ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ
Advertisements

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT) Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Περιβαλλοντική Πιστοποίηση Λιμένων
ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.
Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Αιολική Ενέργεια Έλενα Ταχίρι.
επιπτώσεις από την εφαρμογή της τεχνολογίας
Διαχείριση Φυσικών Πόρων – Α’ & Β’ Λυκείου
Επιλογές Marketing & Logistics
Μεταφορές και Logistics
ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
1.4 Οι υδρογονάνθρακες ως καύσιμα
1 Το Κοινωνικό Κόστος από τη Χρήση Αυτοκινήτων στις Κυπριακές Πόλεις Θεόδωρος Ζαχαριάδης Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Αποτίμηση του κοινωνικού οφέλους & Περιβαλλοντικά Πλεονεκτήματα ΙΤα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών είναι αδιαμφισβήτητα. Κάθε κιλοβατώρα.
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ατμοσφαιρική Ρύπανση Μελέτη της Ποιότητας Αέρα στην Κύπρο
Τα ορυκτά καύσιμα(πετρέλαιο, ορυκτοί άνθρακες, φυσικό αέριο) είναι μη ανανεώσιμοι φυσικοί πόροι και η υπερεκμετάλλευσή τους θα οδηγήσει στην εξάντλησή.
Ο ρΟλοΣ και η συνεισφορΑ των γραφιστΩν προς την αειφορΙα
« Εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή & Ελληνική Αγορά Ενέργειας από τη σκοπιά της Βιομηχανίας » 11 Νοεμβρίου 2014 Κωνσταντίνος Κουκλέλης Πρόεδρος Δ.Σ.
Συνέδριο της Κοπεγχάγης Χατζηαντωνίου Γιώργος Τριανταφύλλου Δημήτρης Γ’5.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ECODRIVING. Έξυπνος τρόπος οδήγησης ο οποίος συμβάλλει: –στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου –στη μείωση των εκπομπών ρύπων και αερίων.
Η ρύπανση της ατμόσφαιρας
H παραγωγή και η κατανάλωση ενέργειας στην Ευρώπη
Vodafone Ελλάδας Περιβάλλον: Αγγελική Παπαντωνίου, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων 19 Οκτωβρίου 2010 Μειώνουμε την αρνητική μας επίδραση Ενισχύουμε τη θετική.
ΘΑΝΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ ΑΡΝΤΙΤ ΝΤΟΥΛΑΪ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΣ
«Οικολογία και μετακίνηση».. Ομάδα εργασίας μαθητών.
ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Λ Υ Κ Ε Ι Ο Τ Σ Α Γ Κ Α Ρ Α Δ Α Σ Τ Α Ξ Η Α΄
Σύστημα Εταιρικής Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (Corporate Environmental Management System)* Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Πατρών Δημήτριος Τζελέπης,
Κλιματικές Αλλαγές – Μετρήσεις του Μικροκλίματος της Αγ. Παρασκευής
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ECODRIVING Έξυπνος τρόπος οδήγησης ο οποίος συμβάλλει: –στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου –στη μείωση των εκπομπών ρύπων και αερίων.
Παραδείγματα-Εφαρμογές στη Ναυτιλία.
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (LOGISTICS) Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑIΚΟΙ ΛΙΜΕΝΕΣ & ΤΟ ΛΙΜAΝΙ.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ. Δρ. Γ. Μαλινδρέτος Η μοναδοποίηση του φορτίου ορίζεται ως ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύονται και μεταφέρονται.
Εγώ και τα τροχοφόρα. Χάρτης Πως μετακινούνται οι πολίτες; Ποδήλατο Μηχανάκι Αυτοκίνητο Πατίνι Μ.Μ.ΜΜε τα πόδια.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία Νόμος για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα 2008/50/ ΕΚ.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΘΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ.
Quiz για την ενέργεια Προσαρμογή από “Jiffy’s eco-quiz” Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Εργαλειοθήκη του Πολίτη Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιλαμβάνεται στο εκπαιδευτικό.
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
Κατερινα Σταματελάτου
Αποτελέσματα Έργου Έρευνας, Ανάπτυξης και Επίδειξης στα πλαίσια του ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ11 ΕΣΠΑ Dynamic Cargo Routing on-the-Go Δυναμική Δρομολόγηση.
Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην προστασία του Περιβάλλοντος και στην εφαρμογή της αρχής «o ρυπαίνων πληρώνει» στο ευρωπαϊκό πλαίσιο Παντελίτσα.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
ΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
ΗΜΕΡΙΔΑ Ε.Ε.ΣΥ.Μ – Ε.Β.Ε.Α – Ο.Φ.Α.Ε
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΦΛΙΓΓΟΥ ΙΩANNA
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Αλυσίδα Εφοδιασμού και Μεταφορικά
Σχέδιο Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή
Κορυφαίοι επιστήμονες πήραν μέρος στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Κοπεγχάγης με θέμα την κλιματική αλλαγή που έγινε στις 10 Μαρτίου και που διήρκεσε.
Η Διαχείριση του Πλούτου των Εθνών στο σύγχρονο Οικονομικό και Τεχνολογικό Περιβάλλον Οδυσσέας Κοψιδάς (ΠΕ 09, 17.05)
Philip McCann Αστική και περιφερειακή οικονομική 2η έκδοση
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών
Ιωάννης Φαλέκας Επένδυση Ενεργειακής Αναβάθμισης
Προστασία του Περιβάλλοντος. Προστασία του Περιβάλλοντος.
«Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα και Διασπαρμένη Παραγωγή –
Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη»
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Τομέας Μεταφορών & Τεχνική Βοήθεια
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Διδάσκων: Δρ. Έλενα Καλλικαντζάρου Αναστασόπουλος Αυγερινός ΣΕΒ 05014 18/6/2013

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Έννοια συνδυασμένων μεταφορών: Η μεταφορά του φορτίου σε μια μεταφορική μονάδα χρησιμοποιώντας σταδιακά διάφορα μέσα μεταφοράς ενώ το πραγματικό φορτίο δεν υπόκειται σε χειρισμό κατά την διάρκεια της μεταφοράς , όπου το μεγαλύτερο τμήμα του ταξιδιού γίνεται σιδηροδρομικώς ή μέσω θαλάσσιας ή ποτάμιας οδού και κάθε αρχικό ή τελικό τμήμα γίνεται με οδικά μέσα.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Τύποι συνδυασμένων μεταφορών: Σιδηροδρομική και οδική μεταφορά Σιδηροδρομική και θαλάσσια μεταφορά Σιδηροδρομική και εναέρια μεταφορά

ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Σιδηροδρομική και αγωγός Οδική και εναέρια μεταφορά Οδική και θαλάσσια μεταφορά

ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Οδική μεταφορά και αγωγός Θαλάσσια μεταφορά και αγωγός

ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Θαλάσσια και εναέρια Εναέρια και αγωγός

ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Πλεονεκτήματα συνδυασμένων μεταφορών: Μείωση των τερματικών σταθμών Πλήρης μεταφορά (από παραγωγή μέχρι διανομή) Μείωση του διαχειριζόμενου φορτίου με αποτέλεσμα μείωση των ζημιών Έλεγχος σε όλα τα επίπεδα μεταφοράς Υπηρεσίες “ Just -in-time ’’ Μείωση χρόνου διαχείρισης φορτίου (αξιόπιστος χρόνος μεταφοράς) Φιλικότερος τρόπος μεταφοράς σε σχέση με μεμονωμένο τρόπο μεταφοράς

ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Μειονεκτήματα συνδυασμένων μεταφορών : Υψηλό κόστος μεταφόρτωσης Έλλειψη χώρου στάθμευσης Περιβαλλοντική επιβάρυνση Μεγάλη κατανάλωση ενέργειας Συμφόρηση οδικού δικτύου

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Οι συνδυασμένες μεταφορές που θεωρούνται ως μια από τις κυριότερες πηγές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ,είναι οι αεροπορικές και οι οδικές και είναι οι πλέον κύριες αιτίες για το «φαινόμενο του θερμοκηπίου». Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ενόχληση που προκαλείται από το θόρυβο πάνω από 65db.(αεροπλάνα, οδικά δίκτυα).

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων: οξείδια του αζώτου, το μονοξείδιο του άνθρακα και οι υδρογονάνθρακες. Όσο αναφορά το κόστος υγείας έρευνες στην Γερμανία έδειξαν ότι το 91% του κόστους αυτού οφείλεται στις οδικές μεταφορές, το 4% σιδηροδρομικές, το 3% ποτάμιες, το 2% αεροπορικές Διαρροές πετρελαίου από δεξαμενόπλοια

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος γης Μεγάλος αριθμός ατυχημάτων στα μέσα μεταφοράς

ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (2011)

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Τρόποι ανάπτυξης: Aνακατανομή ζήτησης στα διάφορα μέ­σα μεταφοράς σε όφελος των σιδηροδρομικών και των ποταμόπλοιων Αποσύνδεση της ανάπτυξης των μεταφορών από την οικονομική ανάπτυξη Οι συνδυασμένες μεταφορές να λειτουργούν με βάση την αρχή « ο ρυπαίνων πληρώνει»

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Η διεθνής κοινότητα συνειδητοποιεί αργά αλλά σταθερά ότι η οποιαδήποτε επιθυμητή ανάπτυξη του συστήματος μεταφο­ρών πρέπει να είναι συμβατή με συγκεκριμένα όρια που επιβάλ­λεται να ισχύουν για όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία από τη λειτουργία του συστήματος.  Για την επίτευξη του στόχου αυτού απαιτούνται συγκεκριμένες στρατηγικές και μέ­τρα με προσδιορισμένο χρο­νοδιάγραμμα και μηχανι­σμούς παρακολούθησης και ελέγχου.  

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ