Καλές πρακτικές, υλοποιημένα wiki από σχολεία και εκπαιδευτικούς

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Advertisements

“Σταγόνες ζωής, Ιστορίες για το βιβλίο του ΕΝΟ”
Επιμόρφωση Β΄ επιπέδου στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία Νότα Σεφερλή
Φιλοσοφία Ενσωμάτωσης των ΤΠΕ
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
Με πόση ασφάλεια χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο;
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Επιστημονική.
Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» στο πλαίσιο των αξόνων προτεραιότητας.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Κέντρα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού Νόμος 2525/97.
Μ. Βιβίτσου, Ν. Λαμπροπούλου, Αλ. Γκίκας, Ι. Χαρδαλούπα
ΞΑΝΘΗ 2013, 2ο ΣΕΚ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΙΔΗΣ Μαθηματικός.
Τεχνολογίες Εκπαίδευσης
Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ηλεκτρονικό Περιοδικό e-emphasis.
Εν. 2.4 Γενικού Μέρους Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Το εκπαιδευτικό σενάριο Νότα Σεφερλή
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
Καλλιβρετάκη Αργυρώ Καθηγήτρια Πληροφορικής Π.Ε. 19
Η Διδασκαλία των ΤΠΕ στα Δημοτικά Σχολεία με ΕΑΕΠ
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τμήμα Βπ– Τομέα Πληροφορικής 1 ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασίου Παρασκευή ΠΕ19/ Σκίτσος Δημήτριος ΠΕ.
- Ημερίδα «Πολιτισμική Πληροφορική και Εκπαίδευση», 24 Νοεμβρίου IΣΤΟΣ Ένα λειτουργικό πρότυπο για την αξιόπιστη προσφορά πολιτιστικού και εκπαιδευτικού.
Καλώς ορίσατε στη 2 η εκδήλωση στη 2 η εκδήλωση για τις για τις Φυσικές Επιστήμες.
ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΪΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
Πρόγραμμα Comenius Σύμπραξη σχολείων Ελλάδας – Τουρκίας - Ισπανίας - Γερμανίας.
Κοινότητες Πρακτικής και Μάθησης
Φυλλο του Καθηγητη. Teacher’s Age Ποιο ειναι το αντικειμενο διδασκαλιας σας?
6 ο Γυμνάσιο Πατρών Καλώς ήρθατε στη wiki τάξη του Γ 2.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
Σημαντικοί άξονες του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης Παναγιώτης Νταβαρίνος Σχολικός Σύμβουλος (ΠΕ02)
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης στις ΤΠΕ ΝΤ και Εκπαίδευση Μάινας Διονύσιος Επιμορφωτής ΠΕ2.
Καλέμας Απόστολος Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
SCHOOL MEDIATION ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
Εκπαιδευτικό λογισμικό. Εκπαιδευτικά περιβάλλοντα Δε σχεδιάστηκαν για εκπ/κή χρήση αλλά χρησιμοποιούνται.
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Τούλιου Ευτυχια Τάξη: Β΄, ΣΤ΄
Digital Tales Εικαστικά Θεατρική Αγωγή Γλώσσα.
Διδακτική Πληροφορικής
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Η παρουσίαση ετοιμάστηκε από την Ενδοτμηματική Επιτροπή Γλωσσικού.
Το νερό 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Σχ. Έτος: Τάξεις: Δ1–Δ2
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Δημιουργώντας διαδικτυακές κοινότητες μάθησης μέσω wiki Μαρία Νέζη Κατερίνα Τρίμη-Κύρου Νέλλη Τσενόγλου.
Εκπαιδευτικό Σενάριο : “ Μαθαίνω για το κακόβουλο λογισμικό και προστατεύομαι ” Ζαμπέτογλου Γεώργιος ΕκπαιδευτικόςΠληροφορικής ΠΕ.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΑΞΗ Β Σχολ. Έτος «Η έμπνευση γεννά έμπνευση» Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κατερίνα Θεοδωροπούλου, ΠΕ 06 Rob.
Οι φάροι μας ενώνουν! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.
ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ SCRATCH Χρήστος Μανώλης, Πληροφορικός ΠΕ 19 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 Ομάδα ανάπτυξης 6 ο εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.
«Στο δρόμο για την αειφορία».  Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κυψέλης, στην οδό Δοϊράνης 43.  Μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.  Έχει πλούσια συμμετοχή.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΤΟ Ε. Π. ΠΑΙ. Κ. ΑΣΠΑΙΤΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ / Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Δημοτικά Σχολεία με ΕΑΕΠ, Σ Παπαπέτρου
Βιολογία Γυμνασίου.
«Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του.
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
Ειρήνη Πετράκη Δασκάλα – Πυρήνας ΤΠΕ Μάρτιος, 2011
Νεοελληνική Γλώσσα (ΝΠΣ)
«Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο»
2ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου
Ένας Χρόνος ΠΕΑΠ Επίκουρη Καθηγήτρια Ευδοκία Καραβά
Μαρία Ζερβού Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν.Κέρκυρας
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
Ομαλη μεταβαΣη απο το νηπιαγωγειο Στο δημοτικο
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
Διδάσκοντας Φυσικές Επιστήμες στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων
ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Ένα απο τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι καθηγητές είναι πως τα παιδιά απο μικρή.
Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
Οι Κατευθύνσεις στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Καλές πρακτικές, υλοποιημένα wiki από σχολεία και εκπαιδευτικούς Αλεξάνδρα Τσίγκου Υπ/νη Περ. Εκπ. Α/βάθμιας Δυτικής Αττικής Σεμινάριο Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Αξιοποίηση των συνεργατικών δικτύων μάθησης (wiki) στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση- Δημιουργία και χρήση πιλοτικού wiki ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ» 5ο ΔΣ Ασπροπύργου- 24 Απριλίου 2013

Το wiki ενός Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Σχολικές Δραστηριότητες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου «O ιστοχώρος αυτός θα μας δίνει τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε τις ανησυχίες μας, να συζητάμε τα προβλήματα μας και να προβάλουμε το έργο των Προγραμμάτων (με τη συναίνεση των συμμετεχόντων).»

Το wiki Ε΄και Στ΄ τάξης για ψηφιακή υποστήριξη των μαθημάτων 8ο ΔΣ Νάουσας Ο δικός μας χώρος επικοινωνίας στο διαδίκτυο με τους γονείς και μαθητές της τάξης, τώρα που το διαδίκτυο αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας και εκεί στοχεύει η παρούσα προσπάθεια μας. Ο δάσκαλος της τάξης Σουδίας Ιωάννης

Το wiki μιας σχολικής τάξης με άξονα τα μαθήματα Ταξίδι στη χώρα της γνώσης

Το wiki μιας σχολικής τάξης με πολλή φαντασία Χρονομηχανή Άλλα wiki

Το wiki συνεργασίας δύο σχολικών τάξεων Πέρα από το μύθο Σας καλωσορίζουμε στο wiki μας, το χώρο στον οποίο συνεργάζονται η Στ΄2 τάξη του 92ου Δ. Σχ. Θεσσαλονίκης και η Στ΄1 του 1ου Δ. Σχ. Νεάπολης. Σας καλωσορίζουμε στις ιστορίες πέρα από το μύθο… Οι εκπαιδευτικοί: Αναστάσιος Παπάς Ελένη Μπούσια

Το wiki μιας σχολικής τάξης με ποικίλη ύλη 1οΝεάποληςΔ1 Εδώ ο κάθε μαθητής έχει τη σελίδα του Μας παραπέμπει στο νέο τους wiki της Ε1 planetE1

Το wiki μιας Γ΄ τάξης με άξονα τα μαθήματα και πλούσιο υλικό Ataxies του 2ου ΔΣ Παλλήνης Μελέτη περιβάλλοντος

Το wiki ενός σχολικού project Μουσείο Ακρόπολης Σας καλωσορίζω στο νέο wiki που δημιουργήθηκε για να έχουμε άνεση, να απλωθούμε, δουλεύοντας το πρόγραμμα για το Μουσείο της Ακρόπολης.

Το wiki μιας σχολικής τάξης που ξεκίνησε από ένα project… alexandratsigkou Σκοπός Μέλη Projects

Μια ερευνητική εργασία με ό,τι αφορά τα wiki Ένα wiki για το wiki …Η σελίδα μας αποτελεί τμήμα μιας εργασίας μας για το Wiki στο μάθημα Υπηρεσίες Προστιθέμενης Αξίας που διδάσκεται στο 8ο εξάμηνο στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…. Ελένη Μαρία Στέα, Μάκης Σιμιτός, Μαργαρίτα Μαρία Τουμπίδου

Η "τέχνη" της διδασκαλίας με wiki Η Vicki Davis εκπαιδευτικός αλλά όπως αποκαλεί η ίδια τον εαυτό της στο προσωπικό της ιστολόγιο είναι επίσης blogger, Tweeter, Tumblr, Facebook-er αλλά και θερμή οπαδός της διδασκαλίας και της μετάδοσης γνώσης. Στο ιστολόγιο της Cool Cat Teacher blog περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε μετά από ένα συνέδριο της χρήση του wiki στην τάξη της. Η περιγραφή αυτή είναι σημαντική γιατί δεν αναφέρεται μόνο στα τεχνικά στοιχεία και εργαλεία που χρειάστηκε αλλά και στον τρόπο που εισήγαγε το νέο αυτό εργαλείο στην τάξη. Αναφέρεται στον τρόπο εξοικείωσης των μαθητών της με το wiki αλλά και στο εισαγωγικό project που χρησιμοποίησε για να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τον Ιστό 2ης γενιάς και τα χαρακτηριστικά του. Η συνεργασία των μαθητών υπήρξε απαραίτητη σε όλη τη διαδικασία όχι μόνο κατά τη διάρκεια εργασίας τους στην τάξη αλλά και στο σπίτι άλλωστε όπως λέει και η ίδια σκοπός της ήταν να δημιουργήσει ένα κλίμα ενθουσιασμού τόσο για το εργαλείο όσο και για τη χαρά της συν-δημιουργίας και της συν-εργασίας. Wiki Wiki Teaching- The art of using wiki pages to teach

Ένα δίκτυο σχολείων aktofylakes Καλώς ορίσατε στο Wiki μας "Ακτοφύλακες"! Εδώ θα ανταλλάσσουμε υλικό και ιδέες για τα περιβαλλοντικά προγράμματα που έχουν θέμα τους τη θάλασσα και τις ακτές.

Καλή συνέχεια στο εργαστήριο…