CLASS 6B Οι απόψεις των παιδιών για τα ζώα και οι τρόποι

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«O αλυσοδεμένος ελέφαντας.» Του Χόρχε Μπουκάι.
Advertisements

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
Μέρος Α΄ - Έρευνα •Η έρευνα έγινε βάσει ερωτηματολογίων που μοιράστηκαν σε παιδιά δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, στα οποία έχει γίνει χρήση υπολογιστών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ
Μια εργασία των μαθητών της Στ τάξης
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
Αν το διαγράψεις αυτό μετά το διάβασμα… θα περάσεις ένα χρόνο κακής τύχης ! *** Αλλά… αν το στείλεις σε (2 τουλάχιστον) φίλους… θα έχεις 3 χρόνια καλής.
Η αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων Κοινωνικών Επιστημών της Πέμπτη τάξης Akdoğan Dr. Fazıl Küçük Τάξη 5 Rabiya Mentes.
Project Β’ Τετραμήνου Ομάδας Αθλητισμού και Εφήβων
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Έρευνα για το διαδίκτυο
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
Ατομικές και Ομαδικές εργασίες από τα παιδιά της Α3
Μοντελοποίηση Έργα Μαθήματα Αξιολόγηση Αναστοχασμός Αναστοχασμός.
Βιωματικές Δράσεις 2 ο Γυμνάσιο Καλλίπολης
Google docs Google docs forms
Στάδια της έρευνας 1. Τίτλος της έρευνας 2
Έρευνα για την άποψη των νέων πάνω στο graffiti
Μελετώντας το πρώτο διάγραμμα όλοι οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι μέσα στην οικογένεια υπάρχει διάκριση σε όλους τους τομείς δήλωσαν περισσότεροι ότι.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
«ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
 Τα παιδιά της Α΄ Τάξης εξαιρούνται από το πρόγραμμα.  Παρατηρήσαμε ότι τα παιδιά που εισέρχονται για πρώτη χρονιά στο σχολείο χρειάζονται χρόνο για.
Προφορική (Απευθείας ) Επικοινωνία
Χρησιμοποίησέ το ξανά … και ξανά … και ξανά
«Σχολείο …παγίδα» Μαθητική έρευνα των παιδιών της τάξης ΣΤ΄1 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.
Ενότητα 4 Σκουπίδια στη θάλασσα Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
ΣΤ΄ ΤΑΞΗ 29ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΤΡΕΛΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Λογοτεχνία – Γλώσσα Ονόματα μαθητών Ασλανίδου Νεκταρία – Χριστίνα Α1 Τουλούμη Αντιγόνη Α4 Αραούζου Βαρδαλάχου Αθηνά Α1 Νικοδημητροπούλου.
Μαθητές και Facebook 2 ο Γυμνάσιο Ευόσμου Σιώσιος Γεώργιος, Σταματίου Εύα, Στεφανίδης Παύλος, Τασέλη Άσπα, Τέκου Αναστασία, Τσαγκουρίδης Ηλίας, Τσιάβος.
Σχολικό έτος ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ 2. ΘΕΜΑ:ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ -ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ.
Η ΈΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
Μουσειοσκευή Racce «Σεισμοί και Ηφαίστεια» Φύλλο Προ- αξιολόγησης Το ερωτηματολόγιο στοχεύει στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τα.
Δ1Δ1.  Γεννήθηκε το 1842 στη Τήνο  Παιδί φτωχής οικογένειας ξυλουργού  Το 1850 η οικογένειά του έρχεται στην Αθήνα  17 ετών φοιτά στη Σχολή Καλών.
ΙΛΙΑΔΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.
ΑΡΧΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Οι μαθητές της Ε’ δημοτικού εργάστηκαν ….. για το καλό του πλανήτη μας! Ο πλανήτης κινδυνεύει… πρέπει να δράσουμε!!!
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολικό έτος
1 Συγκέντρωση Πρωτογενών Πληροφοριών Collecting Primary Data.
Εργασία της ομάδας Εφήβων Συμβούλων Συνήγορου του Παιδιού Πρώτη περίοδος: Ιανουάριος – Μάρτιος 2009 ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το δικαίωμα έκφρασης.
Δημιουργία διδακτικού συμβολαίου- συμβολαίου τάξης Κανείς -ούτε οι ενήλικες, ούτε τα παιδιά- δεν επιθυμεί να διατάσσεται. Σε κανένα δεν αρέσει η υποταγή,
Forum : Χρήση στη διδακτική πρακτική Μανώλης Αλισαβάκης Forum : Τρόποι χρήσης στη διδακτική πρακτική. Η εμπειρία μέσα από την πλατφόρμα "Espace Numerique"
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης. Παράγοντες επιλογής Ένα βασικός παράγοντας, για να επιλέξω να γίνω εκπαιδευτικός ήταν ότι και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Παραγωγή Γραπτού Λόγου
Γαβρά Παρασκευή 5602 Ζιώγα Στέλλα 5742 Κόλια Ηλιάνα 5650
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Google docs Google docs forms
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
33o Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Παιδαγωγική συνάντηση: «Δε φοβάμαι στο σχολείο» Εκπαιδευτική έρευνα Οι γονείς του 33ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζουν τις απόψεις.
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Το περιβάλλον και οι γύρω μου: Ενδιαφέρομαι-Ενεργώ-Ευαισθητοποιώ
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Σύνολο μαθητών: 63 Άκυρα: 02 Έγκυρα: 61.
795. Πρακτική άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσησ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ Ελισάβετ Κατσαούνη Ανδριάνα Κοιλιά
ΜΑΘΗΜΑ: ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Δ. ΠΟΤΑΡΗ ΕΤΟΣ:
Όνομα δασκάλου – Επίπεδο Χ
Δεν καπνίζω, ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ
«Πως συμπεριφέρομαι στην κυρία μου»
Καλώς ορίσατε, μαθητές! Το όνομα του καθηγητή.
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
Μεταγράφημα παρουσίασης:

CLASS 6B Οι απόψεις των παιδιών για τα ζώα και οι τρόποι με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν τα ζώα CLASS 6B

Πρόλογος Ενδιαφερόμαστε για τις νοοτροπίες των παιδιών για τα ζώα και τους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν τα ζώα.Θέλαμε να μάθουμε πόσα παιδιά έχουν κατοικίδια και ποιος φροντίζει αυτά τα κατοικίδια. Η ερώτηση της έρευνας μας ήταν «Πως τα παιδιά συμπεριφέρονται απέναντι στα ζώα;» Ελπίζαμε να ανακαλύψουμε ότι τα παιδιά συμπεριφέρονται και φροντίζουν πολύ καλά τα κατοικίδια τους.

Μέθοδος Ενδιαφερόμαστε για τις νοοτροπίες των παιδιών για τα ζώα και τους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν τα ζώα. Στην αρχή συζητήσαμε την επιλογή του τίτλου που θα δίναμε στην έρευνα μας. Κάθε Παρασκευή συζητούσαμε διάφορους τρόπους με τους οποίους θα γράφαμε τα ερωτηματολόγια. Στο τελικό ερωτηματολόγιο συμπεριλάβαμε ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν με ένα Ναι ή Όχι. Τις περισσότερες φορές μπορείς να απαντήσεις με «συμφωνώ έντονα, συμφωνώ, ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ, διαφωνώ ή διαφωνώ έντονα. Επίσης υπάρχουν κι’ άλλες επιλογές απαντήσεων. Διανέμαμε ερωτηματολόγια στις 5 και 6 Τάξεις. Σε περίπτωση που δεν ήξεραν κάποιες από τις λέξεις μπορούσαν να ρωτήσουν. Τους είπαμε να μην γράψουν τα ονόματα τους. 83 παιδιά συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια. Συλλέξαμε τα ερωτηματολόγια και χωριστήκαμε σε ομάδες για να καταγράψουμε τις απαντήσεις. Ο υπεύθυνος των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών μας βοήθησε να μετατρέψουμε τα αποτελέσματα σε γραφικές παραστάσεις. Επίσης πήραμε συνεντεύξεις από λίγους μαθητές από τις δυο τάξεις

Αποτελέσματα

Ερώτηση 1: Ποιό είναι το αγαπημένο σου κατοικίδιο ζώο

Ερώτηση 2: Έχεις κατοικίδιο

Ερώτηση 3:Αν έχεις κατοικίδιο ποιος το φροντίζει

Ερώτηση 4:Πρέπει να συμπεριφερόμαστε ευγενικά στα ζώα

Ερώτηση 5:Πρέπει να βοηθούμε τα πληγωμένα ζώα

Ερώτηση 6: Επιτρέπετε Οι σκύλοι να περιφέρονται μόνοι τους στους δρόμους

Ερώτηση 7:Οι σκύλοι που γαβγίζουν είναι ενοχλητικοί

Ερώτηση 8: Τα ζώα πρέπει να έχουν δικαιώματα

Ερώτηση 9:Είναι λάθος να είσαι κακός απέναντι στα ζώα

Ερώτηση 10:Τα κατοικίδια πρέπει να κλείνονται μέσα στο σπίτι παρά να μένουν έξω.

Ερώτηση 11: Πιστεύω ότι είναι πολύ σκληρό να πατάς με το αυτοκίνητο τα ζώα.

Ερώτηση 12: Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στους σκύλους να κάνουν «την ανάγκη» τους ή να λερώνουν τους δρόμους ή τα πεζοδρόμια.

Ερώτηση 13:Αν είχες σκύλο, θα το άφηνες αλυσοδεμένο

Τα πιο πολλά παιδιά έχουν για αγαπημένο κατοικίδιο ζώο το σκύλο Τα πιο πολλά παιδιά έχουν για αγαπημένο κατοικίδιο ζώο το σκύλο. Τα περισσότερα παιδιά από την 5 και 6 τάξη έχουν κατοικίδια και τα φροντίζουν οι ίδιοι. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα πιο πολλά παιδιά συμφωνούν έντονα με το ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε ευγενικά στα ζώα, ότι πρέπει να βοηθούμε πληγωμένα ζώα, ότι είναι λάθος να συμπεριφερόμαστε βάναυσα στα ζώα και ότι τα ζώα πρέπει να έχουν δικαιώματα. Η πλειοψηφία των παιδιών είπε ότι οι σκύλοι δεν πρέπει να περιφέρονται μόνοι τους στους δρόμους. Εκπληκτική η απάντηση των παιδιών όταν δεν βρήκαν ενοχλητικό το γάβγισμα των σκύλων. Παρουσιάστηκαν διαφορετικές γνώμες ως προς το αν τα ζώα πρέπει να μένουν μέσα ή έξω από το σπίτι. Σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι είναι βάναυσο να πατούμε τα ζώα με το αυτοκίνητο. Όταν τα παιδιά ερωτήθηκαν σχετικά με την ακαθαρσία των ζώων στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, οι περισσότερες απαντήσεις ήταν ούτε συμφωνούν αλλά ούτε και διαφωνούν. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα περισσότερα παιδιά δεν δένουν το σκύλο τους με λουρί.

Οι συνεντεύξεις έδειξαν παρόμοια αποτελέσματα Οι συνεντεύξεις έδειξαν παρόμοια αποτελέσματα. Στις συνεντεύξεις πήραμε περισσότερα στοιχεία για τις απόψεις των παιδιών για τα ζώα. Νιώθουν πολύ στεναχωρημένα όταν το κατοικίδιο ζώο τους πεθάνει και πιστεύουν ότι είναι καλύτερα να το θάψουν. Αφού τα περισσότερα παιδιά απάντησαν ότι πρέπει να βοηθούμε τα πληγωμένα ζώα, θέλαμε να μάθουμε τον τρόπο με τον οποίο θα τα βοηθήσουν. Από τις συνεντεύξεις ειπώθηκε ότι τα παιδιά θα μεταφέρουν το πληγωμένο ζώο στο κτηνιατρείο. Επίσης τα παιδιά πιστεύουν ότι το δημαρχείο πρέπει να μαζεύει τα ζώα που είναι πατημένα από αυτοκίνητο παρά να μένουν στο δρόμο. Από τις συνεντεύξεις μάθαμε ότι τα πιο πολλά παιδιά που δεν έχουν κατοικίδιο ζώο, είναι γιατί οι γονείς δεν το επιτρέπουν.

Συζήτηση Τα δεδομένα που συλλέχτηκαν δεν μας ξάφνιασαν και ήταν προβλεπόμενα. Τα παιδιά συμπεριφέρονται πολύ καλά στα ζώα, τους αρέσουν τα ζώα και τους αρέσει να τα φροντίζουν. Επιπλέον, τα παιδιά δεν ενοχλούνται με το γάβγισμα των σκύλων αλλά δέν έχουν κάποια οριστική άποψη σχετικά με τους σκύλους που λερώνουν τα πεζοδρόμια.

Επίλογος Παρόλο που η έρευνα μας ήταν μικρή και τα αποτελέσματα ήταν όμοια με τις προβλέψεις μας, μάθαμε πολλά σχετικά για τη διαδικασία διεξαγωγής μιας έρευνας και τις πιθανότητες τις οποίες μπορεί να μας προσφέρει. Ήταν ενδιαφέρον να δούμε την συμπεριφορά των παιδιών απέναντι στα ζώα που τις περισσότερες φορές είναι πολύ καλή. Αν μας δινόταν η ευκαιρία να ξανακάναμε τέτοιου είδους έρευνα θα αλλάζαμε κάποια πράγματα. Πρώτα απ’ όλα, οι ερωτήσεις μας στο ερωτηματολόγιο δεν ήταν ξεκάθαρες και κάποια παιδιά δεν μπορούσαν να επιλέξουν μόνο μία απάντηση. Μάθαμε επίσης ότι οι συνεντεύξεις χρειάζονται πολύ χρόνο, όχι μόνο στην διεξαγωγή αλλά επίσης και στην καταγραφή και ανάλυση των δεδομένων. Μπορούμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο. Θα ήταν επίσης ενδιαφέρον να μάθουμε τι απόψεις έχουν και τα μικρότερα παιδιά του σχολείου μας.