Sketchpad Χρήση του λογισμικού ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του
Advertisements

Παρουσιάσεις Τα Βασικά…
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΦΕΛΗ αξιοποίηση τους κατά την προετοιμασία
Δημιουργία της πρώτης σας βάσης δεδομένων Access 2013 j και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο F5 ή κάντε κλικ στις επιλογές Προβολή παρουσίασης > Από την.
Εκμάθηση διεπαφής MS Kodu. Δημιουργώ τον Κόσμο Το πρώτο πράγμα που θα φτιάξουμε είναι ο κόσμος. Λογικό, αφού χωρίς κόσμο, πού θα τοποθετούσαμε μετά τα.
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
Πίνακες.
ΣΤΟΧΟΙ: ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες: Επεξεργασία φιλμ Επίπεδο γνώσεων: Προχωρημένοι χρήστες.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Δημιουργία εφαρμογών Επίπεδο.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Επεξεργασία κειμένου Επίπεδο.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Microsoft Excel 4.2 Κελιά Κίκα Χρυσοστόμου.
Ένα απλό σχεδιαστικό πρόγραμμα για παιδιά
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Υλικά. Materials Χρώμα Ambient color: το χρώμα περιβάλλοντος Diffuse color: το κύριο χρώμα του υλικού (αναφέρεται ως χρώμα διάχυσης και ισχύει για όλα.
ΓΡΑΜΜΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Διαχείριση αντικειμένων ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.
1 6.Εισαγωγή γραφικού 6.1 Εισαγωγή γραφικού Στο μενού «Εισαγωγή» τοποθετούμε τον κέρσορα στην επιλογή «Εικόνα»
ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ : ΤΣΑΛΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Α.Μ. : 30920
Εργασία με παράθυρα.
Microsoft PowerPoint Powerpoint Κίκα Χρυσοστόμου.
ΕΙΔΗ ΓΡΑΜΜΩΝ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Microsoft Excel 4.6 Γραφήματα
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:
«Υλοποίηση παρουσίασης στo PowerPoint»
Γνωριμία με το λογισμικό
Μορφοποίηση Παραγράφων
1. 1. Εισαγωγή Φωτογραφίας Τοποθετούμε με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο το σημείο που θέλουμε να εισάγουμε την εικόνα Στην καρτέλα Insert πατούμε το κουμπί.
Η Γραμμή Μενού. Περιοχή Σχεδίασης Διαθέσιμα Χρώματα. Για να δημιουργήσετε νέο χρώμα κάντε κλικ στην Επεξεργασία χρωμάτων ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική.
Microsoft PowerPoint Powerpoint Κίκα Χρυσοστόμου.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Microsoft Excel 4.3 Διαχείριση Φύλλων Εργασίας Κίκα Χρυσοστόμου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
1 Εφαρμογές Η/Υ στη Λογοπαθολογία Εισαγωγή στο PowerPoint Ευγενία Τόκη Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
Διαστάσεις Εργαστήριο Μηχανολογικού Σχεδιασμού Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Επ. Καθηγητής Μπότσαρης Παντελεήμων Lesson 3 1 Γραμμές διαστάσεων.
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 1 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: WINDOWS XP ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Μετονομασία Φακέλων και Αρχείων
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Praat Βασικές οδηγίες.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Ενότητα # 10: Εισαγωγή στο Ms Powerpoint Τμήμα Ιστορίας
ΤΡΙΓΩΝΑ.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
ΕΠΙΠΕΔΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ
Γραφικές παραστάσεις με το Excel 2007
Γραφικές παραστάσεις με το Excel 2007
Επεξεργασία Εικόνας.
Η Logo και ο σχεδιασμός γεωμετρικών σχημάτων
Εργασία 2η: Δραστηριότητα από την Α΄ Λυκείου (Γεωμετρία)
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
Γραφικό Περιβάλλον Εργασίας H/Y
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ
Σημειώσεις : Μιχάλης Φίλης
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΠΕ03
Γρήγορη αναφορά του Lync 2013 για Office 365
Σημειώσεις : Μιχάλης Φίλης
Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO MicroWorlds Pro
Δημιουργία πλάνου καθισμάτων
θέμα δήλωση Γραφικό SmartArt με εικόνες σε κόκκινο φόντο
ΣΤΟΧΟΙ: ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΓΩΝΙΑ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση του διδακτικού στόχου αυτού θα μπορείτε να: (α) δίνετε τον ορισμό της γωνίας (β) χαρακτηρίζετε γωνίες (γ) διχοτομείτε γωνία.
Δημιουργία πλάνου καθισμάτων
Γραφικές παραστάσεις με το Excel 2007
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Sketchpad Χρήση του λογισμικού ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Επιμορφωτικό υλικό για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης Χρήση του λογισμικού Sketchpad

Το Sketchpad σχεδιάστηκε κυρίως για χρήση σε μαθήματα γεωμετρίας στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Ωστόσο, η δοκιμή έδειξε πως η ευκολία στο χειρισμό του Sketchpad καθιστά επιτυχή τη χρήση του και στο Δημοτικό.

Πολλών χρόνων έρευνες στη διδακτική της Γεωμετρίας αναδεικνύουν τη δυσκολία των μαθητών να αντιληφθούν γεωμετρικά αντικείμενα και σχέσεις. Οι βασικοί λόγοι αποδίδονται στο περιβάλλον παράστασης και επεξεργασίας των γεωμετρικών αντικειμένων και σχέσεων. Η δημιουργία ενός δυναμικού περιβάλλοντος με το Sketchpad αλλάζει τον τρόπο εποπτείας, δημιουργίας και διαχείρισης των γεωμετρικών σχεδίων.

ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ Εργαλείο βέλους επιλογής και μεταφοράς: Κάντε κλικ στα αντικείμενα του σχεδίου για να τα επιλέξετε. Σύρετε τα αντικείμενα, για να τα μετακινήσετε (μεταφέρετε). Κρατήστε πατημένο το εικονίδιο, για να εμφανιστούν τα βέλη μεταφοράς, περιστροφής και αυξομείωσης.) Εργαλείο σημείων: Κάντε κλικ στην κενή επιφάνεια του σχεδίου, για να δημιουργήσετε ένα ανεξάρτητο σημείο ή κάντε κλικ σε ένα αντικείμενο, για να δημιουργήσετε ένα σημείο πάνω σε αυτό. Εργαλείο διαβήτη (κύκλων): Πατήστε το κουμπί του ποντικιού, για να δημιουργήσετε το κέντρο, σύρετε για να δημιουργήσετε τον κύκλο, αφήστε το κουμπί για να δημιουργήσετε το σημείο ορισμού της ακτίνας. Εργαλείο σχεδίασης ευθύγραμμων αντικειμένων (τμήματος): Πατήστε, για να δημιουργήσετε το πρώτο άκρο, σύρετε, για να δημιουργήσετε το ευθύγραμμο τμήμα, αφήστε το κουμπί, για να δημιουργήσετε το δεύτερο άκρο. (Κρατήστε πατημένο το εικονίδιο για να εμφανιστούν τα εργαλεία τμήματος, ημιευθείας και ευθείας.) Εργαλείο εμφάνισης – απόκρυψης ετικέτας: Πατήστε με αυτό το εργαλείο πάνω σε ένα σημείο το οποίο δεν το έχετε ονομάσει και αυτόματα θα του δοθεί κάποιο γράμμα ξεκινώντας από το Α. Επίσης ονομάζει και τα ευθύγραμμα τμήματα. Πατήστε σε αυτό το εργαλείο και θα εμφανιστεί το εικονίδιο βοήθειας. Οτιδήποτε αγγίξετε με το εικονίδιο της βοήθειας θα βγει μία επεξήγηση.

Οι εντολές από το αρχείο είναι γνωστές από άλλα προγράμματα όπως το word. Η καινούρια εντολή είναι το «Νέο αρχείο εντολών». Με αυτή την εντολή μπορούμε να καταγράψουμε όλες τις κινήσεις για τη δημιουργία ενός σχήματος και μετά να τις ξαναδούμε. Πριν ξεκινήσουμε να δουλεύουμε επιλέγουμε Αρχείο – Νέο αρχείο εντολών – Εγγραφή. Μόλις τελειώσουμε την εγγραφή πατάμε διακοπή και αποθηκεύουμε. Όταν θέλουμε να το δούμε επιλέγουμε αρχείο – άνοιγμα και το βρίσκουμε με το όνομα που το αποθηκεύσαμε.

Προβολή Έχουμε σχεδιάσει ένα ευθύγραμμο τμήμα. Από το «Στυλ γραμμής» ρυθμίζουμε το πάχος της. Από το «Χρώμα» το χρώμα της. «Στυλ κειμένου» & «Γραμματοσειρά κειμένου» ρυθμίζουν τα γράμματα όταν υπάρχουν (όταν ονομάσουμε δύο σημεία ) «Εμφάνιση ετικέτας» ονομάζει τα δύο σημεία του ευθύγραμμου τμήματος κ.ά. Με την προϋπόθεση να τα έχουμε επιλέξει. «Προτιμήσεις» κάνουμε διάφορες ρυθμίσεις: μονάδες μέτρησης, αν θα εμφανίζονται οι ετικέτες αυτόματα κ.ά.

Κατασκευή Από εδώ γίνονται πολλές κατασκευές (σημεία, κάθετες, παράλληλες, διχοτόμος γωνίας κ.ά.). Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουμε επιλέξει τα σημεία στα οποία θα γίνει η κατασκευή. Η επιλογή γίνεται με το εργαλείο επιλογής – μετακίνησης. Εάν θέλουμε να επιλέξουμε δύο σημεία επιλέγουμε το πρώτο και κρατώντας πατημένο το shift επιλέγουμε και το δεύτερο.

Μετασχηματισμός (συμμετρία) Χρήσιμο εργαλείο για το σχηματισμό ανάκλασης. Κατασκευάζουμε ένα τρίγωνο: Δημιουργούμε τρία σημεία (ΑΒΓ), τα επιλέγουμε και από το μενού κατασκευή – τμήμα σχηματίζουμε το τρίγωνο. Δημιουργούμε ένα ευθύγραμμο τμήμα κάτω από το τρίγωνο και επιλέγουμε από το μενού μετασχηματισμός – άξονας συμμετρίας. Επιλέγουμε τα τρία σημεία του τριγώνου (ΑΒΓ) και από το μενού μετασχηματισμός – ανάκλαση δημιουργούμε την ανάκλαση του τριγώνου.

Μέτρηση Από εδώ μπορούμε να μετρήσουμε το μήκος, το εμβαδόν, την περίμετρο, μία γωνία κ.ά. Πριν κάνουμε τη μέτρηση θα πρέπει να έχουμε επιλέξει (με τη γνωστή διαδικασία) το σχήμα που θα μετρήσουμε. Για να μετρήσουμε το ευθύγραμμο τμήμα ΑΒ επιλέγουμε τα δύο σημεία και από το μενού μέτρηση επιλέγουμε απόσταση. Το αποτέλεσμα φαίνεται πάνω δεξιά.

Γράφημα Επιλέγοντας εμφάνιση πλέγματος μπορούμε να σχεδιάσουμε πάνω στο πλέγμα και να κάνουμε διάφορες μετρήσεις. Αυτή η επιλογή είναι χρήσιμη για μετρήσεις σε μικρές τάξεις.

Μετρήσεις (εμβαδόν) Για να βρούμε το εμβαδόν ενός τριγώνου: Δημιουργούμε ένα τρίγωνο ΑΒΓ. Επιλέγουμε το σημείο Α και κρατώντας πατημένο το shift επιλέγουμε και τα άλλα δύο σημεία Β, Γ. Αφού τα επιλέξουμε κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε κατασκευή – εσωτερικό πολυγώνου. Συνεχίζεται στην επόμενη διαφάνεια..

Αυτόματα βλέπουμε να γεμίζει με χρώμα το εσωτερικό του τριγώνου. Επιλέγουμε από το μενού Μέτρηση – εμβαδόν και θα δούμε αυτόματα να μας δίνει τη μέτρηση.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Κατασκευή Ρόμβου

Δημιουργούμε δύο σημεία Α και Β Δημιουργούμε δύο σημεία Α και Β. Τα επιλέγουμε με το εργαλείο επιλογής και από το μενού προβολή - εμφάνιση ετικέτας ονομάζονται Α, Β. Η ονομασία δύο σημείων μπορεί να γίνει και με το χεράκι κάνοντας κλικ πάνω στο κάθε σημείο.

Έχοντας επιλεγμένα τα δύο σημεία με το εργαλείο επιλογής (επιλέγουμε πρώτα το ένα σημείο και με το shift πατημένο επιλέγουμε και το δεύτερο σημείο) από το μενού κατασκευή επιλέγουμε κύκλος βάσει κέντρου και ακτίνας. Σχηματίζεται ένας κύκλος.

Επιλέγουμε με το εργαλείο επιλογής πρώτα το σημείο Β και κρατώντας πατημένο το shift το σημείο Α. Από το μενού κατασκευή επιλέγουμε κύκλος βάσει κέντρου και ακτίνας.

Σχηματίζεται ένας δεύτερος κύκλος με κέντρο το σημείο Β και ακτίνα το σημείο Α.

Επιλέγουμε με το γνωστό τρόπο τους δύο κύκλους πατώντας πάνω τους (με το εργαλείο επιλογής και κρατώντας πατημένο το shift) και από το μενού κατασκευή επιλέγουμε σημείο σε τομή. Εμφανίζονται δύο σημεία στις τομές των δύο κύκλων.

Επιλέγουμε προβολή – εμφάνιση ετικετών και αυτόματα ονομάζονται τα σημεία τομής Γ και Δ.

Επιλέγουμε το σημείο Α και με πατημένο το shift το σημείο Γ

Με τον ίδιο τρόπο κατασκευάζουμε τα τμήματα ΑΔ, ΔΒ και ΒΓ Με τον ίδιο τρόπο κατασκευάζουμε τα τμήματα ΑΔ, ΔΒ και ΒΓ. Σχηματίζεται ένας ρόμβος. Για επαλήθευση μπορούμε να μετρήσουμε τις πλευρές του και τις γωνίες του.