ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εξοπλισμός Ήχου & Εικόνας
Advertisements

Επικοινωνιες-δικτυα-διαδικτυο-ιστοσελιδεσ
ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ.
Αρχές Επικοινωνίας με ήχο και εικόνα
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (δορυφορικό τηλέφωνο-τηλεόραση-ραδιόφωνο)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Σουτζούκη Αναστασία Τρούμπουλου Κέλλυ Τσιτσοπούλου Βασιλίνα
Εργασία τεχνολογία επικοινωνιών
Τεχνολογίας Εργασία στο μάθημα της :
Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφάλαιο 17: Εξοπλισμός ήχου και εικόνας
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Βλάπτουν τα κινητά τηλέφωνα; 1ο Μέρος: Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία και κινητά τηλέφωνα Καρακούλιας Άγγελος (Ομάδα 1) Υφαντή Ειρήνη (Ομάδα 2) Φωτόπουλος.
ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Σοφία Μαντέλου Νίκος Κροκίδας Αλέξανδρος Καραμήτσας
EIΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ Το τηλέφωνο στην ζωή μας… Το τηλέφωνο είναι μία συσκευή συνδιάλεξης η οποία μεταφέρει τον ήχο μέσω ηλεκτρικών σημάτων. Συγκεκριμένα πρόκειται.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
KINHTΟ THΛΕΦΩΝΟ & ΥΓΕΙΑ
Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε όλες τις δυνατότητες που δίνει το κινητό τηλέφωνο; ΤΩΝ: ΚΩΝ/ΝΟΥ ΘΕΟΤΟΚΑ ΘΑΝΟΥ ΘΩΔΟΥ.
Επικοινωνία.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
Δίκτυα & Επικοινωνία Κεφάλαιο 12.
VODAFONE WIND COSMOTE WHATS UP “CALL ΕΡΩΣ” Q.
ΕΝΟΤΗΤΑ 9η Βασικές τεχνικές εισόδου/εξόδου δεδομένων
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
1 Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17 Συσκευές Ήχου & εικόνας σελίδες
ΕΝΣΥΡΜΑΤΗ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΗ
1ο ΜΑΘΗΜΑ Οι έννοιες «γεωγραφική» και «σχετική» θέση
ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Εργασία του/της…...
ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΕΧΘΡΟΣ ‘Η ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;
Πιθανές επιπτώσεις του κινητού στον άνθρωπο  Διαταραχή μνήμης, συγκέντρωσης  Πονοκέφαλοι  Αλλοιώσεις στο DNA  Κίνδυνος ανάπτυξης κακοήθους όγκου στον.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΜΟΡΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΟΡΣ
Information Technology Cell Phone Safety Presentations
Ακτινοβολία – Δείκτης SAR
3.4.2 Επικοινωνίες Οι άνθρωποι επικοινωνούν με τις κινήσεις, τον λόγο, την εικόνα και τη γραφή.
Κινητή τηλεφωνία.
Ερευνητική εργασία 3ο ΓΕ.Λ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ Τάξη : Β’4
Εργασία στην τεχνολογία επικοινωνιών Των μαθητών Σαπουνάς Άγης Φασουλάς Νικόλας.
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
1 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16) Συστήματα επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Παραδείγματα: 1.Τηλέγραφος 2.Τηλέφωνο 3.Τηλεόραση 4.Ραδιόφωνο.
Δίκτυα Υπολογιστών Κεφάλαιο 8. Επικοινωνία-Δίκτυα επικοινωνιών στην Ιστορία σύννεφα καπνού Φρυκτωρίες π.Χ. Ακουστικός και Υδραυλικός τηλέγραφος.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΣΤ.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΚΗ.
ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΙΩΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ.
Ερευνητική Εργασία Β’ Λυκείου «Κινητό Τηλέφωνο και Έφηβοι» Μαθητές:
Introduction to Telecommunications- Εισαγωγή στις Τηλεπικοινωνίες Με τον γενικό όρο τηλεπικοινωνίες, (telecommunications), χαρακτηρίζεται η κάθε μορφής.
ΘΕΜΑ: Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ονοματεπώνυμο μαθητή: Ντελέζος Γιώργος.
Τηλέφωνο. Τέλος ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΚΗΣ Βιογραφεία Το πρώτο τηλέφωνο εφευρέθηκε από τον Alexander Graham Bell το 1876 (Reuters) Το τηλέφωνο είναι μία.
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας
Κεφάλαιο 10: Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
APIARY DATA SERVICES.
Σχολικό Έτος 2015/16 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : κυρία Μαυρομματάκη
ΕλληνογαλλικΗ ΣχολΗ ΠειραιΑ ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΥ Δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας παντού και πάντα, στο σπίτι ή στο δρόμο, με τον ίδιο πάντα αριθμό τηλεφώνου και χωρίς περιορισμούς.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 10.1 Υπηρεσίες Διαδικτύου
ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ ΕΩΣ ΤΟ IPHONE Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
Information Technology Cell Phone Safety Presentations
Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
Μεταφορές και Επικοινωνία
Εργασία στην τεχνολογία Θέμα: Κινητό τηλέφωνο
BrailleSmart ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΡΟΝΙΜΑΚΗ 2983
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ Ομάδες: Τέσσερεις και Ένας Οι Φραπέδες Τέσσερεις και ο Φούσκας Σχολική Επικοινωνία

Ορισμός Επικοινωνίας Επικοινωνία είναι η διαδικασία αποστολής ενός μηνύματος από έναν πομπό σε ένα δέκτη, χρησιμοποιώντας έναν κώδικα επικοινωνίας. Επιπροσθέτως, ο πομπός μπορεί ταυτόχρονα να είναι και δέκτης, αφού ταυτόχρονα και στέλνει και λαμβάνει μηνύματα, όπως επίσης και ο δέκτης είναι ταυτόχρονα και πομπός. Ως εκ τούτου το νόημα δημιουργείται και από τους δύο. Η επικοινωνία είναι μια διαδικασία συναλλαγής μηνυμάτων. Δεν είναι απαραίτητα επικοινωνία μεταξύ ανθρώπινων όντων, αλλά κάθε οργανισμού ή μηχανής που είναι σε θέση να λάβει και να στείλει μηνύματα ή σήματα.

Μορφές Επικοινωνίας Ανθρώπων Ανθρώπινης επικοινωνία: Με βάση την ομιλία, σύνδεσμοι ήχων Χρησιμοποιώντας τα γράμματα τις αλφαβήτου Άλλοι τρόποι επικοινωνίας για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής και όρασης: Νοηματική Σύστημα του Braille Η ανθρωπινή επικοινωνία χωρίζετε σε: Απλή Τηλεπικοινωνιακή Μορφές επικοινωνίας = Σηματοφόρος (αυτοκίνητα, αεροπλάνα,τρένα)

Τηλεφωνο Το τηλέφωνο είναι ένα όργανο επικοινωνίας που έχει ως σκοπό να διαβιβάσει την ομιλία και άλλους ήχους σε ένα απόμακρο σημείο και να τους αναπαράγει με τη βοήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας. Η συσκευή αυτή έχει αποδειχθεί ως μία από τις πιο σημαντικές για τον άνθρωπο..

Ο εφευρετης του τηλεφωνου Ο Bell γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου του 1847, στο Εδιμβούργο της Σκωτίας και σπούδασε στα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και του Λονδίνου. Από την ηλικία των 18 o Bell εργαζόταν πάνω στην ιδέα της διαβίβασης της ομιλίας. Το καλοκαίρι του 1875 ο Bell κάνοντας πειράματα μαζί με το βοηθό του Thomas Watson παρατήρησε ότι ένα έλασμα από ατσάλι όταν δονείτο από διάφορους ήχους επηρέαζε το ρεύμα ενός ηλεκτρομαγνήτη.

Τα μέρη ενός τηλεφωνικού συνόλου Ένα βασικό τηλεφωνικό σύνολο περιέχει μια συσκευή αποστολής σημάτων (πομπός – transmitter), έναν δέκτη (receiver), έναν πίνακα με πλήκτρα (dial), έναν κωδωνοκρούστη (ringer) και ένα δίκτυο καλωδίων (antisidetone network) .

Ο ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ

Ο ενσύρματος τηλέγραφος αποτελείται από ένα διακόπτη, από έναν ηλεκτρονόμο, από μια μπαταρία και τις γραμμές σύνδεσης. Μαζί με αυτά υπάρχει και ένας ωρολογιακός μηχανισμός, που ξετυλίγει μια χάρτινη κορδέλα, πάνω στην οποία γίνεται η εγγραφή σημάτων του Μορς που εκπέμπει ο ανταποκριτής. Γράφονται δηλαδή αυτόματα κατά τη λήψη των σημάτων οι στιγμές και οι γραμμές που αποτελούν τα γράμματα των λέξεων.

Ιστορία του κινητού τηλεφώνου Η περιπέτεια της κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε στις 3η Απριλίου 1973. Το πρώτο κινητό τηλέφωνο είχε ύψος 25 εκατοστά και βάρος 900 γραμμάρια. Με την εξέλιξη της ιστορίας τα κινητά έγιναν μικρότερα, χωρούσαν στην παλάμη και έμπαιναν έστω και με δυσκολία στην τσέπη του χρήστη. Στην Ελλάδα η κινητή τηλεφωνία έκανε την εμφάνισή της το 1992. Το κόστος ήταν απαγορευτικό για πολλούς.

Αρχές Λειτουργίας της Κινητής Τηλεφωνίας Βάση της κινητής τηλεφωνίας είναι ένα δίκτυο που συνιστάται από κυψέλες, γι’ αυτό και ονομάζεται κυψελοειδές δίκτυο. Σε κάθε κυψέλη υπάρχει ένας σταθμός Βάσης που επικοινωνεί με τα τηλέφωνα. στο κοντινό περιβάλλον του, δηλαδή στην κυψέλη του. Οι σταθμοί βάσης λαμβάνουν τις συνομιλίες που πρέπει να διαβιβάσουν σε κάποιο κινητό τηλέφωνο στην κυψέλη τους, και σ’ αυτό διαβιβάζουν τις συνομιλίες που διενεργούνται από κάποιο κινητό τηλέφωνο στην κυψέλη τους.

Επιπτώσεις στην υγεία Πονοκέφαλοι Κόπωση Απώλεια μνήμης Δερματικές παθήσεις Έλλειψη συγκέντρωσης Αϋπνίες Περιπτώσεις καλοήθους όγκου του ακουστικού νεύρου