Πληροφορική στην Προαγωγή και Αγωγή Οδοντικής Υγείας στα Παιδιά

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οπτικές ίνες-Καλώδια οπτικών ινών
Advertisements

Ένα παγκόσμιο δίκτυο που συνδέει εκατομμύρια υπολογιστές.,. Περισσότερες από 100 χώρες που συνδέονται με τις ανταλλαγές των δεδομένων, ειδήσεις και απόψεις..Σε.
Σουτζούκη Αναστασία Τρούμπουλου Κέλλυ Τσιτσοπούλου Βασιλίνα
Τι είναι το CAD/CAM Ανήκει στην ευρεία κατηγορία των CAx (computer-aided technologies) Αφορά τη χρήση συστημάτων υπολογιστή για την υποβοήθηση της βελτιστοποίησης.
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
Η πληροφορική στην προαγωγή της οδοντικής υγείας σε παιδιά
Προαγωγή της οδοντικής υγείας των καπνιστών με τη βοήθεια της πληροφορικής.
Τηλεοδοντιατρική σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών της Αριζόνας Επιβλέπουσα καθηγήτρια : Αθανασοπούλου Χ. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Τηλεοδοντιατρική-TDA Σιάβος Νικόλαος Τσεβεκίδης Ιωάννης Χρυσομάλλης Θεόδωρος.
WIFI-Aσύρματα Δίκτυα.
ΒΟΗΘΟΣ και ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΚΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Εικόνα 4.1: Τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου (Αττική οδός)
1. Πνευματικά Δικαιώματα 2. Εργονομία
Ματθαιοπούλου Καλλισθένη Σολωμού Γεωργία Χριστοδουλίδης Στέφανος
KINΔΥΝΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ & Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ Φ/Θ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Ι Φαίδων Θεοφανίδης
Επιλογή Μέσου Μετάδοσης
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ TOY ΕΚΤΥΠΩΤΗ
DENTSIM Λογισµικό προσοµοίωσης για Οδοντιατρική Εκπαίδευση Κυτίδης Αναστάσιος Ζουρούδη Στυλιανή.
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
jEQ&feature=related.
Εικονικη πραγματικοτητα
Αιολικη ενεργεια Στέφανος Κουφάκης Αντωνία Θεοδώρου.
Επιμέλεια: Α. Παπαθανασίου* I. Τζιγκουνάκης ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΓΝΩΡΙΜΙΑ, ΧΡΗΣΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ (ΙΙ) Σχολή Χημικών Μηχανικών Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Τα Clinical Decision Support Systems (CDSSs) είναι προγράμματα σχεδιασμένα να παρέχουν εξειδικευμένη υποστήριξη σε επιστήμονες υγείας που καλούνται να.
VODAFONE WIND COSMOTE WHATS UP “CALL ΕΡΩΣ” Q.
Ε ΡΓΑΣΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΜΑ : ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ : Εμμανουηλίδης Γεώργιος & Καρατζιούλας Κωνσταντίνος.
1 Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17 Συσκευές Ήχου & εικόνας σελίδες
Στο μάθημα αυτό θα περιγραφεί η βασική εσωτερική δομή ενός συστήματος υπολογιστή και ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά και η λειτουργία της Κεντρικής Μονάδας.
Διαδραστικοί πίνακες ΔΠ  Ψηφιακοί λευκοί πίνακες που συνδέονται με υπολογιστή, απεικονίζουν την οθόνη του σε πραγματικό χρόνο και δέχονται απευθείας εντολές.
Οπτικές Ίνες Οι οπτικές ίνες είναι λεπτά νήματα τα οποία κατασκευάζονται από γυαλί ή από πλαστικό .Το σχήμα τους είναι κυλινδρικό και η διάμετρος τους.
Το Dental adventure by Glenn Martin,DDS (πηγή/Google,shockware.com) Είναι ένα παιχνίδι το οποίο βοηθά τους προπτυχιακούς φοιτητές οδοντιατρικής να θέσουν.
Αναφερόμαστε στους σημερινούς υπολογιστές με τον όρο «», δηλαδή ένα σύνολο συσκευών και προγραμμάτων. Αναφερόμαστε στους σημερινούς υπολογιστές με τον.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ # 2.
ΕφαρμογΕς οδοντιατρικης πληροφορικης
Πληκτρολόγια Χριστόβ Ντίμο Β2/ΒΠ Σχολική χρονιά
Εργασία Πληροφορικής 2 ου Εξαμήνου Συστήματα Στήριξης Οδοντιατρικής Απόφασης (ΣΣΟΑ) Δημάδης Αργύρης Θεοδοσοπούλου Ζωή Παπαδούλης Κων/νος.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΒΙΟΜΑΤΗΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΜΙΝΤΖΙΟΣ ΜΑΡΙΝΑ ΜΩΡΑΙΤΑΚΗ
ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΔΙΚΤΥΑ ΗΥ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ Εισηγητής: Δρ. Αθανάσιος Νικολαΐδης.
ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Εργασία του/της…...
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΣΕΡΡΕΣ) ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΙΡΗΣΕΩΝ Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Η.
Global Posistioning Sytems (GPS) Στρατής Αβαγιάννης Στρατής Αντωνέλλης Παντελλής Σπάρταλης.
ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ Κ.Μπουγουλιάς.
Ξαναγέμισε τη γυάλα! ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1 Γιώτη Θεοδώρα Α.Μ.: Σερμπενιάδη Τριανταφυλλιά Α.Μ.: Υπεύθυνη μαθήματος κ.Ζαχαρούλα Σμυρναίου.
Ένας διαδραστικός πίνακας είναι μία ψηφιακή συσκευή αφής που συνδέεται με έναν υπολογιστή και ένα προβολικό (προτζέκτορα). Ο διαδραστικός πίνακας πρέπει.
Κρυφή μνήμη (cache memory) (1/2) Εισαγωγή στην Πληροφορκή1 Η κρυφή μνήμη είναι μία πολύ γρήγορη μνήμη – πιο γρήγορη από την κύρια μνήμη – αλλά πιο αργή.
Τμήμα Α2 Έτος Τι είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση; Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
οι ευκαιρίες για υγιεινή των χεριών είναι οι εξής
Η Χρήση των Φορητών Συσκευών όπως το Έξυπνο Κινητό Τηλέφωνο (Smartphone), η Φορητή Ταμπλέτα (Tablet) & ο Φορητός Η/Υ (Notebook) στην Καθημερινή Κλινική.
Cloud Computing Το cloud computing παρέχει υπηρεσίες υπολογισμού, λογισμικού, πρόσβασης σε δεδομένα και αποθήκευσης που δεν απαιτούν ο τελικός χρήστης.
Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας Όταν η έγκαιρη διάγνωση προλαμβάνει …
ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΦΗΣ
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΕΡΙΟΧΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ.
Εικόνα 4.1: Τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου (Αττική οδός)
(α) δίνει τον ορισμό του PLC (β) αναφέρει τις εφαρμογές του PLC.
Προβλήματα που πρέπει να λυθούν
Καθετηριασμός Κεντρικών Φλεβικών Γραμμών
Το Υλικό του Υπολογιστή
Διάφορες συσκευές. Συσκευή αυτόματης μέτρησης Τ.Κ.Ε. (ταχύτητα καθίζησης ερυθρών) Η μέτρηση της ΤΚΕ γίνεται με τη βοήθεια ηλεκτρονικού μηχανήματος, με.
Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ω Ν Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Ω Ν
Ίσια δόντια = όμορφο χαμόγελο και στοματική υγεία
Αλέξανδρος Σαχινίδης, ΜΒΑ, Ph.D. ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
Στο μάθημα αυτό θα περιγραφεί η βασική εσωτερική δομή ενός συστήματος υπολογιστή και ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά και η λειτουργία της Κεντρικής Μονάδας.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πληροφορική στην Προαγωγή και Αγωγή Οδοντικής Υγείας στα Παιδιά Computer Controlled Dental Local Anesthesia ( Wand Injection ) Εργάστηκαν οι: Εμμανουηλίδης Γεώργιος Θανασούλια Ελένη Καρατζιούλας Κωνσταντίνος

Computer Controlled Dental Local Anesthesia ( Wand Injection ) Ο ακριβής έλεγχος τόσο της ροής του αναισθητικού υγρού όσο και της πίεσης που ασκείται την καθιστούν μια «φιλική» προς τα παιδιά ένεση.

Πώς λειτουργεί… Το “hardware” της συσκευής μοιάζει με τον πύργο ενός μικροσκοπικού υπολογιστή. Στην κορυφή διαθέτει μια συμβατική αμπούλα αναισθησίας η οποία επικοινωνεί με ένα μικροσωληνάριο με το σώμα της ένεσης που έχει σχήμα στυλό. Παράλληλα διαθέτει ένα ποδοχειριστήριο που εκκινεί τον υπολογιστή. Τόσο η αμπούλα αναισθησίας όσο το σωληνάριο και η σύριγγα είναι μιας χρήσης. Διαθέτει δύο ταχύτητες ώστε η έγχυση του αναισθητικού υγρού να γίνεται γρηγορότερα και ασφαλέστερα μετά το αρχικό τρύπημα. Τέλος το πιο εξελιγμένο μοντέλο χρησιμοποιεί μια διαφορετική βελόνα και εκπέμπει οπτικά και ακουστικά σήματα επιτρέποντας στον οδοντίατρο να γνωρίζει πότε έχει τοποθετήσει τη βελόνα σωστά.

Εμφάνιση & Διάδοση Χρήσης ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΧΡΗΣΗΣ: 1990 Milestone Scientific Inc. Βόρεια Αμερική Ελλάδα Ευρώπη Περιορισμένη χρήση σε εξειδικευμένες οδοντιατρικές κλινικές

Κόστος & Εκπαίδευση Απλή στη χρήση Προτείνονται σεμινάρια Συσκευή : 1.650€ Ανταλλακτικά : 1,5€ Απλή στη χρήση Προτείνονται σεμινάρια

Πλεονεκτήματα Συσκευής Wand Δεν υπάρχει ανάγκη κλιβανισμού της σύριγγας (σύριγγα μίας χρήσεως) Μπορεί να χρησιμοποιηθεί λιγότερο αναισθητικό σε σχέση με την παραδοσιακή μέθοδο Η διαδικασία είναι ανώδυνη. Η χρήση του συστήματος είναι εύκολη και με λιγότερο άγχος για τον επεμβαίνοντα Η χορήγηση από τον επεμβαίνοντα είναι ευκολότερη , επειδή ο χειρισμός του στελέχους συγκράτησης της βελόνης είναι ευκολότερος( ελαφρύ στέλεχος)

Μειονεκτήματα Συσκευής Wand Το αυξημένο κόστος των αναλώσιμων (πχ η χειρολαβή που είναι μιας χρήσεως για κάθε ασθενή) Συχνή θραύση των φυσιγγίων αναισθητικού κατά την ενεργοποίηση της συσκευής Ενοχλητικός, για μερικούς ασθενείς, θόρυβος του μηχανήματος Μεγάλη διάρκεια χορήγησης της αναισθησίας που μπορεί να φτάσει τα 6-8 λεπτά

Σας ευχαριστούμε ! !