Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πληροφορική Μάθημα Κατεύθυνσης. Σκοπός Μαθήματος Οι μαθητές που θα ακολουθήσουν το μάθημα αυτό θα είναι ικανοί να λύνουν προβλήματα με αλγοριθμικό τρόπο,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πληροφορική Μάθημα Κατεύθυνσης. Σκοπός Μαθήματος Οι μαθητές που θα ακολουθήσουν το μάθημα αυτό θα είναι ικανοί να λύνουν προβλήματα με αλγοριθμικό τρόπο,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πληροφορική Μάθημα Κατεύθυνσης

2 Σκοπός Μαθήματος Οι μαθητές που θα ακολουθήσουν το μάθημα αυτό θα είναι ικανοί να λύνουν προβλήματα με αλγοριθμικό τρόπο, ακολουθούν τα βήματα του κύκλου ανάπτυξης, ώστε να δημιουργούν μια ολοκληρωμένη εφαρμογή, σχεδιάζουν βάσεις δεδομένων και άλλα πληροφοριακά συστήματα, εξηγούν και χρησιμοποιούν βασικά δομικά στοιχεία του ηλεκτρονικού υπολογιστή, χρησιμοποιούν σύγχρονα εργαλεία για να δημιουργούν ηλεκτρονικά παιχνίδια (computer games) και εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα/φορητές συσκευές (mobile applications).

3 Ενότητες Μαθήματος Βασικές Έννοιες Βάσεις Δεδομένων/ Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων Προγραμματισμός και Σύγχρονες Εφαρμογές Πληροφορικής Αρχιτεκτονική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

4 Γλώσσα Προγραμματισμού Ως κύρια γλώσσα προγραμματισμού τόσο στη Β’ όσο και στη Γ’ Λυκείου έχει επιλεγεί η C++. Πρόκειται για μια ευρέως διαδεδομένη γλώσσα προγραμματισμού η οποία έχει χρησιμοποιηθεί στη δημιουργία πολλών γνωστών προγραμμάτων

5 The 2015 Top Ten Programming Languages Πηγή: http://spectrum.ieee.org/

6 Εφαρμογές με C++

7 Άλλες Ενότητες Δημιουργία ηλεκτρονικών παιγνιδιών (computer games) και εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές (mobile applications). Ανάπτυξη Πληροφοριακού Συστήματος, βασισμένου σε σύγχρονες προσεγγίσεις βάσεων δεδομένων (π.χ. ταυτόχρονη πρόσβαση από πολλούς χρήστες, πρόσβαση από τον Παγκόσμιο Iστο – Web-based database).

8 Σε ποιους απευθύνεται

9 Απαραίτητο για πρόσβαση

10 Επιλογή για πρόσβαση

11

12

13

14

15 Μαθήματα στο Παν.Κυπ. ΗΜΜΥ, ΠΜΜΠ – C/C++, Matlab MMK- Matlab, Fortran ΜΑΘ – Matlab, Fortran ΦΥΣ – Fortran ΔΕΔ – C/C++, Πληροφοριακά Συστήματα στη Διοίκηση – Εισαγωγή στην επιστήμη της πληροφορικής ΟΙΚ – Εισαγωγή στην επιστήμη της πληροφορικής

16 Πόσο δύσκολη είναι η πληροφορική; Στατιστικά Υπηρεσίας Εξετάσεων 2015

17 Code.org Επαγγελματική Ζήτηση

18 Μύθοι και Αλήθειες Μύθος : Η αγορά πληροφορικής έχει λεφτά. Αλήθεια : Η αγορά πληρώνει τον εξαιρετικό. Μύθος : Αν σπουδάσω πληροφορική, δουλεύω στη πληροφορική. Αλήθεια : Αν σπουδάσω πληροφορική, µπορώ να δουλέψω σχεδόν παντού. Μύθος : Η πληροφορική είναι το επάγγελµα του µέλλοντος. Αλήθεια : Η πληροφορική είναι το επάγγελµα που θα υπάρχει και στο µέλλον. Μύθος : Η πληροφορική έχει ενδιαφέρον. Αλήθεια : Η πληροφορική έχει ενδιαφέρον µόνο αν ενδιαφέρεσαι γι’ αυτή. Μύθος : Η πληροφορική είναι γένους αρσενικού. Αλήθεια : Οι γυναίκες ήταν και είναι στην πληροφορική.

19 Network Engineer -Μηχανικός Δικτύων Υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, εγκατάσταση και συντήρηση του δικτύου των υπολογιστών και του διαδικτύου.

20 Computer Security Specialist -Υπεύθυνος Ασφάλειας Σχεδιάζει, συντονίζει και εφαρμόζει διαδικασίες ασφάλειας για πληροφοριακά συστήματα Προστατεύει από αναρμόδια τροποποίηση, καταστροφή ή αποκάλυψή τους.

21 Computer Systems Analyst Αναλυτής Συστημάτων Αναλύει τις απαιτήσεις των χρηστών, τις διαδικασίες και τα προβλήματα αυτοματοποίησης ή βελτίωσης υπαρχόντων συστημάτων. Μπορεί να αναλύει ή να συστήνει το εμπορικά διαθέσιμο λογισμικό. Καθοδηγεί και επιβλέπει τους προγραμματιστές

22 Computer Software Engineer Μηχανικός Λογισμικού Αναπτύσσει, δημιουργεί και τροποποιεί συστήματα εφαρμογών λογισμικού ή εξειδικευμένα προγράμματα. Σχεδιάζει λογισμικό ή προσαρμόζει λογισμικό σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών με στόχο την λειτουργικότερη απόδοσή του. Μπορεί να προσφέρει τεχνική υποστήριξη (helpdesk)

23 Computer Programmer Προγραμματιστής Δημιουργεί προγράμματα για υπολογιστές, χρησιμοποιώντας διάφορες γλώσσες προγραμματισμού. Τα προγράμματα μπορεί να είναι εφαρμογές για Η/Υ, για το διαδίκτυο και για κινητά.

24 Computer Operator- Χειριστές Παρακολουθεί και ελέγχει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ηλεκτρονικό εξοπλισμό επεξεργασίας δεδομένων Μπορεί να εισαγάγει εντολές σε κάποιο σταθμό εργασίας Χειρίζεται τα μηνύματα και τα μηνύματα λάθους των προγραμμάτων χωρίς να τα διορθώνει.

25 Software Tester / Beta Tester Δοκιμαστές προγραμμάτων Ασχολούνται με τη δοκιμή προγραμμάτων και εύρεση λαθών (bugs) στα προγράμματα. Κυρίως εργοδοτούνται σε εταιρίες παιχνιδιών.

26 Computer Hardware Engineer Μηχανικός Υλικού Η/Υ Ερευνά, σχεδιάζει, αναπτύσσει και ελέγχει υπολογιστές και ανάλογο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για εμπορικούς, βιομηχανικούς, στρατιωτικούς ή επιστημονικούς σκοπούς. Εποπτεύει την κατασκευή και εγκατάσταση υπολογιστών ή σχετικού εξοπλισμού.

27 Computer Technician Τεχνικός υπολογιστών Επιδιορθώνει, συντηρεί ή εγκαθιστά υπολογιστές, συστήματα επεξεργασίας κειμένου, και ηλεκτρονικών μηχανών γραφείου, όπως εκτυπωτές και πολυμηχανήματα.

28 System Administrator - Διαχειριστές συστημάτων Υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία όλων των υπολογιστικών συστημάτων μιας εταιρίας

29 Computer Science Teacher Καθηγητής Πληροφορικής Διδάσκει μαθήματα της Επιστήμης Υπολογιστών. Μπορεί να ειδικεύεται σε ένα τομέα της Επιστήμης Υπολογιστών, όπως στη σχεδίαση και λειτουργία των υπολογιστών ή στην ανάπτυξη εφαρμογών.

30 Information Technology Researcher Ερευνητής Πληροφορικής Αναλαμβάνει έρευνα σε θεμελιώδη ζητήματα των υπολογιστών και της επιστήμης των υπολογιστών, ως θεωρητικός, σχεδιαστής ή εφευρέτης. Συνήθως είναι καθηγητές πανεπιστήμιου


Κατέβασμα ppt "Πληροφορική Μάθημα Κατεύθυνσης. Σκοπός Μαθήματος Οι μαθητές που θα ακολουθήσουν το μάθημα αυτό θα είναι ικανοί να λύνουν προβλήματα με αλγοριθμικό τρόπο,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google