφαλος;
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΡΑΦΑΕΛΛΑ Β’
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.
Τι είναι ; Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - FACEBOOK
ΜΑΘΗΜΑ 21 ΙΩΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Β’2.  Μκ2,1 Ύστερα από μερικές μέρες μπήκε πάλι ο Ιησούς στην Καπερναούμ και διαδόθηκε ότι βρίσκεται σε κάποιο σπίτι  2Αμέσως.
Καταγραφή ιδεών Το πρώτο βήμα στη συγγραφή της έκθεσής σας είναι να καταγράψετε όλες τις ιδέες σας. Δε χρειάζεται να τις γράψετε με κάποια σειρά, αργότερο.
ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ;.
“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”
Επηρεάζοντας έμμεσα το πρόβλημα
. ZOOM ZOOM Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 10 Από το απειροελάχιστο στο …άπειρο.
Το Πορτρέτο του Εαυτού μου
Tαυτότητα, αυτοεκτίμηση Όλα τα ανθρώπινα όντα, που είναι αρκετά ώριμα, για να αποκτήσουν έστω και μια υποτυπώδη εικόνα του εαυτού τους, έχουν ανάγκη να.
Ηγεσία είναι η διαδικασία με την οποία ένα άτομο επηρεάζει άλλα άτομα για την επίτευξη επιθυμητών στόχων. Επίσημος ηγέτης είναι ο προϊστάμενος ο οποίος.
Έρευνα με ερωτηματολόγιο σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα Σχολική χρονιά Η φιλία στην αρχή της εφηβείας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΤΑΞΗ Β’ Έρευνα Συμπεριφοράς – Στάσης Θέμα: «Νέοι και Διαδίκτυο – Εθισμός» Χρόνος διεξαγωγής:
Θαλής ο Μιλήσιος Ο Θαλής γεννήθηκε στη Μίλητο το 640 ή 624 π.Χ. (οι ακριβείς ημερομηνίες της γέννησης και του θανάτου του Θαλή δεν είναι γνωστές, αλλά.
25/9/15 ΣΤ 1. ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ MICROSOFT KIAI T Ω N WINDOWS.
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης. Παράγοντες επιλογής Ένα βασικός παράγοντας, για να επιλέξω να γίνω εκπαιδευτικός ήταν ότι και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ.
Συνέντευξη με νήπια.
Φιλοσοφία της εκπαίδευσης και Πρόγραμμα Σπουδών
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
ΖΑΝ-ΖΑΚ ΡΟΥΣΣΩ.
Τζων Λοκ Λήδα Ευαγγελινού Β1.
Ιστορία του γυναικείου κινήματος
Προετοιμασία της Βιβλικής
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
Άντζελα Μαρτιροσιάν Βάσω Κρομλίδου Ερμιόνη Κωνσταντά Σταυρούλα Κωτσαρή
Οταν η Ροκ συνανΤΑ τη ΛογοτεχνΙα Ωδη στην ποΙηση
Στη συνέχεια οι μαθητές έγραψαν τις δικές τους σκέψεις..
Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
ΗΘΟΛΟΓΙΚΗ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

The real story of lost By Βαγγελης μανιας

Ένα από τα βασικά στοιχεία επιτυχίας είναι και η μυθολογία πάνω στην οποία φαίνεται να βασίζεται η όλη σειρά, η οποία και ξεδιπλώνεται όλο και περισσότερο σε κάθε καινούριο επεισόδιο. Ας δούμε λοιπόν λίγο πιο προσεκτικά κάποιες από τις βασικές αρχές και αινίγματα πάνω στα οποία φαίνονται να στηρίζουν οι δημιουργοί της σειράς την όλη εξέλιξή της.

στοιχείο που προσδίδει μεγάλο ενδιαφέρον στη σειρά είναι η λειτουργία της Dharma Initiative, μιας εταιρείας που όπως φαίνεται είχε δημιουργήσει κάποιους σταθμούς στο νησί για να διεξάγει κάποια πειράματα, τα οποία όμως δε γνωρίζουμε αν συνεχίζονται ή όχι. Εκτός όμως από αυτή τη πολύ παράξενη εταιρεία το όνομά της οποίας δε φαίνεται να είναι γνωστό σε κανένα από τους επιζήσαντες παρουσιάζεται και μια αινιγματική ακολουθία αριθμών (4, 8, 15, 16, 23, 42) η οποία φαίνεται να ελέγχει τη ζωή όλων των ανθρώπων στο νησί, ίσως και στον πλανήτη.

Όσον αφορά τους αριθμούς ξεχωριστά ο κάθε ένας από αυτούς έχει ενδιαφέρον και εμφανίζεται αρκετές φορές στη σειρά. Τους αριθμούς αυτούς αν είσαστε παρατηρητικοί μπορείτε να τους συναντήσετε και στις εξελίξεις στο νησί αλλά και στα flashbacks. Αναφέρω ενδεικτικά κάποια παραδείγματα. Οι επιζήσαντες επιβιβάστηκαν στη πτήση 815 της Oceanic, που έφυγε από τη πύλη 23 με προορισμό το Los Angeles. Επίσης, ο Jack καθόταν στη θέση με αριθμό 23B ενώ η Ana Lucia στη 42F. Ο John Locke ήταν παράλυτος για 4 χρόνια και αμέτρητα άλλα παραδείγματα στα οποία συναντάμε κάποιον από αυτούς τους αριθμούς ή συνδυασμούς αυτών. Σχετικά με τους δύο τελευταίους αριθμούς τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα καθώς είναι αριθμοί που έχουν ιδιαίτερη σημασία και σίγουρα δεν είναι τυχαίες επιλογές. Ο αριθμός 23 είναι ένας από τους αγαπημένους αριθμούς των ανθρώπων που ασχολούνται με το άγνωστο και το παράξενο. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η χρησιμοποίησή του στη τελευταία ταινία του Jim Carrey με τίτλο The Number 23. Σύμφωνα λοιπόν με κάποιους ερευνητές, όπως ο γνωστός Robert Anton Wilson, όλα τα γεγονότα συνδέονται με κάποιο τρόπο με τον αριθμό 23. Όπως ήταν αναμενόμενο αυτός ο ισχυρισμός δεν πέρασε απαρατήρητος και από τους δημιουργούς της μεγάλης ή της μικρής οθόνης. Να σας θυμίσω ότι στη τριλογία του Matrix ο αριθμός των ανθρώπων που έπρεπε να επιλέξει ο Neo για να ξαναϊδρύσουν τη Zion είναι (τυχαία επιλογή;) 23. Αλλά και ο αριθμός 42 παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς μέσω αυτού γίνονται αναφορές σε άλλες επιτυχημένες φανταστικές σειρές. 42 είναι το νούμερο που για χρόνια βλέπαμε να διακοσμεί την εξωτερική πόρτα του σπιτιού του Fox Mulder στα X-Files ενώ ο αριθμός 42 είναι η απάντηση για τη ζωή, το σύμπαν και γενικά τα πάντα σύμφωνα με τη σειρά Γυρίστε το Γαλαξία με Ωτο-Στοπ (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy). Σύμφωνα με το βιβλίο της Αποκάλυψης (13:5) 42 θα είναι οι μήνες που το Θηρίο θα κυριεύσει τη γη πριν τη Δευτέρα Παρουσία αλλά και 42 είναι ο αριθμός με τον οποίο ο Δημιουργός έφτιαξε το Σύμπαν σύμφωνα με τη Καμπαλιστική Παράδοση.

φιλόσοφος John Locke είναι ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους του Αγγλικού Διαφωτισμού. Ασχολήθηκε κυρίως με τη σχέση ανάμεσα στη φύση και στον πολιτισμό, ενώ επηρέασε σημαντικά και τους ιδρυτές των δημοκρατικών κυβερνήσεων. Πίστευε ότι όλοι οι άνθρωποι, εις το όνομα της Φύσης, έχουν ίσα δικαιώματα στο να τιμωρούν τους παραβάτες και ότι οι κυβερνήσεις θα έπρεπε να υπάρχουν για να φροντίζουν όλοι να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Αυτό είναι ένα στοιχείο που είναι εμφανές και στο χαρακτήρα του John Locke, ήρωα του Lost, o οποίος έχει μια στενή σχέση με τη φύση και φαίνεται να πιστεύει ότι όλοι είναι ίσοι στο νησί και κάπως έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν. Κάθε φορά που παρατηρεί κατάχρηση εξουσίας αντιδρά έντονα γι’ αυτό και πολύ συχνά βρίσκεται σε κόντρα με τον ηγετικό και δυναμικό Jack. Ο φιλόσοφος John Locke ήταν μάλιστα υποστηρικτής της ιδέας του “tabula rasa” που πρώτη φορά εισήχθη από τον Αριστοτέλη. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται χωρίς να έχουν τίποτα έμφυτο στο μυαλό τους. Ως εκ τούτου όλες οι ιδέες, οι θεωρίες και οι εμπειρίες καταγράφονται σε αυτό όσο ζούνε. Η σειρά κάνει σαφή αναφορά σε αυτή τη θεωρία από τον πρώτο κιόλας κύκλο δίνοντας τον τίτλο “Tabula Rasa” στο τρίτο επεισόδιό της. Ο ήρωας του Lost τώρα φαίνεται να είναι και ο ίδιος υποστηρικτής αυτής της θεωρίας ή έστω εν δυνάμει οπαδός της όταν λέει στη Shannon, στο επεισόδιο “...In Translation” του πρώτου κύκλου, “Everyone gets a new life on this island, Shannon. Maybe it's time you start yours.”