Digital delay effects. Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Υπηρεσίες δικτύων επικοινωνίας
Advertisements

Βασικές έννοιες της κυματικής
Κεφάλαιο 11ο Δομικά στοιχεία εφαρμογής πολυμέσων
Φιλτρα & ισοσταθμιστές
ΣΤΟΧΟΙ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ.
Βασικές Αρχές Ψηφιακής Τεχνολογίας
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αίθουσα Τηλεκπαίδευσης
ΤΟ ΥΛΙΚΟ & ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
ΤΑΞΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασικές Έννοιες Επανάληψη (1).
Κεφάλαιο 1ο: ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Τεχνολογία Δικτύων Επικοινωνιών
Το εσωτερικό του Υπολογιστή
To υπολογιστικό σύστημα
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Τεχνολογία Επικοινωνιών
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΑΠ’ ΤΟΝ Η/Υ ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δ.ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ.
ΗΜΥ 100 Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διάλεξη 7
Συμπίεση και Μετάδοση Πολυμέσων
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΜΑ 1.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΧΟΥ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΜΙΚΡΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩΝ
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
ΣΥΝΤΟΜΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΣΙΜΟ ΟΙΚΙΑΚΟΥ STUDIO
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Διακρίνεται σε:
Κεφάλαιο 2 Το Εσωτερικό του υπολογιστή
Ποσοτική Μελέτη Ζεύξεων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
Μαθησιακά κέντρα:. Η μουσική, ο ρυθμός, το τραγούδι και η κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων Η μουσικοκινητική αγωγή είναι όρος ταυτόσημος με τη ρυθμική.
Ανόρθωση, εναλλασσόμενου ρεύματος
Κατηγορίες συστημάτων
Πανεπιστήμιο Αιγαίου Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Χαρακτηριστικά του ψηφιακού ήχου.
Υλικό – Λογισμικό – Μονάδες εισόδου/εξόδου
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
Μετατροπή Μουσικών Συλλογών σε Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Το Πρόγραμμα MUSESCAPE Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ιανουάριος 2005 Χριστιανούδης Ιωάννης.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: To λογισμικό του υπολογιστή
Δομικά στοιχεία πολυμέσων
Ο ήχος στη ψηφιακή εποχή.
Ανεξάρτητα από το θέμα που διαπραγματεύεται μια εφαρμογή πολυμέσων, συνήθως χρειάζεται λεκτική ανάπτυξη, ηχητική επένδυση και οπτική υποστήριξη. Τα κείμενα.
T I B T I B T I B
6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας Ημαθίας
Σπουδαστές Πάλλης Δημήτρης Μεϊμαρίδης Δημήτρης
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 8 Ηχητική Πληροφορία 19 Φεβρουαρίου, 2004 Χρυσάνθη Πρέζα, D.Sc. Επισκέπτρια Επίκουρη Καθηγήτρια TΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ.
Επιβλέπων: Δρ. Γεωργιάδης Απόστολος ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ ΜΠΟΪΔΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΕΜ:955.
ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉ ΝΊΚΟΣ ΠΑΠΑΔΆΚΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
Ήχος Ως Δομικό στοιχείο των Πολυμέσων. Ήχος  Διευκολύνει την παρακολούθηση μιας εφαρμογής Ακουστικής απόλαυσης Εντυπωσιασμός μέσω των ηχητικών εφέ 
Ενότητα 2 η Σήματα και Συστήματα. Σήματα Γενικά η πληροφορία αποτυπώνεται και μεταφέρεται με την βοήθεια των σημάτων. Ως σήμα ορίζουμε την οποιαδήποτε.
Το τροφοδοτικό είναι μία συσκευή που είναι υπεύθυνη για δύο λειτουργίες: 1. Μετατρέπει το εναλλασσόμενο σε συνεχές. 2. Παρέχει τις κατάλληλες τάσεις 5.
Φυσική για Μηχανικούς Ηχητικά Κύματα Εικόνα: Τα αυτιά του ανθρώπου έχουν εξελιχθεί να ακούν και να ερμηνεύουν ηχητικά κύματα ως φωνή ή ως ήχους. Κάποια.
Κατηγορίες και Προδιαγραφές Λογισμικού Η/Υ (Software)
Praat Βασικές οδηγίες.
Ανάπτυξη Μοντέλων Διακριτών Συστημάτων Μέρος Β
Ερωτήσεις 1. Στην ευθύγραμμη ομαλά επιταχυνόμενη κίνηση: α. η ταχύτητα είναι σταθερή β. ο ρυθμός μεταβολής της ταχύτητας είναι σταθερός γ. ο ρυθμός μεταβολής.
Εφαρμογεσ τηλεματικησ στη διοικηση
ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΤΑΞΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασικές Έννοιες Επανάληψη (2).
Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Το Πρόβλημα Φωτεινοί σηματοδότες.
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
Ηχητικά Συστήματα Ι Μάθημα 2 Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017.
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΛΕΞΙΚΟ ΟΡΩΝ.
Το Υλικό του Υπολογιστή
Απαιτήσεις Δικτύου για Ηχητικά και Video Σήματα
N148 Εργαστήριο Αξιολόγησης Αθλητικής Απόδοσης
Βασικές έννοιες (Μάθημα 1) Τίτλος: Μερικές βασικές έννοιες της Πληροφορικής 22/11/2018 Ξένιος Αντωνιάδης.
Εισαγωγή στα Προσαρμοστικά Συστήματα
Μετάδοση δεδομένων Παράλληλη μετάδοση Σειριακή μετάδοση
Η επικοινωνία στη Νοσηλευτική
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Digital delay effects

Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση.

Digital delay effects Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση. Λειτουργία digital delay: η ψηφιακή μονάδα (hardware / software) ηχογραφεί προσωρινά το ηχητικό σήμα σε ένα audio buffer και έπειτα το επαναλαμβάνει 1 ή περισσότερες φορές με χρονική καθυστέρηση που ορίζεται από το χρήστη.

Digital delay effects Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση. Λειτουργία digital delay: η ψηφιακή μονάδα (hardware / software) ηχογραφεί προσωρινά το ηχητικό σήμα σε ένα audio buffer και έπειτα το επαναλαμβάνει 1 ή περισσότερες φορές με χρονική καθυστέρηση που ορίζεται από το χρήστη. buffer

Digital delay effects Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση. Λειτουργία digital delay: η ψηφιακή μονάδα (hardware / software) ηχογραφεί προσωρινά το ηχητικό σήμα σε ένα audio buffer και έπειτα το επαναλαμβάνει 1 ή περισσότερες φορές με χρονική καθυστέρηση που ορίζεται από το χρήστη. buffer Ανατροφοδότηση (feedback): σε αρκετές περιπτώσεις το επαναλαμβανόμενο σήμα ηχογραφείται ξανά (οδηγείται πάλι στο storage buffer) και αναπαράγεται.

Digital delay effects Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση. Λειτουργία digital delay: η ψηφιακή μονάδα (hardware / software) ηχογραφεί προσωρινά το ηχητικό σήμα σε ένα audio buffer και έπειτα το επαναλαμβάνει 1 ή περισσότερες φορές με χρονική καθυστέρηση που ορίζεται από το χρήστη. Παλαιότερες – αναλογικές συσκευές: το σήμα ηχογραφούνταν αναλογικά σε μαγνητοταινία και αναπαραγόταν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από διαφορετικές ‘κεφαλές ανάγνωσης’ της ταινίας (taps)

Digital delay effects Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση. Λειτουργία digital delay: η ψηφιακή μονάδα (hardware / software) ηχογραφεί προσωρινά το ηχητικό σήμα σε ένα audio buffer και έπειτα το επαναλαμβάνει 1 ή περισσότερες φορές με χρονική καθυστέρηση που ορίζεται από το χρήστη. Σύγχρονες, ψηφιακές μονάδες: το σήμα ψηφιοποιείται και αποθηκεύεται στη μνήμη (storage buffer). H επεξεργασία και ρύθμιση παραμέτρων γίνεται συνήθως μέσω λογισμικού που βασίζεται σε κυκλώματα μικροεπεξεργαστών.

Digital delay effects Software units

Digital delay effects Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση. buffer Dry – Wet: Dry signal: το αρχικό, ανεπηρέαστο σήμα Wet signal: το επεξεργασμένο/επαναλαμβανόμενο σήμα •Σε πολλές περιπτώσεις το αρχικό σήμα αναπαράγεται ταυτόχρονα και μιξάρεται με το επεξεργασμένο σήμα που παράγεται από τη μονάδα εφφέ, σε ποσοστό που επιθυμούμε dry wet mix

Digital delay effects Κατηγορίες των delay effects Echo: ένα ή περισσότερα επαναλαμβανόμενα σήματα προστίθενται στο αρχικό σήμα (αίσθηση ‘ηχούς’) Reverb: τα επαναλαμβανόμενα σήματα (echoes) προστίθενται στο αρχικό με καθυστέρηση μικρότερη από 50 msec. Aυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία της αίσθησης της ηχητικής αντανάκλασης Flanger: στο αρχικό σήμα προστίθεται επεξεργασμένο σήμα (delayed signal) με εναλλασσόμενη χρονική καθυστέρηση (συνήθως μικρότερη από 10 ms). Phaser: το αρχικό σήμα χωρίζεται σε 2 τμήματα. Το ένα τμήμα του φιλτράρεται ώστε να αποκτήσει διαφορετική φάση και έπειτα τα 2 τμήματα προστίθενται. Chorus: στο αρχικό σήμα προστίθενται επαναλήψεις μικρής αλλά σταθερής χρονικής καθυστέρησης (περίπου 5-10 ms). Το αποτέλεσμα δίνει την αίσθηση ‘πολλών φωνών’ που συνοδεύουν τη βασική (αρχικό σήμα) σε unisono. Συχνά, για να αποδοθεί πιστότερα η αίσθηση πολλών φωνών, τα επαναλαμβανόμενα τμήματα μπορεί να αναπαράγονται και με ελαφρά τονική απόκλιση (pitch shifting).