Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αποτίμηση του κοινωνικού οφέλους & Περιβαλλοντικά Πλεονεκτήματα ΙΤα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών είναι αδιαμφισβήτητα. Κάθε κιλοβατώρα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αποτίμηση του κοινωνικού οφέλους & Περιβαλλοντικά Πλεονεκτήματα ΙΤα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών είναι αδιαμφισβήτητα. Κάθε κιλοβατώρα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αποτίμηση του κοινωνικού οφέλους & Περιβαλλοντικά Πλεονεκτήματα ΙΤα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών είναι αδιαμφισβήτητα. Κάθε κιλοβατώρα που παράγεται από φωτοβολταϊκά, και άρα όχι από συμβατικά καύσιμα, συνεπάγεται την αποφυγή έκλυσης 1,4 περίπου κιλού διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα (με βάση το σημερινό ενεργειακό μείγμα στην Κύπρο και τις μέσες απώλειες του δικτύου της ΑΗΚ). Ένα τυπικό φωτοβολταϊκό σύστημα του ενός κιλοβάτ, αποτρέπει κάθε χρόνο την έκλυση 1,3-1,4 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, όσο δηλαδή θα απορροφούσαν δύο στρέμματα δάσους. Επιπλέον, συνεπάγεται λιγότερες εκπομπές άλλων επικίνδυνων ρύπων (όπως τα αιωρούμενα μικροσωματίδια, τα οξείδια του αζώτου, οι ενώσεις του θείου, κ.λπ). Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πυροδοτούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και αλλάζουν το κλίμα της Γης, ενώ η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον. ΙΗ αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας με τη χρήση φωτοβολταϊκών παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα: Ιμηδενική ρύπανση Ιαθόρυβη λειτουργία Ιαξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής (που φθάνει τα 30 χρόνια) Ιαπεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα Ιδυνατότητα επέκτασης ανάλογα με τις ανάγκες Ιελάχιστη συντήρηση ΙΗ αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας με τη χρήση φωτοβολταϊκών παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα: Ιμηδενική ρύπανση Ιαθόρυβη λειτουργία Ιαξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής (που φθάνει τα 30 χρόνια) Ιαπεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα Ιδυνατότητα επέκτασης ανάλογα με τις ανάγκες Ιελάχιστη συντήρηση

2 Κοινωνικό Όφελος

3

4 Περιβαλλοντικό Όφελος του της πρότασης Θα αποτρέπει κάθε χρόνο 70.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα όσο δηλαδή θα απορροφούσαν 100.000 στρέμματα δάσους. Ι285.000 Φ/Β x 1.8m² = 513.000 m². Ισοδυναμεί με 102,600.000 m² Δάσους. ΙΙσοδυναμεί με 2,850.000 δέντρα. Περιβαλλοντικό Όφελος του της πρότασης Θα αποτρέπει κάθε χρόνο 70.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα όσο δηλαδή θα απορροφούσαν 100.000 στρέμματα δάσους. Ι285.000 Φ/Β x 1.8m² = 513.000 m². Ισοδυναμεί με 102,600.000 m² Δάσους. ΙΙσοδυναμεί με 2,850.000 δέντρα.

5


Κατέβασμα ppt "Αποτίμηση του κοινωνικού οφέλους & Περιβαλλοντικά Πλεονεκτήματα ΙΤα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών είναι αδιαμφισβήτητα. Κάθε κιλοβατώρα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google