Μια δικτυακή κάμερα βασισμένη στο Internet Protocol (IP) μπορεί να περιγραφεί ως συνδυασμός κάμερας και υπολογιστή σε μια μονάδα. Συλλαμβάνει και μεταδίδει.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Advertisements

Τεχνολογίες Internet Υπηρεσίες & Εφαρμογές Τμήμα 1I-ΙΝΠ01 – Web Design / Development Κωνσταντίνος Σαπουντζής.
Δημιουργία Ιστοσελίδων σε HTML και FrontPage Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Σπουδών Κεντρικό Γραφείο Υποστήριξης Εκπαιδευτικού Έργου Αλέξανδρος Λεκατσάς.
υπηρεσία τηλεκπαίδευσης επανάσταση στη διδασκαλία
E-Phone. Microsoft Office Communicator και e-phone Επικοινωνία μέσω Video, ανταλλαγή δεδομένων και Instant Messaging μέσω Contact Management Διαχείριση.
Αποτελεσματικό – Φορητό
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ PHP. Τι θα μάθουμε;  Να καταλάβουμε τι είναι η PHP και πώς δουλεύουν τα PHP scripts  Τι χρειάζεται για να ξεκινήσουμε με την PHP  Να.
Client Access Internet Explorer. Εισαγωγή aXes Terminal Server είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν το οποίο μετατρέπει μεταφέρει άμεσα τις οθόνες του iSeries.
WORDPRESS. Self-Hosting Wordpress • Απαιτείται δικό μας domain, και δικιά μας Web Hosting Υπηρεσία (κατόπιν πληρωμής) • Το λογισμικό του Wordpress κατεβαίνει.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
Τετάρτη 30 Αυγούστου 2006 ΗΜΕΡΙΔΑ Στα πλαίσια του έργου “Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στο Δήμο Χίου” ΟμήρειοΠνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου Ομήρειο Πνευματικό.
Υπηρεσίες Τηλεκπαίδευσης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) Γκόγκου A. Μάρθα Msc Πληροφορικής.
Αντώνης Λυμπέρης Τομέας Δικτυακών Υπηρεσιών Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών -ΙΤΥ.
Ιστορία του Ιντερνετ.
Σύνδεση δυο υπολογιστών σε δίκτυο ή προς τον έξω κόσμο (internet)
Microsoft ISA (Internet Security and Acceleration) Server 2004.
Δίκτυα Υπολογιστών Εργαστήριο 1.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ •Διαδίκτυα και Δίκτυα στις Τεχνικές Σχολές •Πανίκος Βρυωνίδης.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΘΕΜΑ: ΧΡΗΣΗ ΦΟΡΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ.
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:
Εικόνα 4.1: Τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου (Αττική οδός)
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
Δ.Π.Θ. Συνδέοντας έγγραφα - 1 Συνδέοντας έγγραφα Μια σύνδεση στο Web (link) αποτελείται από δύο μέρη : Aυτό που βλέπουμε στη σελίδα και λέγεται άγκυρα.
Ενότητα Β: Εισαγωγή στο Διαδίκτυο Κουμπή Βασιλάντα, Ph.D, MSc.
Ο ΟΘΟΝΕΣ Η οθόνη  (monitor ) του υπολογιστή, περιλαμβάνει ένα καθοδικό σωλήνα, όπως η τηλεόραση, και κατάλληλα κυκλώματα σάρωσης. Μπορεί να είναι έγχρωμη.
ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΥ – ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΗ ( CLIENT – SERVER )
Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013.
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ WEB SITE (CONTENT MANAGEMENT TOOL)
ΕΝΟΤΗΤΑ 12η Συστήματα μετρήσεων SCADA
Engino Robotics Controller (ERC) Η τεχνολογία που στηρίζει τη νέα ρομποτική πλατφόρμα Engino Δρ. Γιώργος Α. Δημητρίου Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανικών.
Υπηρεσίες δικτύων επικοινωνίας
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
Η επιστήμη του Web.
Εκπαιδευτική Ρομποτική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΔΙΚΤΥΑ ΗΥ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ.
Παρουσίαση Νο. 4 Ψηφιακή Καταγραφή Εικόνας Ψηφιακή Επεξεργασία και Ανάλυση Εικόνας.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ Εισηγητής: Δρ. Αθανάσιος Νικολαΐδης.
Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
5o Συνέδριο ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ, Πειραιάς, 4-5 Οκτωβρίου 2008 «Υπηρεσία IP τηλεφωνίας του ΠΣΔ και συνεργατικά εργαλεία» Κισσανδράκης Γεώργιος Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Β5.1.2 Πρωτόκολλα Επικοινωνίας και Τείχος Προστασίας.
Διαχείριση Δικτύων Ευφυή Δίκτυα Άσκηση 1: Χρήση βασικών εργαλείων για συλλογή πληροφοριών για τη διαμόρφωση και την κατάσταση λειτουργίας του δικτύου.
1ο ΕΠΑ.Λ. ΣΟΦΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Β’ ΤΑΞΗ
Σύνοψη 1 Αρχές διαδικτύου 1.1 Αναδρομή – εισαγωγή
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΠΤΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ
ΗΑRDWARE OΘΟΝΗ - ΠΟΝΤΙΚΙ ΟΘΟΝΗ ΟΘΟΝΗ.
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΥΛΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ Ο.Τ.Ε. Έχετε αναλογιστεί ποτέ τον ρόλο του Ο.Τ.Ε στην ζωή μας; Πόσο εξαρτιόμαστε από αυτόν; Σκεφτείτε αν κάποια μέρα ξυπνούσαμε.
ΨΗΦΙΑΚΗ & ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
ΕΝΔΟΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΜΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΛΗΣ.
Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Τεχνολογία powerline homeplug για τη δημιουργία του «έξυπνου» σπιτιού και εφαρμογή της στην κατασκευή αλληλεπιδραστικής διεπαφής.
Η εκπαίδευση δεν ήταν πάντοτε όπως σήμερα ….
Κεφάλαιο 10: Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
Κεφάλαιο 7 Διαδικτύωση-Internet
Ειδικά Θέματα σε Κινητά & Ασύρματα Δίκτυα
Ψηφιακός Κόσμος Ιωάννα Γαρδίκη
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (Electronic Mail )
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 10.1 Υπηρεσίες Διαδικτύου
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet
ΘΕΜΑ : ΑΘΛΗΣΗ – ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
Εφαρμογές Νέφους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13.
Εφαρμογές Νέφους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13.
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
Υπηρεσίες και εφαρμογές Διαδικτύου
PRO BOT.
ΕΝΟΤΗΤΑ 5 Αναλογικά σήματα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μια δικτυακή κάμερα βασισμένη στο Internet Protocol (IP) μπορεί να περιγραφεί ως συνδυασμός κάμερας και υπολογιστή σε μια μονάδα. Συλλαμβάνει και μεταδίδει τις ζωντανές εικόνες άμεσα μέσα από ένα δίκτυο IP, επιτρέποντας στους εξουσιοδοτημένους χρήστες τοπική ή από μακριά λήψη, αποθήκευση, και διαχείριση βίντεο μέσα από υποδομή που βασίζεται σε δίκτυο Ethernet.

Επίσης μια δικτυακή κάμερα έχει διεύθυνση IP. Συνδέεται με το δίκτυο και έχει έναν ενσωματωμένο web server, FTP server, FTP client, client, διαχείριση συναγερμών, δυνατότητα προγραμματισμού, και πολύ περισσότερα. Μια IP κάμερα δεν χρειάζεται να συνδεθεί με ένα PC. Λειτουργεί ανεξάρτητα και μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε υπάρχει μια σύνδεση δικτύων IP. Σε αντιδιαστολή, μια Web κάμερα, απαιτεί τη σύνδεση σε ένα PC μέσω μιας σύνδεσης USB ή IEEE1394 και ένα PC για να λειτουργήσει.

Μια αναλογική κάμερα είναι ένας μονοκατευθυντικός μεταφορέας σημάτων που σταματάει στο επίπεδο συνεχούς καταγραφής σε βίντεο (DVR) και απαιτεί την ύπαρξη χειριστών, ενώ μια δικτυακή κάμερα είναι πλήρως αμφίδρομη, ενσωματώνεται εύκολα και οδηγεί το υπόλοιπο του συστήματος με το υλικό και το λογισμικό που διαθέτει. Επικοινωνεί με διάφορες εφαρμογές παράλληλα, για να εκτελέσει τους διάφορους στόχους, όπως η ανίχνευση της κίνησης ή η αποστολή video streaming.

Η υπέρυθρη ακτινοβολία (φως) εκπέμπεται από όλα τα αντικείμενα: άνθρωποι, ζώα και χλόη, για παράδειγμα. Θερμότερα αντικείμενα όπως άνθρωποι και ζώα διακρίνονται εύκολα σε πιο δροσερά υπόβαθρα. Σε συνθήκες χαμηλού φωτός, παραδείγματος χάριν τη νύχτα, το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να αντιληφθεί το χρώμα και την απόχρωση παρά μόνο μαύρο, άσπρο και διαβαθμίσεις του γκρι.

Π ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ΤΟ ΦΊΛΤΡΟ ΠΕΡΙΚΟΠΉΣ ΥΠΕΡΎΘΡΩΝ (IR) Καθώς ο φωτισμός μειώνεται και η εικόνα σκουραίνει, το φίλτρο IR- περικοπών σε μια κάμερα ημέρας & νύχτας μπορεί να αφαιρεθεί αυτόματα ή χειροκίνητα για να επιτρέψει στην κάμερα να χρησιμοποιήσει το υπέρυθρο φως IR έτσι ώστε να μπορεί «να δει» ακόμη και σε ένα πολύ σκοτεινό περιβάλλον. Για να αποφύγει τις διαστρεβλώσεις χρώματος, η κάμερα μεταπηδά σε ασπρόμαυρη εικόνα, και είναι έτσι ικανή να παράγει υψηλής ποιότητας εικόνες.

Π ΗΓΗ : HTTP :// USERS. SCH. GR / ANG NIKOLOU / TECH _ V / CAMERA. HTM Μαριτίνα Μπαρή Α’3