Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΗΣ Πιο κάτω απεικονίζετε ένας τεχνητός μόνιμος μαγνήτης, με τον Βόρειο Πόλο στην δεξιά άκρη του μαγνήτη και τον Νότιο Πόλο στην αριστερή άκρη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΗΣ Πιο κάτω απεικονίζετε ένας τεχνητός μόνιμος μαγνήτης, με τον Βόρειο Πόλο στην δεξιά άκρη του μαγνήτη και τον Νότιο Πόλο στην αριστερή άκρη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΗΣ Πιο κάτω απεικονίζετε ένας τεχνητός μόνιμος μαγνήτης, με τον Βόρειο Πόλο στην δεξιά άκρη του μαγνήτη και τον Νότιο Πόλο στην αριστερή άκρη του μαγνήτη.

2 Για να κατασκευάσουμε ένα ηλεκτρομαγνήτη, τυλίγουμε σύρμα εμαγιέ γύρο από ένα μεταλλικό πυρήνα κατασκευασμένο από μαλακό σίδηρο δημιουργώντας έτσι ένα πηνίο με μεταλλικό πυρήνα.

3 Τροφοδοτώντας το πηνίο με συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα όπως δείχνει το πιο κάτω σχήμα, παρατηρούμε ότι δημιουργείτε ένας ηλεκτρομαγνήτης με τον Βόρειο Πόλο στην δεξιά άκρη του πυρήνα και τον Νότιο Πόλο στην αριστερή άκρη του πυρήνα.

4 Αν αντιστρέψουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο πηνίο, τότε αντιστρέφονται και οι πόλοι στο πυρήνα.


Κατέβασμα ppt "ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΗΣ Πιο κάτω απεικονίζετε ένας τεχνητός μόνιμος μαγνήτης, με τον Βόρειο Πόλο στην δεξιά άκρη του μαγνήτη και τον Νότιο Πόλο στην αριστερή άκρη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google