Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πράξη με τίτλο «Συλλογική Δράση για την Απασχόληση Στην Κορινθία »

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πράξη με τίτλο «Συλλογική Δράση για την Απασχόληση Στην Κορινθία »"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πράξη με τίτλο «Συλλογική Δράση για την Απασχόληση Στην Κορινθία »
Ημερίδα ενημέρωσης Πράξη με τίτλο «Συλλογική Δράση για την Απασχόληση Στην Κορινθία » ΘΕΜΑ : Διαδικασία Συμμετοχής - Κριτήρια επιλογής Υποψηφίων Συμμετεχόντων ΟΜΙΛΗΤΗΣ :Νίκος Θελερίτης Συνεργάτης Αναπτυξιακής Επιμελητηρίου Κορινθίας Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

2 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Άνεργοι όλων των κατηγοριών με κάρτα ανεργίας σε ισχύ Ασφαλισμένοι στο ΟΓΑ , με εισόδημα απο αγροτικές πηγές κάτω των 3.000€ για το 2012 και κάτω των 9.000€ απο άλλες πηγές που επιδιώκουν ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των δραστηριοτήτων τους προκειμένου να καταστούν βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί Νέοι επιστήμονες που επιδιώκουν ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των δραστηριοτήτων τους προκειμένου να καταστούν βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί

3 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
να είστε άνεργοι να είστε μόνιμος/η κάτοικος της περιοχής παρέμβασης, δηλαδή των Δήμων Βέλου-Βόχας, Κορινθίων, Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης , Σικυωνίων Η να ανήκετε σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες ομάδων:

4 1. Νέοι Επιστήμονες Ως Νέοι επιστήμονες, στη συγκεκριμένη κατηγορία (ιατροί , οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών Οι προυποθέσεις συμμετοχής τους στο Σχέδιο έχουν ως εξής:

5 Νέοι Επιστήμονες –Προϋποθέσεις συμμετοχής
Να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.) υποχρεωτικά από την και μετά. Να μην έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μέχρι την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας τους, μεγαλύτερο των έξι (6) ετών από το χρόνο κτήσης του πτυχίου τους Να χουν ηλικία μέχρι 34 ετών, (έως την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας τους) πλην των ιατρών και των γυναικών νέων επιστημόνων, μητέρων ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου και ανεξαρτήτως ειδικότητας που μπορούν να έχουν ηλικία μέχρι 42 ετών. Στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα από την οικεία ΔΟΥ για το οικονομικό έτος της έναρξης δραστηριότητάς τους, το ατομικό εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το ποσό των ,00€. Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. ή είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη Ελλάδα

6 2. Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ Εντάσσονται άτομα
Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις € για το οικονομικό έτος , το δε ατομικό πραγματικό, ή αντικειμενικό εισόδημά τους από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000,00€. .

7 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Αντίγραφο κάρτας ανεργίας Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Φωτοτυπία Διαβατηρίου. Βεβαίωση τόπου διαμονής στους δήμους/ Υπεύθυνη Δήλωση Αποδεικτικά τίτλων σπουδών (για απόφοιτους ΛΥΚΕΙΟΥ,ΙΕΚ,ΤΕΙ,ΑΕΙ/ απλό αντίγραφο)

8 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
8 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Φωτοτυπία Τελευταίου Εκκαθαριστικού σημειώματος εισοδήματος από την Εφορία ( Οικονομικό έτος 2012) Βεβαιώσεις επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν) Βεβαιώσεις παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης (εάν υπάρχουν) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης Άδεια παραμονής (για τους υπήκοους τρίτων χωρών)

9 Αντίγραφο Βεβαίωση Ασφάλισης ΟΓΑ
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Για ασφαλισμένους στον ΟΓΑ Αντίγραφο Βεβαίωση Ασφάλισης ΟΓΑ Για τους Νέους επιστήμονες Άντίγραφο έναρξη επιτηδεύματος Φωτοτυπία Τελευταίου Εκκαθαριστικού σημειώματος εισοδήματος Ε3 από την Εφορία ( Οικονομικό έτος 2012)

10 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/
ΣΤΑΔΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Θα επιλεγούν 120 συνολικά άτομα στην κατηγορία άνεργοι που διαμένουν στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας Θα επιλεγούν 20 συνολικά άτομα στις υπόλοιπες δυο κατηγορίες ( ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και Νέοι Επιστήμονες) Υποβολή Αιτήσεων από 25/09/2012 έως 15/10/2012

11 11 ΣΤΑΔΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Στο πρώτο στάδιο θα ελεγχθούν τα τυπικά προσόντα και τα άτομα που πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις θα ενημερώνονται τηλεφωνικά και θα καλούνται για συνέντευξη από Στελέχη Συμβουλευτικής. Στόχος της συνέντευξης είναι να διερευνηθούν οι ανάγκες, η πραγματική δυνατότητα, η «ωριμότητα» και η διάθεση των υποψηφίων να συμμετέχουν ουσιαστικά στην παρέμβαση. Η συνέντευξη θα γίνει στη βάση ενός ενιαίου ειδικού εντύπου για να μην υπάρξει άνιση ή διαφορετική μεταχείριση των υποψήφιων ωφελουμένων. Οι συνεντεύξεις ξεκινούν με το πέρας της υποβολής των αιτήσεων και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου 2013.

12 12 ΣΤΑΔΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Στο δεύτερο στάδιο θα πραγματοποιηθεί η τελική επιλογή των ωφελούμενων από Τριμελή Επιτροπή Επιλογής Ωφελουμένων.

13 13 ΣΤΑΔΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Κριτήρια επιλογής: Ποσοτικά(70%) & Ποιοτικά(30%) ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ(25%) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ(20%) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ(20%) ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΣΥΝΑΦΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ*(5%) ΒΑΘΜΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΒΑΘΜΟΣ «ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ» ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 70% 30% *ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Η΄ ΟΧΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3ΕΤΙΑ, ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΛΠ

14 14 ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής θα πραγματοποιηθεί συνεδρία με εξειδικευμένα στελέχη συμβουλευτικής. Στις συνεδρία θα οριστικοποιηθεί το Ατομικό Σχέδιο Δράσης του κάθε ωφελούμενου. Το Ατομικό Σχέδιο Δράσης θα καταλήγει σε πρόταση για τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση εργασίας ή/και για τη δημιουργία επιχείρησης(ατομική ή κοινωνική) καθώς και για την ένταξη του στο αντίστοιχο πρόγραμμα κατάρτισης του Σχεδίου της ΑΣ στον καθορισμό των υπόλοιιπων δράσεων των σχεδίων στις οποίες προτείνεται να συμμετάσχει ο κάθε ωφελούμενος/η ( με κατεύθυνση την απασχόληση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις η την επιχειρηματικότητα)

15 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για την υποβολή αιτήσεων μπορούν να απευθύνονται καθημερινά (από 27/09/2012 έως και 15/ ) και ώρες 10.00π.μ – 14.00μ.μ στα παρακάτω σημεία παραλαβής αιτήσεων: Αναπτυξιακή Επιμελητηρίου Κορινθίας – Δ/νση: ΕρμούΕρμού 2 Κόρινθος /Τηλ. επικοινωνίας:   Υπεύθυνος επικοινωνίας : Κοροβήλος Σωτήρης


Κατέβασμα ppt "Πράξη με τίτλο «Συλλογική Δράση για την Απασχόληση Στην Κορινθία »"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google