Αναστασίου Δημήτρης Αυγουστάκη Σμαράγδα Γαλάνη Ρωξάνη Δημήτρουλα Φαίη Ζαχαριά Γωγώ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ
Advertisements

Το δάσος με τους Πυλώνες Η βόλτα στις γειτονιές μας Η επίσκεψη στον υποσταθμό της ΔΕΗ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
7ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΘΗΒΑΣ ΤΑΞΗ: Δ1΄ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ: ΘΩΜΑΣ ΣΚΟΥΦΗΣ
Το καινούριο σιντριβάνι της πλατείας. Πριν φτιαχτεί το σιντριβάνι υπήρχαν πιο πολλά δέντρα σε αυτό το σημείο, ενώ τώρα το έχουν στολίσει γύρω, με γκαζόν.
Άνοιξη Η άνοιξη είναι η εποχή που η φύση ξαναγεννιέται. Τα φυτά ανθίζουν, τα ζώα ζευγαρώνουν. Ο καιρός είναι ηλιόλουστος και ζεστός. Άνοιξη έχουμε τον.
Άρης το σαλιγκάρι Άντον Κρινγκς.
Το ηλιακό σύστημα και η Γη
ΣΤ) Πίστες, Φόρμουλα Αυστραλία, Μελβούρνη, Μάρτιου Μήκος πίστας 5.303m.Σιρκουί (αγώνας) απαιτητικό στα φρένα και σχετικά γρήγορο. Ενδεικτική.
Μικροί μας φίλοι, Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι μια υπηρεσία που φροντίζει για την ασφάλειά σας σε περίπτωση που συμβαίνει μια καταστροφή.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή στην έννοια του Αλγόριθμου και τον Προγραμματισμό 1.1 Τι είναι ‘πρόβλημα’ 1.2 Τι είναι ‘Αλγόριθμος’
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
ΔΑΣΗ Οταν τα δέντρα και οι θάμνοι συζούν πάνω σε μια μεγάλη επιφάνεια σε στενή κοινωνική σχέση μεταξύ τους και σε τόση απόσταση, ώστε με τη συγκόμωσή τους.
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Σύστημα Ονομάτων Περιοχών (Domain Name System, DNS)
Εργαστήρι παραγωγής λεβέ!!
Ποια προοπτική για το Σειχ-Σου; Ενδοαστικό πάρκο ή περιαστικό δάσος; Γιώργος Μπλιώνης "Σέϊχ-Σου: η σημερινή κατάσταση και το μέλλον του περιαστικού δάσους.
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ Project Α’ Λυκείου Α1-Α5.
Λιβαδοπονικό Συνέδριο Τόπος Διεξαγωγής
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ.
Να το κατάλαβαν άραγε;; Δεν τρίτωσε απλώς το κακό, ή το καλό, που μπορεί ο καθένας να το πάρει όπως θέλει, αλλά…. ΤΕΤΑΡΤΩΣΕ!! Για μένα πάντως, το βλέπω.
Project A’ Λυκείου Α1 – Α5. Πράσινοι Πάνθηρες Αρβανίτης Βασίλης Δήμος Νίκος Ζησιμόπουλος Άρης Ζωγλοπίτης Χρήστος Χαλακατεβάκης Πάνος.
H βλάστηση της Ευρώπης.
Φυσικό περιβάλλον Βιόσφαιρα.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Κουρμπέλας Δημήτρης
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ
Η καταστροφή των δασών Η καταστροφή των δασών αποτελεί ένα τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα αφού είναι ένας από τους βασικούς λόγους του.
7.2 Η εξέλιξη του ανθρώπου Για να ανακαλύψουν οι επιστήμονες τα εξελικτικά μονοπάτια που οδήγησαν στον άνθρωπο, εξετάζουν απολιθώματα, πέτρινα εργαλεία.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ Φυσιολογικά, τα ερημικά οικοσυστήματα υπάρχουν εκεί όπου η βροχόπτωση είναι πολύ χαμηλή Τα ερημικά οικοσυστήματα χαρακτηρίζονται από: Άγονα.
Όνομα : Ελένη Κλεάνθους Ειδικότητα : Δασκάλα
Η γη περιφέρεται γύρω… …από τον ήλιο … γύρω από τον άξονά της
ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΗΣΗ.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θανάσης Θεοφιλόπουλος
1η εργασία: Χρησιμοποιώντας τον χάρτη πυκνότητας πληθυσμού στη Γη καταλήξτε σε συμπεράσματα για την πυκνότητα του πληθυσμού της Ευρώπης Απάντηση: Εκτός.
Επιμέλεια Κωτίτσας Αριστοτέλης
Φανή Λαζάρου – Τρανού Ε ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσ / νίκης.
Μεσογειακή Βλάστηση.
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … Μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας δίνει χαρτί, φρούτα, καρπούς, ξυλεία, φωλιές για τα πουλιά και τα άλλα ζώα,
Επίδραση του ανθρώπου στα οικοσυστήματα
ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΣΟΥΝΙΟΥ
Νέρωνας (54-68 μ.Χ) 1ος Διωγμός.
Βεζούβιος Εργασία στην Γεωγραφία των μαθητών : Χρήστος Πανδής
ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ … άρα και το εισόδημά μας …ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΕΙΔΕΣ ΦΩΤΙΑ; ΚΑΛΕΣΕ 199.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Βαγγέλης - Ορέστης.
ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
“Η ήπειρος που είναι ανάποδα”
Click to add Text ΣΠΑΝΙΑ ΦΥΤΑ Μαρία Νικολέτα Αρετή.
Εγκεντρισμοί και ενοθφαλμισμοί. Ως εμβολιασμό εννοούμε την καλλιεργητική τεχνική με την οποία ενώνουμε τα μέρη δύο διαφορετικών φυτών με σκοπό την δημιουργία.
Μεσογειακή Βλάστηση ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΧΑΚΗΣ Σχολικό Έτος , τάξη Α’, ΓΥΜΝΑΣΙΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΠΡΙΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ.
Η τρύπα του όζοντος Ιάσονας Ευαγγέλου. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΖΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ Η γη, όπως πολλοί ξέρουμε, περιβάλλεται από την ατμόσφαιρα.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ;. Ο Θεός, που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν μέσα σ΄ αυτόν, αυτός που είναι ο Κύριος του ουρανού και της γης, ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥΣ.
ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΑΜ:Δ15100 ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Ζώα της άγριας φύσης. ● Παρότι δεν βλέπουμε γύρω μας ζώα και φυτά της άγριας φύσης,αυτό δε σημαίνει ότι δεν μας αφορά η προστασία τους. ● Η εξαφάνιση.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΑΣΗ ΕΥΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΣΟΝΙΛΑ ΤΖΕΧΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Μάριος Μηνάς Κανόνης Κωνσταντίνος Γιαννακάκης
Μεσογειακη βλαστηση Μάθημα Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
Η περιβαλλοντική ομάδα του ΓΕΛ Οιχαλίας, κατά το σχολ
Πάμε για ψώνια; (2) Βιβλίο σελ.45
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
Άννα Τορτοπίδου Παναγιώτης Πρίτσας Πηγή: wikipedia
ΜΑΘΗΜΑΤΑ 19, 24 Το κλίμα και η βλάστηση της Ευρώπης
(Προαπαιτούμενες γνώσεις)
Ενέργεια Η ενέργεια είναι ένα φυσικό μέγεθος που το αντιλαμβανόμαστε κυρίως από τα αποτελέσματά της, που είναι γνωστά σαν έργο. Έχει πολλά «πρόσωπα».
Ούρδας Ιωάννης Παιδιά ας μιλήσουμε για οικοσυστήματα Οικοσυστήματα τι είναι πάλι αυτό.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αναστασίου Δημήτρης Αυγουστάκη Σμαράγδα Γαλάνη Ρωξάνη Δημήτρουλα Φαίη Ζαχαριά Γωγώ

 Γιατί άραγε τα πεύκα, που βγαίνουν σε περιοχές περιοσσότερο ζεστές, να καίγονται ευκολότερα; Γιατί να πετούν, όταν διαρκεί η φωτιά τους, τα κουκουνάρια τους μακριά και να τη μεταδίδουν γρηγορότερα; Γιατί στο έδαφος ενός πευκώνα να συγκεντρώνονται οι πευκοβελόνες και να συνιστούν το καλοκαίρι το καλύτερο προσάναμμα; Γιατί οι σπόροι τους δεν φυτρώνουν αν δεν καούν; Τα γεγονότα αυτά τι σημαίνουν; Οι φωτιές, όπως και οι σεισμοί ήταν, είναι και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Ας κάνουμε μια βόλτα χειμώνα στις περιοχές που κάηκαν το καλοκαίρι. Θα διαπιστώσουμε ότι χιλιάδες φυτά φυτρώνουν. Αν συγκρίνουμε τη καμένη με μια άκαυτη γειτονική περιοχή, θα διαπιστώσουμε ότι τα νεαρά πευκάκια είναι ανύπαρκτα στη δεύτερη, ενώ γεμίζουν την πρώτη. Τι άλλο σημαίνει αυτό, από το γεγονός ότι οι σπόροι του πεύκου δεν φυτρώνουν αν δεν καούν; Αν επαναλάβουμε την επίσκεψη μας το Μάιο χιλιάδες λουλούδια ανθίζουν εκεί. Κάτι που δεν συμβαίνει στην άκαυτη περιοχή. Πάνω στα λουλούδια αυτά, βόσκουν μεγάλοι πλυθησμοί εντόμων. Στη βόλτα μας, ας παρατηρήσουμε τα άλλα που κάηκαν. Τα πουρναρια, τις μυρτιές, τις κουμαριές, τις αγριελιές, τις ασφάκες. Ήδη άρχισαν να αναγεννώνται. Τα νέα τους βλαστάρια είναι καταπράσινα και μεγαλώνουν γρήγορα. Αλήθεια! Ποιά είδη φυτών εξαφανίστηκαν από την πυρκαγιά;

Το καλοκαίρι του ‘80 υπήρχαν ειδήσεις που έδειχναν το Γάλλο πρόεδρο να τριγυρνά με ελικόπτερο πάνω από τις καμμένες περιοχές της Νότιας Γαλλίας. Τον χειμώνα του 2000 η τηλεόραση έδειχνε τεράστιες φωτιές στην Αυστραλία (στο Νότιο Ημισφαίριο όταν εμείς έχουμε χειμώνα αυτοί έχουν καλοκαίρι), στις αρχές του καλοκαιριού ξανά, η τηλεόραση έδειχνε τρομερές φωτιές της Πορτογαλίας και στο τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου φωτιές μεγάλης έκτασης υπήρξαν στη περιοχή του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια. Τον Αύγουστο οι ειδήσεις είχαν πληροφορίες για φωτιές στην Ιταλία. Δεν είχαμε ειδήσεις με φωτιές στη Χιλή και στη Ν. Αφρική, όχι γιατί δεν έγιναν, όσο γιατί δεν μας ενδιέφερε. Όταν ο Μαγγελάνος πέρασε από το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας σημείωσε ότι υπήρχαν τεράστιες φωτιές.

Σύμφωνα με τα παραπάνω φαίνεται ότι οι φωτιές στα οικοσυστήματα μεσογειακού τύπου είναι μάλλον ένα αναπόφευκτο συμβάν που είναι ενσωματωμένο σε αυτά. Και βέβαια, αμέσως θα ρωτήσει κάποιος. «Μα θέλουν τα συστήματα αυτά να καταστραφούν;» Εδώ η απάντηση είναι μάλλον εύκολη. Όχι, τα συστήματα αυτά θέλουν να διατηρηθούν και η φωτιά που δε θα έρθει καθηστερημένα θα τα ευνοήσει μια και θα έχουν συσσωρευτεί σε αυτά λίγα καύσιμα ( ξύλο ). Εδώ χωρίς αμφιβολία, γεννιούνται πολλές ερωτήσεις και δικαιολογημένα. Πώς είναι δυνατόν να επιδιώκει τη φωτιά ένα οικοσύστημα όταν αυτό σημαίνει καταστροφή; Η απάντηση όμως είναι γιατί σώνει και καλά καταστροφή; Αν κάνουμε μια βόλτα σε περιοχές που κάηκαν πριν από χρόνια και στις οποίες ο άνθρωπος δεν έδρασε με αναδάσωση και βόσκηση,σήμερα καλύπτονται από τον ίδιο τύπο βλάστησης με ξαναγεννημένα πεύκα, πουρνάρια, κουμαριές και αγριελιές. Κανένα ειδος ζώου ή φυτού δεν εξαφανίστηκε, αντίθετα οι περιοχές αυτές δείχνουν ιδιαίτερα θαλερές.