Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡ0ΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡ0ΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡ0ΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ ΣΤ΄2 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΜΙΘΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2016

2 ΓΟΥΤΕΜΒΕΡΓΙΟΣ

3 ΓΟΥΤΕΜΒΕΡΓΙΟΣ Ο Ιωάννης Γουτεμβέργιος  ήταν Γερμανός σιδηρουργός, χρυσοχόος, τυπογράφος και εκδότης, ο οποίος εισήγαγε την τυπογραφία στην Ευρώπη. Γεννήθηκε κατά την επικρατέστερη εκδοχή το 1400 και απεβίωσε στις 3 Φεβρουαρίου του 1468 σε ηλικία 71 ετών. Τόπος γέννησής του είναι το Μάιντς Γερμανίας και θεωρείται ο πατέρας της τυπογραφίας.  Τα πρώτα αποτελέσματα της τυπογραφίας εμφανίζονται το 1436 όπου εκτυπώνει λαϊκά, θρησκευτικά βιβλία.

4 ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ

5 ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ Ο Γαλιλαίος Γαλιλέι γνωστός ως Γαλιλαίος, ήταν Ιταλός φυσικός, μαθηματικός, αστρονόμος και φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Πίζα της Ιταλίας και από νωρίς έδειξε σημεία ιδιοφυΐας.   Ο Γαλιλαίος σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Πίζας στην Ιατρική Σχολή. Ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε ότι η Γη γυρίζει γύρω απ τον Ήλιο. Όμως η εξουσία του πάπα και ο κόσμος δεν τον πίστεψαν και τον έστειλαν στην εξορία όπου και πέθανε.

6 ΝΤΑ ΒΙΝΣΙ ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ

7 ΝΤΑ ΒΙΝΣΙ  Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ένας πολύ έξυπνος και δημιουργικός άνθρωπος. Ήταν!!!: αρχιτέκτονας, γλύπτης, ζωγράφος, μουσικός εφευρέτης, μηχανικός, ανατόμος,  γεωμέτρης, παλαιοντολόγος και γιατρός, που έζησε την περίοδο της Αναγέννησης.

8 ΕΡΑΣΜΟΣ

9 ΕΡΑΣΜΟΣ Ο Ντεζιντέριους Έρασμους Ροτεροντάμους γνωστός ως Έρασμος του Ρότερνταμ ή απλώς ως Έρασμος, ήταν Ολλανδός ανθρωπιστής και θεολόγος. Εργάστηκε σκληρά στην προετοιμασία μιας νέας έκδοσης της Καινής Διαθήκης στη λατινική και στην ελληνική γλώσσα το 1516, καθώς όπως είπε ο ίδιος, «θα ήθελα να μεταφραστούν τα ιερά βιβλία σε όλες τις γλώσσες».

10 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Κατέβασμα ppt "4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡ0ΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google