Κανόνες και όρια κατά τη διάρκεια της εφηβείας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Advertisements

Επιμορφωτικό Σεμινάριο 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 Θεωρητική Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση Aναστάσιος Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Υπεύθυνος Αθλήματος Κολύμβησης.
Ερευνητική Εργασία Πως εργαζόμαστε κατά τις ομαδικές εργασίες;  Πρώτα από όλα, το κάθε μέλος της ομάδας αναλαμβάνει έναν ρόλο. Μα ποιοι είναι αυτοί οι.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ … ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Ευθύνες Σχολείου και Οικογένειας στην πρόληψη Παραβατικής Συμπεριφοράς των παιδιών μας … Δ. Μικελλίδης.
Θέματα Ψυχολογίας για Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας
Κυβερνοεκφοβισμός (Cyberbullying)
Κοινωνικές Δεξιότητες
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Η οριοθέτηση των παιδιών προσχολικής ηλικίας
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΗΛΙΚΙΑΣ
Δανιήλ Πέτρη Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων
Τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΞΗΣ
Δημήτρης Λιάπης ΤΑΞΗ Β ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης Καθηγητής: Δρ Ιωάννης Καρράς.
4. Απόψεις και κίνητρα των μαθητών στο μάθημα των Μαθηματικών.
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ 5 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.
Δραστηριότητα 12‘Σκέψου και Παρουσίασε τον Εαυτό σου’ Οδηγίες Συμπλήρωσε τα πεδία Ονειρεμένη Καριέρα Καριέρα ‘Όλα Καλά’ Μέτρια Καριέρα Υποχρεωτική Καριέρα.
Διαχείριση της σχολικής τάξης
Δίκαιο και Ηθική Κανόνας Δικαίου Αφορά την κοινωνική συμπεριφορά Έχει δεσμευτικό χαρακτήρα Αν δεν τηρηθεί, επιβάλλονται κυρώσεις Κανόνας Ηθικής Αφορά τη.
Σέβομαι τη διαφορετικότητα
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ μμμμμμμμμμμμμμμ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
Εφηβεία Η εφηβεία είναι η μεταβατική > περίοδες στην ζωή μας.
Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος
1ο ΓΕΛ Μεγάρων Ερευνητική Εργασία στο «Χάσμα Γενεών» με θέμα «Χάσμα Γενεών και ο Θεσμός της Οικογένειας» Ομάδα «Green Day» Βαρθολομαίος Γιάννης Ζαχαρόπουλος.
Συμμετοχή των εργαζομένων στην διοίκηση των επιχειρήσεων
ΟΜΑΔΑ:INDEPENDENT ΘΕΜΑ:ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ Η' Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΥΠΟΘΕΜΑ:ΑΠΕΞΑΡΤΗΣH-ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Σελ. 75 ασκ. 1 «επιλέγω και πραγματοποιώ» Από: Μάξιμο Νινιό - Πέππα, Καραογλάνη Χρήστο, Μπραϊμάκη Αχιλλέα, Εύα Κολοβού, Αντιγόνη Καρανίκα.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ GASLOG.
Πειθαρχία.
Φροντίζω τον εαυτό μου Κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων από
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ 3 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.
Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
… ένα σχολείο για όλους… μαθητές, γονείς, κοινότητα Ευγενία Νιάκα: Σχολική Σύμβουλος Περιφερειακή Υπεύθυνη Συντονισμού του Προγράμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Πόσο Ελεύθερες είναι οι Προσωπικές Επιλογές μας
Εγώ αποφασίζω…Ναι,αλλά πώς;
33ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΓΙΑΝΝΑ ΡΗΓΟΥ & ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΗ
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”
Ερμηνείες της κοινωνικής ανισότητας στο σχολείο. Διαφορετικές ερμηνείες (θεωρίες) για τις αιτίες τους μηχανισμούς τον κοινωνικό ρόλο των εκπαιδευτικών.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ KEΦΑΛΑΙΟ 3. Η μελέτη της ηθικής παίζει σπουδαίο ρόλο σήμερα στην διοίκηση και μπορεί να καθορίσει τις δραστηριόητες.
Kάλλη Καρβέλη, M.Sc. Δικηγόρος – Ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ Έλενα Μαραγκού, ΔΝ Δικηγόρος – Ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ Μαρία Αλικάκου, ΔΝ Δικηγόρος – Ειδικός.
Εθισμός στο Διαδίκτυο.
Καλώς Ήρθατε Είμαστε Διαφορετικοί !
ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Συνηγορία Υπευθυνότητα/ευθύνη Συνεργασία Στάση φροντίδας
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Θέμα 3ο Γονείς Εξάμηνο Ε΄.
Μία ταινία του Κώστα Γαβρά
Created with MindGenius Business 2005® ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.
κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών
Ευ. Φρυδάκη Καθηγήτρια Παιδαγωγικής
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
“Εφηβεία, διαπροσωπικές σχέσεις, συγκρούσεις και συνθέσεις.”
Ο Ρ Ι Σ Μ Ο Σ Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ο Σ Με τον όρο επάγγελμα εννοούμε το "είδος της βιοποριστικής εργασίας", δηλαδή της εργασίας που θα μας βοηθήσει να.
Η Πειθαρχία στον Αθλητισμό
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΩΣ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
Ο κοινωνικός περίγυρος - Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων.
ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ-γονείς Παθητικό κάπνισμα
Η έννοια της επιχείρησης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΓΟΝΕΩΝ Γιαλυράκη Πόπη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας(Msc), Play Therapist Θεραπεύτρια ζευγαριών (ICEEFT), Εκπαιδεύτρια ομάδων γονέων(Gordon-Fillial)
Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κανόνες και όρια κατά τη διάρκεια της εφηβείας ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Τι βοηθάει κατά τον ορισμό και την τήρηση των κανόνων και των ορίων; Τα όρια και οι κανόνες είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ γονέων και παιδιών. Ο έφηβος μαθαίνει να παίρνει αποφάσεις για τη ζωή του. Ο έφηβος αισθάνεται ασφάλεια και ελευθερία. Ο έφηβος εκπαιδεύεται στη συνεργασία και την υπευθυνότητα. Οι κανόνες αποτελούν ευθύνη όλων όσων συμβάλλουν σε αυτούς, όχι μόνο του γονιού. Οι κανόνες πρέπει να σέβονται τις ανάγκες όλων των μερών. Οι κανόνες αποτελούν λύσεις σε προβλήματα του παρελθόντος. Τα όρια που θέτονται θα πρέπει να γκρεμίζονται σταδιακά, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και γίνονται πιο ανεξάρτητα.

Τι βοηθάει κατά τον ορισμό και την τήρηση των κανόνων και των ορίων; Οι γονείς πρέπει να διαθέτουν και ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, σε περίπτωση που ο έφηβος αρνείται να διαπραγματευτεί. Οι συνέπειες που επιβάλλονται στον έφηβο για τη συμπεριφορά του πρέπει να είναι λογικές. Είναι σημαντικό ο έφηβος να έχει έλεγχο πάνω στις συνέπειες της συμπεριφοράς του. Είναι δικαίωμα των γονιών να λένε ΌΧΙ Οι γονείς χρειάζεται να είναι σταθεροί και συνεπείς όταν επιβάλλουν συνέπειες στο παιδί. Οι γονείς είναι σημαντικό να τηρούν τις αξίες και τις αρχές που προσπαθούν να μεταδώσουν στα παιδιά. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι κανόνες και τα όρια έχουν στόχο να διαπαιδαγωγήσουν υπεύθυνα παιδιά.