Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η διδακτική μέθοδος blended learning (συνδυαστική μάθηση), που στην ουσία είναι η τάση να χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία πολλές μέθοδοι παράδοσης του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η διδακτική μέθοδος blended learning (συνδυαστική μάθηση), που στην ουσία είναι η τάση να χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία πολλές μέθοδοι παράδοσης του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η διδακτική μέθοδος blended learning (συνδυαστική μάθηση), που στην ουσία είναι η τάση να χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία πολλές μέθοδοι παράδοσης του εκπαιδευτικού υλικού στους σπουδαστές και ταυτόχρονα να ενεργοποιούνται πολλοί διαφορετικοί τρόποι αλληλεπίδρασης δασκάλων - σπουδαστών (White, 2004)

2 Η πρακτική blended learning:
Φέρνει τους σπουδαστές σε παραδοσιακές σχολικές τάξεις για διδασκαλία, αλλά ταυτόχρονα φτιάχνει κυβερνοσχολεία στα οποία φοιτούν οι σπουδαστές. Στέλνει τους σπουδαστές πίσω από τις οθόνες του Η/Υ για να προωθήσει το διδακτικό της υλικό, αλλά ταυτόχρονα τους στέλνει σε βιβλιοθήκες για έρευνα. Χρησιμοποιεί την ομαδοκεντρική διδασκαλία και στο διαδίκτυο και στη σχολική αίθουσα, αλλά ταυτόχρονα τροποποιεί το εκπαιδευτικό υλικό ανάλογα με το γνωστικό επίπεδο κάθε σπουδαστή. Δημιουργεί κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα στους σπουδαστές, μέσα και έξω από το διαδίκτυο( wikies). Χρησιμοποιεί ταυτόχρονα τη σύγχρονη και ασύγχρονη μάθηση.

3 Blended learning    Η «συνδυαστική μάθηση» είναι ο συνδυασμός δύο μεθόδων διδασκαλίας: της παραδοσιακής διδασκαλίας μέσα σε συμβατική σχολική τάξη (face-to-face learning) και της διδασκαλίας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή συνδεδεμένου στο διαδίκτυο (on line learning). Η συνδυαστική μάθηση χρησιμοποιεί κυρίως την ασύγχρονη μάθηση και είναι αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Αύγουστο του 2001 μία έρευνα αγοράς έδειξε ότι περίπου 1,3 εκατομμύρια σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις Η.Π.Α. προτιμούν τη συνδυαστική μάθηση. Το Εθνικό Κέντρο Εκπαιδευτικής Στατιστικής των Η.Π.Α. αναφέρει ότι στο ακαδημαϊκό έτος του , το 8% των προπτυχιακών και το 10% των μεταπτυχιακών φοιτητών συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τη μέθοδο της συνδυαστικής μάθησης.

4 Πλεονέκτημα της συνδυαστικής μάθησης
Το βασικό πλεονέκτημα της συνδυαστικής μάθησης είναι το ότι αυτού του είδους η μαθησιακή πρακτική μπορεί να αντικαταστήσει το συγχρονικό τρόπο διδασκαλίας σε συμβατικές σχολικές αίθουσες δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στον εκπαιδευτή να οργανώσει καλύτερα τη διδασκαλία του με βάση το ιδιαίτερο γνωστικό επίπεδο του εκπαιδευόμενου αλλά ταυτόχρονα βοηθά τον ίδιο τον εκπαιδευόμενο να μάθει με το δικό του ρυθμό, χωρίς να νιώθει αποκομμένος από το σύνολο των συμφοιτητών του.


Κατέβασμα ppt "Η διδακτική μέθοδος blended learning (συνδυαστική μάθηση), που στην ουσία είναι η τάση να χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία πολλές μέθοδοι παράδοσης του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google