Ff.c Επέλεξα τους FF.C ή αλλιώς FortiFied Concept που σημάνει ‘Οχυρωμένη Αντίληψη’, διότι μέσα από την μουσική τους έμαθα πράγματα που δεν πρόκειται να.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
STAN Βούγια Δέσποινα Βούγια Δέσποινα.
Advertisements

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπ. Μακεδ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Η καθημερινή ζωή και η εκπαίδευση των αθηναίων
Πάντα χαμογελαστός και καλοσυνάτος, ο ασπρομάλλης φύλακας …
Βαρεθήκατε να είναι στην εξουσία όλο οι ίδιοι ? Βαρεθήκατε να σας καταστρέφουν ότι με κόπο έχετε φτιάξει ;;;
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ
THE BLUES.
Κώστας Βάρναλης.
Οι Πυξ Λαξ (ονομασία προερχόμενη από την αρχαιοελληνική γλώσσα που σημαίνει με γροθιές και κλωτσιές) ήταν ελληνικό έντεχνο / εναλλακτικό συγκρότημα, που.
Ένα πολύ ενδιαφέρον έργο.
Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου
Ο βασιλιάς των βατράχων
Σχέδια μαθημάτων μουσικής
Μυρτώ Μιτοπούλου – Βαγγέλης Παναγιωτόπουλος
Hip-hop.
2ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ :
Skrillex.
Ιταλία Ισπανία Ελλάδα Θέμα: ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Σάγγου Ασημίνα Παπαδημητρίου Σοφία Παπαδοπούλου Βασιλική Σίμου Αναστασία Παπαδόπουλος Σάββας.
Σ ΄ αγαπώ Είσαι για μένα το πιο τρελό μου όνειρο.
Ερευνητική Εργασία Θέμα: Μουσική Σχολικό Έτος
ΧΟΡΧΕ ΛΟΥΙΣ ΜΠΟΡΧΕΣ «Μαθαίνεις».
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ “ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ’’ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ : ΡΗΓΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ : ΣΑΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΡΗΓΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΑΞΗ ΤΑΞΗ : ΑΥ1456 ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ.
 Γεννήθηκε στο Βόλο και σε ηλικία 6 ετών άρχισε μαθήματα πιάνου.  Το 1989, ξεκίνησε η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής ταυτόχρονα.
…Και αφού διαβάσαμε το βιβλίο και τρομάξαμε και γελάσαμε και ταυτιστήκαμε με τους ήρωες, μάς ήρθε να τραγουδήσουμε. Έτσι, λοιπόν, γίναμε στιχουργοί και.
Ένα τραγούδι για το Πολυτεχνείο
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΚΟΝΤΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ 1.
Tα πρωτα βήματα Μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1940 το μπουζούκι έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των κατώτερων οικονομικά.
ΕΕ3 Homo sapiens Σοφία Λογκάκη-Καμπανάκη Αναστασία-Νεφέλη Μακρή
Ο αγαπημένος μας τραγουδιστής
ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ(HIP-HOP)
Συνηθισμένα όργανα ντραμς κιθάρα. Συνηθισμένα όργανα ντραμς κιθάρα.
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Γιάννης Πάριος
Η ΜΟΔΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ- Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ
Το σχολείο μας ξεκίνησε να λειτουργεί το 1936 με ιδρυτή τον Ιωακείμ Ξενόπουλο, ο οποίος ήταν δάσκαλος και είχε έρθει από τη Μ. Ασία. Το πρώτο κτίριο που.
ΝΕΟ ΚΥΜΑ Ο όρος νέο κύμα προήλθε από το ομώνυμο κινηματογραφικό κίνημα nouvelle vague.
HIP HOP  ΜΑΝΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΝΟΥΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΟΛΥΖΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΤΣΙΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
Το τραγούδι αναφέρεται στα σφάλματα που έχει κάνει η Ελένη. Παρουσιάζεται ως μια μοιραία γυναίκα που προκάλεσε τον πόλεμο στην Τροία. Έχει παρασύρει.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Τώρα, τώρα Στίχοι:  Πάνος Φαλάρας Μουσική:  Lluis Llach Όπως και να ’ναι ο κόσμος, όσα κι αν έχει στραβά, έστω κι αν μείνω πια μόνος, πάντα θα φεύγω.
Ίρις Φουσέκη - Ιάκωβος Χάλκα Τάξη Α΄ γυμνασίου Τμήμα Α4 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012.
Νέοι και μουσική Από την παραδοσιακή μουσική στα σύγχρονα μουσικά ρεύματα 1 Ο ΕΠΑ.Λ. ΔΡΑΜΑΣ ΣΧ. ΕΤΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ:
ΤΟ ΠΕΔΙΟ & ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ HIGGS. Τι είναι το σωματίδιο του «Θεού»; Ονομάζεται σωματίδιο του Θεού, επειδή είναι ένα μυστήριο υποατομικό σωματίδιο που.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 17 Ο Ιησούς υπερασπίστηκε και εξύψωσε τις γυναίκες και τα παιδιά στην καινούρια ανθρωπότητα Μπραϊμάκης Αχιλλέας.
Παρουσίαση του θέματος : Η τέχνη του δρόμου όπως έχει ήδη αναφερθεί σήμερα έχει εξελιχθεί σε : είδος έκφρασης είδος διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του.
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΒΑΡΥΤΗΤΑ (ΜΑΘΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ) Ζουμπουρτικούδη Ελένη Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ.
Ο ιδρυτής του Rock ‘n’ Roll
Μουσική αγωγή - Δυνατότητα για προσωπική έκφραση, και έκφραση συναισθηματικού κόσμου - Επαφή με μουσικές έννοιες και οικοδόμηση μουσικών γνώσεων (παλμός,
ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ: Β1
Είδη Χορού Κάθε χορός έχει τα δικά του βήματα, την δική του προέλευση, την δική του ιστορία. Ελάτε λοιπόν να εμπλουτίσουμε αυτήν την ιστορία προσθέτοντας.
Το μουσικό ερωτηματολόγιο
Σκηνική μουσική - Η όπερα
Η ΑΠΟΔΗΜΙΑ – Ο ΚΑΗΜΟΣ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ
Είδη Μουσικής - Ραπ.
ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ.
ΚΙΝΗΤΑ ΚΕΣΠΕΜ 2013 – 2014 κινυρα νομου ροδοπησ
ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ
Γενικές Αρχές Συντήρησης Πέτρας
Απαντάτε μόνο για όσα ακούτε!! #yolo_turboswag_attack_attack
Τι σημαίνει φιλία για μένα;
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΝΟΜΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΤΟ GRAFFITI ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ……
Ελμπαχλαουάν Μαρουσώ,Δαρλής Μιχάλης,Καραγιάννη Λίνα,Καβέτσος Γιάννης
Архимед күші”.
21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας ΣΤ τάξη
Το Πανεπιστήμιο στη Σύγχρονη Κοινωνία: Φοιτητικό Κίνημα/Συνδικαλισμός, Δημοκρατία, Κοινωνικοποίηση και Γκράφιτι ΕΠΑ 304: Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης.
Ένας αυτόχθονας λαός της Αφρικής
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ff.c Επέλεξα τους FF.C ή αλλιώς FortiFied Concept που σημάνει ‘Οχυρωμένη Αντίληψη’, διότι μέσα από την μουσική τους έμαθα πράγματα που δεν πρόκειται να τα μάθαινα στο σχολείο σε κανένα μάθημα, δεν είναι μαθηματικά ούτε ιστορία, είναι τρόπος ζωής ! Προσωπικά οι στίχοι τους με επηρέασαν σε ένα μεγάλο βαθμό, κατάλαβα τι γίνεται γύρω μου, έφτιαξα και εγώ μία ‘οχυρωμένη αντίληψη’ που με βοηθάει να επιβιώνω σε αυτήν την κοινωνία που ο καθένας κοιτάει την πάρτη του, τέλος πάντων πάνω απ’ όλα οι FF.C κάνανε μουσική… Για εμένα αυτό μετράει…

FF.C Οι FF.C άνηκαν στην κουλτούρα του Hip – Hop από το 1987 ( επίσημα ) ήταν το πρώτο Hip – Hop σχήμα, πριν γίνει «μόδα» το Hip – Hop και μπει μέσα στα «σκυλάδικα». Οι FF.C δρούσαν και στα 4 στοιχεία του Hip – Hop, τα οποία είναι το MCing ( ο «τραγουδιστής» ή Rapper ), το Djing ( αυτός είναι ο παραγωγός της μουσικής, φτιάχνει το ρυθμό και ο MC ( Rapper ) «τραγουδάει» πάνω σε αυτόν το ρυθμό) το Breaking ( αυτοί που κάνουν Breakdance ) και το Graffiti φυσικά !

Μέλη Δισκογραφία Σκληροί Καιροί Σ' άλλη Διάσταση Η Απειλή Οι FF.C αποτελούνταν από τους : Τον παραγωγό και ιδρυτή Δημήτρη Πετσούκη (Μουσική Παραγωγή, Στίχος), Τον MC Κώστα Κουρμένταλα γνωστός ως και ‘Ρυθμοδαμαστής’ (φωνητικά, στίχος, μπάσο, κιθάρα), Τον Θωμά Πυτικάκη γνωστός ως και ‘Dj Everlast’ (scratches). Δισκογραφία 1992 Σκληροί Καιροί 1997 Σ' άλλη Διάσταση 1998 Η Απειλή 2000 Οχυρωμένη Αντίληψη 2002 Υπ’ όψιν 2004 Κλασικά Ηχογραφημένα 2005 Αντιληψίες Συνείδησης

FF.C – Ας Χαθώ Στο Όνειρο… Το τραγούδι που παίζει τώρα είναι το «Ας Χαθώ Στο Όνειρο», στο οποίο συμμετέχει και η Μαρία Ρίζου! Επέλεξα αυτό το τραγούδι, γιατί είναι από τα λίγα που με εκφράζουν τόσο πολύ… Το μήνυμα του τραγουδιού είναι… να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε ότι και αν γίνει, είναι το μόνο που αξίζει να κάνουμε σε δύσκολες καταστάσεις, σε ότι αξίζει να μένει ζωντανό… Και αν είναι να χαθώ ας χαθώ πάλι μες στο όνειρο σε ότι αξίζει να μένει ζωντανό σε ότι αντέxει στο καιρό σε ότι αγάπησα σε ότι ξέχασα σε ότι νοστάλγησα μα το έχασα σε ότι θυμήθηκα μα δεν γέλασα σε όσα εμένα χρέωσα

Συμπέρασμα… Το Hip-Hop για εμένα είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι πολλά πράγματα για εμένα… Οι FF.C όμως, αν και διαλύθηκαν, με έχουν επηρεάσει περισσότερο απ’ όλα τα Hip-Hop groupάκια !

Λεωνίδης Ματθαίος