Έστω πίνακας Α χιλίων θέσεων που περιέχει πραγματικούς αριθμούς

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Βασικές έννοιες αλγορίθμων
Advertisements

1. Να γραφτεί αλγόριθμος που θα υπολογίζει το ελάχιστο πλήθος (χαρτο)νομισμάτων που απαιτούνται για τη συμπλήρωση ενός συγκεκριμένου ποσού. Για παράδειγμα.
ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΑΘΗΜΑ 6.
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ I
Ασκήσεις Συνδυαστικής
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
1. Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα ορίζει ένα μονοδιάστατο πίνακα Α 10 θέσεων. Ακολούθως θα διαβάζει από το πληκτρολόγιο τιμές τις οποίες θα τοποθετεί.
Ανάλυση προβλημάτων και Αλγόριθμοι
Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα δέχεται έναν αριθμό σταθερού τηλεφώνου και αν είναι στην παλιά (7ψήφια) μορφή θα τον ξαναγράφει προσθέτοντας το πρόθεμα.
1. Να γράψετε το Διάγραμμα Ροής του επόμενου αλγόριθμου:
Πώς βρίσκουμε το πλήθοςτων επαναλήψεων μιας Δομής Επανάληψης με βήμα διάφορο του 1
Να γραφτεί αλγόριθμος ο οποίος θα υπολογίζει το άθροισμα των στοιχείων της κύριας διαγωνίου ενός τετραγωνικού πίνακα Α(ΝxN).
Ενότητα Η Δομή Επανάληψης
1 ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥΘΕΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΠΟΣΤΑΣΗΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΜΒΑΔΟΝΕΜΒΑΔΟΝ.
Β΄ ΓΕΛ ΕισΑρχΕπ Η/Υ παρ – 2.2.5
Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ» Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου
Β΄ ΓΕΛ ΕισΑρχΕπ Η/Υ παρ – 2.2.5
Μεταβλητές – εντολές εκχώρησης- δομή ακολουθίας
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Η/Υ
Αλγόριθμοι 2.1.1,
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Συγγραφείς Α.Βακάλη Η. Γιαννόπουλος Ν. Ιωαννίδης Χ.Κοίλιας Κ. Μάλαμας Ι. Μανωλόπουλος Π. Πολίτης Γ΄ τάξη.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Η/Υ
Η Δομή Επανάληψης οι 3 Δομές Επανάληψης ή αλλιώς οι τρεις σωματοφύλακες… Η παρουσίαση της εντολής Μέχρις_ότου είναι από την εισήγηση των κ. Σ. Δουκάκη.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ
Δίνονται το ονοματεπώνυμο κάθε μαθητή μιας τάξης και η βαθμολογία του σε κάθε μάθημά του και θέλουμε να υπολογίσουμε το μέσο όρο της βαθμολογίας όλων των.
Κεφάλαιο 10 – Υποπρογράμματα
Κάντε κλικ για έναρξη… Τ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κέντρο εντολών Χώρος γραφικών (σελίδα) Χώρος σύνταξης διαδικασιών.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ (ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ)
2η άσκηση Να γραφεί πρόγραμμα που θα ζητάει τους a,b συντελεστές και τους δύο πρώτους όρους x 1, x 2 της αναγωγικής ακολουθίας x n = ax n-1 +bx n-2 και.
ΘΕΩΡΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ Κλάδος των Μαθηματικών που ασχολείται με τις προβλέψεις αποτελεσμάτων τυχαίων γεγονότων.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το αλφάβητο της ΓΛΩΣΣΑΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ενότητα 8η: Η ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ
{ Ψηφιακή Σχεδίαση εργαστήριο Γιάννης Νικολουδάκης.
Εργαστήριο Στατιστικής (7 ο Εργαστήριο) Συσχετίσεις μεταξύ μεταβλητών (ερωτήσεων)
Για μτ από ατ μέχρι ττ [με_βήμα β] εντολές Τέλος_επανάληψης : περιοχή εντολών μτ : η μεταβλητή της οποίας η τιμή θα περάσει από την αρχική.
Ένας εκδοτικός οίκος χρησιμοποιεί 35 διανομείς για τη διακίνηση των βιβλίων του. Στο τέλος κάθε μήνα καταγράφονται οι πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν από.
Καθηγητής Νίκος Λορέντζος Προγραμματισμός & Εφαρμογές Υπολογιστών Κωδικός Μαθήματος: 2890 Κωδικός Διαφανειών: MKT130 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο - ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ
Δομή επιλογής Πολλές φορές για να λυθεί ένα πρόβλημα πρέπει να ελεγχθεί αν ισχύει κάποια συνθήκη Παράδειγμα 2: Να διαβαστεί ένας αριθμός και να επιστραφεί.
Δυναμικός Κατακερματισμός
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΛΥΣΗ
ΑΛΓΟΡΙΘΜΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
ΔΟΜΗ ΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝ συνθήκη_ισχύει ΤΟΤΕ εντολές ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
Αρχεσ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Η/Υ ΤΑξη Β΄
Αρχεσ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Η/Υ ΤΑξη Β΄
Επιλέγοντας… Αν θέλουμε να γράψουμε έναν αλγόριθμο που να τον εκτελεί ένα μικρό παιδί, ώστε να διασχίσει με ασφάλεια το δρόμο, πρέπει να συμπεριλάβουμε.
Βρίσκω το εμβαδό τριγώνου
ΔΟΜΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ «ΓΙΑ» Για μτ από ατ μέχρι ττ [με_βήμα β] εντολές Τέλος_επανάληψης : περιοχή εντολών μτ : η μεταβλητή της.
Ψηφιακός Έλεγχος διάλεξη Παρατηρητές Ψηφιακός Έλεγχος.
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet Μάθημα 7.9: Δρομολόγηση
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Επανάληψη.
ΣΤΟΙΒΑ.
ΔΟΜΗ ΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ – ΑΣΚΗΣΗ 1
Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ.
Σύνταξη ΜΕDIAN(Αριθμός1:Αριθμός2; ...)
Δομή Επιλογής , 8.1.
Χειμερινό εξάμηνο 2017 Πέμπτη διάλεξη
Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον ΑΕΠΠ
ΑΣΥΜΠΤΩΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ & ΠΡΟΣΘΕΣΗ
Από τη Δομή Επανάληψης Για στην Όσο
οι 3 Δομές Επανάληψης ή αλλιώς οι τρεις σωματοφύλακες…
Εργασίες 9ου – 10ου Εργαστηρίου
Κυριάκου Νικόλαος Πληροφορικής ΠΕ-20
Από τη Δομή Ακολουθίας στις Δομές Επανάληψης
Εξωτερική Αναζήτηση Ιεραρχία Μνήμης Υπολογιστή Εξωτερική Μνήμη
Δυναμικός Κατακερματισμός
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Έστω πίνακας Α χιλίων θέσεων που περιέχει πραγματικούς αριθμούς Έστω πίνακας Α χιλίων θέσεων που περιέχει πραγματικούς αριθμούς. Θέλουμε να αντιγράψουμε τα στοιχεία του Α σε πίνακα Β επίσης χιλίων θέσεων έτσι ώστε τα μη μηδενικά στοιχεία του Α να τοποθετηθούν στην αρχή του Β (διατηρώντας την αλληλουχία που είχαν στον Α), ακολουθούμενα από τα μηδενικά στοιχεία του Β.

Έστω πίνακας Α[500] με περιεχόμενο φυσικούς αριθμούς Έστω πίνακας Α[500] με περιεχόμενο φυσικούς αριθμούς. Να γράψετε αλγόριθμο ο οποίος θα υπολογίζει το μέσω όρο των άρτιων στοιχείων του Α. Ο αλγόριθμος θα πρέπει να καλύπτει και το ενδεχόμενο μη ύπαρξης άρτιων τιμών στον Α.

Καρκινικός ονομάζεται ο αριθμός που έχει συμμετρικά ψηφία Καρκινικός ονομάζεται ο αριθμός που έχει συμμετρικά ψηφία. Για παράδειγμα ο 12321 είξναι καρκινικός, ενώ ο 12341 δεν είναι. Να γράψετε αλγόριθμο που θα ορίζει ένα πίνακα 10 θέσεων και θα εισάγει σε κάθε θέση του ένα από τα ψηφία ενός αριθμού το πολύ δεκαψήφιου. Ακολούθως, θα ελέγχει αν ο αριθμός είναι καρκινικός.

Για περιττό πλήθος ψηφίων Εναλλακτικός τρόπος διατύπωσης της συνθήκης τερματισμού των επαναλήψεων Για άρτιο πλήθος ψηφίων

Έστω πίνακας Α[ΝxΝ] που περιέχει φυσικούς αριθμούς

Η επόμενη άσκηση είναι η πιο σημαντική της ημέρας: Υλοποιεί την Κλιμακωτή Χρέωση μέσω πίνακα, ΧΩΡΙΣ χρήση της Δομής Πολλαπλής Επιλογής! Η έκταση του αλγόριθμου είναι αυτή που βλέπετε και ανεξάρτητη από το πλήθος των γραμμών του πίνακα δεδομένων της Κλιμακωτής Χρέωσης. Δηλ. και 20 κλιμάκια να περιλάμβανε η εκφώνηση, ο αλγόριθμος θα παρέμενε ο ίδιος! Για να κατανοήσετε καλύτερα τη λογική του αποσπάσματος αλγόριθμου που ακολουθεί, κάντε νοερή εκτέλεση για διάφορες τιμές των δεδομένων εισόδου (τεμάχια), χωρίς να παραλείψετε την περίπτωση όπου τα τεμάχια είναι περισσότερα των 78

Μια εταιρεία προωθεί τα προϊόντα της εφαρμόζοντας το καθεστώς της κλιμακωτής χρέωσης ως ακολούθως: Η τελευταία γραμμή σημαίνει ότι τα τεμάχια πλέον των 78 χρεώνονται προς 0,9€ το καθένα. Υποθέστε ότι τα παραπάνω δεδομένα έχουν ήδη εισαχθεί στη μνήμη του Υπολογιστή σε πίνακα Κλ[7,2]. Να γράψετε απόσπασμα αλγόριθμου το οποίο θα διαβάζει το ύψος μιας παραγγελίας (σε τεμάχια) και θα εμφανίζει το κόστος της.