Leonardo Da Vinci Άνθρωπος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Leonardo Da Vinci Η βιογραφία του.
Advertisements

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ.
στάδια στην εξέλιξη της Τεχνολογίας
Η Μαντόνα με το γαρύφαλλο
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
Leonardo Da Vinci.
Leonardo da Vinci Μελέτη περίπτωσης (E. Coli). Leonardo da Vinci Περιληπτικό ιστορικό (1) •Μία εγκατάσταση παραγωγής αλλαντικών ζύμωσης ηλικίας 50 ετών,
ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΡΑΦΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ [ζωγράφος]
Η ιστορία του αυτοκινήτου.
Η πνευματικότητα του καλλιτέχνη
Πάει όπου μπορεί και βοηθάει όποιον βρει
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΑ ΕΙΔΗ
1.1 Οι φυσικές επιστήμες και η μεθοδολογία τους
Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ
Το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα του ελληνικού Νηπιαγωγείου
Τιτσιάνο “Η Αφροδίτη του Ουρμπίνο”
ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΒΙΛΕΛΜΙΝΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ
Λεονάρντο Ντα Βίντσι Αγαθοκλής Πέτσας.
Σάντρο Μποτιστέλι Ο Αλεσσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι γεννήθηκε το , γνωστός περισσότερο ως Σάντρο Μποτιτσέλλι, ήταν διακεκριμένος Ιταλός ζωγράφος.
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ Ο Λεονάρντο γεννήθηκε στο Βίντσι της Ιταλίας στις 15 Απριλίου του 1452. Το πλήρες όνομά του ήταν "Leonardo di ser Piero da Vinci",
AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Αναγέννηση Η Αναγέννηση είναι ένα κίνημα κατά το οποίο αναβίωσε μέσα από την μελέτη του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού. Ενισχύθηκε η πίστη στη.
Σάντρο Μποτιστέλι Ο Αλεσσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι γεννήθηκε το , γνωστός περισσότερο ως Σάντρο Μποτιτσέλλι, ήταν διακεκριμένος Ιταλός ζωγράφος.
Λεονάρντο Ντα Βιντσι Ευστάθιος Παναγιώτου.
Μεταφορές και επικοινωνία
Αεροπλάνα Φώτης Λυμπέρης
Αναγέννηση Τον 15ο και 16ο αιώνα στον ευρωπαϊκό χώρο εκδηλώνεται ένα καλλιτεχνικό και πνευματικό συγχρόνως κίνημα : η Αναγέννηση. Κατά την προετοιμασία.
Η αναγέννηση ήταν η εποχή όπου όλα ξαναγεννήθηκαν.(1453)
ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ Ο Γαλιλαίος (Galileo Galilei, 15 Φεβρουαρίου 1564 – 8 Ιανουαρίου 1642) ήταν Ιταλός αστρονόμος, φιλόσοφος και φυσικός. Γεννήθηκε στην Πίζα της.
Θέμα του Project : <<Ποιος σκότωσε τον κύριο Χ>>
AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Τα μαθηματικα στην τεχνη και στη φυση
Πραγματοποίησε τέσσερα ταξίδια σε αμερικάνικα εδάφη. Η πρώτη του εκστρατεία ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου του 1492, από το λιμάνι « Πάλος ντε λα Φροντέρα »
54Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ENIAIO ΛYKEIO ΛYKEIO ΛINOΠETPAΣ / ΑΠΕΗΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΟΥ ΓPAΦIKEΣ TEXNEΣ, Γ’ ΛYKEIOY KAΘHΓHTHΣ: Πολυδώρου Bάσος MEPOΣ/KEΦAΛAIO: Σχεδιασμός για Oργανισμούς.
Από τη μαθήτρια Δανάη Κασσελάκη
Χρυσός αριθμός Φ Εργασία στο πρότζεκτ των μαθητριών: Τρόφιν Στεφανία Λυρίτη Μίρκα Ντόκα Ιφιγένεια Μερμβελιωτάκη Ξένια.
Οι Ιταλοί καλλιτέχνες τις Αναγέννησης
Η Χρυσή Τομή Στη Ζωγραφική
Όλγα Μακρή Γιώργος Μοσχόπουλος Αριόλα Τσαρτσάνη Βέρα Βυθούλκα
Επιστήμη, Τεχνολογία και Πολιτισμός Science, Technology and Culture όπως: Επιστήμη, Τεχνολογία, Κοινωνία Science, Technology, Society και η Διδακτική των.
 Την ίδια εποχή με τις Ανακαλύψεις αλλά σε μεγαλύτερη χρονική έκταση, το 15 ο και 16 ο αι., εκδηλώνεται στον ευρωπαϊκό χώρο ένα καλλιτεχνικό και πνευματικό.
ΝΙΚΗ ΔΑΔΟΥΠΗ.  Με τον όρο Αναγεννησιακή τέχνη αναφερόμαστε στην καλλιτεχνική παραγωγή κατά την ιστορική περίοδο της Αναγέννησης.  Η καλλιτεχνική αυτή.
Γεννήθηκεστην πόλη Αντσιάνο, κοντά στο Βίντσι της Ιταλίας στις 15 Απριλίου του έτους 1452 μ.Χ. Πλήρες όνομα: Leonardo di ser Piero da Vinci Υπέγραφε τα.
Εταιρικές Σχέσεις (Partnerships) Τομεακό Πρόγραμμα Leonardo da Vinci.
Η οροφή της Capella Sistina, Michelangelo, , Βατικανό ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΜΕΡΟΣ Δ’
Την εποχή που η Ελλάδα ήταν σκλαβωμένη στους Τούρκους, στην Ευρώπη σημειώθηκαν πολύ σημαντικά γεγονότα. Κεφ. 2 Η Ευρώπη στα νεότερα χρόνια (κοσμογονικές.
 Η Αναγέννηση εμφανίζεται στα μέσα του 14 ου αι. (1350) στη Βόρεια Ιταλία με κύριο χαρακτηριστικό τη μελέτη του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού.
Σημαντικά έργα τέχνης ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ: 1.ΣΑΡΙΦΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ 3.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ 4.ΜΠΙΤΙΝΗΣ ΗΛΙΑΣ.
Πατήστε για προσθήκη κειμένου Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο.
ΠΑΝΑΓΙΑ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Το πρόσωπό της στην τέχνη.
Ένα εισαγωγικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης..  Η τέχνη, ως δημιούργημα του ανθρώπου, είτε υπηρετεί τη θρησκεία, τις πεποιθήσεις, τα ιδανικά είτε εξυπηρετεί.
Μαθηματικά και τέχνη, μουσική και κλάσματα
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ.
Πρώτη Έρευνα Τίτλος: Σχέση μεταξύ ανοίγματος χεριών και ύψους μαθητών
4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡ0ΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
Αναγέννηση: Γράμματα Τέχνη
2ο ΓΕ.Λ. ΑΛΙΜΟΥ ΤΑΞΗ :Α΄ ΤΜΗΜΑ:4ο
ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ-ΤΖΟΚΟΝΤΑ.
ελληνογαλλικη σχολη πειραια ο αγιοσ παυλοσ
Μαθημα 2ο Τα επαναστατικα κινηματα στην ευρωπη 19ος αιωνασ
ΤΑ 8 ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ
Η Τεχνολογία από την αρχαία εποχή έως σήμερα
Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
25. Η Εκκλησιαστικη τέχνη στη Δύση Δανάη Φιλιπποπούλου
(Λεονάρντο Ντα Βίντσι)
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Leonardo Da Vinci Άνθρωπος 550 χρόνια πριν, γεννήθηκε ένας άνθρωπος που θα άλλαζε τον κόσμο. Στις 15 Απριλίου 1452 ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι γεννήθηκε στο Βίντσι – μια μικρή πόλη στην ιταλική επαρχία της Τοσκάνης. Ξεκινώντας από ταπεινή καταγωγή, ως γιος αγρότη, εξελίχθηκε στον πιο διάσημο καλλιτέχνη και επιστήμονα όλων των εποχών.

Εφευρέτης Οι εφευρέσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι θέτουν νέα πρότυπα στους εξής τομείς: ● Υδραυλικές μηχανές, π.χ. αντλίες ● Μηχανικά μηχανήματα, π.χ. αυτοκίνητα ● Πολεμικές μηχανές, π.χ. τανκ, κανόνια ● Μηχανές πτήσης, π.χ. έλικας αεροπλάνου, αλεξίπτωτο ● Χαρτογράφηση ● Χρονομέτρηση Καθ’ όλη τη διάρκεια της σύλληψής τους, οι εφευρέσείς του ήταν τόσο προοδευτικές για την εποχή του που μόνο λίγες απ’ αυτές μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα υλικά και  κατασκευαστικές μεθόδους.

Ιδιοφυία Ο Ντα Βίντσι μας κληροδότησε ένα θησαυρό επαναστατικών ιδεών και εφευρέσεων, κάποιες από τις οποίες εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Οραματίστηκε τον άνθρωπο της νέας εποχής, ο οποίος αναγεννάται μέσα από την επιστήμη και τη φιλοσοφία, απαλλαγμένος από το στενό ορίζοντα των αντιλήψεων της περιόδου του σκοταδισμού. Κρατώντας το νήμα της ιστορικών εφευρέσεων και ανακαλύψεών του, ο σημερινός παγκοσμιοποιημένος άνθρωπος ξεκίνησε νέες περιπέτειες στο μικρόκοσμο και το μακρόκοσμο της επιστήμης και  επανασχεδίασε τον κόσμο, απεικονίζοντας νέες μορφές, ιδέες και αντιλήψεις, με όπλα την έρευνα και την τεχνολογία.

1. Δρεπανηφόρο σκάφος (Σκορπιός) ‘Ηταν ένας πολύ καλός ζωγράφος, εφευρέτης και δημιουργός. Δημιούργησε πολλές εφευρέσεις όπως: 1. Δρεπανηφόρο σκάφος (Σκορπιός) Θεωρείται αξιοσημείωτο όχι μόνο για την επιθετική δύναμη που απορρέει από την απότομη κίνηση του τεράστιου δρεπανιού, αλλά και λόγω της δυνατότητάς του να τοποθετηθεί στο σημείο κρούσης με τη χρήση μιας περιστρεφόμενης πλατφόρμας. Για την προστασία των κωπηλατών, το σκάφος ήταν εξοπλισμένο με ισχυρά σκέπαστρα στις κρυφές εισόδους, οι οποίες ήταν καλυμμένες με δέρμα ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις ενδεχόμενης φωτιάς.  

2. Τοξωτή γέφυρα Επέτρεπε τη γρήγορη και ξαφνική μετακίνηση στρατευμάτων προκαλώντας τον αιφνιδιασμό του εχθρού. Μπορούσε να χτιστεί γρήγορα με εύκολα υλικά, όπως μικρούς κορμούς δέντρων και δυνατά σκοινιά. Είναι μια από τις «ελαφριές και ισχυρές γέφυρες» που ο Λεονάρντο είχε υποσχεθεί με γράμμα του στον δούκα του Μιλάνου Λουδοβίκο Σφόρτσα.