Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ημέρα Ο Ήλιος φωτίζει την γη όπως ένας φακός μια υδρόγειο σφαίρα. Επειδή η Γη είναι σφαιρική και περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της και δεν φωτίζεται.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ημέρα Ο Ήλιος φωτίζει την γη όπως ένας φακός μια υδρόγειο σφαίρα. Επειδή η Γη είναι σφαιρική και περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της και δεν φωτίζεται."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ημέρα Ο Ήλιος φωτίζει την γη όπως ένας φακός μια υδρόγειο σφαίρα. Επειδή η Γη είναι σφαιρική και περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της και δεν φωτίζεται ολόκληρη την ίδια ώρα. Φωτίζεται μόνο η μισή, δηλαδή το μέρος που είναι απέναντι από τον ήλιο. Αυτό το μέρος λέγεται ημέρα. Το άλλο μισό που δεν φωτίζεται λέγεται νύχτα.

2 Νύχτα Η νύχτα είναι το αντίθετο της ημέρας. Τη νύχτα ο ήλιος φωτίζει την σελήνη και έτσι η σελήνη φωτίζει ελάχιστα τη γη. Όταν κυριαρχεί η νύχτα στο μισό της γης, στο άλλο μισό κυριαρχεί η μέρα.

3 Εποχές Ο νοητός άξονας της Γης είναι πλάγιος προς το επίπεδο της ελλειπτικής τροχιάς της γύρω από τον ήλιο. Στην κλίση του αυτή οφείλονται οι εποχές του έτους. Κατά την περιφορά της Γης άλλοτε είναι στραμμένο προς τον ήλιο το βορειότερο και άλλοτε το νότιο ημισφαίριο της.

4 ΤΕΛΟΣ ΦΟΙΒΟΣ Δ.


Κατέβασμα ppt "Ημέρα Ο Ήλιος φωτίζει την γη όπως ένας φακός μια υδρόγειο σφαίρα. Επειδή η Γη είναι σφαιρική και περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της και δεν φωτίζεται."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google