ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Υπηρεσίες δικτύων επικοινωνίας
Advertisements

Ψηφιακές και Αναλογικές Πηγές
Βασικές έννοιες της κυματικής
Εξοπλισμός Ήχου & Εικόνας
Ηλεκτρομαγνητικό Φάσμα
1.Ποια είναι τα τρία κύρια μέρη ενός υποδείγματος ηλεκτρονικών επικοινωνιών Ενεργεία ( είσοδος) Μετάδοση (διαδικασία) Ήχος ( έξοδος)
Επικοινωνιες-δικτυα-διαδικτυο-ιστοσελιδεσ
Thomas Edison (1847 – 1931) Οι καθηγητές του τον θεωρούσαν « διατελώντα εν συγχύσει ». Ο Edison έγινε ο πιο γόνιμος εφευρέτης όλων των εποχών!
Αρχές Επικοινωνίας με ήχο και εικόνα
Αρχές Επικοινωνίας με Ήχο & Εικόνα
ΕΠΑΓΩΓΗ (induction).
Thomas Edison (1847 – 1931) Οι καθηγητές του τον θεωρούσαν « διατελώντα εν συγχύσει ». Ο Edison έγινε ο πιο γόνιμος εφευρέτης όλων των εποχών!
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα
Σουτζούκη Αναστασία Τρούμπουλου Κέλλυ Τσιτσοπούλου Βασιλίνα
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 9
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΕΦ 17 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΗΧΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ
Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφάλαιο 17: Εξοπλισμός ήχου και εικόνας
Μαθητές 5ου Γ/σιου Καλαμαριάς Εκπ/κος : Μπέκος Νικόλαος
2.4 Επίδραση Μέσου Μετάδοσης
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
ΘΕΜΑ : ΔΕΚΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 περίοδος.
1 Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17 Συσκευές Ήχου & εικόνας σελίδες 392 – 394 (μέχρι Διατάξεις με σύζευξη φορτίου (CCDs) )
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
3.1.1 Ενσύρματα μέσα μετάδοσης
Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Ερωτήσεις Σχολικού Ποια είναι η σχέση μεταξύ εναλλασσόμενου ρεύματος και ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων; Είναι δυνατόν να δημιουργηθεί εναλλασσόμενο ρεύμα.
Επισκέπτρια Επίκουρη Καθηγήτρια
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ Ηλεκτροακουστικές συσκευές που μετατρέπουν τα ηχητικά κύματα σε ηλεκτρικές μεταβολές Τάση ή ρεύμα ήχος μικρόφωνα.
ΘΕΜΑ : ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 περίοδος.
ΠΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Τεχνολογία Επικοινωνιών
ΘΕΜΑ : ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 περίοδος ΠΟΜΠΟΣ. Πομπός Όνομα : Λεκάκης Κωνσταντίνος Καθ. Τεχνολογίας 27/9/ :02 (00) Τι είναι πομπός? Το σύστημα που χρησιμοποιείται.
ΘΕΜΑ : ΚΕΡΑΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 περίοδος.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Παραγωγή και διάδοση Ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων
ΑΡΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΗΧΟ & ΕΙΚΟΝΑ
1 Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17 Συσκευές Ήχου & εικόνας σελίδες
Διαμόρφωση κατά πλάτος (Amplitude Modulation – AM)
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 11
Δίαυλοι Μεταδόσεως και Λήψη
Εξοπλισμός Ήχου & Εικόνας (Κεφάλαιο 17)
Επικοινωνίες δεδομένων
Εφαρμογές Πληροφορικής Β’ & Γ’ Λυκείου Γεωργαλλίδης Δημήτρης 1 Ο Λύκειο Ρόδου.
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 9
Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφάλαιο 16: Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Εισηγήτρια: Αναστασία Κατρανίδου.
Ασύρματη Μετάδοση Βασίζεται στην ιδιότητα των ηλεκτρονίων να κινούνται δημιουργώντας ηλεκτρομαγνητικά κύματα Προς όλες τις κατευθύνσεις Με την ταχύτητα.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ: Ραδιοφωνικός Δέκτης AM
ΗΜΥ 100: Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διάλεξη 19 Εισαγωγή στα Συστήματα Επικοινωνιών TΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.
1 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16) Συστήματα επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Παραδείγματα: 1.Τηλέγραφος 2.Τηλέφωνο 3.Τηλεόραση 4.Ραδιόφωνο.
Ηλεκτρομαγνητικά Κύματα Στις σύγχρονες τηλεπικοινωνίες, η διάδοση των σημάτων μέσα στο κανάλι υποστηρίζεται από ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Το ηλεκτρομαγνητικό.
ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ Βασικές έννοιες. Τι είναι ένα ασύρματο δίκτυο; Ασύρματο δίκτυο καλείται ένα δίκτυο στο οποίο η επικοινωνία των χρηστών αλλά και των δομικών.
ΒΛΑΧΟΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΩ ΓΚΙΤΕΡΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Ενότητα 2 η Σήματα και Συστήματα. Σήματα Γενικά η πληροφορία αποτυπώνεται και μεταφέρεται με την βοήθεια των σημάτων. Ως σήμα ορίζουμε την οποιαδήποτε.
1 ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ερευνητική Εργασία ΑΤ2 Καθηγητής: Τσαφάς Α. Σχ. Ετος Θέμα: Μετατροπή του ήχου σε ηλεκτρικά σήματα και αντίστροφα.
ΕΡΓΑΣΙΑ:ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ: ΓΑΤΣΙΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ.
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας
Ασύρματα μέσα μετάδοσης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 11
ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Υποενότητα:Μεσαία κύματα – ραδιoφωνία (AM)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ

Διαμόρφωση (modulation) είναι : Η αλλαγή των ραδιοκυμάτων για την πραγματοποίηση μεταφοράς μηνυμάτων. Όταν δεν επεμβαίνομε στα ραδιοκύματα, αυτά έχουν σταθερό πλάτος και συχνότητα. Θα ηχούν ως θόρυβοι, αν ακουστούν σε ένα ραδιόφωνο.

Διαμόρφωση (modulation) Η διαμόρφωση πραγματοποιείται ως εξής: Οι ταλαντώσεις του ήχου που πρέπει να μεταδοθεί [σχ. 16.10(α)] συμπτύσσονται σε ραδιοκύματα (φέροντα κύματα) [σχ. 16.10(β)]. Πρώτα μετατρέπονται τα κύματα του ήχου (σε ένα μικρόφωνο για παράδειγμα) σε ηλεκτρικά σήματα. Κατόπιν το ηχητικό σήμα χαμηλής συχνότητας [σχ. 16.10(β)] συνδυάζεται με το σήμα του φέροντος κύματος. Υπάρχουν δύο ήδη διαμόρφωσης: Πλάτους και Συχνότητας

Διαμόρφωση πλάτους και συχνότητας Το ηχητικό σήμα χαμηλής συχνότητας [σχ. 16.10(β)] συνδυάζεται με το σήμα του φέροντος κύματος υψηλής συχνότητας οπότε η συχνότητα του φέροντος κύματος αλλάζει [σχ. 16.10(δ)] .Το κύμα δέχεται Διαμόρφωση συχνότητας Το ηχητικό σήμα χαμηλής συχνότητας [σχ. 16.10(β)] συνδυάζεται με το σήμα του φέροντος κύματος μεγάλου πλάτους οπότε το πλάτος ή η δύναμη του φέροντος κύματος αλλάζει [σχ. 16.10(γ)] . Το κύμα δέχεται Διαμόρφωση πλάτους.

Σχ. 16.1.0

Το σήμα που έχει δεχθεί διαμόρφωση πλάτους μπορεί να το συλλάβει ένα ραδιόφωνο στις συχνότητες AM (Amplitude Modulation= διαμόρφωση πλάτους). Το σήμα που έχει δεχθεί διαμόρφωση συχνότητας μπορεί να το συλλάβει ένα ραδιόφωνο στις συχνότητες FM (Frequency Modulation = διαμόρφωση συχνότητας). Ενώ στην τηλεόραση η διαμόρφωση πλάτους (ΑΜ) εφαρμόζετε για τα σήματα εικόνας ενώ η διαμόρφωση (FM) για τα σήματα του ήχου

Δίαυλοι Μετάδοσης Οι ατμοσφαιρικοί δίαυλοι μεταδόσεως (atmospheric transmission channels) χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητικά κύματα για να μεταφέρουν πληροφορίες μέσω της ατμόσφαιρας. Τα κύματα εκπέμπονται από μία κεραία και μπορούν να αναμεταδοθούν με ένα δορυφόρο. Τα ραδιόφωνα, η τηλεόραση και τα κυψελοειδή τηλέφωνα (κινητά), όλα εξαρτώνται από δίαυλο αυτής της μορφής.

Δίαυλοι Μετάδοσης Οι δίαυλοι φυσικής μεταδόσεως (physical transmission channels) διαθέτουν ένα καλώδιο ή κάποιο άλλο μέσο συνδέσεως μεταξύ του αποστολέα και του δέκτη. Τα κανονικά τηλέφωνα και η καλωδιακή τηλεόραση διαθέτουν αυτό το είδος διαύλου μεταδόσεως.