Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ ΛΕΣΒΟΥ ΩΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΠ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Μαστρανεστάσης A.Ιωάννης MSc
ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΝΗΣΙ Άριστα προσαρμοσμένη στο τοπικό περιβάλλον. Είναι λιτοδίαιτη και μπορεί να εκμεταλλευτεί τους ορεινούς και φτωχούς βοσκοτόπους με καλές αποδόσεις Με την διατήρηση της φυλής Λέσβου και της φυσικής χλωρίδας του νησιού η Λέσβος παράγει 3 τύπους τυριού Π.Ο.Π (Φέτα, Λαδοτύρι και Κασέρι) Η διατήρηση και η υποστήριξη των Π.Ο.Π τυροκομικών προϊόντων εξασφαλίζει ασφάλεια διατήρησης της κτηνοτροφίας και της τυροκομίας στον τόπο μας
Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ Ανταγωνιστικότητα των μικρών και μεσαίων τυροκομείων του νησιού μας παράγοντας αποκλειστικά τα συγκεκριμένα προϊόντα προστιθέμενης αξίας ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΥΡΙΩΝ ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΓΑΚΤΟΣ Διατήρηση της ζήτησης του παραγόμενου γάλακτος της φυλής από τα τυροκομεία για την παραγωγή των Π.Ο.Π προϊόντων.
Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ Αύξηση της γαλακτοπαραγωγής Διόρθωση ανεπιθύμητων χαρακτηριστικών Διατήρηση της γενετικής ποικιλότητας και αποφυγή αιμομιξίας Αύξηση της εμπορικής αξίας των ζώων (επιπλέων παραγωγικές κατευθύνσεις) Διατήρηση της τοπικής φυλής και των προϊόντων της λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΖΕΥΞΕΩΝ 185 170 180 180 210 220 200 190 195 200
ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΚΡΙΟΣ
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΟΙΣΤΡΟΥ
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΟΙΣΤΡΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΟΧΕΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΟΧΕΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΟΧΕΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΟΧΕΙΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΜΕΤΡΗΣΗ
ΑΜΕΛΞΗ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΜΑΣΤΟΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΜΑΣΤΟΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΜΑΣΤΟΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΜΑΣΤΟΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΣΤΑΔΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑΣ (ΓΟΝΕΙΣ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΖΕΥΞΕΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΝΝΗΤΟΡΩΝ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Α.Σ. «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΦΥΛΗΣ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΧΙΟΥ
Ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την Προσοχή σας !