Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρουσίαση εκπαιδευτικής πλατφόρμας Eco-Destinations

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρουσίαση εκπαιδευτικής πλατφόρμας Eco-Destinations"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παρουσίαση εκπαιδευτικής πλατφόρμας Eco-Destinations
ecodestinations-eplatform.eu

2 Πλαίσιο Δράσης - Αντικείμενο
Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 5.1. Εκπαιδευτική Πλατφόρμα E-Learning και εκπαιδευτικό υλικό, αναπτύχθηκε 1 Ηλεκτρονική πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης και Εκπαιδευτικό υλικό για 10 Μαθησιακά Αντικείμενα

3 Παραδοτέα Δράσης 5.1. Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης – Οδηγός Χρήστη Η πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης της εκπαίδευσης (Learning Management System - LMS) και βασίζεται σε τεχνολογίες λογισμικού ανοικτού κώδικα (ΕΛΛΑΚ). Είναι προσβάσιμη στο σύνολο των χρηστών μέσω WEB Browser (τουλάχιστον Microsoft Explorer 9.0 και νεότερο, Chrome, Mozilla 32.0 και νεότερο κ.α.), διατίθεται στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα και έχει δυνατότητα επέκτασης σε επιπλέον γλώσσες. Η πλατφόρμα συνοδεύεται με τον αντίστοιχο οδηγό χρήστη, τόσο στην Ελληνική, όσο και στην Αγγλική γλώσσα.

4 Παραδοτέα Δράσης 5.1. Εκπαιδευτικό Υλικό – Μαθησιακά Αντικείμενα
Το Διαδραστικό περιεχόμενο της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης έχει παραχθεί με την μορφή Μαθησιακών Αντικειμένων (Learning Objects), συγκεκριμένα πρόκειται για 10 μαθησιακά αντικείμενα. Τα μαθησιακά αντικείμενα είναι συμμορφωμένα με τα διεθνή πρότυπα που αφορούν στη διαλειτουργικότητα Πληροφοριακών Συστημάτων Διαχείρισης της Εκπαίδευσης και του Εκπαιδευτικού Περιεχομένου. Κάθε μαθησιακό αντικείμενο συνοδεύεται από την αντίστοιχη δεσμίδα ασκήσεων/ερωτήσεων κατανόησης του. Το εκπαιδευτικό υλικό που αποτελεί προαπαιτούμενο της Δρασής 5.1. παρέχεται στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

5 Εκπαιδευτικό Υλικό – Μαθησιακά Αντικείμενα
Το Διαδραστικό περιεχόμενο ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης έχει την μορφή Μαθησιακών Αντικειμένων (learning objects). Το υλικό του κάθε μαθησιακού αντικειμένου είναι σχεδιασμένο ώστε η μέση αναμενόμενη διάρκεια ενασχόλησης του εκπαιδευόμενου με το μαθησιακό αντικείμενο να είναι 20-30’. Οι διδακτικές ενότητες με τα αντίστοιχα μαθησιακά αντικείμενα που περιέχονται στην πλατφόρμα είναι: Μέθοδοι Ενεργειακής Απόδοσης(1 MA) Δεξιότητες δημιουργίας, διαχείρισης και αξιολόγησης των βιώσιμων προορισμών τουρισμού (2 MA) Στρατηγικές προτεραιότητες και κατευθυντήριες γραμμές πολιτικής για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Δείκτη Συστήματος Τουρισμού για Αειφόρους Προορισμούς (2 MA) Εξοικείωση με την εφαρμογή του Συστήματος των Δεικτών Τουρισμού για τη δημιουργία αειφόρων προορισμών (5 MA)

6 Εισαγωγή Χρήστη στην Πλατφόρμα
Η μετάβαση του εκάστοτε χρήστη στην αρχική σελίδα σύνδεσης του στην πλατφόρμα γίνεται από τον σύνδεσμο Ο κάθε χρήστης, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει (επισκέπτης, εκπαιδευόμενος, καθηγητής, διαχειιστής), έχει και αντίστοιχα δικαιώματα χρήσης της πλατφόρμας. Εισάγοντας τον όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password) πραγματοποιείται η σύνδεση των χρηστών στην πλατφόρμα.

7 Αρχική Σελίδα Πλατφόρμας


Κατέβασμα ppt "Παρουσίαση εκπαιδευτικής πλατφόρμας Eco-Destinations"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google