Χρίστος Παπαριστοδήμου Λάουρα Παπέλ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η Πρωτεύουσα της Κύπρου
Advertisements

Page  1 Προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας για την Ανώτερη Εκπαίδευση Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΜΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
Τέταρτη εν. κεφ 2 Η βασιλεία του Γεωργίου Α΄-Χαρίλαος Τρικούπης
Λευκωσία ( ή αλλιώς Λήδρα)
Νhσος Κyπρος δια μέσου των αιώνων….
ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ
ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 1974 εργασία στο μάθημα της Ιστορίας της μαθήτριας Αθηνάς Κοντοκώστα.
ΚΥΠΡΟΣ CYPRUS ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Κυπριακή Δημοκρατία
ΜΑΡΚ ΤΟΥΑΙΗΝ Έλενα. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Το πραγματικό όνομα το Μαρκ Τουαίην είναι Σάμουελ Λάνγκχορν Κλέμενς. γεννήθηκε στο χωριό Φλόριντα της πολιτείας του Μιζούρι.
Εκατομμυριούχος Ποιος θεωρείται προστάτης της Εκκλησίας της Κύπρου; Ο Απόστολος Παύλος Ο Απόστολος Βαρνάβας.
Ημέρα Γνωριμίας Σάββατο, 26 Ιανουαρίου Στόχοι και Αποστολή Τμήματος Γαλλικών Σπουδών & Σύγχρονων Γλωσσών Καλλιέργεια Διαπολιτισμικότητα και διάλογο.
«ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» Διδάσκουσα: κ. Μαρία Ρεπούση
Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σκοπός μαθήματος
ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Μακάριος Γ΄ Γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1913 στο χωριό Άνω Παναγιά της Πάφου . Πατέρας του ήταν ο Χριστόδουλος Μούσκος και μητέρα του η Ελένη.
Η στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα
Άννα Αμπαριάν Σχ. Έτος : Θρησκευτικά.  O Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1929 και πέθανε στις 4 Απριλίου 1968.
ΔΕΔΕ ΔΗΜΗΤΡΑ Γ1 ΠΑΓΚΟΜΣΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ
ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ ΓΟΥΕΑΡ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Νικόλας Δεπούντης Τμήμα:Γ1.
Η ΚΥΠΡΟΣ (1/2) Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΉ ΤΗΣ ΘΕΣΗ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ’ Από Αντρέα Καρεσίου και Μαίρη Τσακαλίδου
: Οθωμανική κατοχή 1571H Λευκωσία πέφτει στον Oθωμανικό ζυγό.
Το ΌΧΙ …...  Η Ιταλία, που δεν έκρυβε την επιδίωξη της να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο, είχε αρχίσει εχθρικές ενέργειες εις βάρος της Ελλάδας. Η σοβαρότερη.
4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας Μάρτιος 2012
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Πυρηνική έκρηξη.
Περιεχόμενα Μακάριος ΄Γ Δασκάλα: Μαρία Χατζηιωάννου
Η πορεία προς την ανεξαρτησία...
ΚΥΠΡΟΣ. ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ Πριν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 ο πληθυσμός της Κύπρου είχε ως εξής: 82% Έλληνες και 18% Τούρκοι. Λόγω αυτής της συνοίκησης.
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
ΙΜΒΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΠΙΝΙΩΡΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Μονή Κύκκου.
Επιμορφωτική Ημερίδα Καθηγητών κλάδου ΠΕ04 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Εισηγητής Σωκράτης Τουμπεκτσής Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών.
5ο Ιστορικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
ΚΥΠΡΟΣ.
Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Ονοματεπώνυμο: Άννα – Χριστίνα Φοντούλη Σχολικό έτος: 2013 – 2014 Μάθημα: Θρησκευτικά Τάξη: Γ’3.
Λεσχη αναγνωσης Υπατια ελενα στροπωνιατη
Βιογραφικό σημείωμα του Μακαρίου Γ’
ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΔΕ ΔΗΜΗΤΡΑ Γ1 ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.
Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος
ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο Γ΄ Ναθαλία Κλεάνθους Σχολικό έτος: Τάξη: Στ΄ Δασκάλα: Μαρία Χ’’ Ιωάννου.
28η Οκτωβρίου 1940 Αφιέρωµα.
Παρουσίαση των γεγονότων του
ΚΥΠΡΟΣ.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ Γ’2 28/11/14 Θ.Ε.: 1 Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ.
ΙΣΤΟΡΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αυτόχθονες πληθυσμοί Μενεξιά Στ1..
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Θρησκευτικά Γ1 Νίκος Γιαννιός Δ.Ε. :7.
Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος
ΘΕΜΑ: Το φθινόπωρο και ο χειμώνας της Αραβικής Άνοιξης: αντιδημοκρατική εκτροπή του πολιτεύματος στην Αίγυπτο ή σωτηρία από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό;
ΚΥΠΡΟΚΛΑΣΙΚΗ ΕΠΟΧΗ π.Χ. Ιστορία Δ’ Τάξης Δημοτικό Σχολείο Άγιων Τριμιθιάς Στέλιος Οδυσσέως.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.
Κύριλλος και Μεθόδιος. Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος ήταν αδέλφια, μοναχοί, με μεγάλη ιεραποστολική δράση. Σε αυτούς αποδίδεται ο εκχριστιανισμός των.
Οι άνθρωποι στη Μεσόγειο Τοιχογραφία από τη Σαντορίνη 17 αιώνες π.Χ. Απεικονίζεται εμπορική νηοπομπή.
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
ΑρχιεπισκοποΣ Κυπρου Κυπριανοσ.
Ασφάλεια και σιγουριά για όλους τους πολίτες
Πατριάρχης Βαρθολομαίος
1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955.
Ένα Επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων και……ευαισθητοποίησης
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ή αλλιώς Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου είναι ο Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Προκαθήμενος της Εκκλησίας.
ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821.
Αναστασιοσ γιαννουλατοσ
Η παρουσίαση διαμορφώθηκε από τον Πέτρο Σαμούχο.
Ο Αγώνας του Η πατρίδα μας η Κύπρος, το νησί με την ελληνική καταγωγή, γνώρισε πολλούς κατακτητές στη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της: Βαβυλώνιοι,
Ημέρα Μνήμης Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ 19 Ιανουαρίου
Από το μαθητή Μάριο Σπύρου Γ΄ 2.  Τα πρώτα χρόνια  Ο Γρηγόρης Αυξεντίου γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1928 στο χωριό Λύση της επαρχίας Αμμοχώστου.
30β. Τα ελληνικά κράτη μετά την άλωση της Πόλης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Χρίστος Παπαριστοδήμου Λάουρα Παπέλ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ο Γ´ Χρίστος Παπαριστοδήμου Λάουρα Παπέλ

Μακαριοσ ο γ’ O Αρχιεπίσκοπος της αυτοκέφαλης Κυπριακής Εκκλησίας Μακάριος Γ’, γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου του 1913 στο χωριό Άνω Παναγιά της Πάφου. Γονείς του ήταν ο Χριστόδουλος Μούσκος και η Ελένη Αθανασίου. Το βαφτιστικό του όνομα ήταν Μιχαήλ. Στις 7 Αυγούστου του 1938 χειροτονήθηκε Διάκονος και μετονομάστηκε από Μιχαήλ σε Μακάριο. Στη συνέχεια με υποτροφία της Μονής στάλθηκε στην Ελλάδα για θεολογικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αφού απεφοίτησε το 1942 από τη Θεολογική Σχολή, ενεγράφη στη Νομική Σχολή όπου παρακολούθησε μαθήματα μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας από τη Γερμανική κατοχή, οπότε και επέστρεψε στην Κύπρο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι για δυο χρόνια παρακολούθησε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία της θρησκείας. Ο Μακάριος επέστρεψε στην Κύπρο με την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Αμερική το 1948 όπου και στις 8 Απριλίου εκλέχθηκε Μητροπολίτης Κιτίου και στις 13 Ιουνίου χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο!

Το εργο του μακαριου Η δράση του ως Μητροπολίτη Κιτίου ήταν καθ’ όλα γόνιμη, αφού ανακαίνισε τη Μητρόπολη στη Λάρνακα, βελτίωσε την οικονομική κατάσταση του κλήρου, ίδρυσε Φιλόπτωχες Αδελφότητες και αναπτέρωσε το ηθικό του ταλαιπωρημένου Κυπριακού λαού. Ως Πρόεδρος του Γραφείου Εθναρχίας, πήγε το 1949 στην Ελλάδα όπου είχε συνομιλίες με τον Έλληνα Βασιλιά και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, για το Κυπριακό πρόβλημα. Μετά από εισήγησή του, η Ιερά Σύνοδος της Κυπριακής Εκκλησίας οργάνωσε στις 15 Ιανουαρίου 1950 Παγκυπριακό Δημοψήφισμα σύμφωνα με το οποίο το 97% του Ελληνικού Κυπριακού πληθυσμού ψήφισαν υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

Το πραξικοπιμα και ο θανατοσ του Στις 15 Ιουλίου του 1974 η στρατιωτική Χούντα της Αθήνας έκανε πραξικόπημα για την ανατροπή του Μακάριου. Ο Αρχιεπίσκοπος σώθηκε τη τελευταία στιγμή και διέφυγε την επόμενη μέρα μέσω Μάλτας, στη Βρετανία και από εκεί στις Ηνωμένες Πολιτείας Αμερικής, όπου και μίλησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στις 20 Ιουλίου μερικές μέρες μετά το πραξικόπημα, η Τουρκία χρησιμοποιώντας το ως πρόσχημα, εισέβαλε στην Κύπρο και κατέλαβε το 37% περίπου του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκδίωξε το 28% περίπου των Ελληνοκυπρίων από τις πατρογονικές τους εστίες, σκότωσε αμάχους και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές. Η τουρκική στρατιωτική κατοχή είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει την Κύπρο μέχρι σήμερα. Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος απεβίωσε στις 3 Αυγούστου του 1977.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ Χρίστος Παπαριστοδήμου Λάουρα Παπέλ ΣΤ’3