ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διαδικτυακός εκφοβισμός
Advertisements

COMPUTERWORMS.
Quiz για το διαδίκτυο !.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Μαρία Κουφέλου Μαρία Παυλή Θάλεια Τσουκαρέλλη Όλγα Δουγραματζή
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
Παρακίνηση σε αυτοκτονία 2.Ψυχολογική πίεση λόγω φημών-διαδόσεων
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
Έχεις ένα τουλάχιστον προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο;
ONLINE ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Παρουσιάζουν οι μαθητές: Γ Ι Ο Υ Λ Η Λ Ι Ο Υ Ν Η
ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ (CYBERBULLYING)
H ηλεκτρονική παρενόχληση (cyberbullying) είναι η επιθετική συμπεριφορά από πρόθεση με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί.
4ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων ΜΙΜΗΣΗ ΒΙΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΛΔΕΡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΔΕΣΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ.
Θέμα :Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός Συμβουλές πρόληψης και αντιμετώπισης Παρουσίαση στα πλαίσια του μαθήματος «ερευνητική εργασία» Α τετραμήνου Τάξη : Β Ονοματεπώνυμο.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επικοινωνίας Το Διαδίκτυο (αγγλ. Internet) είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
ΘΕΜΑ : Υπάρχουν εξαρτημένοι χρήστες του διαδικτύου ; Ποιοι μπορούν να θεωρηθούν εξαρτημένοι από το διαδίκτυο, ποια είναι τα συμπτώματα, ποιες οι αιτίες.
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
πΑΙΧΝΙΔΙ Για την ασφαλεια στο διαδικτυο - ΦΑΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ
Project Β' Λυκείου. Πολλοί έφηβοι στρέφονται στο διαδίκτυο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν συναισθήματα άγχους, μοναξιάς, κατάθλιψης. Είναι ένας τρόπος.
Α τάξη Καλφαγιάννειου Γυμνασίου Φίλιας Βιωματικές Δράσεις.
CYBER BULLYING.
Θέμα project : Cyberbullying
 Υπάρχει πάντα ένας δράστης και ένα θύμα. Ο δράστης είναι αυτός που κάνει bullying και το θύμα είναι το παιδί που το δέχεται.  Ο δράστης μπορεί να.
Ενδοσχολική Βία (Bullying). Διαστάσεις του φαινομένου Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής,
Διαδικτυακά παιχνίδια 10 ερωταπαντήσεις και στο τι τελικά είναι αυτό που πρέπει να γνωρίζει κάθε γονιός και εκπαιδευτικός.
Η επικινδυνότητα του διαδικτύου Κωνσταντίνος Πεΐδης Δ τάξη ΟΙΚΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Ομάδα CBoys
Ασφάλεια στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ας διαγράψουμε (delete) τον φόβο για το διαδίκτυο
Η επικινδυνότητα του διαδικτύου
Η επικινδυνότητα του διαδικτύου
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
AΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
Κώδικας χρήσης Διαδικτύου
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Οι κίνδυνοι στο Διαδίκτυο
Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
Κίνδυνοι του διαδικτύου
περιεχόμενα ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ;
3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Εκφοβισμός είναι δυνατό να συμβεί μέσω του Διαδικτύου και περιλαμβάνει εσκεμμένη, επαναλαμβανόμενη και εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε άτομο ή ομάδα ατόμων.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Σχολικός εκφοβισμός Σε όλο τον κόσμο.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤON ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ Άγιος Γεώργιος Βοιωτίας Έ Τάξη Σωτηρία Κουτσαμπάση Στέλλα Ντάικο Χριστίνα Σανδάλη

Τι ειναι ο ψηφιακοσ κοσμοσ? Ο ψηφιακός κόσμος είναι o εικονικός κόσμος των υπολογιστών

ΕΘΙΣΜΟΣ… Υπάρχουν πολλές μελέτες σχετικά με τις πιθανές θετικές και αρνητικές επιδράσεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κ.α.

ΒΙΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ… Ένας από τους κινδύνους στο διαδίκτυο είναι τα βίαια παιχνίδια. Εκατομμύρια άτομα αφιερώνουν τον χρόνο τους παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Η κατηγορία βολών θεωρείται πλέον βίαια κατηγορία παιχνιδιών. Βία όμως που εκφράζουμε στα παιχνίδια μπορεί να την εμφανίσουμε και στην κανονική μας ζωή.

ANEΠΙΘΥΜΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ… Ανεπιθύμητα μηνύματα θεωρούνται τα μηνύματα εκείνα που υπό κανονικές συνθήκες οι χρήστες δεν θα επέλεγαν να δουν και τα οποία διανέμονται σε μεγάλο αριθμό παραληπτών.

ΙΟΣ… Ιός είναι κακόβουλο πρόγραμμα το οποίο εγκαθίσταται στον υπολογιστή συνήθως εν αγνοία του χρήστη και ενεργοποιείται είτε κάποια προκαθορισμένη χρονική στιγμή ύστερα από κάποια συγκεκριμένη ενέργεια.

ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ… Εκφοβισμός είναι δυνατό να συμβεί μέσω του Διαδικτύου, κυρίως μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και περιλαμβάνει εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε άτομα με σκοπό την πρόκληση συναισθηματικής και ψυχολογικής βλάβης.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ… Η παραπληροφόρηση ταΐζει με άγνοια και στοχεύει στην εξόντωση οποιασδήποτε μορφής αντίδρασης και αυτονομίας.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ… Μην το κρατάς μυστικό! Πες το σε κάποιον που εμπιστεύεσαι και ζήτησε τη βοήθειά του. Μπορεί να είναι οι γονείς σου, ο δάσκαλός σου ή ο προπονητής σου. Όταν δέχεσαι τέτοια συμπεριφορά, μείνε ήρεμος. Προσπάθησε να μη δείξεις θυμό ή φόβο. Γίνε μέλος μιας ομάδας κι έτσι θα κάνεις φίλους και θα σε προστατεύουν!

ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟ… Τα περισσότερα προβλήματα στις μέρες μας προέρχονται από κακόβουλα προγράμματα τα οποία εισβάλουν στον υπολογιστή μας και προκαλούν του ιούς . Καλέστε έναν ειδικό για υπολογιστές και θα σας δώσει λύσει για τον πρόβλημα .

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΒΙΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ… Τα βίαια παιχνίδια δεν πρέπει να αποτελούν το μοναδικό είδος ψυχαγωγίας για κάθε άνθρωπο. Μπορείτε να ασχοληθείτε με αθλήματα, να μιλήσετε με κάποιον συγγενή ή φίλο. Αυτό θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε πως η ζωή δεν είναι μέσα στον υπολογιστή.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ… Για την αντιμετώπιση του εθισμού, υπάρχουν ιστοσελίδες ενημέρωσης και ομάδες αυτοβοήθειας που συνεισφέρουν είτε προληπτικά είτε στην αντιμετώπιση του. Επίσης μπορεί να υπάρξει επαφή με ειδικούς για παροχή βοήθειας και συμβουλές ώστε να προλάβουμε ή να αντιμετωπίσουμε σχετικά προβλήματα.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΑΛΛΑ ΕΞΩ ΑΠΌ ΑΥΤΌΝ. ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΥΚΛΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ.