Εκστρατεία ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
Advertisements

Εκπαιδευτικός Καβάζης Γιώργος. Τάξη: Ε – ΣΤ Διάρκεια: Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012 Αριθμός μαθητών/τριών: 18.
Ιορδάνης Γ. Αμπατζίδης ΕΚΑΒ Πάτρας
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Φρόντιζε να επιλέγεις για τις μετακινήσεις σου, όταν είναι δυνατό, την πεζοπορία, το ποδήλατο ή τα μέσα.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Θα σας εξηγήσω εγώ παιδιά μου! Κι εγώ το ένιωσα. Τι φταίει άραγε;
5 σημαντικοί τρόποι για την εξοικονόμηση καυσίμων Κοκολάκης Μάνος.
Ενεργεια.
Λουκία Τζελέπη - Τμήμα Γ5
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Περιβαλλοντική Συνείδηση.
10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Μ1Α2
4ο (ΕΣΠΕΡΙΝΟ) ΕΠΑΛ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΜΗΜΑ Α2
Το Πράσινο Σπίτι.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
10 τρόποι να εξοικονομήσουμε ενέργεια…
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Όξινη βροχή και τα προβλήματα της
ΠΡΑΣΙΝΟ-ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙΑ
Φαινόμενο θερμοκηπίου
Ερευνητική εργασία Α’ Λυκείου
Β Δεν υπήρχε μπαταρία..
Ε ν έ ρ γ ε ι α.
Ακολουθούμε απλές συμβουλές
Μια παρουσίαση από τα παιδιά της Δ΄ τάξης
Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας
Το κοριτσάκι με σπίρτα.
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Εναλλακτικές πηγές ενέργειας
«Τρόποι εξοικονόμησης
Το νερό εξατμίζεται Νικολέττα Τσαγγαρίδου
ΤΑΞΗ: Ε ΔΑΣΚΑΛΑ: Περσεφόνη Αντωνιάδου-Τσιάκκιρου
ΥΒΡΙΔΙΚΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Τι είναι η ανακύκλωση;
Πώς μπορείτε να την καταπολεμήσετε; EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Κλιματική αλλαγή.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ
Project Β’ Λυκείου Καταναλώνω Έξυπνα στο σπίτι.
ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!; Συγχαρητήρια! Είσαι πια αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων η μαμά σου σού είπε πως μπορείς.
Ecodriving-Οικολογικά αυτοκίνητα
14Ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου. Ε΄ Τάξη
Εξοικονόμηση Ενέργειας στην κατοικία μας
Ερευνητική εργασία Α’ Λυκείου
 Στο σχολείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την βιομάζα ως καύσιμο για παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας,καύσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντικαταστήσουμε.
Ερευνητικη εργαςια Α’ τετραμηνου Β’ γενικου λυκειου Νιγριτας : «Εναλλακτικες πηγες ενεργειας και εξοικονομηςη ςτο ςχολειο μας» Θέμα ενασχόλησης:
ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΕΞΥΠΝΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ!!! Πιπιλιαρίδου Κατερίνα Στεφούλη Δήμητρα Τριανταφυλλοπούλου Αγγελική Χρυσάφη Κυριακή Φλώρος Γιώργος.
ΣΟΡΑΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ Ε’1 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΟΜΑΔΑ3 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Κ. ΘΩΜΑΗ Β. ΑΓΓΕΛΟΣ Χ.. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Για να λειτουργήσουν τα εργοστάσια,καίνε λιγνίτη και άλλους γαιάνθρακες. Η καύση.
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΛΑ ΡΑΦΑΗΛ ΛΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Tρόποι εξοικονόμησης ενέργειας.
Εξοικονόμηση Ηλεκτρικής Ενέργειας
Οι μαθητές της Ε’ δημοτικού εργάστηκαν ….. για το καλό του πλανήτη μας! Ο πλανήτης κινδυνεύει… πρέπει να δράσουμε!!!
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Περιβαλλοντική Εκπαίδευση-Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη Α΄Δημοτικό Τσερίου
«Η πράξη σου μετράει, ανεξάρτητα πόσο μικρή είναι. Σκέψου πριν ενεργήσεις»
Ερευνητική εργασία Α’ Λυκείου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Οι σύγχρονες οικιακές συσκευές έχουν σκοπό να διευκολύνουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η χρήση τους.
Βασικες Εννοιες Φυσικης Βασιλης Κολλιας Βασικές Εννοιες Φυσικής _ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Quiz για την ενέργεια Προσαρμογή από “Jiffy’s eco-quiz” Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Εργαλειοθήκη του Πολίτη Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιλαμβάνεται στο εκπαιδευτικό.
ΣΑΒΒΑΣ ΓΑΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΜΑΓΚΟΥΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΚΛΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΥΡΙΚΟΣ ΣΚΕΥΟΣ ΚΑΖΩΝΗΣ ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΔΕΡΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ.
ΟΡΥΚΤΟΙ ΑΝΘΡΑΚΕΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Λέγονται και ΓΑΙΑΝΘΡΑΚΕΣ Βρίσκονται στο υπέδαφος σε στερεή μορφή και σχηματίστηκαν πριν εκατομμύρια χρόνια απο.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Βδομάδα 2_4/4/16 Στόχοι Revision.
ΦΕ13: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ.
14ο Δημοτικο Σχολείο Ιλιου
Δυναμικα ενεργοι ενεργειακα φειδωλοι
Περιβαλλοντική εκπαίδευση
Βδομάδα 9_10/3/16 Στόχοι The weather.
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εκστρατεία ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ •Να μην αφήνουμε ανοιχτά τα φώτα την ημέρα. Σπαταλάμε ρεύμα χωρίς να το χρειαζόμαστε. •Όταν την άνοιξη ζεσταινόμαστε από το καλοριφέρ αντί να ανοίγουμε τα παράθυρα μπορούμε να χαμηλώνουμε το καλοριφέρ. Γιατί να σπαταλάμε πετρέλαιο για να ζεστάνουμε την αυλή; •Να μην αφήνουμε ανοιχτή την τηλεόραση όταν δεν την παρακολουθούμε. •Να τραβούμε τις κουρτίνες για α μπαίνει φως. Το χειμώνα εκτός από ξεκούραστο φως έρχεται και η θερμότητα κι έτσι δε χρειάζεται να δουλέψει πολύ το καλοριφέρ για να ζεσταθεί το σπίτι. •Να βάλουμε μονώσεις στα παράθυρα. Δε χάνουμε ζέστη το χειμώνα ούτε έρχεται το καλοκαίρι ο καύσωνας στο σπίτι μας. •Να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές λάμπες. Μπορεί να κοστίζουν περισσότερο από τις κοινές είναι όμως φτηνότερες γιατί έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα. •Να ρυθμίζουμε τον καυστήρα το Φθινόπωρο. Καίει λιγότερο πετρέλαιο και παράγει λιγότερα καυσαέρια •Να μην χρησιμοποιούμε το πλυντήριο για λίγα ρούχα. Και ρεύμα ξοδεύουμε και νερό σπαταλούμε. Μπορούμε να πλύνουμε περισσότερα ρούχα μ’ αυτά που ξοδέψαμε. •Να μην αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του ψυγείου ούτε να βάζουμε μέσα ζεστά φαγητά. Μπαίνει μέσα ζέστη και το ψυγείο δουλεύει εντονότερα. •Να χρησιμοποιούμε το κατάλληλο μάτι της κουζίνας για κάθε περίπτωση. Για ένα καφέ ας μην ανάψουμε το μεγάλο μάτι. Καφέ θα ψήσουμε. Δε θα βράσουμε φασολάδα.

ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ •Όταν σταματούμε το αυτοκίνητο έστω και για λίγο να σβήνουμε τη μηχανή. Καίμε λιγότερο καύσιμο και παράγουμε λιγότερο καυσαέριο. •Να οδηγούμε χωρίς απότομες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα. Η σωστή ταχύτητα είναι και η οικονομικότερη για τα καύσιμα. •Για μικρές μετακινήσεις να προτιμάμε τα πόδια. Κάνουμε οικονομία, δεν παράγουμε καύσιμα και κάνουμε και καλό στην υγεία μας. •Να χρησιμοποιούμε τα λεωφορεία. Μετακινούμαστε περισσότερα άτομα με τα ίδιας καύσιμα, ανταμώνουμε με φίλους και δεν έχουμε πρόβλημα στο παρκάρισμα. •Να ελέγχουμε τη μηχανή και τον αέρα των ελαστικών του αυτοκινήτου μας. Ας το βοηθήσουμε να δουλέψει πιο ξεκούραστα για να κάψει λιγότερο καύσιμο. •Να αποφεύγουμε τις σχάρες και τις αποσκευές στην οροφή του αυτοκινήτου. Αυξάνουν το μέτωπο του αυτοκινήτου και μεγαλώνει η αντίσταση του αέρα. Το αυτοκίνητο ζορίζεται και καίει περισσότερο καύσιμο. •Μην ανοίγετε τα παράθυρα όταν οδηγείτε σε μακρινό ταξίδι. Ο αέρας που μπαίνει στο αυτοκίνητο πηγαίνει στο πίσω παρμπρίζ το οποίο λειτουργεί σαν αλεξίπτωτο, φρενάροντας το αυτοκίνητο.