Σίδερο(Συσκευή) ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ
Advertisements

Το αυτόματο ηλεκτρικό σίδερο
Επαγγέλματα παλιά που δεν υπάρχουν πια…
Το πλυντήριο ρούχων ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ.
Ο κίονας με της χορεύτριες
Τα παραμυθεια.
ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΧΟΙΡΟΚΟΙΤΙΑΣ
ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΊΝΑ
1.Προσέξτε πού πατάτε και πώς περπατάτε, όταν ο καιρός είναι άσχημος. Όταν βρέχει ή χιονίζει, το δάπεδο γλιστράει. 2. Μην τρέχετε στους χώρους του.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΓΕΡΟΘΑΝΑΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
επαγγέλματα που χάθηκαν
Παραδοσιακά Επαγγέλαματα της Κύπρου
Αλάτι χοντρό – αλάτι ψιλό
ΤΟ ΣΚΟΙΝΑΚΙ Σόνια Παγουλάτου.
ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ.
ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ με άγνωστο τον μειωτέο.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ Εισαγωγή Στόχος είναι να παρουσιαστεί η βασική διαδικασία της χορήγησης πρώτων βοηθειών στα άγρια πουλιά.
Μαρία Κουφέλου Όλγα Δουγραματζή Μαρία Παυλή Θάλεια Τσουκαρέλλη
ΓΑΛΗΝΗ Εικόνα από δορυφόρο!!!
«Δύσκολη» η προπαίδεια; Όχι πια!
Ο «χρυσός αιώνας» της τέχνης
Τ Ε Σ Σ Ε Ρ Α Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Α Π Ο Υ Χ Α Θ Η Κ Α Ν Σ Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Ο ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΜΑΤΙΑ…
Τις διακοπές τις πέρασα…
Ξύλινα Πνευστά Μαρία Στυλιανού.
ΤΕΣΤ ενέργειας ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ
OKTΩΒΡΗΣ Σεπτέμβριος 1944 οι Γερμανοί φεύγουν κι ο αέρας της Ελευθερίας πνέει στην Πελοπόννησο, αλλά τα βάσανα δεν τελειώνουν! Σεπτέμβριος 1944.
Ο ατμοσφαιρικός αέρας. Ο ατμοσφαιρικός αέρας. Τα δοχεία που νομίζουμε ότι είναι άδεια στην πραγματικότητα περιέχουν αέρα. Όταν ο αέρας ελευθερωθεί μέσα.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΙΔΕΡΟ ΑΤΜΟΥ
Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΗ Βασικά σημεία του μαθήματος. Στο μάθημα αυτό ασχολούμαστε με:  Αρχιτεκτονική κτιρίων  Τέχνη  Εμπόριο  Γραφή.
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ!
Ανθρώπινα Χαρακτηριστικά Χρώματα
ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠ’ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ…
Το παραμύθι μας Γ
Ας ελέγξω το γραπτό μου!.
Επιμέλεια εργασίας Α. Α. Π. Α. Μ. Β. Δ. Γ. Σ. Γ.
Τα δάση που τόσο αγαπάμε !!!
Η ιστορία του ψυγείου Θεοδώρα Μπέρδου Στ2΄.
Οι σταγόνες φτάνουν ως το φρύδι και στη συνέχεια κυλάνε στο πλάι χωρίς να μπούνε στο μάτι μου.
Επαγγέλματα παλιά που δεν υπάρχουν πια
Επιμορφωτικό πρόγραμμα Φ.Α. ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Ασκήσεις Αναλυτικού Προγράμματος Ελληνογερμανική Αγωγή Σεπ. – Οκτ Λεων. Δ. Καλλιτσάρης Π.Ε. 11.
Επαγγέλματα παλιά που δεν υπάρχουν πια… Περιεχόμενα Καρεκλάς Καρεκλάς Καρεκλάς Μαχαιροποιός Μαχαιροποιός Μαχαιροποιός Παπλωματάς Παπλωματάς Παπλωματάς.
Παραδοσιακά επαγγέλματα
Παίρνω μία σοκολάτα. Την χωρίζω σε δύο ίσα κομμάτια. Παίρνω το αριστερό κομμάτι. Έχω πάρει το 1/2 της σοκολάτας. Χωρίζω το κάθε κομμάτι σε τρία ίσα μέρη.
Παραδοσιακά Επαγγέλματα b Αγγειοπλάστης Αγγειοπλάστης b Καλαθάς Καλαθάς b Καρεκλάς Καρεκλάς b Ταλιαδώρος Ταλιαδώρος b Τσαγκάρης Τσαγκάρης.
 Αυτό εδώ είναι ένα σίδερο παλιού τύπου, που λειτουργούσε με κάρβουνα. Το πάνω μέρος με το χερούλι άνοιγε προς τα πίσω και στο εσωτερικό τοποθετούνταν.
Οργανολογία Ι Μάθημα ΧΙ Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα.
Ευγένιος Τριβιζάς  Είναι το πιο ωραίο τσίρκο που υπάρχει στον κόσμο. Το λένε Φραμπουλίνο Φραμπουλόζο Φετουτσίνι.  Εκεί υπήρχε ένας μάγειρας που ήταν.
Πατήστε για προσθήκη κειμένου Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο.
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Εφαρμογές καλών και κακών αγωγών της θερμότητας στην καθημερινή μας ζωή Εξηγήστε γιατί τα αντικείμενα που σας παρουσιάζονται πιο κάτω είναι κατασκευασμένα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ
ΕΝΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΗΣ Πιο κάτω απεικονίζετε ένας τεχνητός μόνιμος μαγνήτης, με τον Βόρειο Πόλο στην δεξιά άκρη του μαγνήτη και τον Νότιο Πόλο στην αριστερή άκρη.
ΣΟΦΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΟΜΟΓΛΟΥ.
Οδηγίες Συμπεριφοράς Δεν ακούμε μουσική με τον ήχο στη διαπασών.
ΣΙΔΕΡΑ Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ
Είμαι η Χαρά, βοηθήστε μας να βρούμε τις απαντήσεις στο quiz της Ιστορίας! Πάτα στο κουμπί που είναι το χέρι μου!!! Είμαι ο Φόβος Είμαι η Αηδία Είμαι η.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΕΡΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΑΕΡΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΝΔΟΤΡΑΧΕΙΑΚΟΣ ΣΩΛΗΝΑΣ ΔΙΠΛΟΥ ΑΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΡΚΑΛΑΚΗ.
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
TI ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ; Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα. Για αυτή την διαδικασία του σιδερώματος.
Τι είναι αυτό που κινεί το αίμα μέσα στο σώμα μας;
ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ UNESCO 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ Β1 ΚΑΡΚΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σίδερο(Συσκευή) ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Σίδερο(Συσκευή) ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΛΙΑ Από Έλενα Νικολάου

Πώς ήταν παλιά το σίδερο

Το σίδερο σήμερα

Πληροφορίες για το παλιό σίδερο Το σίδερο είχε δύο μέρη το πάνω και το κάτω μέρος. Το κάτω μέρος ήταν βαθουλό αυτό χρησίμευε για να μπαίνουν τα κάρβουνα . το πάνω μέρος ήταν λεπτό και χρησίμευε σαν πώμα για να κλείνει το σίδερο .Επίσης υπήρχε ένας πύρος στο κάτω μέρος που ασφάλιζε με το σύρτη στο πάνω μέρος. Πως ήταν κατασκευασμένο Το σίδερο παλιά ήταν κατασκευασμένο από χοντρό μέταλλο .Η χειρολαβή του ήταν από ξύλο για να μην καίει στα χέρια αυτού που το χρησιμοποιούσε.

Τι έκαναν οι νοικοκυρές στα παλιά τα χρόνια όταν άρχιζε να πέφτει η θερμοκρασία του σιδέρου; Όταν η θερμοκρασία του σιδέρου άρχιζε να πέφτει, η νοικοκυρά έβγαινε στο πεζούλι της εισόδου και κουνούσε το σίδερο δεξιά και αριστερά για να αναζωπυρωθούν τα κάρβουνα. Το οξυγόνο εισχωρούσε από της τρύπες που υπήρχαν στο σίδερο.