Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λεονάρντο Ντα Βίντσι Αγαθοκλής Πέτσας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λεονάρντο Ντα Βίντσι Αγαθοκλής Πέτσας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λεονάρντο Ντα Βίντσι Αγαθοκλής Πέτσας

2 Η Ζωή του Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι έζησε στο Βίντσι και γι’ αυτό πήρε το όνομα του. Ο Λεονάρντο από το Βίντσι. Γεννήθηκε το 1452 και πέθανε το 1519 από φυσικό θάνατο.

3 Η Ζωή του (Συνέχεια) Όταν ο Λεονάρντο ζούσε ο κόσμος τον νόμισε τρελό.
Όταν ο Λεονάρντο ζούσε ο κόσμος τον νόμισε τρελό. Αλλά σήμερα ο κόσμος αναγνωρίζει τον Λεονάρντο. Ο κόσμος σήμερα τον χαρακτηρίζει πολυμήχανο, έξυπνο και πολλά άλλα.

4 Μόνα Λίζα Η Μόνα Λίζα είναι ο πιο γνωστός πίνακας του Ντα Βίντσι.
Η Μόνα Λίζα είναι ο πιο γνωστός πίνακας του Ντα Βίντσι. Φυλάγεται στο Μουσείο του Λούβρου στην Γαλλία. Πολλές φορές έπεσε θύμα κλοπής.

5 Μόνα Λίζα (Συνέχεια) Η Μόνα Λίζα όταν προτοζωγραφίστηκε είχε βλεφαρίδες αλλά οι επιστήμονες τις έκαναν επεμβάσεις και χάθηκαν οι βλεφαρίδες της. Ακόμη είναι διάσημη για το αινιγματικό χαμόγελο της.

6 Ο Μυστικός Δείπνος Αυτός δεν είναι πίνακας είναι μια τοιχογραφία που έκανε ο Ντα Βίντσι για κάποιους μοναχούς. Αλλά αυτή η τοιχογραφία αλιόθηκε από πολέμους, πλήμυρες και πολλά άλλα.

7 Ο Μυστικός Δείπνος (Συνέχεια)
Επίσης χρειάστηκε 2 χρόνια για να την τελειώσει αυτή η τοιχογραφία. Ο Λεονάρντο αν προσέξετε καλά έκανε το δωμάτιο να πηγαίνει προς τα μέσα. Οι μοναχοί έκαναν μια πόρτα και κατέστρεψαν την τοιχογραφία. Έτσι ο κόσμος μόνο 15΄ έχει στην διάθεση του.

8 Η Παναγία των βράχων Μία μέρα οι μοναχοί ζήτησαν από τον Ντα Βίτσι να τους κάνει ένα πίνακα με το Χριστό την Παναγία και τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Αλλά ο Λεονάρντο που ήταν επαναστάτης έκανε την Παναγία ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΩΣΤΕΦΑΝΟ αλλά και τον Ιωάννη τον Πρόδρομο αλλά και τον Χριστό ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΩΣΤΕΦΑΝΟ και γυμνούς.

9 Η Παναγία των βράχων (Συνέχεια)
Μόλις τον είδαν οι μοναχοί έπαθαν ΣΟΚ. Ήθελαν να σκοτώσουν τον Λεονάρντο.

10 Κώδικας Ντα Βίντσι Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι έγραφε κάποιες σημειώσεις για τα έργα του ή για τις εφευρέσεις του. Ακόμη έγραφε ανάποδα για να μην τους τις κλέψουν.

11 Ο Βιτρούβιος Τον Βιτρούβιο τον σχεδίασε ο Ντα Βίντσι αλλά με βάση τις σημειώσεις του Βιτρούβιου ενός γιατρού και επιστήμονα.

12 Οι εφευρέσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι
Υπάρχουν πολλές εφευρέσεις του Ντα Βίντσι όπως το κανόνι το ανεμόπτερο το τανκς και πολλές άλλες.

13 Οι εφευρέσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (Συνέχεια)

14 Μόνα Λίζα … Χιούμορ

15

16

17

18 Μόνα Λίζα … Χιούμορ Αυτές οι εικόνες δεν κοροϊδεύουν τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Αλλά, επειδή κάποιοι ζωγράφοι δεν μπορούν να κάνουν τέλεια την Μόνα Λίζα την κάνουν αστεία για να γελούν που δεν μπορούν να την κάνουν τέλεια και γελάνε οι ίδιοι.

19 Πηγές Wikipedia

20


Κατέβασμα ppt "Λεονάρντο Ντα Βίντσι Αγαθοκλής Πέτσας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google