 Έτος Ίδρυσης 2004  Στόχος Δικαίωμα στην Ζωή και την Αξιοπρέπεια  Μέλη Γιατροί, Νοσηλευτές, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Κοινωνιολόγοι, Εθελοντές.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σ.Π.Ε.Κ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΥΡΟΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΦΩΤΟ ΜΑΛΛΙΟΣ.
Advertisements

1 Χ Ο υπό έκδοση νόμος για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά Χρήστος Βλ. Γκόρτσος Αναπληρωτής Kαθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου, Πάντειο.
1. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ετοιμάστηκε για τη Συμβουλευτική Επιτροπή Πρόληψης και Καταπολέμησης της.
1. 2 Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ “ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ“ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ  Είναι πλέον κατανοητό από όλους.
Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΗΜΕΡΑ
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Ας μιλήσουμε για την Εθελοντική Αιμοδοσία…
Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή
Παραγωγα δικαιωματα – κυπριακη πρακτικη υπο το φως των ευρωπαϊκων και διεθνων υποχρεωςεων Νικολέττα Χαραλαμπίδου – ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη,
Όταν χρειαζόμαστε βοήθεια,
Έργο «Take Care»: Οδηγός Ορολογίας Ιατρικής Περίθαλψης για Μετανάστες Διάρκεια: από 1 Νοεμβρίου 2012 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014.
Μαρία Κουφέλου Μαρία Παυλή Θάλεια Τσουκαρέλλη Όλγα Δουγραματζή
Χάρτης Δικαιωμάτων του Παιδιού στο Νοσοκομείο
ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΜΨΥ ΒΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΑΨΥ
Τα Δικαιώματα των Παιδιών
Τα δικαιώματα του παιδιού
Μέρος Δεύτερο: Το πλαίσιο υλοποίησης Κεφάλαιο 4: Η Ηλεκτρονική κυβέρνηση. Κεφάλαιο 5: Η εκπαίδευση στην ΚτΠ. Κεφάλαιο 6: Το νέο Μοντέλο της απασχόλησης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ● Η δράση της συμβουλευτικής περιλαμβάνει όλες εκείνες.
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΕΚΠ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ»
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ Ενδοοικογενειακή βία – Επιδημιολογικά στοιχεία  1 : 3 γυναίκες έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση κατά τη.
Εργαστήρι – Στρατηγικές της Αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ως εργαλείο προώθησης του σεβασμού.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤ’ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Μητρικός Θηλασμός Υποστήριξη μητέρας προς μητέρα
6.1. Δικαιώματα και υποχρεώσεις
6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΜΠΑΣΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ
Bullying Τρόποι Πρόληψης και Αντιμετώπισης
KEN ΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ – « ΕΡΓΑΛΕΙΟ » ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Ν.Π.Δ.Δ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΓ.Ι ΡΕΝΤΗ.
Διεπιστημονική Προσέγγιση της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη Ιατρός, Βιοπαθολόγος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ A’ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Στελέχωση Υπηρεσίας: Μάρκος Ζαχαρής, ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός, Υπεύθυνος Κοινωνικής.
Επισκόπηση της πρόσφατης νομολογίας της Αρχής σε θέματα επεξεργασίας ευαίσθητων δεδομένων υγείας Χαρίκλεια Ζ. Λάτσιου Δ.Ν. Δικηγόρος Ειδική Επιστήμων ΑΠΔΠΧ.
Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Πρόσφυγας, λοιπόν, είναι κάποιος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας πολιτικής, εθνικής, φυλετικής.
Πρακτική άσκηση στην κοινότητα «Βοήθεια στο σπίτι» Δήμος Γλυφάδας Κωνσταντίνος Κορομπόκης Α.Μ.:
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Συνέντευξη Τύπου: ένας χρόνος δράσης του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας
Γ.ν.π: ενα νοσοκομειο κοντα στον ασθενη
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
Η ένταξη των μαθητών με αναπηρία στη φυσική αγωγή
28ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS
Τι είναι η κινητικότητα;
ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Συνηγορία Υπευθυνότητα/ευθύνη Συνεργασία Στάση φροντίδας
«Ελπίδα Ζωής» Αγγελική Μπαβέλλα- Επιστημονικά Υπεύθυνη-ψυχολόγος
Οι χώρες της Ε.Ε..
«Διαχείριση απώλειας και πένθους στο σχολείο» Συμβουλευτική ψυχολόγος
Παίρνω τον έλεγχο: Βρίσκω τον δρόμο αντιμετωπίζοντας την ανεργία
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ arsisathina.
Μάθημα: Πολιτική Παιδεία
Διοικητική Πρακτική 3ο μάθημα
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 472/2013 για την ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας των κρατών μελών στη ζώνη του ευρώ τα οποία αντιμετωπίζουν ή απειλούνται.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ PRAKSIS
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Λίγα λόγια για τα προσωπικά δεδομένα
Αποτελέσματα-Συζήτηση-Συμπέρασμα
Μετρώντας Αντίστροφα..! Στέλλα Πέτρου Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό
Οργανισμός για τους πρόσφυγες
Μεταγράφημα παρουσίασης:

 Έτος Ίδρυσης 2004  Στόχος Δικαίωμα στην Ζωή και την Αξιοπρέπεια  Μέλη Γιατροί, Νοσηλευτές, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Κοινωνιολόγοι, Εθελοντές  Διεύθυνση Μιχαλακοπούλου 99  Τηλ/Fax

 Κρατητήρια Πέτρου Ράλλη (μεικτό)  Κρατητήρια Ανηλίκων Αμυγδαλέζας  Κρατητήρια Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος (μεικτό)  Κρατητήρια Ασπροπύργου (άνδρες)  Κρατητήρια Ελληνικού (άνδρες)  Κοινωνικό Κέντρο Ν. Καμαράτος  Πρόγραμμα στην Σερβία  Πρόγραμμα στο Αζερμπαιτζαν

 Λήψη ιστορικού  Γιατί;  Δυσκολίες  Θετικά /σε τι βοηθάει

 Ερώτηση για το αν επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα  Ερώτηση για το αν επιθυμεί να επιστρέψει στην χώρα καταγωγής του  Ερώτηση για το αν επιθυμεί να ταξιδέψει σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Αναφορά του χρόνου κράτησης και διαδικασίες που μπορεί να ακολουθήσει η Αστυνομία  Διερεύνηση για το αν έχει κατανοήσει όλα όσα ειπώθηκαν και αν έχει κάποια ερώτηση Ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν ενημέρωση για την απέλαση Ενημέρωση για το Δουβλίνο ΙΙ

 Ερώτηση για το αν θέλει να μείνει στην Ελλάδα και να ζητήσει πολιτικό άσυλο  Ενημέρωση για το ποιος έχει δικαίωμα στην προσφυγική ιδιότητα  Ενημέρωση για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην συνέντευξη  Ενημέρωση για τα δικαιώματα που έχει εφόσον απορριφθεί το αίτημά του  Ενημέρωση για την πιθανή συνέχιση της κράτησής του εφόσον αιτήθηκε άσυλο ενώ ήταν υπό κράτηση  Αναφορά στα δικαιώματά του εφόσον είναι αιτών άσυλο και πάψει η κράτησή του  Διερεύνηση για το αν έχει κατανοήσει όλα όσα ειπώθηκαν

 Συγκατάθεση κρατουμένου  Διερεύνηση για το αν υπάρχουν ταξιδιωτικά έγγραφα / πιστοποιητικά ή οποιαδήποτε άλλα νόμιμα έγγραφα  Ενημέρωση ανάλογα με την περίπτωση

 No sleep  Πονάει η καρδιά μου  Τρέμω  Έχω άγχος  Δεν αντέχω άλλο  Θέλω έξω  Με χτυπήσανε  Είσαι ο μόνος που μπορεί να με βοηθήσει

 Επαφή  Ενεργητική ακρόαση  Πληροφόρηση  Στήριξη

 Επείγοντα Περιστατικά  Κατάθλιψη  Παραπομπή σε ξενώνα  Θύματα Σωματεμπορίας  Ξυλοδαρμό  Πρεσβείες

ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ  Ομάδα Χορού-Ελεύθερης Έκφρασης  Ομάδα Ελληνικών  Ομάδα Μουσικών Οργάνων  Ομάδα Συζήτησης  Ομάδα Παιχνιδιού στο Χάρτη

Ξενώνας  Διερεύνηση για το εάν το άτομο θέλει να μεταφερθεί σε ξενώνα φιλοξενίας  Ενημέρωση για το ότι θα πρέπει αιτηθεί πολιτικό άσυλο  Ενημέρωση του ατόμου για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν  Ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του μέσα στον ξενώνα  Ενημέρωση της γραμματείας της οργάνωσης για το αίτημα και σύνταξη κειμένου με σκοπό να ενημερωθεί το υπουργείο υγείας και να γίνει η διερεύνηση για την εύρεση ξενώνα.

Ξενώνας  Ενημέρωση της Αστυνομίας σχετικά με το αίτημα του ατόμου  Επικοινωνία της κοινωνικής υπηρεσίας με τον/την υπεύθυνο/η του υπουργείου για τα δικαιολογητικά και τις εξετάσεις που είναι απαραίτητα για τον ξενώνα  Παραπεμπτικό από τον γιατρό για να γίνουν οι εξετάσεις που είναι απαραίτητες για τον ξενώνα από δημόσιο νοσοκομείο  Σε περίπτωση εύρεσης ξενώνα ενημέρωση της Αστυνομίας  Αν μπορεί να μεταφερθεί το άτομο στον ξενώνα, μεταφορά του ατόμου

Θύμα εμπορίας ανθρώπου  Ενημέρωση για τον ρόλο μας και το απόρρητο της όλης διαδικασίας  Διερεύνηση για το αν επιθυμεί να μιλήσει στο αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας με σκοπό την προστασία.  Διερεύνηση αν το θύμα έχει ή γνωρίζει στοιχεία που να αποδεικνύουν την ιστορία του.  Δίνεται το ενημερωτικό φυλλάδιο της υπηρεσίας Αntitrafficking στην μητρική τους γλώσσα εφόσον αυτό είναι εφικτό.  Ενημερώνουμε για τις διαδικασίες που ακολουθεί η υπηρεσία Antitrafficking  Ενημερώνουμε ότι είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες και ότι θα ερωτηθούν τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά.  Στήριξη από την ψυχοκοινωνική υπηρεσία της Ιατρικής Παρέμβασης

Ξυλοδαρμός  Διερεύνηση για τους λόγους που έγινε το συμβάν  Διερεύνηση για την χρονική περίοδο που συνέβη  Διερεύνηση για το αν υπάρχουν εμφανή σημάδια κακοποίησης και αν χρειάζεται η παραπομπή του σε δημόσιο νοσοκομείο κατόπιν εντολής του γιατρού.  Διερεύνηση για το αν το ίδιο το άτομο θέλει να το καταγγείλει  Ενημέρωση της υπευθύνου του προγράμματος για το συμβάν  Διερεύνηση στο βιβλίο των συμβάντων της Αστυνομίας για το εάν είναι καταγεγραμμένο το περιστατικό και τι συνέβη  Κατευθυντήριες οδηγίες από την υπεύθυνη του προγράμματος για το πώς θα χειριστούμε το περιστατικό

 Πανικός  Υστερία  Ψύχωση  Βία ή αυτοκαταστροφική συμπεριφορά  Στερητικό σύνδρομο

 Ταχυκαρδία/ πόνος στην καρδιά  Ζάλη  Τρέμουλο  Σπασμοί  Κρύο  Έντονη Εφίδρωση  Ανακατωσούρα  Στομαχόπονος/ εμετός  Κεφαλαλγία

 Διασφαλίζω το άτομο απέναντι μου  Ονομάζω την κατάσταση δίνω και μαζεύω πληροφορίες  Προσφέρω στήριξη - Δίνω κάτι να μπορεί ο άλλος να ακουμπήσει, στηριχτεί επάνω (κυριολεκτικά και μεταφορικά)  Είμαι εδώ για να βοηθήσω. Κάνε /μην κανείς... Θα είμαστε μαζί.../θα το κάνουμε μαζί  Επιδιώκω προσεκτικά σωματική επαφή (π.χ. κρατάω το χέρι του)  Είμαι μαζί του στην διάρκεια της κρίσης  Ζητάω βοήθεια  Δίνω οδηγίες για μετά – δέσμευση

 Προτεραιότητες  Ενημέρωση  Κοινή γραμμή προς τα έξω (κρατούμενοι - αστυνομία)  Συζήτηση περιστατικών και δυσκολιών σε τακτική βάση

 Πλαίσιο (λογική της κράτησης, γραφειοκρατία, δυσκολίες συνεννόησης)  Έλλειψη χώρου, χρόνου και πρόνοιας  Είσπραξη θυμού από κρατούμενους και αστυνομία  Άρνηση συνεργασίας ή πίεση (κρατούμενοι και αστυνομία)  Συχνά λέω ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα  Όλα γίνονται ταυτόχρονα  Ο τρόπος που λένε ευχαριστώ  Πληρωμές

 Στήριξη στο επαγγελματικό κομμάτι  Άλλες δραστηριότητες  Bracketing off σαν δεξιότητα να αποκτήσουμε  Άλλα

 Κάτο Ιωάννα – Ψυχολόγος  Ζέρβα Ελευθερία – Ψυχολόγος  Χαζίρη Καλλιόπη – Κοινωνιολόγος - Εγκληματολόγος  Πανοπούλου Αιμιλία – Κοινωνική Λειτουργός  Σαϊτάκη Σοφία – Κοινωνική Λειτουργός