Μάθημα: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Κεφάλαιο 12 ο : ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κεφάλαιο 5ο Κοπτικά Άκρα.
Advertisements

ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ
ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ
Πετρέλαιο – Νάφθα - Πετροχημικά
Ολοκλήρωση Γεωτρήσεων
Μάθημα: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Κεφάλαιο 1 ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη 1/13 Η ενέργεια επιστρέφει.
Υπ.Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης
Μέρος 5ο: Μέθοδοι Επαύξησης της Απόληψης Πετρελαίου
Φαινόμενα που επηρεάζουν:
Νέες Τεχνολογίες στην Όρυξη Γεωτρήσεων
Κεκλιμένες & Οριζόντιες Γεωτρήσεις (Μέρος 3ο: Εξοπλισμός – Όρυξη)
Κεκλιμένες & Οριζόντιες Γεωτρήσεις
Κεκλιμένες & Οριζόντιες Γεωτρήσεις (Μέρος 2ο: Τροχιά – Εφαρμογές)
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΟΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΧΑΝΙΑ,
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Ανάλυση & Εκτίμηση Κόστους Διάτρησης
Κεφάλαιο 4ο Ρευστά Διάτρησης.
Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
Μάθημα: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Κεφάλαιο 4 ο : ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΡΕΥΣΤΩΝ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη.
1/18 Μάθημα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ Κεφάλαιο 3 ο : ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη.
Χαρακτηριστικά Αποθήκευτρων Πετρωμάτων
1/9 Μάθημα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ Κεφάλαιο 9 ο : ΚΕΚΛΙΜΕΝΕΣ & ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ (Μέρος 4 ο : Σχεδιασμός) Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας.
AΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ
Τσιμέντωση Γεωτρήσεων
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ – ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΕΔΑΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Σύστημα Παραγωγής Η βασική μονάδα κάθε συστήματος παραγωγής HC είναι.
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ - ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ.
Πετρέλαιο.
ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΩΝ
Β. Η σημασία του περιβάλλοντος στη Μεταλλουργία και Τεχνολογία Υλικών
«Τεχνοοικονομική μελέτη μονάδας παραγωγής καυσίμων προϊόντων
Οργανική Χημεία Υδρογονάνθρακες
Μάθημα: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Κεφάλαιο 5 ο : ΑΝΑΛΥΣΗ PVT Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη 1/8 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΟΓΚΟΜΕΤΡΙΚΗ.
Γεωθερμία -Ορισμός Με τον όρο «Γεωθερμία» ορίζεται η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό της γης από όπου με τη χρήση μιας γεωθερμικής αντλίας.
ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗ ΕΙΡΗΝΗ ΑΣΠΑΙΤΕ 21/12/2010
Μάθημα: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Κεφάλαιο 7 ο : ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη 1/3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
Σχολή Μηχ. Μεταλλείων-Μεταλλουργών
ΜαθήματαΏρες 1.Θερμικές Εγκαταστάσεις Ι3Θ+5Ε 2.Θερμάνσεις Ι – Τεχνολογία Καυσίμων3Θ 3.Συστήματα Ελέγχου και Ρύθμισης Κεντρικών Θερμάνσεων2Θ +3Ε 4.Σχέδιο.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
Τομέας Γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ 1/12. ΟΡΙΣΜΟΣ  Θερμική ενέργεια που προέρχεται από το εσωτερικό της γης.  Η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό.
Εισαγωγή Θεωρία Άσκηση Επίλυση Συζήτηση Θέμα “Υγρασία” Δημόκας Γεώργιος Μαρία Κόκκορα Εργαστήριο – Γεωργικές Κατασκευές TEI Πελοποννήσου.
Κεφάλαιο 3 Κύκλος λειτουργίας των Μ.Ε.Κ. Γενικά – Συμπίεση & Εκτόνωση
Πετρέλαιο – Νάφθα - Πετροχημικά Χημεία Β΄ Λυκείου.
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ AΣΚΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΑΚΤΕΣ Ονοματεπώνυμο: Βλάχος Δημήτριος Α/Μ: Παρουσίαση Ροομέτρου Τύπου VORTEX.
Μετασυλλεκτικοί Χειρισμοί Γεωργικών Προϊόντων
ΚΑΥΣΙΜΑ - ΚΑΥΣΗ Σαν καύσιμα έχει καθιερωθεί να ονομάζουμε όλα εκείνα τα υλικά τα οποία καίμε για να πάρουμε θερμότητα.
Τεχνολογία Πετρελαίου
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ
ΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC
Η ενέργεια επιστρέφει στις ειδήσεις…………..
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΤΜΟΙ. ΟΡΙΣΜΟΙ  Στερεοποίηση ή πήξη  Λανθάνουσα θερμότητα τήξης.
Παραμετρική Ανάλυση Οργανικού κύκλου Γεωθερμίας
ΠΥΡΟΛΥΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ.
ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ - ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ – ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΕΔΑΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Σύστημα Παραγωγής Η βασική μονάδα κάθε συστήματος παραγωγής HC είναι.
ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΩΝ
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC
Φαινόμενα που επηρεάζουν:
ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΩΝ
ΤΜΗΜΑ : Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (ΠΑΔ)
ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΒΕΝΖΙΝΗ.
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Η ενέργεια επιστρέφει στις ειδήσεις…………..
Μέρος 3ο: Πρωτογενής Παραγωγή Πετρελαίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μάθημα: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Κεφάλαιο 12 ο : ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη 1/10 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC Στόχοι :  Ικανοποίηση των προϋποθέσεων για τη μεταφορά ή την πώληση των υδρογονανθράκων  Μεγιστοποίηση της οικονομικής αξίας των παραγόμενων προϊόντων  Τήρηση και εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που πηγάζουν από τη σχετική νομοθεσία και αφορούν στην απόρριψη σε ξηρά ή σε θάλασσα οποιουδήποτε τμήματος της παραγωγής  Ικανοποίηση των προϋποθέσεων για την εισπίεση ρευστών στον ταμιευτήρα  Ικανοποίηση των προϋποθέσεων για τη μεταφορά ή την πώληση των υδρογονανθράκων  Μεγιστοποίηση της οικονομικής αξίας των παραγόμενων προϊόντων  Τήρηση και εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που πηγάζουν από τη σχετική νομοθεσία και αφορούν στην απόρριψη σε ξηρά ή σε θάλασσα οποιουδήποτε τμήματος της παραγωγής  Ικανοποίηση των προϋποθέσεων για την εισπίεση ρευστών στον ταμιευτήρα

Μάθημα: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Κεφάλαιο 12 ο : ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη 2/10 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC Επεξεργασία Φυσικού αερίου  Το σημείο δρόσου του νερού θα πρέπει να είναι χαμηλότερο από κάθε θερμοκρασία που είναι δυνατόν να παρατηρηθεί στο σύστημα.  Το σημείο δρόσου των υδρογονανθράκων θα πρέπει να είναι χαμηλότερο από κάθε θερμοκρασία που είναι δυνατόν να παρατηρηθεί στο σύστημα.  Η πίεση παράδοσης του αερίου (delivery pressure), η οποία καθορίζεται από τον τρόπο μεταφοράς και φόρτωσης.  Η θερμογόνος δύναμη (calorific ή heating value) του αερίου. Συνήθως, δίδεται σε συνδυασμό με την ειδική πυκνότητα του αερίου ως Δείκτης Wobbe και χρησιμοποιείται για την πιστοποίηση της καταλληλότητας ενός καυσίμου για συγκεκριμένο καυστήρα, αλλά και για την εναλλαξιμότητα δύο καυσίμων.  Η περιεκτικότητα σε όξινα αέρια (CO 2, H 2 S) η μέγιστη τιμή της οποίας θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλή καθώς το μεν πρώτο αέριο είναι διαβρωτικό ενώ το δεύτερο και τοξικό.  Το σημείο δρόσου του νερού θα πρέπει να είναι χαμηλότερο από κάθε θερμοκρασία που είναι δυνατόν να παρατηρηθεί στο σύστημα.  Το σημείο δρόσου των υδρογονανθράκων θα πρέπει να είναι χαμηλότερο από κάθε θερμοκρασία που είναι δυνατόν να παρατηρηθεί στο σύστημα.  Η πίεση παράδοσης του αερίου (delivery pressure), η οποία καθορίζεται από τον τρόπο μεταφοράς και φόρτωσης.  Η θερμογόνος δύναμη (calorific ή heating value) του αερίου. Συνήθως, δίδεται σε συνδυασμό με την ειδική πυκνότητα του αερίου ως Δείκτης Wobbe και χρησιμοποιείται για την πιστοποίηση της καταλληλότητας ενός καυσίμου για συγκεκριμένο καυστήρα, αλλά και για την εναλλαξιμότητα δύο καυσίμων.  Η περιεκτικότητα σε όξινα αέρια (CO 2, H 2 S) η μέγιστη τιμή της οποίας θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλή καθώς το μεν πρώτο αέριο είναι διαβρωτικό ενώ το δεύτερο και τοξικό. Προδιαγραφές πώλησης φ.α.

Μάθημα: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Κεφάλαιο 12 ο : ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη 3/10 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC Αφύγρανση (Dehydration) Φυσικού αερίου Διαδικασία αφύγρανσης σε περίπτωση υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φ.α

Μάθημα: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Κεφάλαιο 12 ο : ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη 4/10 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC Επεξεργασία Φυσικού αερίου στην ξηρά

Μάθημα: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Κεφάλαιο 12 ο : ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη 5/10 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC Επεξεργασία αργού πετρελαίου Στόχοι :  Ικανοποίηση συγκεκριμένων προδιαγραφών για τη μεταφορά του πετρελαίου όσον αφορά την τάση ατμών (vapour pressure). (Ειδικά όταν μεταφέρεται με πετρελαιοφόρα πλοία (tankers), όπου το πετρέλαιο θα πρέπει να είναι πλήρως σταθεροποιημένο, με τάση ατμών 1 atm στη θερμοκρασία περιβάλλοντος)  Αποτελεσματικό διαχωρισμό πετρελαίου-αερίου προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή τάση ατμών και πιθανώς και η επεξεργασία του αερίου προκειμένου να καλυφθούν οι προδιαγραφές πώλησής του.  Διαχωρισμό παραγόμενου νερού-πετρελαίου και διάσπαση τυχόν γαλακτωμάτων νερού-πετρελαίου για την κάλυψη προδιαγραφών διύλισης.  Απομάκρυνση τυχόν οξειδωτικών ή τοξικών ουσιών -κυρίως H 2 S- πριν την παράδοση του πετρελαίου.  Απομάκρυνση αλάτων για την κάλυψη προδιαγραφών διύλισης.  Ικανοποίηση συγκεκριμένων προδιαγραφών για τη μεταφορά του πετρελαίου όσον αφορά την τάση ατμών (vapour pressure). (Ειδικά όταν μεταφέρεται με πετρελαιοφόρα πλοία (tankers), όπου το πετρέλαιο θα πρέπει να είναι πλήρως σταθεροποιημένο, με τάση ατμών 1 atm στη θερμοκρασία περιβάλλοντος)  Αποτελεσματικό διαχωρισμό πετρελαίου-αερίου προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή τάση ατμών και πιθανώς και η επεξεργασία του αερίου προκειμένου να καλυφθούν οι προδιαγραφές πώλησής του.  Διαχωρισμό παραγόμενου νερού-πετρελαίου και διάσπαση τυχόν γαλακτωμάτων νερού-πετρελαίου για την κάλυψη προδιαγραφών διύλισης.  Απομάκρυνση τυχόν οξειδωτικών ή τοξικών ουσιών -κυρίως H 2 S- πριν την παράδοση του πετρελαίου.  Απομάκρυνση αλάτων για την κάλυψη προδιαγραφών διύλισης.

Μάθημα: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Κεφάλαιο 12 ο : ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη 6/10 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC Διαχωρισμός παραγόμενων προϊόντων

Μάθημα: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Κεφάλαιο 12 ο : ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη 7/10 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC Διαχωριστές επιφάνειας (Separators) Οριζόντιος Διαχωριστής –free-water knockout (απομάκρυνση «ελευθέρου» νερού) Διαχωριστής κάθετης διάταξης

Μάθημα: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Κεφάλαιο 12 ο : ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη 8/10 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC Διαχωριστές επιφάνειας (Separators) Οριζόντιος Διαχωριστής –free-water knockout- με δυνατότητα ταυτόχρονης θέρμανσης (διάσπαση γαλακτωμάτων νερού σε πετρέλαιο ή πετρελαίου σε νερό

Μάθημα: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Κεφάλαιο 12 ο : ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη 9/10 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC Επεξεργασία παραγόμενου νερού

Μάθημα: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Κεφάλαιο 12 ο : ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη 10/10 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ HC Επεξεργασία εισπιεζόμενων ρευστών