Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση Απριλίου ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
Advertisements

Δάσκαλοι του κόσμου (Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης 2013)
Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου και τα άτομα με αναπηρία.
Δραστηριότητα 6: Από πού έρχονται και πού πηγαίνουν οι μετανάστες; Διαφάνεια 1: Στόχος >Να εξετάσουμε μερικά στοιχεία για τα πρότυπα της μετανάστευσης.
Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Σχολικη ένταξη μαθητη με αυτισμο. Βασικες προϋποθEσεις .
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2 ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης.
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 15o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.
Ανθρώπινα δικαιώματα στο σχολείο και κάτι ξε-στραβώνει Διεθνής Αμνηστία Φιλικό Σχολείο Ένα διεθνές σχέδιο δράσης.
Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.
Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ
Μια εργασία των μαθητών της Στ τάξης
1 Δορυφορικό 3 ης Ομάδας. 2 ΕΜΕΙΣ πώς βλέπουμε το Λόγο του Θεού;
Μάθημα Αγγλικής Γλώσσας 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου
Μωρό -μαθαίνει να μπουσουλάει -μαθαίνει να κάθεται -μαθαίνει να μιλάει -μαθαίνει να τρώει -το φροντίζουν η μαμά και ο μπαμπάς.
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Τίτλος υλοποιημένης Θεματικής Ενότητας: Όλα τα παιδιά του Κόσμου Χρειάζονται Δασκάλους.
Όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ Βασικές δεξιότητες μελέτης. Β. Βασιλείου.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ (web tools) + ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΑΘΗΣΗΣ (PLN) Άννα Βαρνά
Global Campaign for Education 4-10 May Education ahd Disability.
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Στην τάξη μου.
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Ο τομέας της Πληροφορικής
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΤΖΕΝΕΜΠΑ Το παραμύθι του 2 ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, στα πλαίσια της δράσης «όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους». ( Τα παιδιά.
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
Είμαστε μια τάξη πολύ πολύ εντάξει…
Διασκεδάζω Προγραμματίζοντας στο code.org
Ασφαλώς Πλοηγώ! Γυμνάσιο Καπανδριτίου Σχ.Έτος ᅠ Παρουσίαση Ερωτηματολογίου μαθητών.
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
Ξενοφοβια – Χρωμοφοβια Ρατςιςμος
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Μαλούντας
Καλοσωρίσατε στην ιστοσελίδα της τάξης μας! Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα νέα της τάξης μας ή ακόμη και τα μαθήματα της ημέρας! Επίσης μπορείται να ανεβάζεται.
Ασφαλή χρήση διαδικτίου ΓεωργίακαιΈλενα. Δεν αποκαλύπτω ποτέ προσωπικές λεπτομέρειες στο διαδίκτυο Δεν αποκαλύπτω σε κανέναν, ούτε και στους καλύτερους.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μια τάξη να μας χωρά …»
Πολλοί άνθρωποι που είναι φτωχοί κλέβουν μαγαζιά και σπίτια για να μαζέψουν χρήματα για τα οικονομικά τους προβλήματα!
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
Ένα γράμμα για την Ιωάννα Χατσίκου Ιωάννα
Βιολογία Γυμνασίου.
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Οι διαταραχές όρασης Αθανάσιος Κ. Ρισβάς.
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Μυλωνάκη Τάξη: Δ1
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Κινητά ΚΕΣΠΕΜ Μειονοτικό Σχολείο: Δαρμένης Εκπαιδευτική ομάδα: Βάρναλη Σοφία & Χουσείν Χατζή Χαλήλ Αριθμός μαθητών:15 κορίτσια:10 αγόρια:
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
Πρόγραμμα «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο»
ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Όνομα μαθητή: Ελισσάβετ Δουλοπούλου
Δέσποινα Μαγαλιού Σεπτέμβρης 2015 Ε1’.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
Κατανοώντας τους φίλους Carol Grey The sixth sense II
ΚΟΡΙΝΘΟΣ Μανώλης Δ`1.
Α’ Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ.
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Βδομάδα 12_16/6/16 Θέλω να …..
Πόσο συχνά τον/την βλέπω Όνομα και ηλικία Πού μένει;
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
Δεν καπνίζω, ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Μυλωνάκη Τάξη: Δ1
1ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014 4-10 Μαΐου 2014 Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Πόσα παιδιά σε όλον τον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο; 24 εκατομμύρια 45 εκατομμύρια 57 εκατομμύρια

Πόσα παιδιά από αυτά που βρίσκονται εκτός σχολείου έχουν κάποια μορφή αναπηρίας; 4 εκατομμύρια 11 εκατομμύρια 24 εκατομμύρια

Το 2000 υπήρχαν περισσότερα από 114 εκατομμύρια παιδιά εκτός σχολείου… Σήμερα, ο αριθμός έχει μειωθεί στο μισό. Αλλά ακόμα 57 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται εκτός σχολείου. Why now? These numbers are important because back in 2000 world leaders promised to get all children a primary education by 2015. A lot has been achieved. The number of children missing an education has halved. But that leaves 57 million children without an education. And one in three of these children has a disability. That’s 24 million children. So this year we want to remind world leaders to send ALL our friends to school. 1 στα 3 από αυτά τα παιδιά έχουν κάποια μορφή αναπηρίας.

Μπόρσα- Μπαγκλαντές Η Μπόρσα είναι 7 χρονών και ζει στο Μπαγκλαντές. Το Μπαγκλαντές είναι μια χώρα στην Ασία. Η Μπόρσα είναι τυφλή και πηγαίνει στο σχολείο. Τη δασκάλα της τη λένε Χασίν και εκπαιδεύτηκε από την οργάνωση Sights Savers στο να διδάσκει παιδιά που έχουν προβλήματα όρασης. Βοηθάει τη Μπόρσα να μάθει τον κώδικα Μπράιγ (το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των ατόμων με προβλήματα όρασης). Επίσης έχει φτιάξει εικόνες αφής από ρύζι και σχοινί για να έχει και η Μπόρσα το δικό της εκπαιδευτικό υλικό. Η Μπόρσα είναι πολύ χαρούμενη που μπορεί να πηγαίνει σχολείο αλλά πολλά παιδιά με προβλήματα όρασης που ζουν στο Μπαγκλαντές δεν πηγαίνουν. Γιατί η Μπόρσα κατάφερε να πάει στο σχολείο; Φωτογραφία: © Peter Caton / Sightsavers Κείμενο: © Sightsavers

Γιατί δε μπορεί η Λούσυ να πάει σχολείο; Λούσυ- Κένυα Η Λούσυ είναι 9 χρονών. Μένει στην Κένυα που είναι μια χώρα της Αφρικής. Η Λούσυ είχε πολιομυελίτιδα και έτσι δε μπορεί να ισιώσει το δεξί της πόδι. Έτσι δεν μπορεί να περπατήσει για να πάει σχολείο. Η Λούσυ θα ήθελε τόσο πολύ να πάει στο σχολείο. Να τι κάνει κάθε μέρα: «Όταν ξυπνάω καθαρίζω το σπίτι, πλένω τα πιάτα και φτιάχνω τσάι. Μετά φροντίζω τον αδερφό μου. Το απόγευμα παίζω παιχνίδια με τους φίλους μου. Δεν πηγαίνω στο σχολείο γιατί δε μπορώ να φτάσω μέχρι εκεί. Εύχομαι να μπορούσα να μάθω να διαβάζω και να γράφω όπως οι φίλοι μου. Γιατί δε μπορεί η Λούσυ να πάει σχολείο; Φωτογραφία: © Arjun Kohli/Arete Stories/ActionAid

Τι χρειάζεται ο Άμπτι για να συνεχίσει το σχολείο; Άμπντι- Νιγηρία Είναι 12 χρονών. Ζει με το θείο του στη Νιγηρία. Η Νιγηρία είναι μια χώρα στην Αφρική. Ο Άμπντι έχει επιληψία. Όταν αισθάνεται αδύναμος δεν πάει στο σχολείο. Συχνά χάνει μαθήματα. Στην τάξη του υπάρχουν 40 μαθητές. Οι δάσκαλοί του είναι πολύ απασχολημένοι για να τον βοηθήσουν να φτάσει τους συμμαθητές του.  Ο θείος του Άμπντι λέει: “Στον Άμπντι αρέσει πολύ να πηγαίνει στο σχολείο. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό αγόρι αλλά χρειάζεται και ξεχωριστή φροντίδα» Τι χρειάζεται ο Άμπτι για να συνεχίσει το σχολείο; Φωτο: © Kate Holt/Arete Stories/ActionAid

Υπολογίζεται ότι το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού -σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι- ζουν με κάποια μορφή αναπηρίας 24 εκατομμύρια είναι παιδιά σαν τη Μπόρσα, την Λούσυ και τον Άμπτι που λόγω κάποιας αναπηρία δεν έχουν πάει ποτέ σχολείο Στις αναπτυσσόμενες χώρες (οι φτωχότερες χώρες του κόσμου) το 90% των παιδιών με αναπηρία δεν πηγαίνουν σχολείο

Ορισμός Αναπηρίας Το Διεθνές Σύμβολο της Αναπηρίας Σύμφωνα με την Διεθνή Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων με Αναπηρία, στα Άτομα με Αναπηρία περιλαμβάνονται άτομα με μακροχρόνιες σωματικές, νοητικές, πνευματικές ή αισθητηριακές βλάβες, οι οποίες σε αλληλεπίδραση με διάφορα εμπόδια δύνανται να παρεμποδίσουν την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή τους στην κοινωνία σε ίση βάση με τους άλλους/ες. (άρθρο 1 παρ. 2 Δ.Σ. Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων με Αναπηρία Νέα Υόρκη Δεκέμβριος 2006).

Και εμείς τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Εσείς σήμερα συμμετέχετε σε μια τεράστια παγκόσμια κίνηση που λέγεται Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση και στοχεύει όλα τα παιδιά του κόσμου να μπορούν να πάνε τουλάχιστον στο Δημοτικό Σχολείο. Την ίδια εβδομάδα η ίδια δράση γίνεται παράλληλα από μαθητές σε όλον τον κόσμο. Κάθε χρόνο οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώνονται και τους ασκείται πίεση ώστε να αναλάβουν δράση να κάνουν τη δέσμευσή τους πραγματικότητα. Γιατί είναι σημαντικό να συμμετέχουμε σε εκστρατείες; Για ποιους λόγους γίνονται; Τι αποτελέσματα μπορούν να φέρουν; Φέτος η συμμετοχή και η δράση σας είναι πολύ σημαντική καθώς οι χάρτινες αλυσίδες θα αποτελέσουν συμβολικά τη φωνή σας σε κάθε μας συνάντηση με αρμόδιους φορείς και Υπουργεία για να γίνει η Εκπαίδευση για Όλους πραγματικότητα!

Φτιάχνω τους χάρτινους φίλους μου! Γράφουμε τα μηνύματά μας! Σκεφτείτε μια ιδέα ή ένα μήνυμα που θα θέλατε να ακούσουν οι πολιτικοί αρχηγοί! Στη συνέχεια γράψτε το μήνυμά σας και ζωγραφίστε τους φίλους σας! Γίνετε όσο δημιουργικοί θέλετε στολίζοντάς τους με χρώματα, υφάσματα και ό,τι άλλα υλικά σας αρέσουνε! Στο τέλος ενώστε όλους τους φίλους σας σε μια μεγάλη αλυσίδα! Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε ανθρώπινες αλυσίδες αλληλεγγύης στην τάξη ή στο προαύλιο του σχολείου και να τις φωτογραφίσετε. Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε με τις ανθρώπινες αλυσίδες; Photo: Camille Shah/Kingsbury High School

Ο κάθε χάρτινος φίλος μετράει! Καθώς στη φετινή εκστρατεία μετράει και η συμμετοχή του καθενός από εμάς, μην ξεχάσετε να στείλετε τις χάρτινες αλυσίδες σας ταχυδρομικά στο γραφείο της ActionAid, Φαλήρου 52 11741 Αθήνα, υπόψη Εκπαιδευτικού Τομέα Τις φωτογραφίες από τις αλυσίδες και τις δράσεις σας μπορείτε να μας τις στείλετε μέσω email στο education.hellas@actionaid.org. Η φωτογραφία θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα μας http://education.actionaid.gr και στο δίκτυο εκπαιδευτικών της ActionAid στο Facebook (http://www.facebook.com/actionaidedu). Photo: Camille Shah/Kingsbury High School

Καλή επιτυχία! Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση