ΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟ ΓΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Σαλατες - Salads.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
Ζυμαρικά - Pasta.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
BAYERN ΒΑΥΑΡΙΑ.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΕΣΙ.
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
Π ΥΡΑΜΙΔΑ Μ ΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ Δ ΙΑΤΡΟΦΗΣ Άντρη Τζιωνή.
ΙΤΑΛΙΑ.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ. ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κολοκυθάκια 100 γρ λάδι 2 αυγά αλάτι 1 κρε μμ ύδι ψιλοκο μμ ένο π ι π έρι 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά ⅓ φλιτζ. αλεύρι.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΕΝΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΟ ΓΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ Η γαστρονομια των νησιων ειναι πλουσια και φυσικη. Προυποθετει προιοντα απο την φυση, οπως οι πατατες, οι μπανανες, τα ψαρια, τα τυρια και τα κρασια τα οποια ειναι πολυ αναγνωρισμενα. Παρουσιαζουμε μερικες απο τις πιο εκπροσωπευτικες συντσγες. ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ ΡΑΝΤΣΟ ΚΑΝΑΡΙΟ ΥΛΙΚΑ 1/2κιλ. Ρεβυθια, 1/4κιλ. Κρεας μοσχαρισιο, 1/4κιλ. Κοτοπουλο, 100γρ. Φιδε, 1/2κιλ. Πατατες, 1 κεφαλι σκορδο, 1 κρεμυδι, 1 τοματα, 2 κλαρια μαιντανο, 1 κουτ. του γλυκου παπρικα, 1 φλιτζανι λαδι, 1 φλιτζ. Κρασι ασπρο, σαφραν, δαφνη,αλατι και νερο. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βαζουμε τα ρεβυθια στο νερο το προηγουμενο βραδυ να μαλακωσουν. Την επομενη μερα τα πλενουμε και τα βαζουμε σε μια κατσαρολα με το κρεας και 2 λιτρα νερο. Τα ζεσταινουμε και τα αφηνουμε στη φωτια να μαγειρευτουν το λιγοτερο 1 ωρα χωρις να τα ξεσκεπασουμε. Ενω μαγειρευονται τα ρεβυθια, τσιγαριζουμε στο λαδι το κρεμυδι, το σκορδο και τη τοματα. Τελος ριχνουμε την παπρικα. Αφου μαγειρευτουν τα ρεβυθια με το κρεας, ριχνουμε τα τσιγαριστα, τις πατατες κομενες, το αλατι, το θυμαρι, τη δαφνη και το ασπρο κρασι. Τα αφηνουμε στη φωτια για 10 λεπτα. 5. Τελος οταν οι πατατες ειναι σχεδον ετοιμες, ριχνουμε το φιδε, και μαγειρευουμε 5 λεπτα ακομη.

ΠΙΑΤΟ ΨΑΡΙΟΥ: Chicharrillo τηγανιτο ΥΛΙΚΑ: 8 ψαρια μικρα η μεσαιου μεγεθους, αλευρι, αλατι, για τηγανισμα, 2 δοντια σκορδο. Κοβουμε τα ψαρια σε φιλετα, τα αλευρ ωνουμε και ριχνουμε αλατοπιπερο. Ριχνουμε μπολικο ελαιολαδο σε ενα τηγανι. Τσιγαριζουμε το σκορδο και αφου παρει χρωμα χρυσαφη το απασυρουμε απο τη φωτια. Τηγανιζουμε τα φιλετα για ενα λεπτο απο το καθε μερος. Μ Ψ 5. Με ενα αποροφητικο χαρτι σκουπιζουμε τα φιλετα για να φυγει το πολυ λαδι. 6. Σερβιρεται ζεστο με σαλτσα μοχο απο κολιανδρο. Mojo με κολιανδρο ΥΛΙΚΑ 1 κεφαλι σκορδο, πιπερι πρασινο, 3 κουτ. ξυδι , 10 κουτ. Λαδι, κυμινο, Κολιανδρο, αλατι χοντρο. 1. Ανακατευουμε στο μιξερ το σκορδο, το πιπερι, το κυμινο, κολιανδρο και το αλατι. 2. Τελος ριχνουμε σιγα σιγα το λαδι και το ξυδι. 3. Το βαζουμε σε κρυο μερος η στο ψυγειο. ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΥΛΙΚΑ 2 μπανανες, 1 γιαουρτι, 4 κουταλιες ζαχαρη, 1 φλιτζ γαλα 2 κουτ. Κανελα. Καθαριζουμε τι μπανανες και τις κοβουμε σε κοματια. Σε μια κανατα ριχνουμε ολα τα υλικα, τις μπανανες, το γαλα, το γιαουρτι, 4 κουτ ζαχαρη και την κανελα. Τα χτυπαμε στο μιξερ. Μοιραζουμε το μειγμα σε μπωλ και τα τοποθετουμε στο ψυγειο. 5. Σερβιρεται κρυο.

ΚΡΕΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΥΛΙΚΑ: 400γρ κρεας, ½ λιτρο ασπρο κρασι, 1 κεφαλι σκορδο, ριγανη, θυμαρι, παπρικα, αλατι Κοβουμε το κρεας σε κυβους. Το βαζουμε σε ενα πηλινο τσουκαλι, ριχνουμε θυμαρι, ριγανη και το σκορδο κομενο σε κοματια. Το αφηνουμε να μαριναριστει 2 με 3 ωρες. Χτυπαμε το σκορδο, αλατι, παπρικα πικαντικη, πιπερι καυτερο, λιγο ασπρο δυνατο κρασι, λιγο ξυδι και λιγο λαδι. Το μαριναρισμα του κρεατος, γινεται αφου πριν εχει παρει το αρωμα απο μια χουφτα θυμαρι κα ριγανη. Αφηνουμε το κρεας να μαριναριστει με ολα τα υλικα λιγοτερο απα τρεις ωρες. Υστερα τηγανιζουμε τα κοματια του κρεατος σε ενα τηγανι και μετα τα βαζουμε σε μια κατσαρολα. Σε αλλη κατσαρολα ζεσταινουμε οτι εχει απομεινει στο τσουκαλι. Αν ειναι πηχτο ριχνουμε κρασι και νερο. Τελος τα ριχνουμε στο κρεας και τα αφηνουμε να παρουν μια τελευταιαα βραση. Το συνοδευουμε με πατατες τηγανητες. ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΜΟΥΡΑ   ΥΛΙΚΑ Βατομουρα καλα ωριμα, ζαχαρη Προυποθετει να εχουμε μαζεψει τα φρουτα. Περναμε τα φρουτα απο μια πρεσα και τα σουρωνουμε για να βγαλουμε το χυμο τους. Το ριχνουμε σε μια καραφα και το αφηνουμε να βρασει. Ριχνουμε τη ζαχαρη. Το αφηνουμε 10 με 12 μερες. Το σουρωνουμε και το βαζουμε σε ενα μπουκαλι.

ΜΕΝΟΥ ΓΙΟΡΤΙΝΟ

ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΤΥΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΟΧΟ ΥΛΙΚΑ: 300γρ τυρι ντοπιο καπνιστο Mojo picón. Ψηνουμε το τυρι σε δυο λαμαρινες μετριου μεγεθους. Οταν παρει χρωμα και απο τις δυο μεριες το βαζουμε σε ενα πιατο. Τελος το περιχυνουμε με σατσα μοχο. Σερβιρεται αμεσως. MOJO PICÓN ΥΛΙΚΑ:1 Κεφαλι σκορδο, 20κουτ λαδι, 3κουτ ξυδι. 1 πιπερια καυτερη, 1 κουτ παπρικα, κυμινο, αλατι χοντρο Χτυπαμε το σκορδο, τις πιπεριες καθαρισμενες και αλατι χοντρο. Στη συνεχεια ριχνουμε την παπρικα. Ριχνουμε το λαδι και το ξυδι. Φτιαχνουμε μια κρεμα ελαφρια η πηχτη, οπως μας αρεσει. Τελος το βαζουμε στο ψυγειο. ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΥΛΙΚΑ: 500γρ lubina σε κοματια, 250γρ πατατες καθαρισμενες και κομενες σε κοματια, 3 τοματες μεαιου μεγεθους κομενες στα τεσσερα, 4 φετες ψωμιου λεπτες και μεγαλες, λιγο κυμινο,λιγο σαφραν,αλατι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Βαζουμε ½ λιτρο νερο με αλατι σε μια κατσαρολα. οταν αρχισει να βραζει ριχνουμε τις τοματες, τις πατατες και το κυμινο. 2. Οταν οι πατατες εχουν μαλακωσει, ριχνουμε τα ψαρια και το σαφραν το οποιο εχουμε χτυπησει στο γουδι. 3. Τα αφηνουμε να μαγειρευτουν τρια τεταρτα. ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Τοποθετουμε σε καθε πιατο 1 φετα ψωμι. Περιχυνουμε με ζωμο και τοποθετουμε τα κοματια απο ψαρι και πατατες.

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ salmorejo ΥΛΙΚΑ: 1κιλ κουνελι, 3 κεφαλια σκορδο, 1 ποτηρι κρασι ασπρο ντοπιο, 3κουτ ξυδι, 1 ποτηρι λαδι, 2κουτ παπρικα, 1κουτ κυμινο, πιπερι μαυρο, αλατι ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 45 ΛΕΠΤΑ  Κοβουμε το κουνελι σε κοματια. Χτυπαμε το σκορδο, την παπρικα, το κυμινο και το αλατι. Στη συνεχεια ριχνουμε το ξυδι, το κρασι, το λαδι και το πιπερι. Ανακατευουμε καλα και το αδειαζουμε σε ενα σκευος μαζι με το κουνελι. Το αφηνουμε να μαριναριστει το λιγοτερο 9 ωρες. Αφου εχει μαρτιναριστει, τηγανιζουμε το κουνελι σε σιγανη φωτια. Το βαζουμε σε μια πηληνη κατσαρολα και προσθετουμε τη μαριναρα με λιγο νερο ακομη. Το μαγειρευουμε σε σιγανη φωτια για μιση ωρα ανακατευοντας το μεχρι να γινει. Προσθετουμε αλατι αν χρειαζεται και το σερβιρουμε.

Nuestro agradecimiento ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ: ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ   ΥΛΙΚΑ: 1 λιτρο γαλα, 6 αυγα, 6κουτ ζαχαρη, λιγη κανελα, φλυδα λεμονιου, Batir los huevos con el azúcar, disolver la harina de maíz en un vaso de la leche tibia, añadir y mezclar toda la leche, limón y canela al final, Poner en un molde y llevar al horno medio hasta que cuaje (sistema aguja), unos veinte minutos. Se sirve acompañada de miel de palma, si no hay se usa miel de abeja. Nuestro agradecimiento A las personas que han trabajado en la elaboración de este material: Efrosina ( Griego) Hans (Alemán) Neil (Inglés) Rafal (Polaco) Muchas GRACIAS