1 ο ΓΕΛ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 1 Ο Τετράμηνο 2011-2012 1 ο Γενικό λύκειο Θρακομακεδόνων Ά τάξη Σχολική χρονιά 2011-2012.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Advertisements

 για το ηπειρωτικό και το υποθαλάσσιο ανάγλυφο της Γης
Väder- och Klimatförändringar
Project α’ τετραμήνου Γελ.Θρακομακεδόνων.
«Σεισμοί και ηφαίστεια»
ΥΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή έξοδος από το εσωτερικό της Γης ή άλλου ουράνιου σώματος που επιτρέπει την έκρηξη ρευστών πετρωμάτων και αερίων από.
Η ΧΑΒΑΗ Η Χαβάη αποτελεί ηφαιστειογενές νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο συνεχίζει να αυξάνει σε έκταση λόγω της συνεχιζόμενης ροής λάβας, ειδικότερα από.
ΤΣΟΥΝΑΜΙ-ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Ηφαίστεια Η δομή ενός ηφαιστείου.
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Δυνάμεις του 10: κοσμικό ταξίδι, από το Σύμπαν των γαλαξιών μέχρι το άτομο.
Project Α’ Τετραμήνου ΓΕΛ Θρακομακεδόνων.
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
Εκρήξεις ηφαιστείων.
ΣΕΙΣΜΟΣ.
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΛΦΑΔΗΣ ΓΚΡΑΝΤΟΥΝΗΣ.
ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ.
ΣΕΙΣΜΟΙ - ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΕΣ
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
ΣΕΙΣΜΙΚΗ & ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ στην ΕΥΡΩΠΗ
ΒΟΥΝΑ Ένα βουνό ή όρος είναι ένας γεωλογικός σχηματισμός που εξαπλώνεται πάνω από τη γύρω περιοχή, σε μια περιορισμένη έκταση, με μια κορυφή. Ένα βουνό.
Γεωθερμία -Ορισμός Με τον όρο «Γεωθερμία» ορίζεται η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό της γης από όπου με τη χρήση μιας γεωθερμικής αντλίας.
Εργασία στην Γεωγραφία
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Παπαδάκης Φώτης Φάμελλος Πέτρος Β2
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων Κεφ Κλιματική Αλλαγή
Ακραία Φυσικά Φαινόμενα
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
Βάλια Σκούρα Μελίνα Μερτζάνη
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ.
Καλώς ορίσατε στον μαγικό κόσμο των ηφαιστείων!
Τα 29 ηφαιστεια τησ ελλαδασ
ΣΕΙΣΜΟΙ ΝΑΣΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ.
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΤΟΞΑ
Φαινόμενο του θερμοκηπίου
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η Δήμητρα Σκληθριώτη Ζήσης Κωστάκης Μαρία Καρκαλά.
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
Θάνος-Χάρης Στ' Ηφαίστεια και Σεισμοί !!
Χρήστος Ανθή Στ ’2.  Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης ( ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος ) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη.
Ιωάννης Καραγιάννης 4216 Διεξοδική διερεύνηση του Κύκλου του Νερού, παρουσίαση των δομικών του στοιχείων και η επίδραση του στην ανθρώπινη καθημερινότητα.
Δυνάμεις που διαμορφώνουν
Η ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Εργασία Γεωγραφίας Κοτσοβού Γρηγόρη Μαθητή της τάξης Β4
Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ (ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ)
Θερμότητα.
Καταστροφές.
Μελετη Περιβαλλοντοσ Κόμη Νίκη Ο κύκλος του νερού.
ΕργασΙα με θεμα: «ολλανδια»
ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.
ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ Ο Βεζούβιος είναι βουνό-ηφαίστειο στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και σε απόσταση 12 χλμ. από τη Νάπολη. Μέχρι το 79 μ.Χ., το θεωρούσαν ένα απλό.
Η επιρροη του φαινομενου του θερμοκηπιου στην καθημερινη Μασ ΖΩΗ
<<Η Βαρύτητα>>ΗΕργασία πληροφορικής
Ηφαιστεια αγγελικη & χριστιανα Στ΄2.
ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΑΞΙΜΟΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤΟ ΣΤ1.
Εργασία της μαθήτριας Άννας Μαρίας της τάξης ΣΤ
7. Η κατανομη των ηπειρων και των ωκεανων
5 ΛΙΜΝΕΣ 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
Τι ονομάζουμε λιθόσφαιρα και λιθοσφαιρικές πλάκες;
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ (PROJECT)
Οι σεισμοί και τα ηφαίστεια στη ζωή μας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗΙΑ
Εργασία στην Γεωγραφία
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ «ΝΤΙΝΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ» ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΛΑΔΟ
Väder- och Klimatförändringar
ΠΟΜΠΗΙΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ο ΓΕΛ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 1 Ο Τετράμηνο ο Γενικό λύκειο Θρακομακεδόνων Ά τάξη Σχολική χρονιά

Τι είναι τα ηφαίστεια  Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης  που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων και αερίων στην επιφάνεια του στερεού φλοιού με τη μορφή λάβας.

 Εmeishan: Οταν «πέθανε» η θάλασσα!  Δύο εκρήξεις υπήρξαν ιδιαίτερα σημαντικές για την ανθρώπινη παρουσία στον πλανήτη:  η μία έλαβε χώρα πριν από 260 εκατομμύρια χρόνια στην επαρχία Εmeishan της Κίνας  σύμφωνα με τους γεωλόγους το μισό εκατομμύριο κυβ. χιλιόμετρα λάβας που διασκορπίστηκαν σε μια έκταση ίση με αυτή της Ελλάδας ήταν αρκετό για να εξαλείψει όλα τα είδη θαλάσσιας ζωής στον πλανήτη. •

•Ενεργά ηφαίστεια στην Ελλάδα, στη Μεσόγειο και στον υπόλοιπο κόσμο. • Πόλεις και πολιτισμούς που καταστράφηκαν από εκρήξεις. • • Τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης. • Φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό

 γύρω στα 1500 π.Χ.  το νέφος που δημιουργήθηκα υπολογίζεται ότι είχε ύψος μεγαλύτερο από 30 χιλιόμετρα,  ενώ το τσουνάμι που ακολούθησε δημιούργησε κύματα ύψους μέτρων  Η κλιματική επίδραση της έκρηξης ίσως και να έφθασε ως την Κίνα,  καθώς υπάρχουν κινεζικές περιγραφές για  κίτρινη ομίχλη,  θαμπό ήλιο,  παγετό τον Ιούλιο  και σπαρτά που δεν απέδιδαν καρπούς  σε περίοδο που συμπίπτει χρονικά με την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας.

 η ιστορική έκρηξη του Βεζούβιου η οποία κατέστρεψε την Πομπηία (24 Αυγούστου του 79 μ.Χ.)  με τεράστια σημασία: η στάχτη διατήρησε και προστάτευσε την πόλη που σκέπασε,  στην πράξη διατήρησε στην αιωνιότητα μια στιγμή της καθημερινότητας των αρχαίων Ρωμαίων  παραδίδοντας στους σημερινούς αρχαιολόγους έναν πραγματικό θησαυρό.

 1784 το ηφαίστειο Laki της Ισλανδίας παρουσίαζε δραστηριότητα για οκτώ ολόκληρους μήνες.  1816 το ηφαίστειο Τambora στην Ινδονησία  έκρυψε τον ήλιο και  η θερμοκρασία παρουσίασε πτώση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.  Το 1816 ονομάστηκε «η χρονιά δίχως καλοκαίρι» και ο Λόρδος Βύρων εμπνεύστηκε τη νουβέλα «Η σκοτεινιά».

 1883 ηφαίστειο Κρακατάου της Ινδονησίας,  Με τις θειούχες εκλύσεις έδωσε ρόδινα χρώματα επί ένα χρόνο στην ατμόσφαιρα (εικαστική αποτύπωση)  Η μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη του 20ού αιώνα σημειώθηκε το 1991 στις Φιλιππίνες από την ενεργοποίηση του Ρinatubo.  Η στήλη της στάχτης άγγιξε τα 7 χιλιόμετρα ύψος

Κατολισθήσεις Τι θα εξετάσουμε: • Ορισμός. • Αίτια. • Επιπτώσεις σε κατοικημένες περιοχές και στις ανθρώπινες ζωές. • Τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.

Πλημμύρες Τι θα εξετάσουμε: • Ορισμός. • Αίτια. • Επιπτώσεις σε κατοικημένες περιοχές και στις ανθρώπινες ζωές. • Τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.

 Διαδίκτυο.  Βιβλιογραφία.  Εγκυκλοπαίδειες.  Εύρεση βιντεοσκοπημένων πληροφοριών.  Μαρτυρίες και συνεντεύξεις.  Παραδείγματα από την ιστορική μας γνώση.  Φωτογραφικό υλικό.