ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΡΟΛΩΝ Η αποψίλωση των δασών.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Από το χωράφι στο πιάτο μας Σκέψεις, εμπειρίες, ερευνητικά δεδομένα.
Advertisements

Τα πολιτεύματα της αρχαίας Ελλάδας
Θεματική Ενότητα: Φτώχια Βραζιλία: Παγκόσμιο Κύπελλο και Ολυμπιακοί Αγώνες γκρεμίζουν τις φαβέλας Θεματική Ενότητα: Φτώχια.
Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε κάτι.
ΑΠΕ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ,ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΟΥ.
Τα Τροπικά Δάση Φίλιππος Παλαιολόγος.
FM Group FM 4 SUCCESS ΚαλΩς Hρθατε στην.
Δραστηριότητα 9: Πώς παρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ; Διαφάνεια 1: Στόχοι >Να διερευνήσουμε πώςπαρουσιάζονται οι μετανάστες στα ΜΜΕ >Να μάθουμε να.
Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
Διαχείριση Φυσικών Πόρων
Ομπάμα…άσε το άμα.. Στην Ελλάδα, όταν δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι, λέμε: άμα… γίνει αυτό… θα κάνουμε και το άλλο. Περιμένουμε δηλαδή να έρθουν όλα μόνα.
Τα παράδοξα των καιρών μας
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
Η σχέση μας με τη γη Ανθρώπινες δραστηριότητες και φυσικοί πόροι.
LOGO ΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δανάη Φωτίου γ5 ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ
Κωστής Κουρσάρης Μιχάλης Κοντοπίδης
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ορισμός
European Commission 1 Μετανάστευση: Αποτελεσματική Πολιτική και Ανοιχτή Κοινωνία ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΛΑΣ ΚΑΜΙΝΑΡΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Η συμβουλή της ημέρας.
To Βυζάντιο φτάνει στο απόγειο της ακμής του
Το παιχνίδι της Χάρτινης σακούλας.
ΑΝΕΡΓΙΑ 13η Διάλεξη.
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
Περιβάλλον και Γεωργία ΤΕΕ Β’ Τάξη 1ου κύκλου Τομέας: Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος Σταμάτιος Τσικόγιας.
Σκηνή 1 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:12 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Εμφανίζονται ο Juan και η Juanita, πίσω τους εμφανίζεται στον πίνακα ο χάρτης.
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT 6) ΥΠΟΘΕΜΑ: Σκουπίδια και παραδοσιακές κοινωνίες (ιστορική.
1η εργασία: Χρησιμοποιώντας τον χάρτη πυκνότητας πληθυσμού στη Γη καταλήξτε σε συμπεράσματα για την πυκνότητα του πληθυσμού της Ευρώπης Απάντηση: Εκτός.
1 Διασκέψεις για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη Συνδιάσκεψη της Στοκχόλμης για το Ανθρώπινο Περιβάλλον (1972) υιοθετήθηκαν και ενεργοποιήθηκαν ορισμένες.
Ανάλογα με  Τον τρόπο κατανάλωσής τους και  Τη δυνατότητα ανανέωσής τους.
ΟΙΚΟΠΕΔΟ Οικόπεδο = ένα κομμάτι γης, το οποίο είναι οικοδομήσιμο. Ο θείος μου έχει ένα οικόπεδο με δέντρα, στο οποίο πηγαίνουμε συχνά.
ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μια.
Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol) Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol)
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
Άργος Χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος ικανά να καλύψουν τις ανάγκες του ανθρώπου Αγαθά η υλικά παρεχόμενα από τη φύση Τα πρωταρχικά και.
“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”
Διοίκηση Αθλητικών Γεγονότων Προγραμματισμός Μηχανημάτων - προμηθειών - εξοπλισμού.
3η εργασία: «ΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΥΦΑΝΤΡΑ
Δημιουργία διδακτικού συμβολαίου- συμβολαίου τάξης Κανείς -ούτε οι ενήλικες, ούτε τα παιδιά- δεν επιθυμεί να διατάσσεται. Σε κανένα δεν αρέσει η υποταγή,
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 11/14/ Κοινωνία στην Οικονομία της Γνώσης.
Εργασία στο μάθημα «Επιχειρηματικός σχεδιασμός»
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Τα παράδοξα των καιρών μας
Παίρνω τον έλεγχο: Βρίσκω τον δρόμο αντιμετωπίζοντας την ανεργία
Συνθήκες Διαβίωσης Στη Ζίτσα
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Παγκόσμια Περιβαλλοντική Πολιτική
Θέμα-Σκοπός Το παιχνίδι το οποίο θα θέλαμε να δημιουργήσουμε ονομάζεται “Fighting poverty”. Ο τίτλος και η ιδέα είναι ξεκάθαρος. «Αγώνας κατά της φτώχιας».
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Οι επιχειρηματίες αναγνωρίζουν τις ευκαιρίες…..
Ορισμός και σημασία της τεχνολογίας
Η εξάντληση του Νερού.
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Ο ορισμός του επιχειρηματικού μοντέλου
Χρηματοδότηση της Επιχείρησης σας
           ΠΡΑΣΙΝΗ   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ   ΑΝΑΠΤΥΞΗ Μία  δυναμική  Οικονομική και Κοινωνική διέξοδος για  τους κατόχους πτυχίων.
Φράγματα, δρόμοι, πόλεις, μπάζωμα ρεμάτων κ.α.
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Επικρατεί εύκρατο κλίμα: βρέχει κυρίως το χειμώνα, η θερμοκρασία παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές ανάλογα με τις εποχές και η ημέρα είναι μικρότερη το χειμώνα.
Δένδρα αποφάσεων (Decision trees)
Ούρδας Ιωάννης Παιδιά ας μιλήσουμε για οικοσυστήματα Οικοσυστήματα τι είναι πάλι αυτό.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΡΟΛΩΝ Η αποψίλωση των δασών

Η αειφόρος ανάπτυξη Η αειφόρος ανάπτυξη είναι η ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες των σημερινών γενεών χωρίς να υποθηκεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Αυτό σημαίνει ότι κατά την παραγωγή τροφής, δεν πρέπει να βλάψουμε τη γη τόσο πολύ, ώστε να μη μπορεί να διορθωθεί.

Όμως πόσο εύκολο είναι αυτό; Στις αναπτυσσόμενες χώρες, οι άνθρωποι που ανησυχούν για το περιβάλλον και οι επιχειρήσεις ανταγωνίζονται για τη διαχείριση της γης.

ΣΕΝΑΡΙΟ: Έχετε προσκληθεί να συμμετάσχετε στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής για να προσπαθήσετε όλοι μαζί να βρείτε μια λύση για το θέμα της διατήρησης των δασών και της προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης. Ανησυχείτε για την κατάσταση στον κόσμο και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η γνώμη σας θα εισακουστεί. Ενημερώστε τους συνομιλητές σας για τις θέσεις σας, και προτείνετε ένα σχέδιο για το μέλλον.

Στη Σύνοδο έχουν προσκληθεί : Ένας βιομήχανος από μια αναπτυγμένη χώρα Ένας αγρότης από μια αναπτυσσόμενη χώρα Ένας κάτοικος μιας πόλης σε μια αναπτυσσόμενη χώρα Ο πρόεδρος μιας αναπτυσσόμενης χώρας Ένας γαιοκτήμονας σε μια αναπτυσσόμενη χώρα Ένας ευρωπαίος έφηβος Ένας ακτιβιστής που αγωνίζεται για το περιβάλλον

Ένας βιομήχανος από μια αναπτυγμένη χώρα Είστε επικεφαλής μιας βαρέας βιομηχανικής μονάδας. Από την εποχή της αποικιοκρατίας, οι νότιες χώρες σας παρέχουν φθηνό εργατικό δυναμικό και τις πρώτες ύλες για τις επιχειρήσεις σας. Η επιχείρησή σας με τη σειρά σας, στέλνει μετρητά στις χώρες αυτές για να εξαλειφθεί η φτώχια και ο υπερπληθυσμός. Κατανοείτε ότι η επιτυχία της δικής σας επιχείρησης εξαρτάται από τη διατήρηση και τη διάθεση των φυσικών πόρων του νότου.

Ένας αγρότης από μια αναπτυσσόμενη χώρα Είστε κάτοικος μιας χώρας του Τρίτου Κόσμου. Σε σύγκριση με άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, οι δικές σας δουλειές πηγαίνουν καλύτερα, αλλά ακόμα και έτσι, είστε πολύ φτωχός. Δεν είστε πάντα σίγουρος ότι θα έχετε φαγητό στο τραπέζι ή τι θα συνέβαινε στην οικογένεια σας εάν αρρωστήσετε. Για να επιβιώσετε, ασχολείστε με το κυνήγι ζώων, βόσκετε τα βοοειδή σας όπου υπάρχει διαθέσιμη γη, κόβετε τα δάση έστω κι αν ξέρετε ότι δεν πρόκειται να ξαναβλαστήσουν. Οι καλλιέργειες σας δεν αποδίδουν ιδιαίτερα, αλλά είναι ο μόνος πόρος ζωής που έχετε.

Ένας κάτοικος μιας πόλης σε μια αναπτυσσόμενη χώρα Οι γονείς σας μετακόμισαν στην πόλη ψάχνοντας για έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Δυσκολεύτηκαν στο να βρουν σταθερές δουλειές, αλλά μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τη μόρφωση των παιδιών τους. Καθώς ο πληθυσμός της πόλης έχει αυξηθεί, αποφασίζετε να χτίσετε ένα σπίτι έξω από την πόλη. Η γη στην οποία χτίζετε χρησιμοποιείτο προηγουμένως για καλλιέργεια καφέ. Πιστεύετε ότι έχετε το δικαίωμα να ζείτε όπως οι κάτοικοι των ανεπτυγμένων χωρών.

Ο πρόεδρος μιας αναπτυσσόμενης χώρας Εκπροσωπείτε μια φτωχή χώρα που χρωστά πολλά χρήματα σε ανεπτυγμένες χώρες. Για να πληρώσετε το χρέος, αναγκάζεστε να πουλήσετε γη. Νοιάζεστε για τους πολίτες της χώρας σας, αλλά η οικονομική πίεση που εξασκούν οι ανεπτυγμένες χώρες πάνω σας είναι μεγάλη. Έχετε κάνει μεγάλα βήματα με το πέρασμα περιβαλλοντικών νόμων για την προστασία της γης, αλλά οι νόμοι είναι δύσκολο να εφαρμοστούν και δημιουργούν σύγχυση.

Ένας γαιοκτήμονας σε μια αναπτυσσόμενη χώρα Είστε ένας από τους πολύ λίγους ανθρώπους που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της γης στη χώρα σας. Υποστηρίζετε τους νόμους της χώρας σας που επιτρέπουν στους φτωχούς να κόβουν τα δάση. Βοηθάτε τους φτωχούς αγοράζοντας τα χωράφια τους, όταν αυτά πλέον δεν είναι γόνιμα. Οι φτωχοί δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τη γη μετά από πολλές καλλιέργειες που θα την καταστήσουν μη γόνιμη, ενώ εσείς τη χρησιμοποιείτε για εκτροφή βοοειδών και την προμήθεια κρέατος για τις ανεπτυγμένες χώρες.

Ένας ευρωπαίος έφηβος Είστε ένας τυπικός Ευρωπαίος έφηβος που του αρέσει να αγοράζει νέα ρούχα, να βλέπει τηλεόραση και να τρώει χάμπουργκερ σε ταχυφαγάδικα. Έχετε, εν αγνοία σας συμβάλει στην περαιτέρω αποψίλωση των δασών στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το βοδινό κρέας που τρώτε εκτρέφεται, συνήθως, σε εκτάσεις που αποψιλώθηκαν. Για την εκτροφή βοοειδών, ολοένα και περισσότερη γη πρέπει να εκκαθαριστεί και δάση να αποκοπούν. Σου αρέσει η ζωή σας όπως είναι. Και στο κάτω κάτω κανείς δεν κόβει δέντρα στη δική σας αυλή.

Ένας ακτιβιστής που αγωνίζεται για το περιβάλλον Είχατε την τύχη να επισκεφτείτε μια αναπτυσσόμενη χώρα ως έφηβος και ξανά δέκα χρόνια αργότερα. Τη δεύτερη φορά, συγκλονιστήκατε από τις αλλαγές που είδατε στη χώρα. Μεταξύ αυτού του διαστήματος, η δασική κάλυψη της μειώθηκε δραματικά. Η αποψίλωση των δασών έφερε προβλήματα διάβρωσης του εδάφους, απώλεια των θρεπτικών συστατικών του και μείωση των υπόγειων υδάτων. Είστε αποφασισμένος να προωθήσετε βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις, όπως οι λωρίδες που επιτρέπεται η υλοτομία, η μείωση των εξορύξεων και η βιοτεχνολογία.

Οδηγίες Συζητήστε στις ομάδες σας τη θέση των ατόμων που εκπροσωπείτε. Καταγράψτε τα επιχειρήματά σας και ορίστε το άτομο που θα σας αντιπροσωπεύσει στη Σύνοδο Κορυφής. Μπορείτε να ανατρέξετε για πληροφορίες στο διαδίκτυο.