Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Triglianoi.gr Δημιουργήσαμε αυτή την παρουσίαση, ώστε τα μέλη μας να πάρουν μία σύντομη ιδέα, σχετική με την λειτουργία του φόρουμ μας.
Advertisements

Κατέβασμα αρχείων βίντεο και ήχου Με το Τι είναι το Real Player To Real Player είναι μια πολυδύναμη εφαρμογή με την οποία μπορούμε να παίξουμε βίντεο.
Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του
Παρουσιάσεις Τα Βασικά…
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
Πίνακες.
Συνεργατικό Εργαλείο wiki
Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη τάξη Θέμα: Γνωριμία με την ιστοσελίδα του παιδαγωγικού.
Διαδίκτυο.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ του tool ενημέρωσης στατιστικών
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Δημιουργία εφαρμογών Επίπεδο.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση και εγκατάσταση λογισμικού.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Επεξεργασία κειμένου Επίπεδο.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Δ.Π.Θ. Συνδέοντας έγγραφα - 1 Συνδέοντας έγγραφα Μια σύνδεση στο Web (link) αποτελείται από δύο μέρη : Aυτό που βλέπουμε στη σελίδα και λέγεται άγκυρα.
Microsoft Excel 4.2 Κελιά Κίκα Χρυσοστόμου.
Τμήμα Φυσικής - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο
Εισαγωγή στο Excel Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Προγράμματα περιήγησης στο.
Ο οδηγός περιγράφει πώς να: - Εγγραφείτε στο Blog του HiStory (σελίδες 2-3). - Αλλάξετε την επισκόπηση χρησιμοποιώντας το ζουμ (σελίδες 4- 5). - Δημιουργήσετε.
Συντάκτης :Δομουχτσής Στέργιος Κατασκευή Ιστοσελίδας Αυτόματο σύστημα Σχολικού Δικτύου Iware.
ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ : ΤΣΑΛΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Α.Μ. : 30920
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
© 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Προγραμματισμός σύσκεψης Lync Μπορείτε να προγραμματίσετε μια σύσκεψη Lync χρησιμοποιώντας.
Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών Κατασκευή Ιστοσελίδας  Απόλυτα πεπεισμένοι πως η κοινωνία της γνώσης προσκαλεί αλλά και προκαλεί τα Στελέχη της Εκπαίδευσης.
Microsoft PowerPoint Powerpoint Κίκα Χρυσοστόμου.
Microsoft PowerPoint Powerpoint Κίκα Χρυσοστόμου.
Γρήγορη αναφορά για την εφαρμογή © 2013 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η αρχική οθόνη του Lync Η αρχική οθόνη του Lync διαθέτει.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ή ‘ο Μαγικός Κόσμος του Ιντερνετ σε απλά λόγια’
Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής HTML CGI JAVASCRIPT Κουμπούλης Χρήστος Α.Μ. 921 Χαλαβαζής Βασίλης Α.Μ. 988.
7ο Ενιαίο Λύκειο Πειραιά ΕΠΕΑΚ ΙΙ – Γ΄ ΚΠΣ ΜΕΤΡΟ 2.4. – ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ε Έργο : «Εφαρμογή Προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού.
Οδηγίες σύνδεσης & χρήσης για το BigMarker Δρ. Α.Παρασκευάς
«Υλοποίηση παρουσίασης στo PowerPoint»
1. 1. Εισαγωγή Φωτογραφίας Τοποθετούμε με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο το σημείο που θέλουμε να εισάγουμε την εικόνα Στην καρτέλα Insert πατούμε το κουμπί.
Εύρεση και είσοδος σε κανάλι συνομιλίας Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση του Lync για την εύρεση καναλιών στα οποία έχετε πρόσβαση. 1.Στο κύριο παράθυρο του.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Microsoft PowerPoint Powerpoint Κίκα Χρυσοστόμου.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Υπερσυνδέσμοι:  Μεταφορά από μια σελίδα σε άλλη  Παρουσιάζονται με διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο κείμενο  Μπορούν να.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 1 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: WINDOWS XP ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ.
Microsoft® Office Excel® 2007
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Μετονομασία Φακέλων και Αρχείων
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Πώς να φτιάξω το δικό μου
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
Πώς δημιουργούμε ιστολόγιο
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ - ΤΟ ΦΩΝΗΕΝ Ο ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ :
Επεξεργασία Εικόνας.
Το Πληκτρολόγιο.
1)Αφού ακολουθήσουμε τον σύνδεσμο βρισκόμαστε εδώ
… μια προσπάθεια των μαθητών της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Φιλύρου
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
Γραφικό Περιβάλλον Εργασίας H/Y
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
Γρήγορη αναφορά του Lync 2013 για Office 365
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα από αγγλικά σε ελληνικά και το αντίστροφο (κουμπί EL-EN, ή Alt-Shift στο πληκτρολόγιο). Μάθαμε να μορφοποιούμε τα γράμματα (έντονα, πλάγια, υπογράμμιση), να τους αλλάζουμε είδος, μέγεθος και χρώμα. Προσθέτουμε χρωματιστούς, κυματιστούς τίτλους: Για να «πει» δυνατά ο υπολογιστής το κείμενό μας, πάμε στο internet και στη σελίδα επιλέγουμε ελληνικά (greek) και πληκτρολογούμε ό,τι θέλουμε! Δουλέψαμε σε διάφορα προγράμματα ζωγραφικής και επεξεργασίας εικόνας: • Το πρόγραμμα Ζωγραφική, διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις των Windows. • To TuxPaint που μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν: • Το απλό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας Microsoft Photo Editor (συνόδευε παλιότερες εκδόσεις των Windows και μπορείτε να το βρείτε στο Με το πρόγραμμα αυτό «μετατρέψαμε» φωτογραφίες των παιδιών σε πίνακες, «νερομπογιά» και άλλα, ενώ παρουσιάστηκε ενδεικτικά η δυνατότητα πρόσθεσης στη φωτογραφια μας ενός ατόμου που δεν υπήρχε! (π.χ. προσθέσαμε ένα παιδί που έλειπε από την αρχική φωτογραφία) Έγινε επιφανειακή αναφορά μόνο, λόγω της μικρής ηλικίας των περισσότερων μαθητών. Για περισσότερες πληροφορίες, εφαρμογές και προγράμματα για παιδιά (και όχι μόνο!) δείτε το site ή Εργασίες των παιδιών θα είναι σύντομα διαθέσιμες στο παραπάνω site (επιλέξτε από το αριστερό μενού «Εργασίες παιδιών» και στη συνέχεια «9 ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας – Δραστηριότητες Η/Υ»). Για περισσότερες πληροφορίες, εφαρμογές και προγράμματα για παιδιά (και όχι μόνο!) δείτε το site ή Εργασίες των παιδιών θα είναι σύντομα διαθέσιμες στο παραπάνω site (επιλέξτε από το αριστερό μενού «Εργασίες παιδιών» και στη συνέχεια «9 ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας – Δραστηριότητες Η/Υ»). Τι μάθαμε στα οκτώ μαθήματα που κάναμε μετά το Πάσχα;

Τονίσαμε ιδιαίτερα ότι στο internet καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, άρα αν βρούμε μια πληροφορία δε σημαίνει ότι είναι σωστή! Για παράδειγμα, μια είδηση για κάποιον ιό την πιστεύουμε αν τη βρούμε στο site αλλά μάλλον όχι αν τη βρούμε σε κάποιο site με «περίεργο» όνομα (είπαμε παραδείγματα όπως Άρα προσέχουμε σε πιο site βρισκόμαστε! Γενικά: • Δεν ανοίγουμε διαφημίσεις ή παράθυρα που δεν έχουν σχέση με το πρόγραμμά μας. • Χρησιμοποιούμε πάντα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. • Αν εμφανιστεί κάποιο «μήνυμα» που δεν καταλαβαίνουμε, το λέμε σε κάποιον μεγάλο. Έγινε σύντομη επίδειξη του στα μεγαλύτερα παιδιά. ( 1.Ανοίγουμε κάποιο πρόγραμμα παρουσιάσεων (Microsoft Powerpoint, Openoffice Impress) 2.Μπορούμε να φέρουμε εικόνες από το internet ανοίγοντας το πρόγραμμα του Internet και επιλέγοντας Google -> Εικόνες. Γράφουμε στο κουτάκι τη λέξη που επιθυμούμε (π.χ. ανακύκλωση), πατάμε Αναζήτηση και εμφανίζονται πολλές μικρές εικόνες. 3.Για όποια εικόνα μας αρέσει μπορούμε να ακουμπήσουμε πάνω το βελάκι του ποντικιού και να πατήσουμε δεξί κλικ (το δεξί κουμπί). Επιλέγουμε Αντιγραφή (ή Copy στα αγγλικά). 4.Επιστρέφουμε στην παρουσίασή μας και πατάμε δεξί κλικ -> Επικόλληση 5.Στη συνέχεια βάζουμε δικό μας κείμενο (πατώντας το κουμπί του απλού κειμένου ανάλογα με το πρόγραμμα, Α (PowerPoint) ή Τ (Impress), γυρνάμε το πληκτρολόγιο στα ελληνικά και γράφουμε). 6.Μπορούμε να προσθέσουμε και έγχρωμο κείμενο με διάφορα σχήματα και σχέδια. Λέγεται WordArt ή Fontwork αντίστοιχα. 7.ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν αντί για πρόγραμμα παρουσίασης ανοίξουμε το πρόγραμμα ζωγραφικής των Windows και κάνουμε εκεί επικόλληση (paste) της φωτογραφίας, μπορούμε να ζωγραφίσουμε πάνω της! (ή Paste). Δείξαμε επίσης πώς προσθέτουμε ήχο σε μια παρουσίαση (π.χ. όταν εμφανίζεται η φωτογραφία των παιδιών ακούγεται χειροκρότημα...) Ραντεβού τη νέα σχολική χρονιά! Ως τότε...