InEdu Learning Management System (LMS)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Advertisements

υπηρεσία τηλεκπαίδευσης επανάσταση στη διδασκαλία
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Εκπαιδευτικό λογισμικό Δέγγλερη Σοφία ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ.
ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΥΡΓΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ Μ. Μ. Ε
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
Διακρατική συνάντηση EQUAL Σάμος, 25 – 26 Σεπτεμβρίου 2003
ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Παρουσίαση λογισμικών για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και πιστοποίηση προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες.
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ
Διδασκαλία της Ευθύγραμμης Ομαλής Κίνησης
1 ο Συνέδριο ΕΕΠΕ – ΔΤΠΕ, Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2004 ΥΠΕΠΘ Sch.gr Τηλεματικές Υπηρεσίες για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς Τεχνικός Υπεύθυνος.
E –Learning & LMS Κ. Χαιρόπουλος(Projects Coordinator) Χ. Στεφάνου(Senior e-Learning expert)
JToNic H φυσική λύση για το πρόβλημα της ψηφιοποίησης και της τεκμηρίωσης στην εταιρεία σας... (εισάγεται από την Ιταλία)
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
ETwinning Η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης.
Τεχνολογίες Ηλεκτρονικής Μάθησης
Microsoft SharePoint Ισίδωρος Σιδερίδης Business Development Manager.
Η Πύλη eTwinning.net Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και
Διδακτικά οφέλη από τη χρήση του διαδραστικού πίνακα στην τάξη
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογιές της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ WEB SITE (CONTENT MANAGEMENT TOOL)
Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
Πλατφόρμα ΤΣΙΜΠΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΞΗΝΤΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Google docs Google docs forms
Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας, της αμεσότητας στις πηγές πληροφόρησης αλλά και ενός εξαιρετικά δύσκολου κοινωνικού περιβάλλοντος.
Απομακρυσμένη Εκπαίδευση
© 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Προγραμματισμός σύσκεψης Lync Μπορείτε να προγραμματίσετε μια σύσκεψη Lync χρησιμοποιώντας.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ.
Η επιστήμη του Web.
Οδηγίες σύνδεσης & χρήσης για το BigMarker Δρ. Α.Παρασκευάς
26 Ιουνίου 2007 Το φθηνό μαθητικό laptop: Η περίπτωση του OLPC, τεχνολογικές και παιδαγωγικές προκλήσεις Χρήστος Μπούρας Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου.
Συστήματα Διαχείρισης της Μάθησης (CMS, LMS) Τα Συστήματα Διαχείρισης της Μάθησης (Learning Management Systems- ΣΔΜ ) παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες,
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.
Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης στις ΤΠΕ ΝΤ και Εκπαίδευση Μάινας Διονύσιος Επιμορφωτής ΠΕ2.
Ηλεκτρονικά μαθήματα στο Τμήμα Βιολογίας Α.Π.Θ. Απρίλιος 2010
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α» Σεμινάριο Ενημέρωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογιές της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Λογισμικό Εκπαίδευσης M- Pedia Ελευθέριος Μιχαηλίδης Διευθύνων Σύμβουλος, M-Data
Επιβλέπων καθηγητής : Δρ. Μπαλουκτσής Αναστάσιος Επιμέλεια Παρουσίασης : Γούνα Ελένη (1505) Λύκα Ζωή(1522) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
ΤΠΕ στη Δια Βίου ΜάθησηΠύργος, 8/2/2013 Τεχνολογίες Πληροφορικής στη Δια Βίου Μάθηση Εισηγητής : Δημήτρης Ανεστόπουλος, Π.Δ.Ε. INSTALL.
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass Γνωριμία με την Open eClass.
Πρακτικές Σχεδιασμού Μαθήματος. Πρακτικές καλού σχεδιασμού μαθήματος Η συγκέντρωση του εκπαιδευτικού υλικού και η οργάνωση στο eclass γίνεται πλέον σε.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
Η Πύλη eTwinning.net Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου eTwinning.
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην εκπαιδευτική διαδικασία Ξυνή Παναγιώτα Πληροφορικός ΠΕ19 M.Sc. Ίλιον, 11/12/2014.
ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ – ΑΝΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ (ΣΤΟΛΗ) ΜΑΘΗΤΩΝ.
Παρουσίαση Web 2.0 εργαλείων
Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (η-Τάξη/eclass)
‘’Online Εργαλεία Επικοινωνίας εκπ/σης και μάθησης’’
Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
«Υπηρεσίες Ψηφιακής Μάθησης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο»
Λογισμικό Συστήματος και Λογισμικό Εφαρμογών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ
Google docs Google docs forms
Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας της Φλώρου Παγώνας
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
Επίβλεψη συνεργατικών δραστηριοτήτων με Ταμπλέτα
… μια προσπάθεια των μαθητών της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Φιλύρου
Υπηρεσίες Διαδικτύου.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Η διδακτική μέθοδος blended learning (συνδυαστική μάθηση), που στην ουσία είναι η τάση να χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία πολλές μέθοδοι παράδοσης του.
Παρουσίαση εκπαιδευτικής πλατφόρμας Eco-Destinations
Συγγραφέας: Ζαγκότας Στεφανος Επιβλέπων Καθηγητής: Ούτσιος Ευάγγελος
Γρήγορη αναφορά του Lync 2013 για Office 365
Α΄ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ Κάτοχος Χάρτη Κινητικότητας
«Βιβλιοθήκη ανοικτού εκπαιδευτικού λογισμικού ΠΣΔ:
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΟΥΙΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

InEdu Learning Management System (LMS)

Εισαγωγή: Τι είναι το InEdu LMS? Τοποθεσία στο διαδίκτυο (web site), ελεγχόμενης πρόσβασης (με login), όπου οι εκπαιδευτικοί αναρτούν το εκπαιδευτικό τους υλικό και οργανώνουν το μάθημά τους, ενώ οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε αυτό. Επίσης, παρέχει δυνατότητα σύγχρονης και ασύγχρονης επικοινωνίας των χρηστών μεταξύ τους. Συμπλήρωμα της παραδοσιακής μάθησης που πραγματοποιείται σε μια τάξη. Εργαλείο για μαθήματα εξ αποστάσεως Άλλες γνωστές ονομασίες: Πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης Πλατφόρμα e-learning Πλατφόρμα διαχείρισης εκπαιδευτικού υλικού Σύστημα διαχείρισης μάθησης

InEdu LMS - Οι χρήστες της πλατφόρμας είναι: Οι καθηγητές Οι μαθητές Ο διαχειριστής (που εξασφαλίζει την πρόσβαση του κάθε χρήστη και την ομαλή λειτουργία του συστήματος). Οι γονείς - Απεριόριστος αριθμός χρηστών

Τι προσφέρει το InEdu LMS σε έναν μαθητή Πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό: ηλεκτρονικά βιβλία, προσωπικές σημειώσεις καθηγητών, πολυμεσικό υλικό, συνδέσμους σε ειδικά εκπαιδευτικά sites και σε online εκπαιδευτικά παιχνίδια. Πρόσβαση και διαχείριση προσωπικού ημερολογίου. Υποβολή ασκήσεων και εργασιών. Συμμετοχή σε quiz και test αξιολόγησης και αυτό-αξιολόγησης. Επικοινωνία με τους υπόλοιπους χρήστες: ατομικά ή ομαδικά, μέσω σύγχρονων και ασύγχρονων εργαλείων επικοινωνίας αλλά και μέσω τοποθεσιών online συζητήσεων.

Τι προσφέρει το InEdu LMS σε έναν εκπαιδευτικό Καταχώρηση του εκπαιδευτικού υλικού (σημειώσεων και πολυμεσικού υλικού). Δημιουργία, οργάνωση και σχεδιασμός κάθε παράδοσης μαθήματος. Δημιουργία και ανάθεση ασκήσεων, εργασιών, tests. Δημιουργία ανακοινώσεων και υπενθυμίσεων. Διαχείριση προσωπικού ημερολογίου και προσωπικής σελίδας. Επικοινωνία με τους υπόλοιπους χρήστες.

Τι προσφέρει το InEdu LMS στους γονείς Παρακολούθηση προόδου, πορείας, βαθμολογιών και απουσιών. Πρόσβαση στον πίνακα ανακοινώσεων και στο ημερολόγιο του μαθητή. Επικοινωνία με τους υπόλοιπους γονείς και καθηγητές. Συμμετοχή σε online έρευνες και συζητήσεις.

Επικοινωνία Καθηγητών & Μαθητών Ενσωματωμένο στο InEdu LMS Επικοινωνία χρηστών μέσω: Άμεσων μηνυμάτων Βίντεο κλήσεων Online συνδιασκέψεων με πολλούς χρήστες συνδεδεμένους ταυτόχρονα Λειτουργίες Πρόσβαση σε πληροφορίες παρουσίας σε πραγματικό χρόνο(φωτογραφίες, κατάσταση διαθεσιμότητας και τοποθεσίας) και δυνατότητα αποστολής και λήψης άμεσων μηνυμάτων. Δημιουργία συνδιασκέψεων εικόνας και ήχου. Πραγματοποίηση μαθημάτων εξ αποστάσεως. Online παρουσιάσεις χάρη στο διαμοιρασμό οθόνης και εικονικών μαυροπινάκων. Επικοινωνία Καθηγητών & Μαθητών

Microsoft Exchange Online: ενσωματωμένο στο InEdu LMS Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Ημερολόγια Επαφές Πρόσβαση μέσω υπολογιστή, κινητού και Internet.

Microsoft Office Web Apps: ενσωματωμένα στο InEdu LMS Μέσω ενός browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome κ.λπ.) δημιουργία και χρήση αρχείων Word, Excel, Power Point και OneNote.

Ένα παράδειγμα που δείχνει το ‘δέσιμο’ των προγραμμάτων (1) 1) Ο δάσκαλος αναθέτει μέσω του InEdu LMS στους μαθητές του κάποιες ασκήσεις που δημιούργησε μέσω του Word των Office Web Apps. 2) Email ειδοποίησης (workflow) στέλνονται αυτόματα στις συσκευές των μαθητών (υπολογιστές και κινητά) μέσω του Exchange Online. 3) Οι μαθητές ξεκινούν να λύνουν τις ασκήσεις τους αλλά λόγω του ότι είναι αρκετά δύσκολες, στέλνουν άμεσα μηνύματα με ερωτήσεις μέσω του Lync Online στον δάσκαλό τους ο οποίος είναι διαθέσιμος και πρόθυμος να τους βοηθήσει. 4) Λόγω της μεγάλης δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, αποφασίζει να οργανώσει ένα μάθημα ενισχυτικής διδασκαλίας και να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα των μαθητών. Δημιουργεί, λοιπόν, ένα σχέδιο μαθήματος με το InEdu LMS.

Ένα παράδειγμα που δείχνει το ‘δέσιμο’ των προγραμμάτων (2) 5) Στέλνει email μέσω του Exchange Online με το οποίο καλεί την τάξη του σε μια online συνδιάσκεψη ήχου και εικόνας που θα πραγματοποιηθεί μέσω του Lync Online. 6) Το μάθημα ξεκινάει. Ο καθηγητής μοιράζεται την οθόνη του, κάνει μια παρουσίαση με το PowerPoint των Office Web Apps, γράφει στον διαδραστικό του πίνακα αλλά και στον εικονικό πίνακα, αποθηκεύει τις σημειώσεις του διαδραστικού στο OneNote των Office Web Apps και καταγράφει όλη τη συνδιάσκεψη. 7) Τέλος, καταχωρεί το βίντεο που κατέγραψε και τις σημειώσεις στο InEdu LMS για τους απόντες μαθητές που δε μπόρεσαν να παρευρεθούν στη συνδιάσκεψη.

Παραδείγματα InEdu LMS

Microsoft Office 365 Το σύνολο των εργαλείων παραγωγικότητας και συνεργασίας του Office 365, που παρέχεται δωρεάν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και με το οποίο αναπτύξαμε το InEdu LMS.

Κάποια σημεία που θα πρέπει να τονίσουμε Κάθε χρήστης εισέρχεται στην πλατφόρμα με το δικό του όνομα χρήστη και κωδικό. Ορισμός δικαιωμάτων πρόσβασης – προβολής – επεξεργασίας για κάθε χρήστη. Μια πλατφόρμα στο διαδίκτυο. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός δε χρειάζεται να αγοράσει servers και data rooms αποφεύγοντας έτσι ένα πολύ μεγάλο κόστος. Δυνατότητα διατήρηση του εκπαιδευτικού υλικού offline. Αυτοματοποιημένες διεργασίες workflows. Για παράδειγμα, αυτόματη αποστολή email ειδοποίησης στον μαθητή, όταν ο καθηγητής κάνει ανάθεση μιας εργασίας σε αυτόν. Με την πλατφόρμα InEdu LMS, οι μαθητές δε χρειάζεται να κρατούν σημειώσεις και ο εκπαιδευτικός οργανισμός εξοικονομεί χρήματα από τις εκτυπώσεις.

InEdu LMS σε συνδυασμό με InEdu4U Ηλεκτρονικά βιβλία και τετράδια εργασιών, σημειώσεις, ανακοινώσεις, βαθμολογίες, απουσίες, διαδίκτυο, quiz, εκπαιδευτικές εφαρμογές, φωτογραφίες. Πρόσβαση ακόμα και χωρίς να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Πρόσβαση από υπολογιστές και ταμπλέτες. Σύνδεση με InEdu LMS από όπου μπορεί να αντλεί εκπαιδευτικό υλικό και πληροφορίες.

InEdu4U

One-to-one computing και InEdu4U Οφέλη Το μάθημα γίνεται πιο ενδιαφέρον Εκπαιδευτική καινοτομία Εκσυγχρονισμός διδασκαλίας - διδακτικής μεθοδολογίας Εξοικείωση των μαθητών με την τεχνολογία Πλούσιο πολυμεσικό διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό Αναζήτηση και αξιολόγηση πληροφοριών Ελάφρυνση της σχολικής τσάντας

Κολλέγια και Ινστιτούτα Οι πελάτες μας Φροντιστήρια Ιδιωτικά σχολεία Κολλέγια και Ινστιτούτα ΑΛΦΑ ΑΝΕΛΙΞΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΕΡΕΙΣΜΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΑΝΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΥΡΣΟΣ 1 ΠΥΡΣΟΣ 2 ΣΙΓΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (ΑΡΣΑΚΕΙΟ Ψυχικού) Εκπαιδευτήρια Δούκα Ελληνογαλλική Σχολή ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ (Saint Joseph) ΠΡΟΤΥΠΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΧΑΙΔΑΡΙ Athens Information Technology (A.I.T.) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (BCA) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!