ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 11 ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΜΑΙΟΣ 2007 ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΙΔΑΛΟΣ» «ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Advertisements

Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Wikipedia_ Σύνθεση διαδικτυακής παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας από τους αναγνώστες της. Επικοινωνία και συμφωνία για υποκειμενικά θέματα πολλών οπτικών γωνιών.
Δημιουργία εξουσιοδότησης (από τον πελάτη σας) Ιστοσελίδα της Γ. Γ. Π
“Σταγόνες ζωής, Ιστορίες για το βιβλίο του ΕΝΟ”
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.
Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων
1 Προτεινόμενες πρακτικές για την ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση πολιτιστικού υλικού και τουριστικού προϊόντος (αφορά το φυσικό αντικείμενο των τελικών δικαιούχων.
AΤΛΑΣ Λαογραφίας Εκπαιδευτικό παιγνίδι  Κύριος στόχος της εφαρμογής είναι η σύνδεση της εκπαίδευσης με τον θησαυρό της Λαϊκής Παράδοσης.  Η εκπαιδευτική.
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Ερευνητικη εργασια (project) β’ ταξη τομεασ πληροφορικησ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ “ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ”
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.  Το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι ενσωματωμένο στη Βάση Δεδομένων Εξοπλισμού Σχολειών.  Έχει σκοπό να διατηρεί το ωρολόγιο.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ThinkQuest Εργαστήριο Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας
Στάδια διεξαγωγής εκπ/κής έρευνας
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογιές της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Καθηγητής Πληροφορικής
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμός και Παραδόσεις της Πατρίδας μου.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Heal Link Η HEAL Link (Hellenic Academic Libraries Link) είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και λειτουργεί υπό.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΙΔΑΛΟΣ «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ»
Προτάσεις για την διδασκαλία του μαθήματος «Βασικές Υπηρεσίες Διαδικτύου» Εισηγητές: Φαναριώτη Μαρία ΠΕ19 Φαναριώτη Μαρία ΠΕ19 – 1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΤΑΥΡΟΥ.
Η χρήση της τηλεκπαίδευσης για την επιμόρφωση των καθηγητών. Ένα παράδειγμα επιμόρφωσης στο moodle Β.Νταλούκας ΠΕ19, Κ.Αντωνίου ΠΕ07, Δ.Δαούσης ΠΕ19, Κ.Σεβεντεκίδης.
Κεφ. 8 ο : Εκπαιδευτικό Λογισμικό Γενικοί ορισμοί: Γενικοί ορισμοί: (software): –Λογισμικό (software): οι καταγραφές σε υλικό –Υλικό hardware –Υλικό (hardware):
2 Μοναδικό πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα: Το Σ.Τ.Ξ.Ε. συνδυάζει στο πρόγραμμα σπουδών του: Τεχνολογία ξύλου Σχεδιασμό επίπλου Τεχνολογία.
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τμήμα Βπ– Τομέα Πληροφορικής 1 ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασίου Παρασκευή ΠΕ19/ Σκίτσος Δημήτριος ΠΕ.
ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στην Ανώτατη και Ανώτερη Εκπαίδευση Κύπρου και Ελλάδας
Οργανωτική Δομή Κεντρικής Διοίκησης ΙΚΑ. Το ΙΚΑ διαθέτει 4 Γενικές Διευθύνσεις: Τη Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών.
Τάξεις στις οποίες απευθύνεται: Β Γυμνασίου
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ iBYZANTINE: Χρήση Προηγμένων Εφαρμογών.
Η επιστήμη του Web.
Εκπαιδευτική Ρομποτική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
7ο Ενιαίο Λύκειο Πειραιά ΕΠΕΑΚ ΙΙ – Γ΄ ΚΠΣ ΜΕΤΡΟ 2.4. – ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ε Έργο : «Εφαρμογή Προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού.
Γρήγορα αποτελέσματα με την Εφαρμογή Lync Windows Store Lync 2013.
Εκπαιδευτική Ρομποτική Παρελθόν - Παρόν - Μέλλον 2 ο ΕΚ Ρόδου.
Φυλλο του Καθηγητη. Teacher’s Age Ποιο ειναι το αντικειμενο διδασκαλιας σας?
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας Ομαδική Εργασία στο υποχρεωτικό μάθημα του ΣΤ΄ Εξαμήνου: «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ»
Τι είναι το wiki; Wiki και φιλολογικά μαθήματα. Λεωφορείο στη Χαβάη! γρήγορα – γρήγορα!
1. 1. Εισαγωγή Φωτογραφίας Τοποθετούμε με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο το σημείο που θέλουμε να εισάγουμε την εικόνα Στην καρτέλα Insert πατούμε το κουμπί.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «…Ελιά και Λάδι ……»
2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΖΕΥΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β’ ΑΘΗΝΑΣ 2ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ & ΣΕΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Γραμματική.
1η Φάση Εργασίας o Ευαγγέλη Ντάρλα: Υπεύθυνος συλλογής πληροφοριών, Σχεδιαστής παρουσίασης, Υπεύθυνος παρουσίασης o Ζάρρου Γεωργία: Υπεύθυνος συλλογής.
Ανεβοκατεβάσματα Ζευγαρά Βάλια Καρανάσιου Κων/να Καστανούλια Γεωργία Σφίγγας Νάσος Φούκα Μελίνα Χαρκοπλιά Αναστασία Εκπ/κός Πληροφορικής: Μαυραντζάς Νικόλαος.
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Σχολικές δραστηριότητες ΄12 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ
 Στόχος της παρουσίασης αυτής είναι η εξοικείωση με τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο της Βιβλιοθήκης προκειμένου να αναζητήσουμε ένα τεκμήριο από τη συλλογή.
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 2 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Μενού,Εντολές και Παράθυρα Διαλόγου Καθηγητής: Γρηγόριος Νικ. Καρατάσιος.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΙ: ΑΠΟ ΤΟN ΔΙΟΝΥΣΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑ Δ2 Υπεύθυνη προγράμματος :
ARcropolis Επαυξημένη Πραγματικότητα με θέμα την Ακρόπολη Μανώλης Γιαννισάκης, Πάνος Παπαδάτος ΕΚΠΑ, Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Υπεύθυνος Καθηγητής:
Συνεδρία 8 Wikis Συστάδα 3.
Καλώς ορίσατε στην εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες.
Η πλατφόρμα Βασίλης Γαργανουράκης Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
Πύλη Τηλεκπαίδευσης Τμήματος edu. dmst. aueb. gr Βασιλική Ταγκαλάκη (Ε
Η Ηλεκτρονική Μας Εφημερίδα
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Προτάσεις για την διδασκαλία του μαθήματος
Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 11 ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΜΑΙΟΣ 2007 ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΙΔΑΛΟΣ» «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥΣ» 8ο ΣΕΚ ΑΘΗΝΩΝ (ΤΑΥΡΟΥ) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΦΑΝΑΡΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΠΕ19 (1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΤΑΥΡΟΥ)

Σκοπός της Εφαρμογής  Η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε στα πλαίσια του μαθήματος «Εφαρμογές Πολυμέσων».  Κύριος σκοπός της εφαρμογής ήταν να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να συμμετάσχουν σε όλα τα στάδια ανάπτυξης μιας πραγματικής πολυμεσικής εφαρμογής, δηλαδή μιας εφαρμογής που να συνδυάζει:  Kείμενο,  Eικόνα,  Κίνηση (animation),  Ήχο,  Βίντεο και  Αλληλεπίδραση (interaction) όπως ακριβώς προβλέπεται από το πρόγραμμα σπουδών του συγκεκριμένου μαθήματος.

Η επιλογή του θέματος  Το θέμα προτάθηκε από τις μαθήτριες του Τομέα Πληροφορικής Δημητροπούλου Κων/να (αριστερά) και Τζίμα Δέσποινα (δεξιά) και έτυχε κοινής αποδοχής εκ μέρους όλων των σπουδαστών του Τομέα, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην ανάπτυξη της εφαρμογής.

 Στην ανάπτυξη της εφαρμογής συμμετείχαν κατανεμημένοι σε ομάδες όλοι οι σπουδαστές του Τομέα Πληροφορικής του Σχολείου καθόσον το μάθημα «Εφαρμογές Πολυμέσων» συνέπεσε να είναι κοινό σε όλα τα τμήματα του Τομέα Πληροφορικής  Η εφαρμογή χωρίστηκε σε μικρότερα τμήματα modules πράγμα που διευκόλυνε την εργασία κατά ομάδες. Κάθε μία ομάδα ανέάβε την υλοποίηση συγκεκριμένων μερών της εφαρμογής. Χωρισμός σε Ομάδες

Η εφαρμογή καλύπτει έναν πλήρη οδηγό ζαχαροπλαστικής, με περίπου 300 συνταγές παραδοσιακών Ελληνικών γλυκών, σε συνδυασμό με έθιμα και παραδόσεις των περιοχών προέλευσής τους.

Η εφαρμογή αρχίζει με ένα μικρό introduction το οποίο συνδυάζοντας κίνηση και ήχο εισάγει το χρήστη στο θέμα.

Άποψη του introductory part

Ως περιβάλλον διεπαφής της εφαρμογής με το χρήστη χρησιμοποιείται ένα δωμάτιο κουζίνας. Διάφορα αντικείμενα εντός του δωματίου αντιπροσωπεύουν τις διάφορες κατηγορίες γλυκών.

Ο χρήστης πρέπει να πατήσει πάνω στο σχετικό αντικείμενο για να μεταφερθεί σε μια κερτέλα με τις συνταγές της συγκεκριμένης κατηγορίας. Τα αντικείμενα που σχετίζονται με τις κατηγορίες γλυκών συνοδεύονται από ένα ενδεικτικό σήμα.

Άποψη της καρτέλας με τις σχετικές συνταγές στην οποία μεταβαίνει ο χρήστης επιλέγοντας μία κατηγορία γλυκών.

Μέσω του χάρτη της Ελλάδας ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί σε συνταγές γλυκών που φτιάχνονται σε συγκεκριμένες περιοχές του Ελλαδικού χώρου. Ο χρήστης μπορεί να κάνει τις αναζητήσεις του ανά γεωγραφική περιφέρεια. Πατώντας με το ποντίκι του στην επιλεγμένη περιφέρεια μεταφέρεται στις παραδοσιακές συνταγές αυτού του διαμερίσματος.

Ο χρήστης είτε μέσω του χάρτη είτε μέσω των αντικειμένων που προαναφέρθηκαν οδηγείται σε μια καρτέλα με την πιο κάτω μορφή απ’ όπου καλείται να επιλέξει τη συνταγή που τον ενδιαφέρει επιλέγοντάς την.

Ο χρήστης οδηγείται στην συνταγή, η οποία περικλείεται μέσα σε ένα μικρό βιβλιαράκι που περιλαμβάνει τις συνταγές όλων των γλυκών της κατηγορίας. Ο χρήστης μπορεί να διατρέξει το βιβλιαράκι μπρος πίσω με τα βελάκια που βρίσκονται στα άκρα του.

Όλες οι συνταγές είναι εκτυπώσιμες. Ο χρήστης πρέπει να επιλέξει το εικονίδιο του εκτυπωτή στα αριστερά της συνταγής

Ορισμένες συνταγές συνοδεύονται από βίντεο παρασκευής γυρισμένα από τις μαθήτριες που είχαν την ιδέα ανάπτυξης τηςεφαρμογής.

Τέλος τις περισσότερες συνταγές συνοδεύουν μικροί συνδετήρες, οι οποίοι αποκαλύπτουν με το πέρασμα του χρήστη από επάνω τους είτε την ιστορία του γλυκού είτε ξεχασμένα έθιμα, παραδόσεις και πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής προέλευσής τους.

Η διαδικασία ανάπτυξης διαφόρων τμημάτων της εφαρμογής όπως και η μεταξύ τους σύνδεση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαστηριακή άσκηση στο συγκεκριμένο μάθημα.

Η Εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Internet στη διεύθυνση