ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ Γ΄5 ΣΧ. ΕΤΟΣ:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εξελιξη βιολογια γ.π. γ’ ταξησ (ΣΕΛ )
Advertisements

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΥΠΟΤΑΓΗ Μία ομάδα επιστημόνων τοποθέτησε 5 πιθήκους σε ένα κλουβί και στη μέση έβαλε μία σκάλα με μερικές μπανάνες στην.
Η καταγωγή και η εξέλιξη του Ανθρώπινου Γένους
ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης άρχισε πριν από χρόνια στην ανατολική Αφρική,από μία ομάδα ζώων που ονομάζονται Αυστραλοπίθηκοι,
Ελληνογαλλική σχολή ‘’Saint paul’’
Επιπτώσεις του ηλεκτρονικού εκφοβισμού
Εργασία βιολογίας Γ’5 Σχολικό έτος:
2. Άνθρωπος και Περιβάλλον
Η εξέλιξη του ανθρώπου.
Η καταγωγή και η εξέλιξη του Ανθρώπινου Γένους
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΓΟΝΙΣΜΟΣ; Η αναπαραγωγή εξημερωμένων ζώων -αναπαράγοντας τα πιο επιθυμητά και ευνουχίζοντας και δολοφονώντας τα υπόλοιπα έγινε το μοντέλο.
Bιοποικιλότητα στη Γη Ζωντανά πράγματα στη Γη ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Η ιστορία της Γης χωρίζεται σε αιώνες, περιόδους
TI EINAI;  κλασικό λογισμικό οπτικοποίησης-γραφικής απεικόνισης της Γης το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Διαδίκτυο.
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΜΑΡΚ & ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ
Δαρβίνος-ο δημιουργός της θεωρίας της Εξέλιξης
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ Γ΄5 ΣΧ. ΕΤΟΣ:
7.1 Η εξέλιξη και οι μαρτυρίες της
ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Χατζηδάκης Στράτος Γ'5 ΒΙΟΛΟΓΙΑ:Κ' Ψαλλιδάς.
Μιά εργασία απο τον Γιώργο Σωτηρόπουλο
Οι μαρτυρίες της εξέλιξης
ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.
Το Σύμπαν.
(411/ ) (411/ ) Έτος: 4ο Εξάμηνο: 7ο Ρόδος 2011
Κεφάλαιο 1ο : Εισαγωγή στη Κοινωνιολογία
7.2 Η εξέλιξη του ανθρώπου Για να ανακαλύψουν οι επιστήμονες τα εξελικτικά μονοπάτια που οδήγησαν στον άνθρωπο, εξετάζουν απολιθώματα, πέτρινα εργαλεία.
«ΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ» ΗΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 12ο Γυμνάσιο Πάτρας
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ.
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ
Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία: Β΄ Βατικανή Σύνοδος
Εργασία της βιολογίας από τον Γιώργο Σωτηρόπουλο του τμήματος Γ5
Μηχανισμοί του αρχαίου θεάτρου:
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ Ο Δαρβίνος γεννήθηκε στην Αγγλία το 1809, έτος δημοσίευσης της εργασίας του Λαμάρκ Αν και ως μαθητής ενδιαφερόταν για τη μελέτη.
Ο αγαπημένος μας τραγουδιστής
Μπότσια.
Ρατσισμός.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΟΣ & ΕΞΕΛΙΞΗ
Διδασκαλία Βιολογίας Γ’ Γυμνασίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ MSc Βιολόγος.
Το Θέρμο είναι κωμό- πολη της Αιτωλοακα- ρνανίας με επίσημο πληθυσμό κα- τοίκων.
8 η Θεματική Ενότητα Θεωρία της Εξέλιξης. Στο κοινό λεξιλόγιο θεωρία σημαίνει υπόθεση ή ακόμα και φαντασία. Στην επιστήμη όμως Θεωρία σημαίνει διατύπωση.
ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.
ΛΑΠΩΝΕΣ Ραφαέλλα Παφίτη. ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΠΩΝΕΣ Οι Λάπωνες ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής χερσονήσου (Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία) συμπεριλαμβανομένης.
Ιλιάδα Μονομαχίες. Μονομαχία:Πάρη και Μενέλαου Ο Πάρης προβάλει απο το Τρωικό στράτευμα εναντίον του Μενέλαου.Πρίν την μονομαχία ο Πάρης κυριεύεται από.
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Πρωταθλητές στο κάπνισμα οι Έλληνες μαθητές.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Η ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
H εξέλιξη και οι «μαρτυρίες» της
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ
H Γέννηση του Χριστού.
ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΡΘΩΠΟΥ.
Ερωτήσεις Ποιες έννοιες αποτελούν τα ενοποιητικά στοιχεία των επιμέρους βιολογικών κλάδων τον 19ο αιώνα Τι είναι ο Γερμανικός ιδεαλισμός, τι ο Γερμανικός.
Βασικές αρχές της σύγχρονης Γλωσσολογίας: Σωστό ή λάθος;
Βησσαρίων ο Τραπεζούντιος
Περιβαλλοντολόγοι : Εργασία 1
1.2 Κύτταρο η μονάδα της ζωής.
Διατήρηση και μεταβίβαση της γενετικής πληροφορίας
ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΡΩΜΟΣΩΜΑΤΑ
Η θεμελιώδης μονάδα ζωής
ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι είναι : κάθε τι που βρίσκετε στη φύση είτε πρόκειται για άψυχα υλικά είτε πρόκειται για οργανισμούς. π.χ. βουνά ,ποτάμια , ο αέρας.
Από τον Web 1.0 στον Web X
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Μάθημα 8ο, ΤΡΟΦΗ & ΤΡΟΦΙΜΑ
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΕΚΘΕΣΗ –ΕΚΦΡΑΣΗ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΕΞΕΛΙΞΗ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών που διατύπωσε ο Κάρολος Δαρβίνος άργησε να γίνει αποδεκτή Ένας από τους λόγους είναι ότι δεν μπορούν.
נושא 5: מגנטים ומגנטיות.
Ομήρου Ιλιάδα Ζ
Ομήρου Ιλιάδα Ζ
Τεχνολογία και Επιστήμη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ Γ΄5 ΣΧ. ΕΤΟΣ:2009-2010 H EΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ Γ΄5 ΣΧ. ΕΤΟΣ:2009-2010

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ; Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ; Ανθρώπινη εξέλιξη είναι η διαδικασία της αλλαγής και ανάπτυξης, ή εξέλιξης, κατά την οποία οι άνθρωποι εμφανίζονται ως ξεχωριστά είδη. Είναι το αντικείμενο της γενικότερης συστηματικής επιστημονικής αναζήτησης που προσπαθεί να κατανοήσει και να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο συνέβησαν αυτές οι αλλαγές. Η μελέτη της ανθρώπινης εξέλιξης περικλείει αρκετούς επιστημονικούς κλάδους, κυρίως όμως τη φυσική, ανθρωπολογία και την γενετική. Ο όρος "άνθρωπος" όταν αναφέρεται στην ανθρώπινη εξέλιξη εννοεί το γένος Ηοmo, όμως η μελέτες τις ανθρώπινης εξέλιξης περιλαμβάνουν συνήθως κι άλλα ανθρωποειδή, όπως είναι ο αυστραλοπίθηκος.

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ Οι πρώτες παρατηρήσεις για την εξελικτική καταγωγή του Ανθρώπου από το ζωικό κόσμο έγιναν από τον φυσιοδίφη του 18ου αιώνα, Ζαν Μπατίστ Λαμάρκ. Αλλά εκείνος που παρουσίασε μια ολοκληρωμένη θεωρία για την εξέλιξη ήταν ο Κάρολος Δαρβίνος στα έργα του "Η καταγωγή των ειδών" και η "Εμφάνιση του ανθρώπου". Επειδή για τους ζωικούς οργανισμούς που ζουν σήμερα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον σταδιακό μετασχηματισμό - εξέλιξη των προγόνων τους, αλλά ούτε για τις ενδιάμεσες μορφές από τις οποίες πέρασαν πριν φτάσουν στη σημερινή μορφή τους, οι μόνες πληροφορίες αντλούνται από τα απολιθώματα. 

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο άνθρωπος - όπως και κάθε άλλο ζώο σήμερα - δεν κατάγεται από καμιά σύγχρονη μορφή ζώου π.χ. από τον σημερινό χιμπατζή ή τον πίθηκο. Κατάγεται από προγενέστερες μορφές που δεν υπάρχουν σήμερα. Επομένως, κάνουν σκόπιμο 'λάθος' οι συντηρητικοί θρησκευόμενοι κύκλοι, που κατηγορούν τους δαρβινιστές ότι δέχονται οι δεύτεροι την καταγωγή του ανθρώπου από τον πίθηκο.

Βεβαίως, οι πιο συγγενικοί οργανισμοί με τον άνθρωπο είναι οι πίθηκοι - κι αυτό το ξέρουμε και από την ανάλυση του DNA - γι' αυτό και οι επιστήμονες αναζήτησαν στα απολιθώματα τον κοινό πρόγονο του ανθρώπου και του πιθήκου. Μάλιστα αυτός ο κοινός πρόγονος θα πρέπει να είχε κοινά χαρακτηριστικά και των δύο οργανισμών, τα χαρακτηριστικά του δηλαδή να ήταν μεταξύ του ανθρωποειδούς πιθήκου και του ανθρώπου. Αυτές οι μορφές λέγονται συνδετικοί κρίκοι ή ενδιάμεσες μορφές.

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: http://el.wikipedia.org/wiki/Ανθρώπινη_εξέλιξη http://www.physics4u.gr/articles/2005/originofhuman1.html ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΕΣ: http://softwarecreation.org/images/2008/humanevolution.gif http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/08-08-07/08-08-07/19981621.jpg http://img104.imageshack.us/img104/3134/denis1ht5.jpg