Να περιγράψετε τους 2 τρόπους οργάνωσης Ιστοσελίδων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τεχνολογίες Web Απαραίτητες γνώσεις για την υλοποίηση της άσκησης.
Advertisements

Δημιουργία Ιστοσελίδων σε HTML και FrontPage Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Σπουδών Κεντρικό Γραφείο Υποστήριξης Εκπαιδευτικού Έργου Αλέξανδρος Λεκατσάς.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ PHP. Τι θα μάθουμε;  Να καταλάβουμε τι είναι η PHP και πώς δουλεύουν τα PHP scripts  Τι χρειάζεται για να ξεκινήσουμε με την PHP  Να.
Τεχνικές Προγραμματισμού με την JavaScript Στυλιάδης Κων/νος Φλώρινα, Οκτώβριος 2004.
Δημιουργία Παρουσιάσεων με τη βοήθεια του PowerPoint
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου.
5η Συνάντηση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής στη Δυτική Μακεδονία Πτολεμαΐδα, 29 Σεπτ 2005 Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων με PHP και Dreamweaver MX Στυλιάδης.
ΟΙ “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
Team Members Αριστοτέλης Στυλιανού ΑΔΤ: Σοφοκλής Χατζημιχαήλ ΑΔΤ: Κυριάκος Χριστοδούλου ΑΔΤ: Instructor: Evaggelia Pitoura EPL 602.
HTML.
JToNic H φυσική λύση για το πρόβλημα της ψηφιοποίησης και της τεκμηρίωσης στην εταιρεία σας... (εισάγεται από την Ιταλία)
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
Οι “multi-Διαστασεις” Των Multimedia
Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία
Οδηγίες Σχεδίασης Διαδραστικών Συστημάτων
Ορισμός εννοιολογικού χάρτη
1 ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ Μάθημα 1 ο : Μέσα και πολυμέσα Εισηγήτρια:Αναστασία Κατρανίδου.
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Ο οδηγός περιγράφει πώς να: - Εγγραφείτε στο Blog του HiStory (σελίδες 2-3). - Αλλάξετε την επισκόπηση χρησιμοποιώντας το ζουμ (σελίδες 4- 5). - Δημιουργήσετε.
Συντάκτης :Δομουχτσής Στέργιος Κατασκευή Ιστοσελίδας Αυτόματο σύστημα Σχολικού Δικτύου Iware.
ΠΟΛΥΜΕΣΑ. OI “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ Τι είναι τα πολυμέσα? Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας.
Για τη διδασκαλία των πολυμέσων 1/15 ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ Ομάδα Ανάπτυξης Ομάδα Ανάπτυξης: Φίλιππος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Κωστάκης,
Επεξεργασία Κειμένου Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.
1/13 ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΜΟΡΦΕΣ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Ομάδα Ανάπτυξης Ομάδα Ανάπτυξης: Φίλιππος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Κωστάκης, Δημήτριος.
Επεξεργαστής Παρουσιάσεων λογισμικό Ο Επεξεργαστής παρουσιάσεων είναι και αποτελείται από μια ομάδα από οπτικά εργαλεία που βοηθούν το χρήστη να δημιουργεί.
Τα Διαδοχικά Φύλλα Στυλ CSS
Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών Κατασκευή Ιστοσελίδας  Απόλυτα πεπεισμένοι πως η κοινωνία της γνώσης προσκαλεί αλλά και προκαλεί τα Στελέχη της Εκπαίδευσης.
PHP/MYSQL ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΥΡΟΛΟΓΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΑΜ 875 ΡΙΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΜ 816.
Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής HTML CGI JAVASCRIPT Κουμπούλης Χρήστος Α.Μ. 921 Χαλαβαζής Βασίλης Α.Μ. 988.
Διδακτική της Πληροφορικής ΗΥ302 Εργασία :Παρουσίαση σχολικού βιβλίου Γ’ Λυκείου Τεχνολογικής Κατεύθυνσης «Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον»
CSS – Cascading Style Sheets (Φύλλα επάλληλων στυλ) Κανόνες που καθορίζουν τη μορφή και τη διάταξη των στοιχείων των σελίδων (X)HTML Σκοπός είναι ο διαχωρισμός.
1Κεφάλαιο 4 Κανόνες Σύνταξης HTML Όλες οι ετικέτες εσωκλείονται μεταξύ των χαρακτήρων “ “. Κάθε τι που βρίσκεται μεταξύ των χαρακτήρων “ ”, αποτελεί σχόλιο.
ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΗΧΟΣ: Εισαγωγή
Εφαρμογές Πολυμέσων: Εισαγωγή στην HTML (1)
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Μπόλαρη Αγγελικη(1451) Επιβλέπων Βολογιαννίδης Σταύρος ΑΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Σέρρες 2013.
 Ηλεκτρονικό κείμενο ονομάζουμε ένα κείμενο που έχει ψηφιοποιηθεί.  Η νέα τεχνολογία επιτρέπει την ψηφιοποίηση του ήχου, της εικόνας και της οπτικο-ακουστικής.
ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ Πράγματα που αξιολογείτε θετικά σε σχέση με το μάθημα του προηγούμενου τετραμήνου Πράγματα που θα μπορούσαν να βελτιωθούν.
Προγραμματιστικά Εργαλεία για το Διαδίκτυο Κατασκευή Ιστοσελίδων 3 ο Κεφάλαιο Βελώνης Γεώργιος – Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΛΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ / ΦΕΒΡ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 13: Επεξεργασία κειμένου – LibreOffice #3
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΛΥΣΗ
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 12: Επεξεργασία κειμένου – LibreOffice #2
Wikis Ο Cunningham εμπνεύστηκε τον όρο wiki από τα "wiki wiki", δηλαδή τα "γρήγορα" λεωφορεία πυκνών δρομολογίων στον αερολιμένα της Χονολουλού.
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 11: Επεξεργασία κειμένου - LibreOffice
Κεφαλαιο 11 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ HTML.
Οργάνωση αρχείων & φακέλων
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
Παρουσιάσεις με την χρήση PowerPoint
Διάταξη τίτλου Υπότιτλος.
Διάταξη τίτλου Υπότιτλος.
Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφάλαιο 11
ΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Εισαγωγή στην HTML Κεφάλαιο 11.
Κείμενο.
Διάταξη τίτλου Υπότιτλος.
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO MicroWorlds Pro
Ιεραρχική σχεδίαση Καθορίζονται οι βασικές λειτουργίες σε ανώτερο επίπεδο και στη συνέχεια γίνεται διάσπαση σε όλο και μικρότερες λειτουργίες μέχρι το.
Γ' ΤΑΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Υπότιτλος Διάταξη τίτλου.
Διάταξη τίτλου Υπότιτλος.
Διάταξη τίτλου Υπότιτλος.
Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Να περιγράψετε τους 2 τρόπους οργάνωσης Ιστοσελίδων Κεφάλαιο 3

Τρόποι οργάνωσης Ιστοσελίδων Ανάλογα με τον τρόπο που διασυνδέονται οι ιστοσελίδες ενός κοινού τόπου ή εφαρμογής μεταξύ τους, μπορούμε να διακρίνουμε δυο βασικούς τρόπους οργάνωσης ιστοσελίδων, την σειριακή οργάνωση και την ιεραρχική οργάνωση Κεφάλαιο 3

Σειριακή Οργάνωση Ιστοσελίδων Πρώτη σελίδα Δεύτερη Τρίτη Ν-οστή Τελευταία Κεφάλαιο 3

Ιεραρχική Οργάνωση Ιστοσελίδων Κεφάλαιο 3

Αρχές Σχεδιασμού για τη Δημιουργία Ιστοσελίδων Το πρώτο βήμα για τη σωστή σχεδίαση ιστοσελίδων είναι η δημιουργία ενός σεναρίου παρουσίασης, το οποίο παρουσιάζει τη διάταξη των Ιστοσελίδων μιας εφαρμογής, καθώς και των παρουσιαζόμενων σε κάθε ιστοσελίδα πληροφοριών Κεφάλαιο 3

Σενάριο Παρουσίασης Κεφάλαιο 3

Βασικές Αρχές Σχεδίασης Σχεδίαση ενός συστήματος πλοήγησης μέσα στις ιστοσελίδες της εφαρμογής, το οποίο θα πρέπει να βοηθά τον χρήστη να μετακινηθεί και να εντοπίσει εύκολα την πληροφορία που θέλει Χρήση χρωμάτων που ταιριάζουν μεταξύ τους και τα οποία δημιουργούν αντίθεση με τα χρώματα του κειμένου, ώστε να διευκολύνεται η ανάγνωση των κειμένων Χρήση γραμματοσειρών που διευκολύνουν την ανάγνωση των κειμένων. Είναι καλύτερα το κείμενο να είναι στοιχισμένο αριστερά, γιατί ταιριάζει στον τρόπο με τον οποίο διαβάζουμε Κεφάλαιο 3

Βασικές Αρχές Σχεδίασης Χρήση εικόνων και πολυμεσικών στοιχείων μικρού μεγέθους (σε Kbytes), ώστε η ιστοσελίδα να μπορεί να απεικονίζεται γρήγορα από τον browser του χρήστη Χρήση γραφικών στοιχείων που δημιουργούν ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς υπερβολές που κουράζουν τον χρήστη(Το μέγεθος τους να μην επιβαρύνει την εφαρμογή και να είναι εναρμονισμένα με το όλο περιβάλλον της εφαρμογής Κεφάλαιο 3

Τρόπος Ανάπτυξης Ιστοσελίδων Η ανάπτυξη ιστοσελίδων γίνεται με την γλώσσα HTML η οποία χρησιμοποιεί ένα είδος ετικετών <tags> για τη διαμόρφωση του τρόπου παρουσίασης του κειμένου και των πολυμεσικών στοιχείων Κεφάλαιο 3

Τρόπος Ανάπτυξης Ιστοσελίδων Όταν ένας φυλλομετρητής ανακαλεί μια ιστοσελίδα, τότε στην ουσία διαβάζει τον κώδικα της ιστοσελίδας ως ένα αρχείο κειμένου και ψάχνει να βρει μέσα σε αυτό ετικέτες, οι οποίες δηλώνουν πως θα παρουσιαστεί το κείμενο και τα πολυμεσικά στοιχεία, ώστε να δημιουργηθεί το τελικό οπτικό αποτέλεσμα της ιστοσελίδας. Στη συνέχεια, ο φυλλομετρητής αναλαμβάνει να δημιουργήσει αυτό το τελικό αποτέλεσμα Κεφάλαιο 3

Διαφορές της HTML με τις γλώσσες δομημένου ή αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη επίλυση υπολογιστικών προβλημάτων Δεν μπορεί να χειριστεί δεδομένα εισόδου και να δώσει δεδομένα εξόδου Δεν υποστηρίζει αριθμητικές ή λογικές πράξεις Δεν υποστηρίζει δομές δεδομένων Δεν υποστηρίζει τις λογικές δομές της ακολουθίας, της επιλογής και της επανάληψης, οι οποίες και αποτελούν τα βασικά δομικά στοιχεία στο δομημένο προγραμματισμό Κεφάλαιο 3

Δυνατότητες της HTML Περιγραφή του τρόπου διαμόρφωσης του κειμένου που παρουσιάζεται σε μια ιστοσελίδα και του background της ιστοσελίδας Μέγεθος, στυλ και χρώμα χαρακτήρων Παραγραφοποίηση κειμένου Στοίχιση κειμένου Δημιουργία καταλόγων Κεφάλαιο 3

Δυνατότητες της HTML Παρουσίαση σε μια ιστοσελίδα, στο σημείο που ο δημιουργός θέλει, πολυμεσικών στοιχείων, όπως εικόνες, κινούμενες εικόνες και ήχους Δημιουργία υπερσυνδέσμων. Δομημένη παρουσίαση στοιχείων με τη χρήση πινάκων που μπορούν να δημιουργηθούν σε μια ιστοσελίδα Κεφάλαιο 3

Δυνατότητες της HTML Διαχωρισμός της οθόνης του browser σε περισσότερα του ενός παράθυρα, μέσα στα οποία παρουσιάζονται διαφορετικές ιστοσελίδες Επιτρέπει τη εισαγωγή στοιχείων, μέσω ειδικών φορμών, από τους υπολογιστές client, τα οποία μπορεί στη συνέχεια να αποσταλούν και να επεξεργαστούν με ειδικό κώδικα script στην πλευρά του server Κεφάλαιο 3

Περιορισμοί της HTML Η HTML μπορεί μόνο να παρουσιάσει κείμενο, πολυμεσικά στοιχεία και υπερσυνδέσμους, με τον τρόπο που ο δημιουργός της ιστοσελίδας θέλει Δεν διαθέτει η ίδια μηχανισμό για την επεξεργασία στοιχείων ή δεδομένων που δίνονται από τον χρήστη Δεν διαθέτει μηχανισμούς για διαχείριση δομών δεδομένων ή για διαχείριση ενεργειών που γίνονται δυναμικά από τη πλευρά του χρήστη Κεφάλαιο 3

Μορφή αρχείων στην HTML Τα αρχεία HTML έχουν κατάληξη html ή htm και περιέχουν τον κώδικα της ιστοσελίδας, καθώς και το κείμενο που αυτή περιλαμβάνει. Κάθε λέξη ή φράση βρίσκεται σε < > και αποτελεί μια ετικέτα tag με τις παραμέτρους της. Ο κώδικας της ιστοσελίδας έχει μορφή κειμένου και αποτελείται από ένα σύνολο ετικετών (tags). Κεφάλαιο 3