Μέτρα Πρόληψης της Λύσσας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το ηφαίστειο της Ισλανδίας Eyjafjallajokull (by asma) Environmental Attachments.
Advertisements

Ομαδική Παιδαγωγική Σύσκεψη Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων 53 ης Περιφέρειας Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής – Ε. ΜΟΥΣΕΝΑ με θέμα: « Διοικητική λειτουργία.
Ομάδα Έργου Μάθηση 2.0 Επιστημονικά υπεύθυνος: Καθηγητής Μιχάλης Μεϊμάρης Αθήνα, Ιούνιος 2011 έργο Μάθηση 2.0 αξιοποίηση διαδικτυακών εργαλείων και κοινοτήτων.
ΥΛΙΚΑ:  2 κιλά περίπου άγρια χόρτα για πίτα, όχι για βράσιμο  Άνηθο  Κρεμμυδάκια φρέσκα  5 Αυγά  2 ντομάτες ώριμες  Ελαιόλαδο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, Παπαφλέσσα 6Α, Ν. Ιωνία,
ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Ιωάννης Δούρβας, εκπαιδευτικός ΠΕ20 Κύριες Πηγές Πληροφόρησης eureka.lib.teithe.gr:8080/bitstream/handle/.../Methodologia.doc.
Πληροφορική στο Νηπιαγωγείο Ιστορική αναδρομή Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση + Προσχολική Εκπαίδευση (2003), με την καθιέρωση ενός προγράμματος σπουδών.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Μεταλλικές Κατασκευές Ι Επιμέλεια Δημ. Σοφιανόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Μαρία Ντίνα, Πολ. Μηχ. MSc,
Διαδίκτυο / Internet (International Network). Οδικό Δίκτυο.
Δρ. Ξανθή Κωνσταντινίδου Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Aγωγής ΠΕ11 Θράκης Φυσικής Aγωγής ΠΕ11 Θράκης.
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ Γ’ – Δ’ ΤΑΞΕΩΝ.
3 ο 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ.
Πλατφόρμες Ηλεκτρονικής Μάθησης Η Πλατφόρμα OpeneClass Οφηλία Νεοφύτου Σταύρος Καουκάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 1.
ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΓΕΛ ΖΑΓΟΡΑΣ ΤΑΞΗ Α’ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Ορισμοί 1/3 Αποστείρωση είναι η πλήρης καταστροφή των μικροβίων, με τη βοήθεια φυσικών και χημικών μέσων. Απολύμανση είναι το σύνολο των μέσων τα οποία.
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ερευνητική εργασία Διαδίκτυο και Επικοινωνία
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Εφαρμογές – Γεωργική Πολιτική και Εμπορία Αγροτικών Προϊόντων
Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας
ΕΠΑ.Λ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΟΜΑΔΑ Α΄
Μέτρα Πρόληψης της Λύσσας
Τύποι εργασιών ιστοεξερεύνησης
Συνταγεσ δρυμου ΜΥ.ΛΕ., ΜΥ.ΛΕ. που γυρίζεις…!
Το αθλητικό ιδεώδες στην ποίηση: η ταύτιση του κάλλους με το αγαθό
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
Ιστορία και εικονογραφημένο βιβλίο
Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες
“Επιχειρηματικότητα σε περίοδο οικονομικής κρίσης”
Πελοπίδας, Φαίδωνας, Νεφέλη, Μαρία.
Απομόνωση νουκλεϊκών οξέων
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Μάνος Σατόπουλος Συντάκτης λευκωμάτων και λάτρης των τεχνών
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων
Πράξη με τίτλο «Συλλογική Δράση για την Απασχόληση Στην Κορινθία »
5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΜΗΜΑ Α4 ΣΧ.ΕΤΟΣ
Απομόνωση νουκλεικών οξέων
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΜΑΔΑ: ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ:
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Διαδικτυακός εκφοβισμός
Συνοικία Σαλματοβρουκίου Τρελές Πατρικίες.
Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Τουρισμού Διάλεξη 4η (2016 – 17) Εξυπηρέτηση Πελατών Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Τηλ.:
Διοίκηση ΜΜΕ και Επιχειρηματικότητα Διάλεξη 5η (2017 – 18) H Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Η Περίοδος της Κρίσης Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
Μέτρα Πρόληψης της Λύσσας
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασίλης Γκιμίσης ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ
Προφίλ Facebook.
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
Μεθοδολογία Έρευνας Επαναληπτική Διάλεξη
Συνοδευτικό Υλικό «Ανακυκλούπολη», ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να γίνει το γεύμα σας πιο ισορροπημένο...
Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών - Ελεύθεροι Επαγγελματίες
Πολιτική συνοχής της ΕΕ 2014 – 2020
ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Δυσγραφίας : Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση Μαρτίου 2018 Ονοματεπώνυμο:_____________________________________________.
Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Τουρισμού Διάλεξη 2η (2017 – 18) Τα Συστήματα Ταξινόμησης των Υπηρεσιών Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
ΟΝΟΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ | ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Μάθημα [GD3021]: ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΈΝΑ WIKI ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΕ 9 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
Γιατι ζηταμε ΕΙΡΗΝΗ.
Από την επικύρωση στην εφαρμογή
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Συγγραφή Βιογραφικού Σημειώματος
Ημερίδα Πρακτικής Άσκησης Εαρινό Εξάμηνο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μέτρα Πρόληψης της Λύσσας Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων 2014

Μέτρα αποφυγής πιθανής έκθεσης στον ιό της λύσσας Μέτρα αποφυγής πιθανής έκθεσης στον ιό της λύσσας Αποφύγετε την επαφή με άγρια ζώα και άγνωστα αδέσποτα. Μην αφήνετε εκτεθειμένα σκουπίδια ή ζωοτροφή, που προσελκύουν τα άγρια ζώα. Εμβολιάζετε τα κατοικίδιά σας κατά της λύσσας. Περιορίστε τα κατοικίδια σας σε προστατευμένο χώρο και φροντίστε να μην έρχονται σε επαφή με άγρια ζώα. Διδάξτε τους κανόνες στα παιδιά σας! Αν βρείτε κάποιο νεκρό ζώο ή ζώο που συμπεριφέρεται περίεργα ή σας φαίνεται άρρωστο, καλέστε το τοπικό Τμήμα Κτηνιατρικής.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΟ Προσπαθώ να διακρίνω τι ζώο είναι - συγκρατώ τα χαρακτηριστικά του ζώου, αν είναι σκύλος ή γάτα. Ανταλλάσσω στοιχεία επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη, αν πρόκειται για σκύλο/ γάτα δεσποζόμενο – του εξηγώ ότι ενδεχομένως πρέπει να πάει το ζώο του για ένα απλό έλεγχο σε κτηνίατρο ακόμα και αν είναι εμβολιασμένο. Έτσι, θα αποκλειστεί και ο ελάχιστος κίνδυνος το ζώο να με κολλήσει λύσσα και να μπορώ να είμαι ήσυχος. Επισκέπτομαι γιατρό για να μου περιποιηθεί το τραύμα και να μου δώσει θεραπεία, αν χρειάζεται. Αν για οποιοδήποτε λόγο καθυστερήσω να πάω στον γιατρό, εντοπίζω τις πληγές, τις πλένω καλά με σαπούνι και άφθονο νερό (πάνω από 5 λεπτά) και μετά τοποθετώ τοπικά αντισηπτικό (π.χ. οινόπνευμα ή ιώδιο). Η πλύση των πληγών συστήνεται εντός 15 λεπτών ή το συντομώτερο δυνατόν! Ο γιατρός θα μου δώσει συμβουλές και θα αποφασίσει αν χρειάζεται να μου χορηγήσει προφυλακτική αγωγή (εμβόλιο και ανάλογα ορό).

Σε κάθε συμβάν πιθανής έκθεσης, θα πρέπει να γίνεται προσπάθεια κτηνιατρικού ελέγχου του ζώου Δεσποζόμενο ζώο Πείτε στον ιδιοκτήτη του ζώου ότι είναι σημαντικό για την ασφάλειά σας, να φροντίσει άμεσα για απλό έλεγχο του ζώου του από κτηνίατρο. Από τον έλεγχο και τη διαβεβαίωση του κτηνιάτρου ότι το ζώο είναι καλά, εξαρτάται η ασφάλειά σας και η φαρμακευτική αγωγή που θα σας χορηγήσει ο γιατρός. Αδέσποτο ζώο Επισκεφθείτε τον Δήμο της περιοχής του συμβάντος. Αν θυμάστε το συγκεκριμένο ζώο που ήρθατε σε επαφή, υποδείξτε το στην αρμόδια υπηρεσία για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί κτηνιατρικός έλεγχος. Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων της περιοχής τους και έχουν υποχρέωση να αναλάβουν την περισυλλογή, τον έλεγχο και την παρακολούθησή τους, εάν υπάρξει επικίνδυνη επαφή με άνθρωπο. Ο γιατρός σας θα σας δώσει έγγραφο που θα δηλώνει ότι είναι υποχρεωτικός ο κτηνιατρικός έλεγχος στο ζώο.

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΖΩΟΥ με το οποίο υπήρξε επικίνδυνη επαφή (δάγκωμα ή γρατζούνισμα) Θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να τεθεί το ζώο υπό παρακολούθηση το συντομότερο δυνατό! Η παρακολούθηση του ζώου συνεχίζεται για 15 μέρες από την ημέρα της έκθεσης. Αν στο διάστημα αυτό το ζώο δεν αρρωστήσει ή πεθάνει, τότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μετάδοσης λύσσας τη χρονική στιγμή της έκθεσης. Από τη στιγμή που το ζώο τεθεί υπό παρακολούθηση και κριθεί ότι δεν εμφανίζει εικόνα λυσσύποπτου από τον κτηνίατρο: Δεν χρειάζεται να χορηγηθεί στον εκτεθειμένο φαρμακευτική αγωγή (εμβόλιο με ή χωρίς ορό). Αν η αγωγή είχε ήδη ξεκινήσει, θα πρέπει να διακοπεί.

Εμβολιασμός Aλεπούδων Σκοπός η ανοσία στις αλεπούδες και η αποτροπή εξάπλωσης της λύσσας. Η διανομή γίνεται από αέρος με ελικόπτερο ή με αεροσκάφη. Περίοδος εφαρμογής: άνοιξη και φθινόπωρο. Περιοχές που εξαιρούνται: αστικές, περιαστικές, επιφάνειες υδάτων, δρόμοι, κτίρια. Πυκνότητα δολωμάτων: περίπου 25/τετραγωνικό χλμ. Πολλαπλές ρίψεις ανάλογα με την πορεία, τις καιρικές συνθήκες κλπ. Κατά την περίοδο διανομής εμβολίων-δολωμάτων πρέπει να ενημερώνονται συστηματικά: Παιδιά σε αγροτικές περιοχές Κυνηγοί Περιπατητές / Ορειβάτες Φυσιολάτρες Φιλοζωικές οργανώσεις κ.λ.π. Γενικά όλοι οι κάτοικοι περιοχών όπου γίνονται ρίψεις πρέπει να ενημερώνονται συστηματικά για να αποφεύγονται επαφές με τα εμβόλια – δολώματα!

Εμβολιασμός Aλεπούδων Τα εμβόλια-δολώματα για τα άγρια ζώα περιέχουν ζωντανό εξασθενημένο ιό λύσσας, και αποτελούνται από: Μία κάψουλα με το υγρό αντιλυσσικό εμβόλιο Εξωτερικό σκληρό καφέ περίβλημα ελκυστικό για την αλεπού (οσμή ψαριού) Σφραγίδα με εμφανή προειδοποίηση (προσοχή αντιλυσσικό εμβόλιο - μην αγγίζετε- τηλέφωνο επικοινωνίας). Το εμβόλιο είναι ανθεκτικό στο περιβάλλον για αρκετές ημέρες (σε Θ 25ο C για 7 ημέρες). Το εμβόλιο-δόλωμα περιέχει ιδιαίτερα εξασθενημένο ιό λύσσας που δεν έχει προκαλέσει ποτέ νόσο στον άνθρωπο. Όμως, επαφή ανθρώπου με το εμβόλιο-δόλωμα (ιδιαίτερα επαφή με το υγρό περιεχόμενο της κάψουλας) πρέπει να εκτιμηθεί από επαγγελματία υγείας σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ (τηλεφωνικά).

ΡΟΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ΜΑΘΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ΤΗΛ. 210 – 5212000 www.keelpno.gr email : info@keelpno.gr ΚΕΕΛΠΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. 2310-229139 & 2310-243363 www.keelpno.gr/el-gr/δομέςλειτουργίες/keelpno_thessalonikis.aspx email: keelpno.thess@keelpno.gr Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) ΚΕΕΛΠΝΟ ΤΗΛ.210 – 5212054 email: kepix@keelpno.gr

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας. www. keelpno Ευχαριστούμε για την προσοχή σας! www.keelpno.gr ακολουθήστε μας στο twitter @keelpno_gr