Project α’ τετραμήνου 2011-12 Γελ.Θρακομακεδόνων.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
6. ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙΣ
Advertisements

«Αθηνά» Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ: (Ένα μικρό (σχετικά με τη γη) βραχώδες σώμα σε τροχιά γύρω από τον ήλιο) (Διαστάσεις:
Ποιους νόμους του Νεύτωνα χρησιμοποιεί;
 για το ηπειρωτικό και το υποθαλάσσιο ανάγλυφο της Γης
Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ Λασκαρίδου Λίνα Ζαχαριάδου Αναστασία Αϊδινίδου Εύη Ζαχαριάδου Εύα Μυρτολλάρι Όλγα.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ ΑΕΡΙΕΣ ΜΑΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΑ
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΔΗΛΩΘΕΝΤΑ ΣΕ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΦΥΛΟΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΑΙΤΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ 53 Α.
1 ο ΓΕΛ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 1 Ο Τετράμηνο ο Γενικό λύκειο Θρακομακεδόνων Ά τάξη Σχολική χρονιά
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος & Δημήτρης Μιχαλακόπουλος
ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΣΗΜΠΑΝ.
Αναπληρωτής Καθηγητής, Τομέας Μετεωρολογίας-Κλιματολογίας, Α.Π.Θ.
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Πολύκαρπος Κυπριανού. Μερικά λόγια για τους καταστροφικούς τυφώνες: Οι τυφώνες είναι καταστροφικοί γιατί κατασπαράζουν ότι βρουν μπροστά τους. Ένας.
Ο σεισμός του 1978 στη Θεσσαλονίκη
PROJECT 3 ΤΥΦΩΝΕΣ Ανδρέου Ιωάννα-Μαρία Αντωνοπούλου Θεοδώρα
Project Α’ Τετραμήνου ΓΕΛ Θρακομακεδόνων.
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.
Μέτρηση χρόνου – Η ακρίβεια
Μοιραία Σύγκρουση Ο όρος προσδιορίζει μικρά σώματα του Ηλιακού Συστήματος, που είναι σε τροχιά γύρω απ' τον Ήλιο.. Αστεροειδής.
Η ατμόσφαιρα.
Η λειτουργία της ανεμογεννήτριας
Β 4.3 Οι δυνάμεις που διαμορφώνουν το ανάγλυφο της γης
Ημέρα Ο Ήλιος φωτίζει την γη όπως ένας φακός μια υδρόγειο σφαίρα. Επειδή η Γη είναι σφαιρική και περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της και δεν φωτίζεται.
Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΣΤΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΕΣ
4) Κατακόρυφη ταχύτητα Στα συνοπτικά συστήματα η κατακόρυφη ταχύτητα είναι συνήθως της τάξης των μερικών cm/sec. Όμως, οι επιχειρησιακές μετρήσεις (ραδιοβολίσεις)
Το ανάγλυφο της γης.
Προβολές της μελλοντικής κλιματικής αλλαγής όπως αυτές υπολογίζονται με την χρήση κλιματικών μοντέλων Ζεμπιλά Μελίνα.
6.4 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ & ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ
Project 3 – Ακραία Καιρικά Φαινόμενα
ΑΙΓΥΠΤΟΣ Ένα απίστευτο ταξίδι! Από τους μαθητές της Στ΄ τάξης
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Ακραία Φυσικά Φαινόμενα
Βάλια Σκούρα Μελίνα Μερτζάνη
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
ΓΕΓΟΝΟΝΤΑ ΤΟΥ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Βασικες Εννοιες Φυσικης Συνέχεια της Μηχανικής. Την προηγουμενη φορα (1/2) Κάναμε την πρώτη επαφή μας με τη μηχανική στο Πανεπιστήμιο Η κατανόηση της.
ΦΑΣΕΙΣ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Project 3 – Ακραία Καιρικά Φαινόμενα ● Θέμα :Υπερκύτταρες καταιγίδες-Σίφωνες ● Ομάδα 1: ● Λαζινός Ηλίας ● Μπουτσιουρής Παναγιώτης ● Συρόπουλος Νικόλαος.
“Ημερολόγιο των Μάγια” Οι Μάγια πίστευαν ότι στο τέλος κάθε κύκλου (περίπου 7885 χρόνια) ο κόσμος καταστρέφεται και επαναδημιουργείται...
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πέικου Μαρία Α.Ε.Μ:3867 Ο ΧΡΟΝΟΣ 1 2η Εργαστηριακή Άσκηση.
Τροπικοί κυκλώνες. Χαρακτηριστικά Πολύ μεγαλύτερη ένταση και μικρότερη έκταση από εξωτροπικούς κυκλώνες. Πολύ μεγαλύτερη ένταση και μικρότερη έκταση από.
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας 2 η Εργαστηριακή Άσκηση Διδάσκων: Γ. Παλαιγεωργίου ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ Α.Ε.Μ.: 3783.
ΟΙ ΤΥΦΩΝΕΣ ΚΑΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΑΝΤΥ. Μάθημα: Γεωγραφία Η 29 η Αυγούστου 2005 ήταν μία καταστροφική ημέρα για την πολιτεία της Λουϊζιάνα, γιατί χτυπήθηκε από.
Ομάδα 4 η : Σιαφάκας Σπύρος Νικολάου Ευαγγελία Νικολακάκου Σοφία Σκαρλάτος Μενέλαος.
Ατμοσφαιρικές διαταράξεις
ΥΠΟΘΕΜΑ: ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ : ΤΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΚΙΑ
ΣΕΛΕΜΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ Α.Ε.Μ.: 3876
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ
ΚΙΝΗΣΗ ΛΙΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΠΛΑΚΩΝ
Δυνάμεις που διαμορφώνουν
Θέμα: Επιστήμη στο πιάτο
Υποστηρικτικό υλικό για τη θαλάσσια ρύπανση από πετρέλαιο
ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ.
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΝΕΡΟΥ
ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΛΥΒΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ.
H AΡΚΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
7. Η κατανομη των ηπειρων και των ωκεανων
ΦΩΣ & ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΦΥΣΙΚΗ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
PROJECT 4: ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ «ΝΤΙΝΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ» ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΛΑΔΟ
Τα ζώα Ποτέ δε θα πειράξω τα ζώα τα καημένα μην τάχα σαν εμένα, κι εκείνα δεν πονούν; Θα τα χαϊδεύω πάντα, προστάτης τους θα γίνω. Ποτέ.
25. Αλλαγές στην επιφάνεια της Γης
Ατομική Βόμβα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Project α’ τετραμήνου Γελ.Θρακομακεδόνων

 ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ  ΚΑΤΣΙΦΩΛΗΣ ΗΛΙΑΣ  ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ  ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΝΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

-Τι είναι ο τυφώνας; -Η επιστημονική ερμηνεία του τυφώνα. -Videos- Μαρτυρίες ανθρώπων για τυφώνες. -Οι μεγαλύτεροι τυφώνες στην ιστορία. -Αποτελέσματα τυφώνα.

 ο τυφώνας είναι τύπος τροπικού κυκλώνα  με έντονες καταιγίδες και  καλά καθορισμένη επιφανειακή κυκλοφορία,  με φορά σύμφωνη με την κίνηση των δεικτών του ρολογιού για το νότιο ημισφαίριο,  πού γεννιέται συνήθως στις τροπικές περιοχές.

 Οι τυφώνες ταξινομούνται σε 5 κατηγορίες, ανάλογα με τις ταχύτητες των συνοδευόντων ανέμων,  με την κατηγορία 1 να έχει τους ασθενέστερους ανέμους (74-95 μίλια την ώρα)  και την κατηγορία 5 τους ισχυρότερους (πάνω από 155 μίλια την ώρα).

 Όταν η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 39 μίλια την ώρα,  στον κυκλώνα αποδίδουν ένα όνομα πού περιλαμβάνεται σε 6 καταλόγους θηλυκών και αρσενικών ονομάτων  Παλαιότερα τους ονόμαζαν ανάλογα με την ημέρα πού συνέβαιναν.  Κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου καθιερώθηκαν μόνο γυναικεία ονόματα.  Από το 1978 όμως καθιερώθηκαν οι ανωτέρω κατάλογοι με τα αρσενικά και θηλυκά ονόματα.

 Συνήθως οι τυφώνες γεννιούνται ανάμεσα στα μέσα Αυγούστου και τα τέλη Οκτωβρίου.  Του τυφώνα προηγούνται πάντα ατμοσφαιρικές διαταραχές στα θερμά νερά,  οι οποίες οφείλονται σε τροπικά κύματα πού έρχονται από τις ακτές της Αφρικής  και στη σύγκρουση ανέμων πού πνέουν από αντίθετες κατευθύνσεις και προσδίδουν περιστροφική και ανοδική κίνηση στον αέρα.

 Η θύελλα γίνεται τυφώνας, όταν οι άνεμοι ξεπεράσουν τα 74 μ/ώρα.  Σ’ αυτή τη φάση σχηματίζεται και το περίφημο «μάτι του κυκλώνα»,  επειδή στο κέντρο του συστήματος ο αέρας βυθίζεται, στεγνώνει και θερμαίνει την περιοχή.  Έτσι ενώ η ευρύτερη περιοχή πλήττεται από λυσσώδεις ανέμους  στο κέντρο αυτής της «κόλασης» μια μικρή ζώνη (διαμέτρου 35–75 χιλ.) απολαμβάνει την ηρεμία της Είναι το «μάτι του κυκλώνα»

 Ο φονικότερος τυφώνας ήταν αυτός του 1970 στο δέλτα του Γάγγη στο Μπαγκλαντές από τον οποίο  άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.  Η ίδια περιοχή επλήγη ξανά το 1991 με νεκρούς.  Τυφώνας Nina (1975) κατέστρεψε την Κίνα.  Προκάλεσε την κατάρρευση σειράς φραγμάτων με άνω των νεκρών

 εκτεταμένες καταστροφές σε περιουσιακά στοιχεία αλλά και  ανθρώπινες απώλειες, αφού ελευθερώνεται ενέργεια ισοδύναμη με την έκρηξη πολλών ατομικών βομβών.  οι περισσότερες ανθρώπινες απώλειες οφείλονται στην τεράστια ποσότητα υδάτων πού επιπίπτουν στις παράκτιες περιοχές ωθούμενες από τους ανέμους.