ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Γ΄5 Σχολικό έτος:2009-10 Μια εργασία του:Ανδρέα Τσιτούρα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κανιούρα Ανθή Κεντρωτή Κατερίνα Αμπαρτσουμιάν Σάββας
Advertisements

Το αυτόματο ηλεκτρικό σίδερο
Μετάδοση Θερμότητας με μεταφορά
16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Γ.Β.Ε ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Väder- och Klimatförändringar
Εργασία βιολογίας Γ’5 Σχολικό έτος:
Και γυρίνοι Βατράχια Στυλιανός Γεωργίου Γ΄2.
Μετάφραση – Προσαρμογή στο Power Point: Μαρία Κασαπίδη
Χατζηαντωνίου Γιώργος Τριανταφύλλου Δημήτρης Γ’5
Διάστημα Έλλη Πετρίδου Στ’
2. Άνθρωπος και Περιβάλλον
Κλιματιστικά μηχανήματα Χρησιμοποιούμε τα κλιματιστικά μηχανήματα στις ζεστές,καλοκαιρινές μέρες για να δροσιστούμε.Όμως προκαλούν προβλήματα στην υγεία.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥ Να την διαβάσετε, να την σκεφτείτε και να την διαδώσετε. είναι ωμή μα πραγματική …
Μικροί μας φίλοι, Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι μια υπηρεσία που φροντίζει για την ασφάλειά σας σε περίπτωση που συμβαίνει μια καταστροφή.
ΟΙ ΒΡΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ ΩΚΕΑΝΟΙ!
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
ΗΗΜΕΙΑ.
Αραμπατζή Ευθυμία Βογιατζόγλου Δήμητρα
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ Γ΄5 ΣΧ.ΕΤΟΣ:
ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΒΑΤΡΑΧΩΝ ΦΩΤΙΟΥ ΔΑΝΑΗ Γ Κ.ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑ.
ΕΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΑ : Νταής Νίκος – Βαλαής Νίκος – Φεσσάτος Άγγελος – Μηνάς Νίκος.
Μεσόγειος sos. H Μεσόγειος Είναι μια κλειστή θάλασσα που αντιπροσωπεύει το 1% των θαλάσσιων εκτάσεων του πλανήτη και το 6% των ναυτοεμπορικών δραστηριοτήτων.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥ Να την διαβάσετε, να την σκεφτείτε και να την διαδώσετε. είναι ωμή μα πραγματική …
άτομα και μόρια Άτομα και μόρια
Με θέμα την έλλειψη νερού στην Αφρική
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Γ΄5 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: Mια εργασία του Ανδρέα Τσιτούρα Διδάσκων Ψαλλιδάς Βασίλειος.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ιωάννα Τσώνη Γ5 Σχολικό Έτος [ ]
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ!!! ΜΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΖΩΗ.
Τα αμφίβια Χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες:
Η ατμόσφαιρα.
1. Θερμόμετρα και μέτρηση θερμοκρασίας
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον Ρόμπι, το πρώτο ρομπότ το οποίο πουλήθηκε σε μια οικογένεια σαν κουβερνάτα της κόρης τους. Το κορίτσι αγαπά πολύ το ρομπότ.
Πανίδα Το σύνολο των ζωικών ειδών μιας συγκεκριμένης περιοχής.
Στοίβα, Ουρά.
Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Περισσεύει το παραπλανητικό κλίμα Για τις κλιματικές αλλαγές.
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Πεδιάδες, βοσκοτόπια, έρημοι του πλανήτη
Ανάλογα με  Τον τρόπο κατανάλωσής τους και  Τη δυνατότητα ανανέωσής τους.
ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ Μύκητες και αλκοολική ζύμωση Η . Γαβρίλης
Χημεία και Αέρια θερμοκηπίου
ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ Δ ΤΑΞΗ.  Γεια σας είμαι ο Χρύσανθος και θα σας μιλήσω για τα προβλήματα που δημιουργούμε στο περιβάλλον εμείς οι άνθρωποι.
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ…
5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Βαλάντω Μπακαρή ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Κρυστάλλω Μπάτη.
Τα ζώα έχουν ιδιαίτερα χαρίσματα
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχικές ιδέες ΑΙΤΙΕΣ Λιώσιμο των πάγων Όξινη βροχή Τρύπα του όζοντος Σκουπίδια Καταστροφή του περιβάλλοντος Φαινόμενο θερμοκηπίου Εργοστάσια.
Κλιματική αλλαγή.
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
Δραστηριότητες για την τήξη και την πήξη
Ο κύκλος του νερού(φυσική)
Ο κυκλοσ του νερου. ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΜΤΣΗΣ, AEM: 4356
ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΟΡΦΗΣ
Αντώνης Χατζηστυλλής Ε’1 Σταχτοτσικνιάς
Η επιρροη του φαινομενου του θερμοκηπιου στην καθημερινη Μασ ΖΩΗ
Γιάννης Β. Ντελής Δάσκαλος – Φυσικός Συνεργάτης του Ε.Κ.Φ.Ε Καρδίτσας.
Εισαγωγή Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΤΟΥΜΑΝΗΣ ΤΜΗΜΑ Α4 ΣΧ. ΕΤΟΣ
ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι είναι : κάθε τι που βρίσκετε στη φύση είτε πρόκειται για άψυχα υλικά είτε πρόκειται για οργανισμούς. π.χ. βουνά ,ποτάμια , ο αέρας.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχικές ιδέες ΑΙΤΙΕΣ Λιώσιμο των πάγων Όξινη βροχή Τρύπα του όζοντος Σκουπίδια Καταστροφή του περιβάλλοντος Φαινόμενο θερμοκηπίου Εργοστάσια.
Väder- och Klimatförändringar
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥ
ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ ΓΙΑΠΑΛΗ ΜΕΛΙΝΑ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
Προϊστορία Η Εποχή του λίθου.
Προϊστορία Η Εποχή του λίθου.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥ
Τα ζώα υπάρχουν στη γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια, είχαν το δικό τους περιβάλλον στα τροπικά δάση και είχαμε το δικό μας στις πόλεις. Ωστόσο, λόγω της.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Γ΄5 Σχολικό έτος: Μια εργασία του:Ανδρέα Τσιτούρα

Κίνδυνοι εξαφάνισης βατράχων

•Τα αμφίβια αντιμετωπίζουν πολλούς κινδύνους. Περίπου το 1/3 από τα 6000 είδη βατράχων,φρύνων και σαλαμάνδρων απειλούνται με εξαφάνιση. Περισσότερα από 120 είδη έχουν ενδεχομένως αφανιστεί από το 1980 και 435 είδη έχουν περιπέσει σε κατάσταση πολύ μεγάλης απειλής σε αυτό το διάστημα.

•Τα βατράχια είναι για τους ειδικούς ο δείκτης της υπερθέρμανσης της γης. Οι περιβαλλοντολόγοι τα αποκαλούν κατασκόπους επειδή δίνουν το σήμα ότι το κλίμα αλλάζει δραματικά. Είναι τα πρώτα που πλήττονται… πεθαίνουν από αφυδάτωση, καταφαγωμένα από μύκητες που μπλοκάρουν την αναπνοή τους. Τα ζώα του πλανήτη προσπαθούν να προσαρμοστούν στο καινούριο εχθρικό περιβάλλον που τους φτιάξαμε αλλά δεν τα καταφέρνουν όλα..

•Σύμφωνα με μια μακρόχρονη μελέτη, οι αλλαγές στο κλίμα ευθύνονται για την απότομη πτώση του πληθυσμού σε περισσότερα από 12 είδη βατράχων και σαυρών.

•Φανταστείτε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό, μέσα στο οποίο κολυμπά ανέμελα, ένα βατραχάκι. Κάτω από την κατσαρόλα, ανάβεται μια μικρή φωτιά και το νερό, αρχίζει να ζεσταίνεται πολύ σιγά. Το νερό, σιγά σιγά γίνεται χλιαρό και το βατραχάκι, βρίσκοντας το μάλλον ευχάριστο, συνεχίζει να κολυμπά χαρούμενο. Η θερμοκρασία του νερού, συνεχίζει να ανεβαίνει. Τώρα το νερό είναι πιο ζεστό, από ότι το βατραχάκι θα θεωρούσε ευχάριστο, αισθάνεται λίγο κουρασμένο, αλλά παρ όλα ταύτα δεν αισθάνεται κανέναν φόβο. Τώρα το νερό είναι πραγματικά ζεστό και το βατραχάκι αρχίζει να αισθάνεται δυσάρεστα, αλλά είναι εξουθενωμένο. Για αυτόν τον λόγο, υπομένει και δεν αντιδρά. Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει, έως ότου, το βατραχάκι καταλήξει να βράσει και ως εκ τούτου, να πεθάνει. Εάν έριχναν το ίδιο βατραχάκι κατ’ ευθείαν σε νερό θερμοκρασίας 50 βαθμών, με μια εκτίναξη των ποδιών του, θα είχε πηδήξει αμέσως έξω από την κατσαρόλα. Αυτό, αποδεικνύει, ότι όταν μια αλλαγή γίνει με έναν τρόπο επαρκώς αργό, διαφεύγει της συνειδήσεως και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν προκαλεί καμία αντίδραση, καμιά αντίσταση, καμία επανάσταση.

•Η εκτεταμένη μείωση στους πληθυσμούς των βατράχων αρχικά έχει αποδοθεί σε ένα συγκεκριμένο μύκητα γνωστό με την ονομασία BD. Αυτός ο μύκητας μπορεί να προκαλέσει την εξαφάνιση ενός είδους μέσα σε λίγους μήνες. •Η νέα έρευνα όμως αποκάλυψε μία αργή αλλά σταθερή μείωση στους αριθμούς των βατράχων και των σαυρών, που ζουν σε απάτητα, προστατευόμενα τροπικά δάση που ο BD δεν υπάρχει.

•Ο τελευταίος κίνδυνος των βατράχων είναι οι φρικτές παραμορφώσεις που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στα βατράχια είναι αποτέλεσμα μιας αλυσιδωτής αντίδρασης που ξεκινά με την απορροή λιπασμάτων σε ποτάμια και λίμνες, υποδεικνύει πείραμα Αμερικανών ερευνητών.

•Το άζωτο και ο φώσφορος που διαρρέουν από τις καλλιέργειες ευνοούν την ανάπτυξη ενός παράσιτου που οδηγεί σε διάφορες παραμορφώσεις, συνήθως πολλαπλασιασμό ή μείωση των άκρων.

•«Βλέπεις βατράχια με πέντε ή έξι επιπλέον πόδια. Βλέπεις βατράχια χωρίς καθόλου πίσω πόδια. Βλέπεις όλα τα είδη παράξενων, νοσηρών παραμορφώσεων» σχολιάζει στο Reuters ο Πίτερ Τζόνσον, οικολόγος και εξελικτικός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Μπούλντερ και επικεφαλής της μελέτης.

•Όπως καταλαβαίνετε για άλλη μια φορά ευθύνη έχουμε εμείς.

ΒΙΟΛΟΓΙΑ – Γ’5 Κ. ΨΑΛΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Σχολικό έτος: ΤΕΛΟΣ