Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
ΚΡΑΧΤΟΥΔΗΣ ΝΑΣΟΣ ΚΟΚΚΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΜΗΤΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΑΛΛΑ ΠΑΟΛΑ

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ; Περιβαλλοντικές αλλαγές είναι:
Περιβαλλοντικές αλλαγές ονομάζονται οι διαταραχές στη γηινή βιόσφαιρα και στο φυσικό περιβάλλον οι οποίες συνηθίζεται να αποδίδονται στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Στον βαθμό που τα οικολογικά προβλήματα απειλούν την επιβίωση ενός πληθυσμού, οδηγούν σε μία οικολογική κρίση. Ωστόσο οι οικολογικές κρίσεις μπορεί να έχουν και φυσικά αίτια.

3 TI EINAI KΛIMA; Κλίμα ονομάζεται η μέση καιρική κατάσταση ή καλύτερα ο μέσος καιρός μιας περιοχής, που προκύπτει από τις μακροχρόνιες παρατηρήσεις των διάφορων μετεωρολογικών στοιχείων. Το κλίμα επομένως είναι κάτι διαφορετικό από τον καιρό, που χαρακτηρίζεται σαν μια φυσική κατάσταση της ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια μιας μικρής χρονικής περιόδου. Το κλίμα παίζει σπουδαιότατο ρόλο, τόσο στο φυτικό όσο και στο ζωικό βασίλειο. Από το κλίμα ορίζονται οι ζώνες της βλάστησης καθώς και η κατανομή των ζώων και των ανθρώπων πάνω στη γη.

4 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Ατμοσφαιρική ρύπανση Ρύπανση των υδάτων Απόβλητα Καταστροφή δασών Μείωση της βιοποικηλότητας Λιώσιμο πάγων

5 Παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα
Φαινόμενο του θερμοκηπίου Φωτοχημικό νέφος Τρύπα του Όζοντος Πλανητική σκίαση Όξινη βροχή

6 ΤΟΜΕΙς ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Υγεία Καλλιέργιες Τα ζώα

7 ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ
ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ Η αντιμετώπιση του ζητήματος των δασών χρειάζεται άφθονη χρηματοδότηση και τεράστια κινητοποίηση των τοπικών αγροτικών πληθυσμών.Ιδιαίτερη σημασία έχει η ορθολογική διαχείριση δασών, νερών και εδάφους σε επίπεδο λεκάνης απορροής.Οι δύο μεγάλες κατηγορίες πιθανών λύσεων για τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα σχετίζονται αφ’ ενός με τις τεχνολογίες που προστατεύουν ή βελτιώνουν το περιβάλλον και αφ’ ετέρου με τις κοινωνικές αλλαγές που, μέσω βελτιωμένης διαχείρισης, προλαμβάνουν ή αποκαθιστούν τις περιβαλλοντικές βλάβες.


Κατέβασμα ppt "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google