Γυμναστική,Αθλητισμός

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Νικόλας Κυρακάκης Κυριακή, 2 Απριλίου 2017
Advertisements

Τακτικές εφαρμογές στις αναπτυξιακές ηλικίες 14 – 18 ετών
ΚΡΙΤΣΙΛΙΓΚΟΣ ΚΟΚΙΟΥΣΗΣ
Το ποδοσφαιρικό παιχνίδι βασίζεται σε ένα σύνολο κανόνων, που είναι γνωστοί ως Κανόνες Παιχνιδιού, και παίζεται με τη χρήση μιας φουσκωμένης ελαστικής.
ΚΟΥΒΑΡΑ ΓΙΩΤΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Σοφία Μπουλατζέα.
ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΛΜΑΣ
ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης ΘΕΜΑ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ :
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ε’1 ΣΤΑΥΡΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ.
Project 1ου Τετραμηνου Β΄1 Αθλητισμοσ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΕΚΑ
Καπάνταης Σοφοκλής Μιχελάκης Γιώργος.  Α1: Αγωνίζονται 13 ομάδες. Παίζουν όλες μεταξύ τους και εντός και εκτός έδρας.  Ευρωλίγκα : Συμμετέχουν 24 ομάδες,
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΤΟΥ 10 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα
εργασία στο μάθημα της πληροφορικής
Καλαθόσφαιρα.
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΜΗΜΑ: Β1(2)
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Λιγότερο Δημοφιλή Αθλήματα
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΚΑΙ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ

ΙΠΠΑΣΙΑ Η ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Επίσης έγινε επίσημα ολυμπιακό άθλημα το Η ΙΠΠΑΣΙΑ βοηθάει τους ανθρώπους με αναπηρικά προβλήματα.
Πετοσφαίρηση Χριστιάννα Λ. Ελενη Ν..
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
Παιχνίδια με Μπαλόνια Ευα ιωαννιδου.
Το σκι ή χιονοδρομία είναι ένα χειμερινό άθλημα.
ΙΠΠΑΣΙΑ Η Ιππασία, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων, συμβάλει στην αποκατάσταση και βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων.
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες
Αθλητισμός και γυναίκες. Ομοιότητες ανάμεσα σε αθλητές των δύο φύλων Ισχυρά παρακινούμενοι και προσανατολισμένοι στην επίτευξη Ισχυρά παρακινούμενοι και.
Θέμα μπάσκετ 1ο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Κώστας Μπάρτζης
Αντισφαίριση με αμαξίδιο
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ θέμα Εισαγωγή Ιστορικό Εξοπλισμός (στολή)
ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Περιεχόμενα Γενικά Ποδόσφαιρο Καλαθοσφαίριση
Αντιπτέριση (Μπάντμιντον)
ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ HANDBALL
Παραολυμπιακοί αγώνες
Αθλητισμός και παιχνίδι
Επεξεργασία από την ομάδα PρojecT V
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Η οργάνωση χώρων: Υποκινεί το ενδιαφέρον των παιδιών Υποκινεί το ενδιαφέρον των παιδιών Δίνει στα παιδιά ίσες ευκαιρίες.
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
Συγκεντρωθείτε, Ρεε!!! Πέρκος, Ι., Στέφανος, PhD.
1o ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ-Α2-2014/15 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2ΟΥ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αξιολόγηση ΤΟΜΕΑΣ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Timed 10 meter walk (10 μέτρα βάδιση ) Τοποθετούνται 2 ταινίες σε απόσταση 14 μέτρων και ορίζεται ενδιάμεση απόσταση 10 μέτρων.
Ολυμπιακοί αγώνες Στέλλα Π. Δήμητρα Π.. Η σημαία των Ολυμπιακών αγώνων Η Ολυμπιακή σημαία, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων έχει πέντε συμπλεκόμενους.
ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑ. Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι σε πολλές χώρες υπήρξαν παιχνίδια όπου οι παίκτες κλοτσούν μία μπάλα, όπως το επίσκυρος στην.
Αγαπημένα Αθλήματα Υπάρχουν πολλά είδη αθλημάτων όπου θα σας τα δείξουμε τώρα…
Εργασία για τον όμιλο Γυμναστικής Επιμελητής καθηγητής: Αθανασόπουλος Λάμπρος Θέμα εργασίας: Θετικά αθλητισμού.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Ε΄. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ Η Τοξοβολία είναι ένα ολυμπιακό άθλημα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα.
Δ΄ 1 ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΑΞΗΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΔΟΚΑΚΗ TA A ΘΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
Αθλήματα. Ολυμπιακοί Αγώνες Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν μία σειρά αθλητικών αγώνων μεταξύ εκπροσώπων των πόλεων-κρατών και ένας από τους πανελλήνιους αγώνες.
Επιτραπέζια Αντισφαίριση. EΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ [Πινγκ Πονγκ]  Προέλευση: Δεκαετία 1890 στην Αγγλία  Στην δεκαετία του 1920 δημιουργήθηκαν οι πρώτοι.
Τα παιδία παίζει … Ομαδικά παιχνίδια Σύγχρονα και μη, ακόμη καταφέρουν να συγκινούν τους γηρεότερους και να αποτελούν βασική προτίμηση των νέων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Πετοσφαίριση Volleyball
Βασίλης Χατζηδούρος Δημήτρης Φοινίκης
Η ΚΑΤΗΓΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΡΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
Πολεμικές Τέχνες-Στίβος
Διδακτική Παραολυμπιακών Αθλημάτων
Ο Αθλητισμός στη πόλη μας
Ποδόσφαιρο 5Χ5 Αθλητές με ΠΟΤ (προβλήματα όρασης – τύφλωση)
Η Ιστορία του μπάσκετ ή καλαθοσφαίρισης
ΝΙΚΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ
Γιάννης Σπίνος ΠΓΕΣΣ Υπεύθυνος καθηγητής: Λάμπρος Αθανασόπουλος
Ολυμπιακά αθλήματα Σκι.
ΣΤΙΒΟΣ Μάθημα: Project Τμήμα: Α’1 Συμμετέχοντες : Κων/να Μανιάτη
Γιαννακοπούλου Γεωργία Θεοκλήτου Φοίβη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γυμναστική,Αθλητισμός Αγιανίδη Ανθή- Βουλγαράκη Παναγιώτα

Πατινάζ Η παγοδρομία είναι το σύνολο των χειμερινών αθλημάτων και γυμνασμάτων τα οποία εκτελούνται επάνω στον πάγο. Παγοδρομίες γίνονται και σε ειδικά μεγάλες και κλειστές διαμορφωμένες αίθουσες. Οι παγοδρόμοι φοράνε ειδικές στολές και χρησιμοποιούν πέδιλα που είναι ειδικά ανάλογα με την πίστα. Υπάρχουν τα πέδιλα του χιονιού, τα πέδιλα της πίστας και τα πέδιλα του σκι ή του καλλιτεχνικού πατινάζ. Τα ξύλινα παγοπέδιλα έχουν μήκος 2 με 2.5 μέτρα και πλάτος όσο το πλάτος του ποδιού. Επίσης υπάρχουν και οι ελκηθροδρομίες με έλκηθρα.

Βόλεϊ Η πετοσφαίριση (αγγλ.: volleyball) είναι ένα ομαδικό ολυμπιακό άθλημα, το οποίο παίζεται από ανδρικές και γυναικείες ομάδες των έξι παικτών. Επινοήθηκε το 1895 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες εντάχθηκε το 1964 στο Τόκιο. Στην Ελλάδα εποπτεύεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ).

Ιππασία Η Ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Η εφαρμογή ίδιων κανόνων αξιολόγησης και βαθμολόγησης ανδρών και γυναικών, καθώς επίσης και η επιβράβευση όχι μόνο του ιππέα ή της αμαζόνας αλλά και του αλόγου, καθιστούν την Ιππασία μοναδική ως άθλημα. Ο ιππέας ή η αμαζόνα και το άλογο θεωρούνται μια ομάδα. Απαιτούνται χρόνια συστηματικής προσπάθειας προκειμένου να μπορούν να εκτελούν ασκήσεις δεξιοτεχνίας, ταχύτητας, αντοχής και υπερπήδησης εμποδίων. Η ιππασία είναι ολυμπιακό άθλημα από το 1900

Τέννις Η Αντισφαίριση, γνωστή με την ξενόγλωσση ονομασία τένις είναι ένα σύγχρονο αθλητικό παιχνίδι. Οι παίκτες χρησιμοποιούν ρακέτες για να χτυπήσουν μια κοίλη λαστιχένια σφαίρα που καλύπτεται με χνουδωτό ύφασμα πέρα από ένα δίχτυ στο γήπεδο του αντιπάλου. Με προέλευση την Ευρώπη, προς το τέλος του 19ου αιώνα, η αντισφαίριση διαδόθηκε πρώτα σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο, ιδιαίτερα μεταξύ των ανώτερων κατηγοριών. Η αντισφαίριση είναι για μια ακόμη φορά ολυμπιακό άθλημα και παίζεται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, από όλες τις ηλικίες, και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Με εξαίρεση την υιοθέτηση της παράτασης (tie-break) στη δεκαετία του '70, οι κανόνες του έχουν παραμείνει εντυπωσιακά αμετάβλητοι από τα 1890's. Μαζί με τα εκατομμύρια παικτών του, εκατομμύρια θεατών παρακολουθούν την αντισφαίριση, ειδικά τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα (Grand Slam).

Μπάσκετ Η καλαθοσφαίριση (αγγλ. basketball, μπάσκετ-μπολ) ή πιο συχνά μπάσκετ, είναι ένα ομαδικό άθλημα. Εμπνευστής και δημιουργός του ήταν ο Καναδός, καθηγητής φυσικής αγωγής στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, Τζέιμς Νάισμιθ. Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 15/29 Δεκεμβρίου 1891.

Ποδόσφαιρο Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, που παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των έντεκα παικτών με μία σφαιρική μπάλα. Αποτελεί το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Στις αρχές του 21ου αιώνα, το ποδόσφαιρο παιζόταν από περισσότερους από 250 εκατομμύρια ποδοσφαιριστές σε περισσότερα από 200 κράτη.[1][2][3][4]. Το παιχνίδι παίζεται σε ένα ορθογώνιο γήπεδο που καλύπτεται από γρασίδι, με δύο τέρματα στο μέσον κάθε μιας από τις μικρές πλευρές του γηπέδου. Σκοπός του παιχνιδιού είναι οι παίκτες να οδηγήσουν την μπάλα στο αντίπαλο τέρμα, δηλαδή να επιτύχουν (σκοράρουν) γκολ (από την αγγλική λέξη goal που σημαίνει σκοπός). Το παιχνίδι παίζεται σε όλα τα επίπεδα.