Κωστας Σουλδατος Θεμα εργασιας: Μηχανικος αυτοκινητων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ε.Π.Α.Λ Νέων Μουδανιών ΒΜ Μέλη της Ομάδας Ρ.Π. Κιουρτζίδης Μάκης Μινακίδης Ρόλης Δημίδης Νίκος Τσιγγελίδης Γιώργος.
Advertisements

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΕΠΕ 3/6/2008 ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
Βατής Τεχνική Α.Ε..
Μηχανικός Δομικών Έργων
Τα μέλη της ομάδας ΜηχΕπ:
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
Αλέξανδρος Σαχινίδης, ΜΒΑ, Ph.D. ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
Στρατηγική Στελέχωσης Προσωπικού
Θεωρία Επικοινωνίας Εργασία 2
Παρουσίαση: Διαμάντας Βίκτωρ
ΠΡΟΪΟΝ III Φαίδων Θεοφανίδης
1º ΕπαγγελματικΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ
Μηχανικός αυτοκινήτων-μηχανών.
ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ Βαθμίδας Σύρου
Ηλεκτρονικό εμπόριο. Τι ειναι τι ηλεκτρονικό εμπόριο... Η αγορά απο το διαδίκτυο, η εξηπηρέτηση και η συναλλαγή μέσω του υπολογιστή μας.
Μηχανολογικός Τομέας / Τομέας Οχημάτων
Ηλεκτρονικός-Μηχανικός(Η/Υ)
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ 1ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΕΠΕ 3/6/2008.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας: Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΉΣ
ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ !!! ΒΙΚΟΣ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
Ν. Δημητριάδης/ STRATIS ΕΠΕ 1 13 Μαϊου Η Προοπτική της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 1 10 Μαϊου Αμφιλοχία «Αξιοποίηση της.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΕΣΥΠ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Μαθήτρια:Ντανιέλα Τσομπανίκοβα
Ο τομέας της Πληροφορικής
KΥΚΛΟΙ, ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ
ΚΕ.ΣΥ.Π ΠΟΡΟΥ ΣΜΥΡΝΑΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΠΕ 09 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Σ.Ε.Π
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΙΑ.
ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ειδικότητα: Σχεδιαστής Δομικών Έργων
ΕΠΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ Θηβών & Π. Ράλλη, Αιγάλεω Τηλ. 210 –
Δημήτρης Ντούρο Μηχανικός Αεροσκαφών
ΕΠΑ.Σ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ : ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΩΝ C.N.C
ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ «Παρουσίαση ειδικοτήτων ΕΠΑΛ Ξάνθης»
Εκπαιδευτικές επιλογές μετά το Γυμνάσιο
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Ι
CCNA3: Switching Basics and Intermediate Routing v3.0 Ενημέρωση για το Μάθημα Δίκτυα-Ακαδημία CISCO.
Αποτελέσματα Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Σπύρος Κοκολάκης Τμ. Μηχ/κών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.
ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΠΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΜαθήματαΏρες 1.Θερμικές Εγκαταστάσεις Ι3Θ+5Ε 2.Θερμάνσεις Ι – Τεχνολογία Καυσίμων3Θ 3.Συστήματα Ελέγχου και Ρύθμισης Κεντρικών Θερμάνσεων2Θ +3Ε 4.Σχέδιο.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΣΕΡΡΕΣ) ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΙΡΗΣΕΩΝ Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Η.
2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Προοπτικές αποφοίτων ηλεκτρονικού τομέα
6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ
1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης. Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης –
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ. Β ΤΑΞΗ  ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ  ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ I  ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
Τα ΜΙΕΕΚ είναι η συνεχής σχέση του Ευρωπαίου πολίτη με τον χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης που αποτελεί μέρος της Ευρωπαικής Πολιτικής. Είναι ένα.
ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Δημήτριος Δ. Θεοδωρακόπουλος Εργαστήριο Συγκοινωνιακών.
Πληροφορική Μάθημα Κατεύθυνσης. Σκοπός Μαθήματος Οι μαθητές που θα ακολουθήσουν το μάθημα αυτό θα είναι ικανοί να λύνουν προβλήματα με αλγοριθμικό τρόπο,
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1.
Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
Πληροφοριακά συστήματα συντήρησης εξοπλισμού
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΙΑ.
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος
ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
Κλειούσης Ε. Ελευθέριος
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Το Νέο Επαγγελματικό Λύκειο
Αλέξανδρος Σαχινίδης, ΜΒΑ, Ph.D. ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
Ενιαία Ψηφιακή Πύλη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κωστας Σουλδατος Θεμα εργασιας: Μηχανικος αυτοκινητων Κωστας Σουλδατος Θεμα εργασιας: Μηχανικος αυτοκινητων

Πληροφοριες Για Το Επαγγελμα

Ποιος είναι και με τι ασχολείται;  Καθήκον του μηχανικού αυτοκινήτων είναι να συντηρεί, να επισκευάζει και να ρυθμίζει μηχανοκίνητα οχήματα οδικής κυκλοφορίας.

Ποια είναι τα καθήκοντα του; Ποια είναι τα καθήκοντα του;  Αυτά περιλαμβάνουν: διάγνωση βλαβών, εξέταση του προβλήματος που παρουσιάζει το όχημα, απόφαση για τον τρόπο επισκευής, έλεγχος του βαθμού φθοράς και λειτουργικότητας των τμημάτων του οχήματος με σκοπό την επισκευή, επισκευές και αλλαγές διαφόρων τμημάτων του οχήματος, εξαρτημάτων κλπ.(μηχανών, αναρτήσεων, εξατμίσεων, φρένων, συσσωρευτών, κλπ.)

Ποια είναι τα καθήκοντα του;  Επισης εκτελει εργασίες ρύθμισης στα μηχανικά και υδραυλικά μέρη του οχήματος, κατασκευή διαφόρων μερών του οχήματος ή επιδιόρθωσή τους, συναρμολόγηση τμημάτων εξαρτημάτων αυτοκίνητου, συστηματική συντήρηση οχημάτων, επισκευές στην προθεσμία των εγγυήσεων και έλεγχος, γενικές και ολικές επισκευές.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Που εργάζεται και υπό ποιες συνθήκες;  Η εργασία αυτή εκτελείται σε συνεργεία αυτοκινήτων ή στο οδικό δίκτυο αν κάποιο όχημα έχει ακινητοποιηθεί. Αναμένεται βρωμιά από λάδια, δύσκολη πρόσβαση στα σημεία εργασίας, πιθανές αλλαγές καιρικών συνθηκών.

ΣΠΟΥΔΕΣ Με τη συνεχή αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών τις τελευταίες δεκαετίες, η ζήτηση για το συγκεκριμένο επάγγελμα αυξάνεται ραγδαία και όλες πλέον οι κατασκευάστριες εταιρίες επενδύουν σοβαρά στις ομάδες τεχνικής υποστήριξης (συνεργείο, εξυπηρέτηση μετά την πώληση/after sales, ανταλλακτικά κ.λπ.), με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών. Ως Τεχνικός Αυτοκινήτων εξασφαλίζεις ένα επάγγελμα με υψηλές αποδοχές και σίγουρο μέλλον.

Video Εργαστηριο μηχανικων αυτοκινητων http://www.youtube.com/watch?v=76tvYJtb1SE

Αμοιβες Τεχνίτες έως 5 χρόνια προϋπηρεσίας, κατώτερο ημερομίσθιο: 61,29 ευρώ από 1.1.2007 και 63,13 ευρώ από 1.7.2007 2.  Εργαζόμενοι και βοηθοί των πιο πάνω αμείβονται με κατώτερο ημερομίσθιο: 46,25 ευρώ από 1.1.2007 και 47,64 ευρώ από 1.7.2007

Αμοιβες Ηλεκτροσυγκολλητές Α΄ τάξης  Ηλεκτροσυγκολλητές Α΄ τάξης 813,96 ευρώ από 1.1.2006 και 838,38 ευρώ από 1.7.2006 2. Ηλεκτροσυγκολλητές Β΄ τάξης 821,47 ευρώ από 1.1.2007 και 846,12 ευρώ από 1.7.2007

Εργαλεια μηχανικου αυτοκινητων

Τι θα μαθω Φοιτώντας στη συγκεκριμένη ειδικότητα στα ΙΕΚ θα αποκτήσεις όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα σε καταστήσουν ικανό να εργαστείς σε επαγγελματικούς χώρους, όπου εκτελούνται εργασίες: Διάγνωσης / ανεύρεσης βλαβών Ελέγχου καλής λειτουργίας Επισκευής Συντήρησης όλων των μηχανισμών και συστημάτων του αυτοκινήτου

Μαθηματα μηχανικου αυτοκινιτων Αρχές Θερμικών Μηχανών Μηχανουργική Τεχνολογία Υπολογιστικά Συστήματα Αυτοκινήτου Στοιχεία Ηλεκτροτεχνίας και Αισθητήρων Υγιεινή - Ασφάλεια Εργασίας – Περιβάλλον Καύσιμα - Λιπαντικά - Υγρά Οχημάτων

Επαγγελματική Αποκατάσταση Η επαγγελματική του εξέλιξη περιλαμβάνει εργασία σε: Επιχειρήσεις που σχετίζονται με την επισκευή και συντήρηση του αυτοκινήτου Επιχειρήσεις εμπορίας που σχετίζονται με το αυτοκίνητο (επίσημοι εισαγωγείς) Επιχειρήσεις παραγωγής ισχύος με μηχανές εσωτερικής καύσης Υπηρεσίες και οργανισμούς ελέγχου οχημάτων σε αυτοκινητοβιομηχανίες Ειδικό Τύπο (Περιοδικά αυτοκινήτου) Τέλος, μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.