Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ ΛΕΣΒΟΥ ΩΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΠ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Μαστρανεστάσης A.Ιωάννης MSc.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Advertisements

Γεώργιος Ζέρβας, Καθηγητής
“Η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό χώρο” Δημήτριος Β. Αποστολόπουλος Γεωπόνος MSc, MBA Πάτρα, 30/03/2013.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΦΥΛΗ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΙΚΡΟΔΟΡΙΦΟΡΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ -ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Μαστρανεστάσης I., 1,2 Αικατερινιάδου.
ΣΠΟΡΟΣ “Κλειδί στην πρόκληση για αύξηση της παραγωγής τροφίμων”
Alexander Moore.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα - Αξιοποίηση της Έρευνας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Dr. Σταματίνα Τριβιζάκη Ζωοτέχνης – Γενετιστής Κ. Γ. Β. Ζ. Ν
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ
Ε.Σ.Β.Ε.Π. H συνεισφορά των επιχειρήσεων επωνύμων προϊόντων στην ανάπτυξη της οικονομίας.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ Υδατοκαλλιέργειες
* Γεγονός πολύ δύσκολο να εξηγηθεί με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο βάρος των εξαγωγών,αφορά την ΦΕΤΑ για την οποία από το 2007 έχουμε κατοχυρώσει την αποκλειστικότητα,
Τυρί-Φέτα Η φέτα και γενικότερα το τυρί είναι ένα πολύ διαδεδομένο προϊόν στην χώρα μας και μαζί με το ελαιόλαδο αποτελούν βασικά προϊόντα της διατροφής.
Ν. Δημητριάδης/ STRATIS ΕΠΕ 1 13 Μαϊου Η Προοπτική της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 1 10 Μαϊου Αμφιλοχία «Αξιοποίηση της.
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ Αθλητικών και Αναψυχικών Διοργανώσεων (Events) Κ. Αλεξανδρής.
Η βιολογική γεωργία ως μέσο για την ανάπτυξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας Χαρίκλεια Μινώτου Πρόεδρος AGRIBIOMEDITERRANEO 16/09/08.
Διοίκηση Ανθρώπινων πόρων
Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» 1 Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
‘Η εμπορική ζωή των προϊόντων/υπηρεσιών’
ΠΥΡΕΤΟΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ. 8 ο Μάθημα – 08/01/2016 Πρώτες βοήθειες σε καθημερινές καταστάσεις ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΙΟΥΤΑ Α. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ.
H αιγοπροβατοτροφία στην περίοδο 2004 – 2010 ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ & ΛΙΒΑΔΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – 16&17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 (Κυριάκος Ζέρβας – Ιάκωβος Ορφανίδης – Δημήτρης Τσώκος)
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ Γ.Π.Α.
1 «Η ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ.
Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων Νάνσυ Μπουραντά Αγρίνιο, 2016 Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων.
1 Νέα δυναμική για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας Γκουλιαδίτη Φρειδερίκη Γεωπόνος, MSc Νοεμβρίου 2013 ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ "Εθνική Συνδιάσκεψη.
Σύγχρονες Τάσεις στη διατροφή των αιγοπροβάτων Γεώργιος Ζέρβας Καθηγητής Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επένδυση στη δημιουργία Ανθρώπινου Κεφαλαίου: Εκπαίδευση και Κατάρτιση Γιώργος Μ. Αγιομυργιανάκης Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής Ελληνικό.
Εκτροφή Μηρυκαστικών Θεματική ενότητα 1: Εκτροφή προβάτων & αιγών. Εισαγωγή Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών Διδάσκων: Μπιζέλης Ιωσήφ.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ : ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Εκτροφή μηρυκαστικών ζώων Θεματική ενότητα : ΕΚΤΡΟΦΗ ΠΡΟΒΑΤΩΝ & ΑΙΓΩΝ Γαλακτοπαραγωγική ικανότητα του προβάτου 2/2 Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής &
Ίδρυση τον Ιούλιο του Έναρξη παραγωγικής διαδικασίας τον Ιούλιο του 2013 Έναρξη εμπορικής δραστηριότητας τον Μάρτιο του 2014 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.
Εκτροφή μηρυκαστικών ζώων Θεματική ενότητα : Εκτροφή προβάτων & αιγών. Γαλακτοπαραγωγική ικανότητα του προβάτου 1/2 Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής &
X TÜV AUSTRIA GROUP Qatar Rail certification September 2014 Η Πιστοποίηση αξία προστιθέμενη Κων/νος Μαυρόπουλος Δ/ντης Ανάπτυξης.
Εκτροφή μηρυκαστικών ζώων
Επιλεγμένες δράσεις για την ανάπτυξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας Καθηγητής Κων/νος Τσιμπούκας Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Kάλλη Καρβέλη, M.Sc. Δικηγόρος – Ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ Πρόσβαση στα Δημόσια Έγγραφα.
Φυλές Βοοειδών.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 11/14/ Κοινωνία στην Οικονομία της Γνώσης.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Διατήρηση γενετικών πόρων στο πλαίσιο του ΠΑΑ
ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΠΕΛΑΓΟΝΙΑΣ)
Συμβολαιακή Γεωργία και Κτηνοτροφία
Εργαστήριο Γενικής & Ειδικής Ζωοτεχνίας Τμήμα ΕΖΠ&Υ Γ.Π.Α.
Μαστρανεστάσης A.Ιωάννης MSc
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ''ΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Μαθηματικα στην κουζινα
Εργαστήριο Γενικής & Ειδικής Ζωοτεχνίας Τμήμα ΕΖΠ&Υ Γ.Π.Α.
ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
Η Ένωση Συνεταιρισμών Νήσων Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού
Παιδιά με Σωματικές Αναπηρίες & Δυσκολίες Προσαρμογής
Παιδιά με Σωματικές Αναπηρίες & Δυσκολίες Προσαρμογής
Βιολογία Α΄ Γυμνασίου Ανθή Αποστολίδου Φυσικός, MSc
Μαστρανεστάσης A.Ιωάννης Τεχνολόγος Γεωπόνος MSc
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Ανατολικής Κρήτης
Θεωρία Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Κλειούσης Ε. Ελευθέριος
Δρ Φώτης Παπαδήμας, Επίκουρος Καθηγητής
ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Η επιχείρηση………………………………… που εδρεύει στην περιφέρεια ……………………
Ημερίδα στη Μνήμη του Επίκουρου Καθηγητή Ηρακλή Χαλκίδη
ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΙΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ
ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΡΗΣΗ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΚΤΡΟΦΗΣ
Παραγωγός: Νίκος Φραντζέσκαρος
Το παραδοσιακό τυρί στην πράξη
Iωάννης Α. Μαστρανεστάσης, Διδακτορική Διατριβή
ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ M.Sc. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ ΛΕΣΒΟΥ ΩΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΠ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Μαστρανεστάσης A.Ιωάννης MSc

ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΝΗΣΙ Άριστα προσαρμοσμένη στο τοπικό περιβάλλον. Είναι λιτοδίαιτη και μπορεί να εκμεταλλευτεί τους ορεινούς και φτωχούς βοσκοτόπους με καλές αποδόσεις Με την διατήρηση της φυλής Λέσβου και της φυσικής χλωρίδας του νησιού η Λέσβος παράγει 3 τύπους τυριού Π.Ο.Π (Φέτα, Λαδοτύρι και Κασέρι) Η διατήρηση και η υποστήριξη των Π.Ο.Π τυροκομικών προϊόντων εξασφαλίζει ασφάλεια διατήρησης της κτηνοτροφίας και της τυροκομίας στον τόπο μας

Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ Ανταγωνιστικότητα των μικρών και μεσαίων τυροκομείων του νησιού μας παράγοντας αποκλειστικά τα συγκεκριμένα προϊόντα προστιθέμενης αξίας ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΥΡΙΩΝ ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΓΑΚΤΟΣ Διατήρηση της ζήτησης του παραγόμενου γάλακτος της φυλής από τα τυροκομεία για την παραγωγή των Π.Ο.Π προϊόντων.

Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ Αύξηση της γαλακτοπαραγωγής Διόρθωση ανεπιθύμητων χαρακτηριστικών Διατήρηση της γενετικής ποικιλότητας και αποφυγή αιμομιξίας Αύξηση της εμπορικής αξίας των ζώων (επιπλέων παραγωγικές κατευθύνσεις) Διατήρηση της τοπικής φυλής και των προϊόντων της λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΖΕΥΞΕΩΝ 185 170 180 180 210 220 200 190 195 200

ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΚΡΙΟΣ

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΟΙΣΤΡΟΥ

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΟΙΣΤΡΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΟΧΕΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΟΧΕΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΟΧΕΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΟΧΕΙΑ

ΓΑΛΑΚΤΟΜΕΤΡΗΣΗ

ΑΜΕΛΞΗ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΜΑΣΤΟΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΜΑΣΤΟΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΜΑΣΤΟΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΜΑΣΤΟΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΣΤΑΔΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑΣ (ΓΟΝΕΙΣ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΖΕΥΞΕΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΝΝΗΤΟΡΩΝ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Α.Σ. «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΦΥΛΗΣ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΧΙΟΥ

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την Προσοχή σας !