Το 1977 η γενική συνέλευση του ΟΗΕ με απόφασή της όρισε την 29η Νοεμβρίου ως διεθνή ημέρα αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό με σκοπό να αφυπνίσει για.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σουλιώτες Χρήστος Μ. Στ’ Τάξη
Advertisements

Τίτλος Εργασίας: Η Ιταλική Εισβολή Στην Ελλάδα 28 Οκτωβρίου 1940
Πώς θα ζήσω με το Διαδίκτυο στην εποχή των παρακολουθήσεων και των ανοιχτών δεδομένων; Μιχάλης Βαφόπουλος,
ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Studio 3 ομάδα 2 “Ανθρώπινα Δικαιώματα”
1. Ο Ελληνορωμαϊκός κόσμος την εποχή του Χριστού στη γη Ισραήλ
Έκθεση Διανομής Συσσιτίων Απρίλιος Γενικά Στοιχεία • 72 Ενορίες – Κέντρα διανομής • Πρόγραμμα «Εκκλησία στους Δρόμους» • 10,000 μερίδες ημερησίως.
3. Η μεθοδευμένη εξόντωση (γενοκτονία) των Ελλήνων του Πόντου
επιμέλεια: Ευδωρίδου Μαρία
Πριν πάνω από 60 χρόνια, μια βάρβαρη πρακτική εξόντωσης ανθρώπων, υπήρξε ένα από τα περισσότερο τεκμηριωμένα ιστορικά γεγονότα...
ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 1974 εργασία στο μάθημα της Ιστορίας της μαθήτριας Αθηνάς Κοντοκώστα.
Η Αίγυπτος.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου. Καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασία, με στόχο.
ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
17 Ν ΟΕΜΒΡΗ χρόνια μετά Τα πέτρινα χρόνια ( )
Ένταση στα Βαλκάνια..
1922.
η χιροσιμα και το ναγκασακι
Οι δυο εμφύλιοι πόλεμοι.  Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 ξέσπασαν οι πρώτες βίαιες συγκρούσεις, λίγο μετά την απόφαση για την ανεξαρτησία του Σουδάν,
Μικρασιατική εκστρατεία
Ελεονώρα Χασάνη Αναστασία Τσαχιρίδη Β3β 2012
Γενοκτονία των Αρμενίων
Πόλεμος και Ειρήνη: Πόλεμος:.
23. Επιστροφή από την αιχμαλωσία:
Οι Έλληνες αντιμέτωποι με τους κατακτητές
28η Οκτωβρίου 1940.
Ο Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ , ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΠΡΟΤΥΠΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Ιστορική Αναδρομή Η Ευρωπαϊκή Ιδέα, δηλαδή η ιδέα μιας κοινής ανθρωπιστικής Ευρώπης, αποτέλεσε όραμα πολλών φιλοσόφων (π.χ. Καντ, Κομένιος, Ουγκώ). Οι.
Η στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα
H ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Είναι ο τρόπος οργάνωσης και άσκησης της κρατικής εξουσίας
Η ΚΥΠΡΟΣ (1/2) Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΉ ΤΗΣ ΘΕΣΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Ένα εναλλακτικό εγχειρίδιο ιστορίας Μαθαίνοντας ο ένας από την ιστορική αφήγηση του άλλου: Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί Ένα εναλλακτικό εγχειρίδιο ιστορίας.
Ο κόσμος της Παλαιάς Διαθήκης
1. Λευκής σαρκός 2. Οργάνων 3. Όπλων.  Ορισμός : Η στρατολόγηση και μεταφορά γυναικών και παιδιών, κυρίως από την μία χώρα στην άλλη, με σκοπό την προώθησή.
Ο Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ( )
ΚΥΠΡΟΣ.
Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
28η Οκτωβρίου.
Ο Β΄ Παγκοσμιος Πόλεμος και ο δραμινός Σεπτέμβριος 1941.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης Της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ Των Ελλήνων του Πόντου.
Η κατάκτηση της ελληνικής χερσονήσου. Στα τελευταία μαθήματα της Έ τάξης γνωρίσαμε ποια ήταν τα προβλήματα που συγκλόνιζαν τη Βυζαντινή αυτοκρατορία.
Οι Φοίνικες ήταν αρχαίος σημιτικός λαός, που κατοικούσε στα παράλια της ανατολικής Μεσογείου...
Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Πρόσφυγας, λοιπόν, είναι κάποιος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας πολιτικής, εθνικής, φυλετικής.
ΚΥΠΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ. Η Κύπρος, η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Μεσογείου Θαλάσσης και νότια της Τουρκίας, είναι το μεγαλύτερο.
Για τη Μακεδονία θα μιλήσουμε σήμερα. Όχι όμως για τη σημερινή Μακεδονία που είναι ελεύθερη και ζούμε σ’ αυτήν και είμαστε περήφανοι για το όνομά της,
H Ευρωπαϊκή Ένωση.
1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955.
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
Παραθέματα για επανάληψη
Οι Μεγάλες Δυνάμεις και το Ανατολικό ζήτημα
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΒΑΡΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΛΑΗ ΜΑΡΙΑ ΘΕΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗΤΗ KRASHING TOLOLYAN.
Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ( 1922 )
70 χρόνια μετά τη λήξη του β΄ παγκοσμίου πολέμου,
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Η εποχή των επαναστάσεων
Η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ
«Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» Κατερίνα Σεριάτου
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ Α. Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών Β. Παγκόσμια  Ημέρα για τα ορφανά πολέμου Γ. Ημέρα  της Ερυθράς Χειρός.
Πριν πάνω από 60 χρόνια, μια βάρβαρη πρακτική εξόντωσης ανθρώπων, υπήρξε ένα από τα περισσότερο τεκμηριωμένα ιστορικά γεγονότα...
Κωνσταντίνα Πάιους Ελευθερία Πετράκου Αναστασία Συνοδινού
Αδολφοσ χιτλερ. Αδολφοσ χιτλερ Μουσολινι και χιτλερ.
ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843 ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ (1862)
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
Η κατάκτηση της ελληνικής χερσονήσου εν.2 κεφ. 1 Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το 1977 η γενική συνέλευση του ΟΗΕ με απόφασή της όρισε την 29η Νοεμβρίου ως διεθνή ημέρα αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό με σκοπό να αφυπνίσει για το παλαιστινιακό ζήτημα. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία. Στις 29/11/1947 η Γ.Σ του ΟΗΕ υιοθέτησε το σχέδιο 181 και αποφάσισε τη διχοτόμηση των παλαιστινιακών εδαφών σε δύο κράτη: ένα αραβικό και ένα εβραϊκό. (Οι Άραβες δεν αποδέχτηκαν την απόφαση και ακολούθησαν οι γνωστοί αραβοϊσραηλινοί πόλεμοι.) Από τα 2 κράτη που προέβλεπε η απόφαση μόνο το Ισραήλ υφίσταται. Οι Παλαιστίνιοι ως και σήμερα είναι ένας λαός χωρίς πατρίδα και αυτοδιάθεση και υφίστανται με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας τα δεινά του κατακτητή. Τα παλαιστινιακά εδάφη συνεχώς συρρικνώνονται και βρίσκονται υπό ισραηλινή κατοχή και αποκλεισμό. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν ενδεικτικά την πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ. → 29 ΝΟΕΜΒΡIΟΥ ΔΙΕΘΝHΣ ΗΜEΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓYΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚO ΛΑO Τμήμα Εξωτερικής πολιτικής ΣΥΝ

Οι Παλαιστίνιοι με τη βία εγκαταλείπουν τις εστίες τους και παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς… περίπου ζουν διάσπαρτοι κυρίως σε αραβικά κράτη

Καταπατώντας παλαιστινιακή γη και γκρεμίζοντας σπίτια, το Ισραήλ συνεχίζει έως και σήμερα την ανέγερση των παράνομων εποικισμών. Αν και με την απόφαση 465 του ΟΗΕ / Μάης 1980, η συνεχιζόμενη πρακτική που ακολουθεί το Ισραήλ είναι παράνομη και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της 4ης Συνθήκης τη Γενεύης.

Ποιος είπε ότι τα τείχη έπεσαν; Το τείχος του Απαρτχάιντ είναι εδώ. Η ανέγερση του ξεκίνησε το 2002 και σαν φίδι διασχίζει τα παλαιστινιακά εδάφη, προσαρτίζοντάς τα και διαιρώντας τα.

Το 2004, το Διεθνές δικαστήριο γνωμοδοτεί ότι η κατασκευή του ισοδυναμεί με de facto προσάρτηση εδαφών και η Γ.Σ του ΟΗΕ υιοθετώντας την, αποφασίζει ότι είναι παράνομο και πρέπει να κατεδαφιστεί.

Δεν είναι πυροτεχνήματα πάνω από τη λωρίδα της Γάζας. Ισραηλινές βόμβες είναι !!! Η Γ.Σ του ΟΗΕ ενέκρινε την έκθεση Γκολντστόουν στις 6/11/09 με την οποία παραπέμπεται το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γάζα πριν ένα χρόνο. Η Ελλάδα απείχε από τη ψηφοφορία!!! Γιατί;;

Τρόμος και Συλλήψεις: Αυτή είναι η καθημερινότητα των Παλαιστινίων. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι άνδρες – γυναίκες και παιδιά κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Με την εφαρμογή των διοικητικών κρατήσεων (χωρίς να απαγγελθεί κατηγορία) από το Ισραήλ όλοι οι Παλαιστίνιοι είναι εν δυνάμει κρατούμενοι.

Οι Παλαιστίνιοι μετράνε και θρηνούν χιλιάδες θύματα Έως πότε…;

Επιτέλους… η Διεθνής κοινότητα να δώσει τέλος στο δράμα του Παλαιστινιακού λαού επιβάλλοντας στο Ισραήλ την υλοποίηση των αποφάσεων του ΟΗΕ και συγκεκριμένα τις: με την οποία αναγνωρίζεται το δικαίωμα επιστροφής των παλαιστινίων προσφύγων που καλεί τις ισραηλινές δυνάμεις να αποσυρθούν από τα παλαιστινιακά εδάφη που κατέλαβαν στον πόλεμο του 1967 … ώστε επιτέλους να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι πατρίδα και αυτοδιάθεση Και επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τη στρατιωτική συμφωνία με το Ισραήλ