Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΦΛΙΓΓΟΥ ΙΩANNA

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΦΛΙΓΓΟΥ ΙΩANNA"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΦΛΙΓΓΟΥ ΙΩANNA

2 ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

3 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Η συσσώρευση αερίων στην ατμόσφαιρα, τα οποία, σύμφωνα με τις περισσότερες μελέτες, θα είναι η αιτία της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά τον επόμενο αιώνα. Αυτό το φαινόμενο ονομάστηκε φαινόμενο του θερμοκηπίου και είναι από τα κυριότερα στοιχεία περιβαλλοντολογικής ανησυχίας τα τελευταία χρόνια.

4 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ (συνέχεια)
Η συγκεκριμένη έρευνα προσδιορίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα αναλύσουμε τα αίτια, τις επιπτώσεις αλλά και θα προτείνουμε μερικούς τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.

5 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι ένα θέμα που με ενδιαφέρει διότι η όξυνση του έχει οδηγήσει σε ακραίες κλιματικές αλλαγές. Ο κόσμος ανησυχεί για την εξέλιξη του πλανήτη, γι’ αυτό και θα αντιπαραθέσω τις απόψεις μου και τις πληροφορίες που συγκέντρωσα.

6 ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Με το θέμα αυτό ελπίζω αναγνώστης
της παρούσας εργασίας: να προβληματιστεί, να αποκτήσει γνώσεις και να ενημερωθεί για το πώς μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει το φαινόμενο αυτό.

7 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΥ ΕΞΗΠΗΡΕΤΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ
Για να πραγματοποιηθεί η έρευνα αυτή χρειάστηκε μεγάλη μελέτη ύλης και βιβλιογραφίας.

8 ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Την έρευνα μου δεν την επηρέασε τίποτα, διότι βασίστηκα σε άλλες έρευνες και πειράματα που έχουν γίνει έως και σήμερα.

9 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ-ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Τα πειράματα στα οποία έχω βασιστεί έχουν γίνει σε μεγάλο χρονικό διάστημα, πράγμα το οποίο αυξάνει την αξιοπιστία του αποτελέσματος της έρευνας.

10 ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ ΑΙΤΙΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΝΕΩΝ,ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ Συμβάλλουν στη συνεχή αύξηση των «αερίων θερμοκηπίου», με αποτέλεσμα περισσότερη θερμότητα τα παγιδεύεται στον πλανήτη μας. Αυτό σημαίνει ότι η Γη θερμαίνεται συνεχώς όλο και περισσότερο. Το 88% των εκπομπών «αερίων θερμοκηπίου» οφείλεται στην παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας.

11 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ «ΑΕΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ»
1. ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ: -ΧΡΗΣΗ ΟΡΥΚΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (6 ΔΙΣ. ΤΟΝΟΙ) -ΚΑΤΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΜΑΚΑ (1.7 έως 2 ΔΙΣ. ΤΟΝΟΙ) 2. ΥΠΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ: -ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ -ΧΡΗΣΗ ΟΡΥΚΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

12 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ «ΑΕΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ» (συνέχεια)
3. ΟΖΟΝ - ΡΥΠΟΙ ΑΠΟ: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΕΙΣ 4. ΧΛΩΡΟΦΘΟΡΙΟΜΕΝΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ: ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ , ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. .

13 ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ:
Η ραγδαία βιομηχανική ανάπτυξη που σημειώθηκε κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα, σηματοδοτήθηκε με την παράλληλη εμφάνιση σημαντικών επιπτώσεων στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον, όπως η όξινη βροχή, η καταστροφή του στρατοσφαιρικού όζοντος και του φαινομένου του θερμοκηπίου.

14 Η αλλαγή του κλίματος της Γης:Μετακίνηση των ζωνών βροχοπτώσεως, από τον ισημερινό προς τον βορρά και ερημοποίηση του κάτω τμήματος της εύκρατης ζώνης. Αυτό σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν αλλαγές στους διάφορους τύπους βλάστησης τόσο στις γεωργικές όσο και στις δασικές εκτάσεις.

15 Άνοδος της στάθμης των θαλασσών
Οι λόγοι που οδηγούν στο φαινόμενο αυτό είναι η διαστολή των υδάτων που επιφέρει η αύξηση της θερμοκρασίας και η τήξη των πάγων. Μία άνοδος της στάθμης κατά 50 έως 150 εκατοστά θα έχει βαρύτατες συνέπειες, καθώς θα πλημμυρίσουν πολλές περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίπεδο της θάλασσας (οι περισσότερες από αυτές είναι εύφορες και πυκνοκατοικημένες).

16 Μείωση των υδάτινων πόρων:
Αρνητικές συνέπειες θα δημιουργηθούν από τη μεταβολή του υδρολογικού κύκλου, ενώ παράλληλα οι ανάγκες άρδευσης και ύδρευσης θα είναι μεγαλύτερες. Άμεση επίδραση της θερμοκρασίας: Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε πολλές περιοχές του πλανήτη, αλλά και στην χώρα μας, θα φτάσει σε τέτοια επίπεδα, που θα είναι ανυπόφορη για τους ανθρώπους και τους άλλους ζωϊκούς και φυτικούς οργανισμούς.

17 Όσον αφορά τη χώρα μας σε περιοχές όπως η Καβάλα, Θάσος, Ηράκλειο, Πύργος, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά κ.λ.π., από το 1982 και μετά, το ετήσιο ύψος βροχόπτωσης βρίσκεται συνεχώς κάτω από τον μέσο όρο.

18 ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ:
Μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, για να καλυφθούν οι ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού της Γης, αλλά παράλληλα να μειωθεί η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ανά κάτοικο. Χρήση φυσικού αερίου.

19 Αξιοποίηση των καθαρών πηγών ενέργειας όπως η υδραυλική ενέργεια (υδατοπτώσεις, παλίρροιες, κυματισμός), η αιολική η ηλιακή η ενέργεια του μεθανίου, ο φωτοβολταϊκός ηλεκτρισμός, και η βιομάζα. Δενδροφυτεύσεις που βοηθούν την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2), συγκρατούν τα εδάφη και ρυθμίζουν τον κύκλο του νερού.

20 Περιορισμός των εκπομπών των άλλων αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου (χλωροφθοράνθρακες, όζον κλπ). Η χρήση υδρογόνου, ως το πιο ασφαλές από όλα τα καύσιμα. Το αέριο υδρογόνου είναι 14 φορές ελαφρύτερο από του αέρα και γι’ αυτό διαχέεται.

21 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω καταλήγουμε στο ότι αν δεν γίνει κάτι άμεσα, θα προβούμε σε ακραίες κλιματικές αλλαγές.

22 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΌ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΛΕΥΗΤΕΣ/ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Αν κάποιος μελετητής ή ερευνητής επιχειρήσει να συνεχίσει την έρευνά μου μπορεί να αναπτύξει το υδρογόνο ως εναλλακτική λύση.

23 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Πληροφορίες από: www.wwf.gr www.fainomenothermokipiou.gr


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΦΛΙΓΓΟΥ ΙΩANNA"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google