Η Πρακτική σας Άσκηση στο πλαίσιο της Διδακτικής Μαθηματικών ΙΙ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αμπαλάκης Στέλιος Διδακτικοί σκοποί  Στο σύνταγμα κάθε χώρας καθορίζονται οι γενικοί σκοποί της εκπαίδευσης  Με βάση τον γενικό σκοπό.
Advertisements

Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Ο χώρος της Δευτεροβάθμιας Οικονομικής Εκπαίδευσης στο διαδίκτυο
EMΠΕΔΩΣΗ Στα Νέα Ωρολόγια Προγράμματα – Καλές πρακτικές … Δημήτρης Μικελλίδης ΕΔΕ.
Με ποιόν τρόπο θα διδάξω ;
Αξιολόγηση ΜοντελοποίησηΈργα Μαθήματα ΑξιολόγησηΑναστοχασμός.
Στρατηγικές διδασκαλίας και σχεδιασμός μαθήματος/ Ήχος
ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΤΔΕ ΡΟΔΟΣ 2010
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΞΑΝΘΗ 2013, 2ο ΣΕΚ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΙΔΗΣ Μαθηματικός.
Η Πρακτική σας Άσκηση στο πλαίσιο της Διδακτικής Μαθηματικών ΙΙ.
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
1ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΜΑ : Η αυλή μας χώρος μόρφωσης, παιχνιδιού, δημιουργίας.
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ  Αποτελεί ένα από τα τέσσερα τμήματα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής.  Υπήρξε το πολυπληθέστερο.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
4. Απόψεις και κίνητρα των μαθητών στο μάθημα των Μαθηματικών.
Μοντελοποίηση Έργα Μαθήματα Αξιολόγηση Αναστοχασμός Αναστοχασμός.
Στέλλα Καραολιά Βαλεντίνα Θεοδοσίου 20 Απριλίου 2013
Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή
Επιμόρφωση στα Επιμόρφωση στα νέα βιβλία Συνάντηση πρώτη Μαθηματικά Γκουτζαμάνης Βασίλης – Σχολικός Σύμβουλος Ζυγούρη Έλενα – Σχολικός.
ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
5. Χαρακτηρισμός των μαθηματικών γνώσεων των μαθητών.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.
Τίτλος δραστηριότητας: Όνομα Εκπαιδευτικού: Σχολείο:
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι Ιανουάριος 2014.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΠΕ) Εύη Μακρή - Μ.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) 2 Επίπεδα 1.Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) 2.Διδακτορικό Δίπλωμα (Δ.Δ.) Αναφέρεται σε ίδιες ή συναφείς.
Διδασκαλία των Θρησκευτικών με Νέες Τεχνολογίες
«Project» Διερευνητική εργασία. Σκοπός  Για να μάθουν οι μαθητές καλύτερα  Βιώματα – ενδιαφέροντα – μάθημα  Παιδαγωγικό κέρδος.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Χρήση και αξιοποίηση ΤΠΕ στην διδακτική διαδικασία
ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Σχολικά Μαθηματικά, Δάσκαλος των Μαθηματικών, Μαθητής Καθηγητής Μαθηματικών Μαθητής Σχολικά Μαθηματικά Ακαδημαϊκά Μαθηματικά Φροντιστήρια ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Μάθημα 6: Γλώσσα και περιεχόμενο Διδάσκουσα: Βασιλάκη Ευγενία ΠΤΔΕ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Διδακτική Πληροφορικής
Εκπαιδευτικό Σενάριο : “ Μαθαίνω για το κακόβουλο λογισμικό και προστατεύομαι ” Ζαμπέτογλου Γεώργιος ΕκπαιδευτικόςΠληροφορικής ΠΕ.
Αποτελεσματικότητα της σχολικής μονάδας: ο ρόλος του διευθυντή Μαργαρίτα Χριστοφορίδου 14 Μαρτίου 2013.
ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ SCRATCH Χρήστος Μανώλης, Πληροφορικός ΠΕ 19 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 Ομάδα ανάπτυξης 6 ο εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Γενικές οδηγίες για το μάθημα. Δύο διαστάσεις  Πως μπορώ να διδάξω;  Πως μπορώ να σχεδιάσω εκπαιδευτικές τεχνολογίες; Δύο μέρη μαθήματος  Διάλεξη 
Κώστας Θεριανός, Δρ. Επιστημών της Αγωγής Το σχέδιο δράσης (project) και η σύνδεση του με την Επαγγελματική Συμβουλευτική.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΤΟ Ε. Π. ΠΑΙ. Κ. ΑΣΠΑΙΤΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ / Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.
Δείκτες επιτυχίας και Επάρκειας Διαφοροποίηση διδασκαλίας
Διδακτική της Πληροφορικής
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχολ. Έτος
2ο Γυμνάσιο Καλυβίων Ενημέρωση για το Γυμνάσιο
Ειρήνη Πετράκη Δασκάλα – Πυρήνας ΤΠΕ Μάρτιος, 2011
6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων
Δημιουργία σεναρίου.
Εναλλακτικές μορφές εκπαιδευτικής αξιολόγησης
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (Aρ. πρωτ /Δ2/ εγκύκλιος του ΥΠ.Π.Ε.Θ Αρ. Πρωτ /Δ2/
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
Περιγραφή Εκπαιδευτικός, ενόψει του Σαββατοκύριακου, έχει μεταβεί στο νησί όπου είναι η μόνιμη κατοικία του. Τη Δευτέρα, τηλεφωνεί στο Διευθυντή και του.
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
«Αξιολόγηση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» 14/3/2017
Η Πρακτική σας Άσκηση στο πλαίσιο της Διδακτικής Μαθηματικών ΙΙ
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
Η Συνθετική Δημιουργική Εργασία ως εναλλακτική μορφή αξιολόγησης της Αγγλικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο: Ένα παράδειγμα Χριστίνα Κάλφογλου Πειραματικό Γυμνάσιο.
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η Πρακτική σας Άσκηση στο πλαίσιο της Διδακτικής Μαθηματικών ΙΙ

Σκοπός: Να σας δοθεί η ευκαιρία να βιώσετε την πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα της διδακτικής πράξης.

Τρόπος επίτευξης:  Να σχεδιάσετε τη διδασκαλία ενός μαθήματος που να στηρίζει τους μαθητές να φτιάξουν μαθηματικά στην περιοχή που θα διαλέξετε  Να δοκιμάσετε τη διδασκαλία που σχεδιάσατε στην πράξη  Να επανέλθετε στην ίδια τάξη επιχειρώντας να βελτιώσετε σημεία του μαθήματός σας που πιστεύετε ότι θα στηρίξουν την περαιτέρω μάθηση των μαθητών Τρόπος επίτευξης:  Να σχεδιάσετε τη διδασκαλία ενός μαθήματος που να στηρίζει τους μαθητές να φτιάξουν μαθηματικά στην περιοχή που θα διαλέξετε  Να δοκιμάσετε τη διδασκαλία που σχεδιάσατε στην πράξη  Να επανέλθετε στην ίδια τάξη επιχειρώντας να βελτιώσετε σημεία του μαθήματός σας που πιστεύετε ότι θα στηρίξουν την περαιτέρω μάθηση των μαθητών

5 επισκέψεις στην ίδια τάξη:  Στις 3 πρώτες επισκέψεις σας θα προσπαθήσετε να γνωρίσετε τις δυνατότητες των μαθητών στη μαθηματική περιοχή που σκοπεύετε να διδάξετε (Σύντομες συνεντεύξεις μαθητών ή/και κάποιο τεστ με σχετικά προβλήματα)  Στις άλλες δύο επισκέψεις σας θα διδάξετε τα μαθήματα που θα έχετε σχεδιάσει (Χρειάζεστε επομένως 5 υπογραφές) 5 επισκέψεις στην ίδια τάξη:  Στις 3 πρώτες επισκέψεις σας θα προσπαθήσετε να γνωρίσετε τις δυνατότητες των μαθητών στη μαθηματική περιοχή που σκοπεύετε να διδάξετε (Σύντομες συνεντεύξεις μαθητών ή/και κάποιο τεστ με σχετικά προβλήματα)  Στις άλλες δύο επισκέψεις σας θα διδάξετε τα μαθήματα που θα έχετε σχεδιάσει (Χρειάζεστε επομένως 5 υπογραφές)

Παραδοτέα:  1 σελίδα με τις διαπιστώσεις σας από τη διερεύνηση των δυνατοτήτων των μαθητών (Τι προβλήματα χρησιμοποιήσατε; Με ποιους διαφορετικούς τρόπους τα ερμήνευσαν και τα έλυσαν οι μαθητές;)  1 σελίδα με το σχέδιο της πρώτης διδασκαλίας (Ποια προβλήματα σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και γιατί; Ποια θέματα συζήτησης πιστεύετε ότι θα προκύψουν; Ποιες διδακτικές αναπαραστάσεις νομίζετε ότι θα στηρίξουν τη μάθηση των μαθητών;) Παραδοτέα:  1 σελίδα με τις διαπιστώσεις σας από τη διερεύνηση των δυνατοτήτων των μαθητών (Τι προβλήματα χρησιμοποιήσατε; Με ποιους διαφορετικούς τρόπους τα ερμήνευσαν και τα έλυσαν οι μαθητές;)  1 σελίδα με το σχέδιο της πρώτης διδασκαλίας (Ποια προβλήματα σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και γιατί; Ποια θέματα συζήτησης πιστεύετε ότι θα προκύψουν; Ποιες διδακτικές αναπαραστάσεις νομίζετε ότι θα στηρίξουν τη μάθηση των μαθητών;)

 1 σελίδα που θ’ αναφέρεται σε σημεία του μαθήματος που σας προβλημάτισαν (Τι δεν πήγε στο μάθημά σας όπως το περιμένατε; Ποιο θέμα πιστεύετε ότι χρειάζεται να επαναφέρετε για συζήτηση στην τάξη και με ποιον τρόπο θα το επιχειρήσετε;)  1 σελίδα με τις σκέψεις σας πάνω στη δεύτερη διδασκαλία που κάνατε (Με ποιον τρόπο ανταποκρίθηκαν οι μαθητές στη νέα σας προσπάθεια; Υπάρχουν πράγματα που και πάλι δεν πήγαν όπως θα θέλατε; Για ποιο λόγο;)  1 σελίδα που θ’ αναφέρεται σε σημεία του μαθήματος που σας προβλημάτισαν (Τι δεν πήγε στο μάθημά σας όπως το περιμένατε; Ποιο θέμα πιστεύετε ότι χρειάζεται να επαναφέρετε για συζήτηση στην τάξη και με ποιον τρόπο θα το επιχειρήσετε;)  1 σελίδα με τις σκέψεις σας πάνω στη δεύτερη διδασκαλία που κάνατε (Με ποιον τρόπο ανταποκρίθηκαν οι μαθητές στη νέα σας προσπάθεια; Υπάρχουν πράγματα που και πάλι δεν πήγαν όπως θα θέλατε; Για ποιο λόγο;)

Η περιοχή που θα διαλέξετε δεν είναι απαραίτητο να μην έχει διδαχθεί. Εξαρτάται όμως από τον/την εκπαιδευτικό της τάξης αν θα δεχθεί κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να συνεννοηθείτε μαζί του/της, εκ των προτέρων και να συνεργαστείτε προκειμένου να σχεδιάσετε και να πραγματοποιήσετε τις διδασκαλίες σας. Ενδεχομένως να είναι απαραίτητο να βρεθείτε στην τάξη περισσότερες από 5 φορές για να μπορέσετε να οργανώσετε τα μαθήματά σας όσο γίνεται καλύτερα.

Χρήσιμες οδηγίες:  Η εργασία σας θα παραδοθεί ηλεκτρονικά - εντός 7 ημερών από τη γραπτή εξέταση του Ιουνίου  Οδηγίες για τον τρόπο παράδοσής της θα σας δοθούν στο πρώτο μάθημα μετά τις διακοπές του Πάσχα  Η παράδοση της εργασίας είναι υποχρεωτική. Όσοι δεν παραδώσουν εργασία δεν θα βαθμολογηθούν.  Την εργασία σας μπορείτε να την κάνετε ομαδικά ή ατομικά. Χρήσιμες οδηγίες:  Η εργασία σας θα παραδοθεί ηλεκτρονικά - εντός 7 ημερών από τη γραπτή εξέταση του Ιουνίου  Οδηγίες για τον τρόπο παράδοσής της θα σας δοθούν στο πρώτο μάθημα μετά τις διακοπές του Πάσχα  Η παράδοση της εργασίας είναι υποχρεωτική. Όσοι δεν παραδώσουν εργασία δεν θα βαθμολογηθούν.  Την εργασία σας μπορείτε να την κάνετε ομαδικά ή ατομικά.

 Όσοι έχουν τελειώσει με τη Διδακτική της Φυσικής μπορούν να εργαστούν σε σχολεία από τη λίστα των συνεργαζόμενων σχολείων που υπάρχουν στο Προεδρικό Διάταγμα ή και σε άλλα σχολεία που είναι πρόθυμα να σας δεχθούν. Στα σχολεία αυτά μπορείτε να εργαστείτε ατομικά ή ομαδικά.  Στα σχολεία που θα παρακολουθήσετε Διδακτική της Φυσικής, θα εργαστείτε ομαδικά. Στα σχολεία αυτά θα οριστούν φοιτητές-συντονιστές. Εάν βέβαια επιθυμείτε και μπορείτε να πάτε άλλη μέρα σε άλλα σχολεία, δεν υπάρχει πρόβλημα.  Όσοι έχουν τελειώσει με τη Διδακτική της Φυσικής μπορούν να εργαστούν σε σχολεία από τη λίστα των συνεργαζόμενων σχολείων που υπάρχουν στο Προεδρικό Διάταγμα ή και σε άλλα σχολεία που είναι πρόθυμα να σας δεχθούν. Στα σχολεία αυτά μπορείτε να εργαστείτε ατομικά ή ομαδικά.  Στα σχολεία που θα παρακολουθήσετε Διδακτική της Φυσικής, θα εργαστείτε ομαδικά. Στα σχολεία αυτά θα οριστούν φοιτητές-συντονιστές. Εάν βέβαια επιθυμείτε και μπορείτε να πάτε άλλη μέρα σε άλλα σχολεία, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Α.ΑΣΧΟΛΕΙΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ/ΠΡΟΣΒΑΣΗ 1.ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΣ Οδός Μαρασλή (Στάση Ευαγγελισμός του Μετρό) 2.8 ο & 15 ο ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ιοκάστης και Μακρυγιάννη (προτελευταία στάση του λεωφορείου 235). Είσοδος από οδό Ιοκάστης o ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ευριπίδου 9 (500μ ΗΣΑΠ) 4.74o ΑΘΗΝΑΣΑδριανού , Πλάκα

 Τα στοιχεία των συντονιστών και τα συνεργαζόμενα σχολεία θα υπάρχουν στο Wikispaces: Tomathimamas. Επίσης, στην ίδια τοποθεσία θα υπάρχουν και δύο δείγματα των επιστολών που θα μπορείτε να δώσετε στους Διευθυντές των σχολείων καθώς και η σελίδα για τις υπογραφές.